Cevap: Atanmaya hak kazanma müktesep hak yaratır mı ?
evet ismim var hocam ama daire başkanıyla görüştüm bana %100 atanırsın demedi burada hizmet kusuru olduğu kanısındayım bu arada size çok teşekkür ediyorum ilgilenip yazdığınız için gerçekten
Cevap: Atanmaya hak kazanma müktesep hak yaratır mı?
Tekrardan merhabalar Sayın Hukukçular.
Bir gelişme oldu sizle paylaşmak istedim değerli görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim zira ona göre bir yol haritası takip edeceğim.
Söz konusu gelişmeyi kısaca anlatayım. 15 gün önce malum kurumun bilgi edinmesine kurumda boş kadro olup olmadığı ve göreve başlatılıp başlatılmayacağımız konusunda başvurmuştum ve nihayet cevap tarafıma ulaştı. Cevapta ilgili prosedürün halen devam ettiği süreç sonunda adaylara bilgi verileceği ve ayrıca kurumda bizim için yeterli boş kadronun mevcut bulunduğu söylenmiş. Ancak başlatılıp başlatılmayacağımız konusunda hiç bir bilgi verilmemiş.
Soruma cevap alamadığım için sanıyorum haklı da olarak endişeliyim Sayın Hukukçu arkadaşlar. Bu konuda sizce mağduriyetimiz söz konusu olur mu? İlgili cevabı olumlu mu olumsuz mu karşılamak gerekir kurumun sitesinde halen isim listemiz mevcut bulunmaktadır. Kadro da mevcut olduğuna göre sizce müktesep hakkımız doğmuş oluyor mu ?
Şimdiden değerli görüşleriniz için Teşekkür ederim.
şayet yeterli boş kadro varsa ve de siz bütün yasal prosedürü hak etmişseniz kazanılmış hakkınız mevcuttur. kurum sınav açmadan önce boş kadro ilan edip sınav da yaptıysa, hukuken bu davayı kazanmanızı engelleyecek birşey yok gibi. fakat kurumun sınavdan öce ilanı olup olmadığı belki sorun teşkil edebilir ama küçük ihtimal.
siz bilgi edinme dışında doğrudan kuruma atamnızın gerçekleştirilmesi için başvuru yapıp, cevabı ya da 60 günlük süreyi de bekleyebirisiniz. bu sürede bir cevap gelmez ya da gelen cevap olumsuz olursa dava açabilirsiniz. çünkü kazanılmış hakkınız yukarıda anlatmaya çalıştığım sebeplerden ötürü var görünüyor. kolay gelsin...
Cevabınız için çok teşekkür ederim sayın sn.sarısaltık bizimle alakalı olan tüm prosedürler (sınav,mülakat vb) olağan bir şekilde yapıldı hiç bir sorun olmadı. Başlangınçta bize bu konudan da kesinlikle bahsetmediler zaten. Bunun dışında beklenen iznin 2006/9 sayılı genelgeden kaynaklı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.
Atanmaya hak kazandığımıza dair ilan ise kurum resmi sitesinin duyurular kısmında halen duruyor.
Aslında ben de düşündüm bu şekilde bir başvuru yapıp daha sonrasında dava yoluna gitmeyi ancak oradaki kişilerin bana karşı negatif tutum sergilemelerini istemiyorum açıkçası bu yüzden biraz daha bekleme taraftarıyım acaba her hangi bir tebligat yapılmadan belli bir süre geçerse hak kaybı durumu olur mu ?
Sn. tolg kararı bulup buraya eklerseniz çok memnun olurum ilginiz için teşekkür ediyorum.
sizin atamanız gerçekleşmiş sn travian. yani tebligat gel işe başla şeklinde olabilir sadece. onun haricinde çağırmamaları hak kaybına yol açmamalıdır. ama işinizi garantiye alın derim. elbette ki negatif tutumdan çekiniyor olabilirsiniz bu sizin takdirinizde. fakat zaman akıp gidiyor. çıkar dengesini siz gözeteceksiniz ve ona göre dava açıp açmama kararı vereceksiniz....
travian16 rumuzlu üyeden alıntı
Sn. tolg kararı bulup buraya eklerseniz çok memnun olurum ilginiz için teşekkür ediyorum.
3 arkadaş bir kurumun imtihanını kazandık. Atamamız bir kısım insanların yardımı sayesinde ancak 4,5 yıl sonra yapıldı. Dolayısıyla, 4,5 yıl gibi uzun süreçte büyük kayıplarımız oldu. Bu nedenle, bahsettiğim kararı okuduğumda hayıflandım. Kararı bulamamış olsam da siz en azından izlemeniz gereken yol hakkında bilgi sahibi oldunuz.
Konu tolg tarafından (15-08-2012 Saat 12:09:54 ) de değiştirilmiştir.
AV.SEZGİ SARISALTIK rumuzlu üyeden alıntı
sizin atamanız gerçekleşmiş sn travian. yani tebligat gel işe başla şeklinde olabilir sadece. onun haricinde çağırmamaları hak kaybına yol açmamalıdır. ama işinizi garantiye alın derim. elbette ki negatif tutumdan çekiniyor olabilirsiniz bu sizin takdirinizde. fakat zaman akıp gidiyor. çıkar dengesini siz gözeteceksiniz ve ona göre dava açıp açmama kararı vereceksiniz....
teşekkür ederim Sn.SARISALTIK bir süre daha bekleyip kurumun tutumuna göre işlem yapmayı düşünüyorum. İnşallah mağdur edilmeyiz.
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku