+ Konuyu Yanıtla
24 / 55 Sayfa İlkİlk ... 41415161718192021222324252627282930313233344454 ... SonSon
231 den 240´e kadar toplam 548 ileti bulundu.

Konu: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu

Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: 2 yıl hapisten az askeri cezalara erteleme

Abi Şimdi Sen Bana Ne Yapmam Gerektiğini Burdan Anlat.Pazar günü Telefon Görüşü için Arayacak.Ben Durumu Ailesine Anlatırım Onlarda Ona bilgi verirler.Ama şunu Tekrar Söylüyorum Denetimli Serbestlik yasası çıktıktan sonra içeriye alındı.Bunuda göz önünde bulurduralım mı Sence ? Öncesi yada sonrası gibi bir kavram varmı ortada ?
    Alıntı didi77 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    avukatlar sanki cok iyi biliyor durumu ben en az 10 avukatla görüştüm ilk cıktıgında sonrada görüştüm kendileri bile bilmiyor ama dedikleri direk serbest olmak yok yatacak 5/1 ni sonra dilekce ile başvurup yasadan faydalanacak denildi ve gördügüm ve duydugumda dogruladı 5/1 yatan ister firari olsun ister izintecavuzu salıverildi ben size ama hep dedim bir dilekce versin degerlendirilsin dilekcesiz malesef serbest olunmuyor yasa öyle çünkü eger yakalandıktan sonra yasa cıksaydı gecici maddeyle direk serbet olacaktı

Hukuki NET Güncel Haber

Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu konulu yargıtay kararı ara
    Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

RisinqSoN ;
    Merak etmeyin önümüzdeki hafta bence yasalaşıp yürürlüğe girecek içinizi ferah tutun..Bugün 25 mayıstaki maddeler gündemdeydi yani 31 mayıstaki bizim maddelere çok az kaldı inşallah kurtulacağız çok yakında..
    Bunu Yazmıştınız...31 Mayıs Maddeleri Ne oldu Peki genel kuruldada kabul edildimi.Çünkü YAĞANUGUR isimli arkadaş bir yorum yapmış.Bir arkadaşı meclisi aramış ve %99 Pazartesi çıkıcak denilmiş Doğru olup olmadığından emin degılım.18 Haziranı bekliyorum sabırsızlıkla.Maddelerin genel kuruldan geçip bitmiş olması gerekiyor o zaman.HAGB genel kurulda onaylandımı ?
    Alıntı risingson rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    izin tecavüzünden firar ama en üst seviyede bana ceza verildi 12 ay 10 gün yatarı bile 8 ay direk firar dan cok daha ağır bir karar ile karşı karşıya kaldım.. inşallah yasa bian önce çıkar bende faydalanıp diğer bekleyen insanlar gibi hayatıma yeniden yön verebilirim.. Haberleri takip ederseniz toplu firar olayını birçok haber sitesinde görürsünüz. En sinir olduğum şey tam yasa çıkacak arefesinde böyle bir saçmalığın ortaya çıkarılması. Sanki kasıtlı olarak biriler bakın işte daha yasa çıkmadan firar lar başladı mesajı vermek ister gibi böyle bir durum çıktı ortaya inşallah çok fazla ses duyurmaz yasaya da engel olmaz..

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Abi 16 Askerin firar olayını bende biliyorum var öyle bişey ama bende yasayı etkiLeyeceqını pek düşünmüyorum..Yoksa o kadar bekleyiş hüsran olur.İçerde bile süreklı haber izliyorlarmış.Paket ile ilgili bi gelişme varmı diye...Eger yasaya zaten genel kuruldan geçtiyse 16 askerin firarı etkilemiş olsa bile fark etmez sanırım...
    Alıntı risingson rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok ilginç bir durum sizinkisi neden diyecek olursanız bende uzun süreli izin tecavüzünden firar dan yargılanıyorum 9 sene izin tecavüzü sanırım olmaz.. Askerlik Kanunu 1111 de 7 gün içerisinde teslim olanlar izin tecavüzü ve firar dan yargılanmıyor sanırım 7 günü geçirenler için izin tecavüzüde firar kapsamına giriyor ve ona göre yargılanıp hüküm giyiliyor. Sizde neden salıverilme olmadı hala anlayabilmiş değilim Arkadaşım yeni çıktı cezaevinden ve dediği şey biranda cezaevleri boşalmış Astsubay olup mecburen firar eden birçok insan normal er olup firar ve izin tecavüzünden firar dan hüküm giyen bir çok insan 1. ayını doldurduktan sonra salıverilmişler. inşallah sizde biran önce yararlanır ve bu sıkıntıdan kurtulursunuz. 3. yargı paketi benimde takip ettiğim kadarı ile pazartesi günü çıkacak ancak dün 16 askerin toplu firari inşallah bu sürece gölge düşürmez tam umutlarımız yeşermişken inşallah bir sorun çıkmaz.. Ayrıca bu toplu firar bence Asker in işi olmalı bu kadar tesadüf ben sanmıyorum..

İletiler
    228
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Abi Şimdi Sen Bana Ne Yapmam Gerektiğini Burdan Anlat.Pazar günü Telefon Görüşü için Arayacak.Ben Durumu Ailesine Anlatırım Onlarda Ona bilgi verirler.Ama şunu Tekrar Söylüyorum Denetimli Serbestlik yasası çıktıktan sonra içeriye alındı.Bunuda göz önünde bulurduralım mı Sence ? Öncesi yada sonrası gibi bir kavram varmı ortada ?
    bahar kardeşim yasa cıktıktan sonra alındı bu yuzden cezanın 5/1 ni yatacak bu 5/1 de toplan cezanın yatarı sizinki sanırım 5 aydı toplamı bunun 5/1 i 1 ay yapar ki sizin zaten 1 ayı coktan gecti telefonla ulaştıgınzda söyleyin nişanlınız cezaevi müdürüne yada savcılıga bir dilekce ile başvursun denetimli serbestlikten faydalanmak icin mutlaka işleme alırlar almak zorundalarda 3 4 gün icinde cevap gelir düşüncesindeyim sartlarıda taşıyor zaten ilk firar sabıka sı olmayısı gibi bu sekilde cıkanlar oldu bizdekide sans işte eger yasadan önce nişanlınızda bende içerde olsaydık gecici madde ile 6 ay yatma sartı yada 5/1 yatma sartı olmadan direk tahliye olacaktık bunada sükür diyelim allah sabır versin kardeşim sanada nişanlınada

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

100 gündü abi 3 ay 10 gün kesilen ceza yarın 55 gün.Söyleyeceqim aradıqında abi saoL.
    Alıntı didi77 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    bahar kardeşim yasa cıktıktan sonra alındı bu yuzden cezanın 5/1 ni yatacak bu 5/1 de toplan cezanın yatarı sizinki sanırım 5 aydı toplamı bunun 5/1 i 1 ay yapar ki sizin zaten 1 ayı coktan gecti telefonla ulaştıgınzda söyleyin nişanlınız cezaevi müdürüne yada savcılıga bir dilekce ile başvursun denetimli serbestlikten faydalanmak icin mutlaka işleme alırlar almak zorundalarda 3 4 gün icinde cevap gelir düşüncesindeyim sartlarıda taşıyor zaten ilk firar sabıka sı olmayısı gibi bu sekilde cıkanlar oldu bizdekide sans işte eger yasadan önce nişanlınızda bende içerde olsaydık gecici madde ile 6 ay yatma sartı yada 5/1 yatma sartı olmadan direk tahliye olacaktık bunada sükür diyelim allah sabır versin kardeşim sanada nişanlınada

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

AbiLerim '' BabaLar Gününüz Kutlu Olsun '' ....
    KanDilinizde Mübarek Olsun...Herkezin ne için dua ettiği belli bir kez daha yinelememe gerek yok sanırım..Dualarımızın kabul olması dileğiyle...

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Söylenilene göre yarın '' DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR ''

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Risinqson ve didi abi şuna bi bakarmısınız bişey anlamadımda..3 yargı paketi maddelerini bulmaya çalışıyorum ama bu degıl sanırım. Bu link maddeler burda var ama HAGB ile ilgili bir tek şunu bulabildim.
    http://www.onel-uyanik.com/index.php/73-yeni-taslak
    GEÇİCİ MADDE 1- Dava ve cezaların ertelenmesi

(1) 31 Aralık 2011 tarihine kadar, basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup; temel şekli itibarıyla adlî para cezasını ya da üst sınırı beş yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı;

a) Soruşturma evresinde, Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın kamu davasının açılmasının ertelenmesine,

b) Kovuşturma evresinde, kovuşturmanın ertelenmesine,

c) Kesinleşmiş olan mahkûmiyet hükümlerinin infazının ertelenmesine,

karar verilir.

(2) Hakkında kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilen kişinin, erteleme kararının verildiği tarihten itibaren üç yıl içinde birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi hâlinde, kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilir. Bu süre zarfında birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlenmesi hâlinde, bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkûm olunduğu takdirde, ertelenen soruşturma veya kovuşturmaya devam olunur.

(3) Cezasının infazı ertelenen kişinin erteleme kararının verildiği tarihten itibaren üç yıl içinde birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi hâlinde mahkûmiyet bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar. Bu süre zarfında birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlenmesi hâlinde, bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkûm olunduğu takdirde, ertelenen cezanın infazına kaldığı yerden devam edilir.

(4) Bu madde hükümlerine göre cezanın infazının ertelenmesi hâlinde erteleme süresince ceza zamanaşımı durur; kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi hâlinde, erteleme süresince dava zamanaşımı ve dava süreleri durur.

(5) Birinci fıkra kapsamına giren suçlardan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmiş olması hâlinde dahi, bu madde hükümleri uygulanır.

(6) Birinci fıkra kapsamına giren suçlardan dolayı verilmiş mahkûmiyet hükmünün infazının tamamlanmış olması hâlinde bu mahkûmiyet hükmüne bağlı yasaklanmış hakların Adlî Sicil Kanununun 13/A maddesindeki şartlar aranmaksızın geri verilmesine karar verilir.

(7) Bu madde hükümlerine göre verilen kamu davasının açılmasının, kovuşturmanın veya cezanın infazının ertelenmesi kararları adlî sicilde bunlara mahsus bir sisteme kaydedilir. Bu kayıtlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından istenmesi halinde, bu maddede belirtilen amaç için kullanılabilir.

(8) Bu madde hükümlerine göre kamu davasının açılmasının, kovuşturmanın veya cezanın infazının ertelenmesi kararlarının verildiği hâllerde, bu suçlar Türk Ceza Kanununun erteleme ve tekerrüre ilişkin hükümlerinin uygulanmasında göz önünde bulundurulmaz.

Nerede
    xvcvfgc
    İletiler
    207
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

HAGB askeri suçlarıda kapsayacak denildi ama askere yönelik birşey bulamıyorum...Adem Sözüer 'in Konusmasından başka

İletiler
    87
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Risinqson ve didi abi şuna bi bakarmısınız bişey anlamadımda..3 yargı paketi maddelerini bulmaya çalışıyorum ama bu degıl sanırım. Bu link maddeler burda var ama HAGB ile ilgili bir tek şunu bulabildim.
    http://www.onel-uyanik.com/index.php/73-yeni-taslak
    GEÇİCİ MADDE 1- Dava ve cezaların ertelenmesi

(1) 31 Aralık 2011 tarihine kadar, basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup; temel şekli itibarıyla adlî para cezasını ya da üst sınırı beş yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı;

a) Soruşturma evresinde, Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın kamu davasının açılmasının ertelenmesine,

b) Kovuşturma evresinde, kovuşturmanın ertelenmesine,

c) Kesinleşmiş olan mahkûmiyet hükümlerinin infazının ertelenmesine,

karar verilir.

(2) Hakkında kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilen kişinin, erteleme kararının verildiği tarihten itibaren üç yıl içinde birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi hâlinde, kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilir. Bu süre zarfında birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlenmesi hâlinde, bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkûm olunduğu takdirde, ertelenen soruşturma veya kovuşturmaya devam olunur.

(3) Cezasının infazı ertelenen kişinin erteleme kararının verildiği tarihten itibaren üç yıl içinde birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi hâlinde mahkûmiyet bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar. Bu süre zarfında birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlenmesi hâlinde, bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkûm olunduğu takdirde, ertelenen cezanın infazına kaldığı yerden devam edilir.

(4) Bu madde hükümlerine göre cezanın infazının ertelenmesi hâlinde erteleme süresince ceza zamanaşımı durur; kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi hâlinde, erteleme süresince dava zamanaşımı ve dava süreleri durur.

(5) Birinci fıkra kapsamına giren suçlardan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmiş olması hâlinde dahi, bu madde hükümleri uygulanır.

(6) Birinci fıkra kapsamına giren suçlardan dolayı verilmiş mahkûmiyet hükmünün infazının tamamlanmış olması hâlinde bu mahkûmiyet hükmüne bağlı yasaklanmış hakların Adlî Sicil Kanununun 13/A maddesindeki şartlar aranmaksızın geri verilmesine karar verilir.

(7) Bu madde hükümlerine göre verilen kamu davasının açılmasının, kovuşturmanın veya cezanın infazının ertelenmesi kararları adlî sicilde bunlara mahsus bir sisteme kaydedilir. Bu kayıtlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından istenmesi halinde, bu maddede belirtilen amaç için kullanılabilir.

(8) Bu madde hükümlerine göre kamu davasının açılmasının, kovuşturmanın veya cezanın infazının ertelenmesi kararlarının verildiği hâllerde, bu suçlar Türk Ceza Kanununun erteleme ve tekerrüre ilişkin hükümlerinin uygulanmasında göz önünde bulundurulmaz.
    Öncelikle bu vermiş olduğunuz maddeler basın yoluyla işlenen suçlara verilen şartlı tahliye maddeleri olup bizim beklediğimiz madde zaten çok açıkça belli olan Askerlerinde HAGB dan yararlandırılması düz bir madde olarak pakete eklendi. 2 sene ceza alan askerlerin cezasının ertelenmesine olarak paket kapsamına alındı.. Endişeniz olmasın Yarın inşallah sonucu alıp sevineceğiz.. Ben Şahsen kurban kesip hemen ilk iş gönül rahatlığıyla borçlanıp araba alacağım..

+ Konuyu Yanıtla
24 / 55 Sayfa İlkİlk ... 41415161718192021222324252627282930313233344454 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

denetimli serbestlik asker olmaya engel mi

denetimli serbestlik askeri ceza kanunu

askeri cezalarda denetimli serbestlikuste fiili taarruz denetimli serbestlikaskeri suçlarda denetimli serbestlikaskeri ceza denetimli serbestlikdenetimli serbestlik askerlik zamanlaridenetimli serbestlik askeri cezalardaaskeri mahkeme denetimli selbestlik verirmidenetimli cezam var askerlik denetimli serbestlik askerlik durdurmadenetimli serbestlik askeri mahkemedenetimli serbestlik cezamdenetimli serbestlik askerlikaskeri personelde denetimliasker cezalarina denetimli serbestlik vururmaskeri mahkemede denetimlihttps:www.hukuki.netshowthread.php58210-Denetimli-Serbestlik-Askeri-Ceza-Kanunupage9Ben2xxxizin tecavuzu denetim serbestlikaskeri suclar denetimli serbestlik verirmiaskeri cezada denetimli serbestlik 2017denetim serbestlik asker olmaya engel miaskeri mahkemede denetimaskeri ceza kanunundan denetimli serbestlik almak
Forum