T.C. Kanunlarında Tezatlık mı var, yoksa sadece biz mi çakışmayı görüyoruz.
Merhaba. www.e-kitaparsivi.com adında bir web sitesi üzerinden kar amacı gütmeden görme özürlüler için e-kitap yayınlıyoruz. Bu yayını yaparken şu yasaya dayanarak paylaşımda bulunuyoruz.
- 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun altıncı Bölüm-Çeşitli Hükümler bölümünde yer alan Ek Madde 11 (Ek madde:03/03/2004 - 5101/26.mad)
" Ders kitapları dahil, alenileşmiş veya yayımlanmış yazılı ilim ve edebiyat eserlerinin engelliler için üretilmiş bir nüshası yoksa hiçbir ticarî amaç güdülmeksizin bir engellinin kullanımı için kendisi veya üçüncü bir kişi tek nüsha olarak ya da engellilere yönelik hizmet veren eğitim kurumu, vakıf veya dernek gibi kuruluşlar tarafından ihtiyaç kadar kaset, CD, braill alfabesi ve benzeri formatlarda çoğaltılması veya ödünç verilmesi bu Kanunda öngörülen izinler alınmadan gerçekleştirilebilir. Bu nüshalar hiçbir şekilde satılamaz, ticarete konu edilemez ve amacı dışında kullanılamaz ve kullandırılamaz. Ayrıca bu nüshalar üzerinde hak sahipleri ile ilgili bilgilerin bulundurulması ve çoğaltım amacının belirtilmesi zorunludur."
Paylaştığımız hiç bir kitap dan yazar adı , yayın evi vb. bilgiyi silmiyoruz yada ne kitap indirilmesinden nede site reklamından hiç bir şekilde kar elde etmiyoruz. Siteye istinaden Facebook üzerinde kurduğumuz grubumuz 30.000 kişiye yakın takipçisi var, bu sayfa aracılığıylada günde 1-10 kadar kitabın tanıtımını yapıyoruz ama gene oradada bir kar durumu kesinlikle söz konusu değil.
Web sayfasını 8 gönüllü arkadaşın ve üyelerin gönderdiği eklemelerle ayakta tutuyoruz. Hosting masraflarımızıysa gene gönüllü başka bir arkadaşımız ödüyor.
Sisteme eklediğimiz her kitabın daha evvelden engelliler için üretilmiş bir nüshası olup olmadığını internet üzerinden araştırıyoruz.
Bu gün bir ihtarname geldi.
################################################## ##########
İHTARNAMEDİR İHTAR EDEN : Basım Yayın Meslek Birliği- VEKİLİ : Av. Oktay Erdoğan -Ankara cad Ankara Han No:74 K.4/403 Sirkeci/İstanbul/Türkiye Tel: 0212 512 22 55 avoktayerdogan@gmail.com MUHATAP: http://www.e-kitaparsivi.com web sitesi ve ilgilileri SUÇ : Hak sahipliği Belgesi olmadan sanal ortamda bazı eserlerin çoğaltılması ve yayınlanması. AÇIKLAMA VE İSTEM Müvekkilimiz Basım Yayın Meslek Birliği üyeleri; -EPSİLON Yayınevine ye ait eserler, haksız bir şekilde hiçbir hak sahipliği belgesi olmadan sanal ortamda çoğaltılmış ve yayınlanmıştır. Fikir ve Sanat Eserlerin Kanunu ve diğer ulusal ve uluslararası mevzuata aykırı bu eyleminiz suç teşkil etmektedir. Yukarıda belirttiğimiz Yayınevlerine ait eserler ile Basım Yayın Meslek Birliği ve üyelerine ait başkaca eserlerin web sitenizde bu şekilde yayımlandığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Tüm bu davranışlar ve eylemleriniz suç teşkil ettiği için tarafınıza bu ihtarnamede bulunma zorunluluğu doğmuştur. Tüm dava ve tazminat haklarımız saklı kakmak kaydıyla; tüm hakları müvekkillerimize ait olan yukarıda açıkça belirtilen eser ile tarafınızdan haksız bir şekilde çoğaltılıp yayınlanan diğer tüm eserlerin sanal ortamda yayımının hemen durdurulması gerekmektedir. Bu ihtarname gereği 3 gün içinde suç teşkil eden tüm yayınların durdurulması gerekmektedir. Aksi halde hakkınızda Cumhuriyet Savcılığında hakkınızda suç duyurusunda bulunacağımızı, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz. 28/06/2012 İhtar Eden Vekili Av. Oktay ERDOĞAN
################################################## ##########
Web içeriğimizde yayınlanan eserlerden epsilon yayın evine ait olupda eserin engelliler için üretilmiş bir nüshası var olan denk gelir ise lütfen bizimle irtibata geçerken kitap ismi belirtin. Eğer mevzubahis eserin engelliler için üretilmiş bir nüshası yok ise bizim bu kitabıı yayınlama hakkımız vardır.
Bize bu hakkı veren kanun:
- 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun altıncı Bölüm-Çeşitli Hükümler bölümünde yer alan Ek Madde 11 (Ek madde:03/03/2004 - 5101/26.mad)
" Ders kitapları dahil, alenileşmiş veya yayımlanmış yazılı ilim ve edebiyat eserlerinin engelliler için üretilmiş bir nüshası yoksa hiçbir ticarî amaç güdülmeksizin bir engellinin kullanımı için kendisi veya üçüncü bir kişi tek nüsha olarak ya da engellilere yönelik hizmet veren eğitim kurumu, vakıf veya dernek gibi kuruluşlar tarafından ihtiyaç kadar kaset, CD, braill alfabesi ve benzeri formatlarda çoğaltılması veya ödünç verilmesi bu Kanunda öngörülen izinler alınmadan gerçekleştirilebilir. Bu nüshalar hiçbir şekilde satılamaz, ticarete konu edilemez ve amacı dışında kullanılamaz ve kullandırılamaz. Ayrıca bu nüshalar üzerinde hak sahipleri ile ilgili bilgilerin bulundurulması ve çoğaltım amacının belirtilmesi zorunludur.
Yani T.C. Kanunlarına göre kar amacı gütmediğimiz sürece Edebi Romanlarda dahil olmak üzere engelliler için üretilmiş bir nüshası olmayan her eserin E-Kitabını oluşturabiliriz.
Buna rağmen kaldırılmasını istediğiniz kitap var ise lütfen kitap ismi belirtiniz.
1 : Bizim kar gütmeden ve T.C. yasalarına dayanarak gönüllü şekilde yaptığımız bu iş bir suç mu değil mi ?
2 : Bize gmail üzerinden mail gönderen kişi gerçektende bir avukat mı yoksa rasgele birisi mi ? (İlgili avukata oktayerdogan@egemenoglu.av.tr ve oerdogan@egemenoglu.av.tr adreslerindende mail gönderdik geri dönüş olmadı.)
3 : Bu alan adı T.C. Vatandaşı olmayan birisi adına Türk firmalarından tescillenmiş durumda, e-kitaplar ise yer sıkıntısı yaşanmaması için kendi sunucularında değil başka sunucularda barındırılmakta. Dava olursa kime karşı dava açılacak.
Sorunu, konu hakkında yetkin kişilerin fikirlerine sunuyorum.
Cevap: T.C. Kanunlarında Tezatlık mı var, yoksa sadece biz mi çakışmayı görüyoruz.
Av.tr uzantılı mailler sadece avukatların alabileceği e-maillerdir. Bu yüzden avukat gerçektir. Konuya mevzuat çerçevesinde verdiğiniz cevaba cevabı bekleyin ya da telefon açarak ve hatta randevu alarak yüzyüze konuşunuz.
Dağıttığınız kitapların "Ders kitapları dahil, alenileşmiş veya yayımlanmış yazılı ilim ve edebiyat eserlerinin engelliler için üretilmiş bir nüshası yoksa" kapsamına girmesine ise çok dikkat edin.
Cevap: T.C. Kanunlarında Tezatlık mı var, yoksa sadece biz mi çakışmayı görüyoruz.
İlgili Yasa, bu hizmetin eğitim kurumu dernek vakıf gibi kuruluşlar tarafından verilebileceğini ifade etmektedir. Öncelikle 'kuruluş' mantığı gereği bir tüzel kimlik edinmelisiniz. Hukuki korumadan yoksun iyiniyetli gayretinizin sizi sıkıntıya sokabileceği kanaatindeyim.
"Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."
Öğretmenim , maaş kesim cezası aldım.Mutemet ve maliye memuru maaşımın dışında özel hizmet tazminatı,ek ödeme vb.kalemlerşn hepsinden kesinti yapmak...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları