Sayın bestseller boş konuşmak iyi değildir. Hele sizle ilgisi olmayan size yanıt dahi vermeyen kişiler ile ilgili yazıp durmak hiç hoş değildir. Yapmayın...
Bu forumla diğer forum arasında hiç bir görüş farkım yok. Burada önemli olan defaaten söylediğim gibi bakış açısıdır. Söylemekten bıktım ama belki anlarsınız diye bir kez daha söyleyeyim. Kürtaj iyidir aman herkes kürtaj yaptırsın diyen yok... Sadece kürtajın bir kadın hakkı olduğunu damdan düşer gibi bu konunun yasaklanmasının insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen var.
Başbakanı eleştirmek için yürüyen onbinlerce kadın ona laf söyleyen binlerce kişi gidipte hemen kürtaj olalım demiyorlar. Sizler olayı çarpıtıp bu yöne getiriyorsunuz. Abuk sabuk söylemlerle konuyu arap saçına çeviriyorsunuz. İlgisiz bir şekilde siyaseti dini hepsini birbirine katıyorsunuz. İktidar partisi ve yandaşlarıda yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyor söylediğimiz bu...
Kürtaj her şeyden öncesi bir kadının geçirdiği oldukça zor bir operasyondur kolay değildir. Muhtemelen etkileride belirli bir süre devam edecektir. Bir kadın ne sebepten olursa olsun bu kararı vermeden önce elbetteki çok ama çok uzun süre düşünecektir. Bu iş pazardan meyva almaya benzemeyeceğini herkes bilmektedir. Ancak kadının bu kararı vermesine neden olan her ne ise buna saygı duymakta insanlık kuralıdır. Çocuk kadının vücudunda hayat bulur kadının kendi vücüdüna müdahale hakkıda kendisine aittir . Dediğimiz budur. Bunun nesini anlamadığınızı anlayamıyorum...
Diyanet işleri Başkanlığının çıkıp bu konuda fetva gibi açıklama yapması laik demokratik sosyal hukuk devletine hiç yakışmamıştır. Sadece mevcut siyasi iradeyi destekleyen bir açıklama olmuştur. İnsanlar sanki kürtaja karar verirken her şeyi değerlendirmiyormuş gibi! Kaldıki bilim ilim bve gelişmenin dini değerleri göz önünde tutularak yapılması eğitimin dini değerlere göre düzenlenmesi sadece cahiliyeye götütür insanları başka bir şeye değil... Zaten gördüğümüz de budur..
Dini değerler göz önünde tutularak hangi konuda cahiliye devrine gidilir.Örneklendire bilir misiniz.?
Bugün kızımın ana okuna gidip karnesini alacaktık.Neyse ben dışarıda 1 saat geçirdim.50 cm lik kapı girişi olan yerde 15-16 yaşlarında okul öğrencileri ön öne,arka arkaya,dudak dudağa yalnız olsalar ... artık yaş 15 kürtaj hoppala. Kusura bakmayın da daha tahareti bilmeyenlerin cinsel hayatı başlar ise ...
Eğer din hayatın her anında uygulanır ise kürtaj diye bir konu sadece sağlık gerekçesi için yapılırdı. Sosyetenin çocuklara bir lafı var,Hamile kalma da ne yaparsan yap.
Hayret insanlar 3-5 sene fazla okul okuyunca alim-okumayınca cahil oluyor.
Dini bilmeyen cahildir. Bugün paylaşım sitesinde halife isimleri ve ünlüleri soruyorlar,sizce kimler daha çok biliniyor.
Denilecek ki ta 1400 sene önce yaşayanları kim bilecek.Çok doğru nesil yakında babasını zor tanıyacak.
BU ARADA ŞUANA KADAR OLAN KÜRTAJ PARALARINI KİM ÖDÜYORDU.? Merak ettim.
Diyanet işleri Başkanlığının çıkıp bu konuda fetva gibi açıklama yapması laik demokratik sosyal hukuk devletine hiç yakışmamıştır. Sadece mevcut siyasi iradeyi destekleyen bir açıklama olmuştur. İnsanlar sanki kürtaja karar verirken her şeyi değerlendirmiyormuş gibi! Kaldıki bilim ilim bve gelişmenin dini değerleri göz önünde tutularak yapılması eğitimin dini değerlere göre düzenlenmesi sadece cahiliyeye götütür insanları başka bir şeye değil... Zaten gördüğümüz de budur..
Anne karnındaki cenini korumaya alıp “fetva” verdi ya Diyanet…
Ama 1970’te anasının karnından çıkmış şairin otel odasında “din adına” benzin dökülerek yakılmasına ilişmedi…
Onun gibi 33 göbeği kesilmiş can daha…
*
Şuna da bir fetva isterdi mesela:http://www.ilk-kursun.com/haber/107318
Danıştay başkanı da başörtüsü adına katledildi değil mi? her söylenene inanmayın memlekette şu adına bu adına ihanet eden o kadar çok hain var ki. Bakınız Malatya'da boğazı kesilerek öldürülen ve dini bütün insanların üzerine misyoner cinayetiymiş gibi yığılmaya çalışılan suikastın altından kim çıktı iddianamesi hazırlanmış emri kim vermiş bir numara kimmiş açın okuyun.
Artık pes dedirten noktaya geldi; diyanete de muhalefet.... Kardeşim sizin referansınız neyse ne referansı din diyanet olanlar var siz vatanın kurulduğundan bu yana ihanet odaklarının bu uydurma iftiralarıyla yaşayın gidin.
"Beden benim karar benim" diye orasına burasına yazmış bazı kadınlar beden senin de bedel karnındaki masumun. Bir yandan başbakana da kızmıyor değilim ne istiyorsun bunlardan bırak köklerini kazısın gitsinler derdi seni mi geriyo millet arkandan en az üç çocukla geliyor rahat mı batıyor la havle....
VayVay Vay sonunda bunuda gördük... hemde bir avukat tarafından...
Kürtajıda mı Ergenekon yaptırıyor anlamadım ama neyse... Danıştay daire başkanını sizin bir meslektaşınız gitti vurdu. Hemde aynen o dediğiniz gerekçe ile... O Avukat Kadıköyde dir. Benle arası topu topu 500 metre var yok... Tanırım ben o çocuğu ''Yahu bu kadar yobaz sabir fikirli birisi nasıl avukat olmuş'' derdik... Alacak davalarına bakardı daha çok müvekkilinin birisi çok sevdiğim birisi dayanamayıp sormuştum... ''yok mu başkabirisi '' diye... Aldığım yanıt şaşırtmıştı beni.. ''Alacaklarımı alıyorda daha hiç icraya verdiğini görmedim... anla'' mafyavari çözüm üreten bir yobaz avukattı.. Bir kere Altıyol boğanın oradaki cafede karşılaştık ilk ve son kez yanyana oturduk. Elinde aynen o dediğiniz gazetelerden bir demet ve konuşması sırf o konular üstünde hakaret tehtid gırla ''Yasaklayanları yatırıp önce ... sonra keseceksin, takmayana kırk katır kırk satır...''(çok daha ağırlarıda sansür koydum) Altıyolda başı açık kızlara laf söylemeler (Onlara deil masada arkalarından) bu kızların sadece bir işe yaradıklarını söylemeler neler neler.. En sonunda bana bakıp ''Abi sen banada kızıyorsundur karşısın değil mi?'' dedi iyi mi? O yüzden ben bu kişinin bu salak yola tevessül edeceğine inanıyorum. Gerisi ortalığı bulandırmaktan öteye değildir.
Bu forumun konusu kürtajdı amma avukat efendi sayesinde garip bir siyasi yön aldı. Kısaca şunu diyeyim kendilerine AVUKAT DEMEK SAVUNMA MAKAMI DEMEKTİR. SAVUNMA MAKAMIDA ORTADA BİR İDDİANAME YOKSA SAVUNMA DA YAPAMAZ BİR ŞEY DE DEMEZ. vE EĞER KENDİLERİ ÇIKAN İDDİANAMELERİN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORSA NE DEMEYE DAVA ALIYOR? aDI ÜSTÜNDE KARDEŞİM İDDİANAME İDDİA YANİ ... DOĞRULUĞU KANITLANMIŞ DEĞİL... BU DAVANIN SAVUNMANI OLSANIZ BU İDDİANAME YANLIŞ DEME KONUMUNDA BİR MESLEĞİNİZ VAR... kALDIKİ TÜRKİYEDE İDDİANAMELERİN YÜZDE YETMİŞALTI ORANINDA YANLIŞ ÇIKTIĞI GERÇEKKEN... AYIP GERÇEKTEN ÇOK AYIP...
Diğer dediklerinize bir işim var öyle yanıt vereceğim... Ama şunu söyleyeyim çarşambalı faruk nikli üyenin bana yapmış olduğu sitem yada yada neyse o daha mantıklı daha tutarlı daha kabul edilebilir... Yazdıklarınızı bir daha okuyun bakalım sayın Avukat....
Diyanetede muhalefet ne demek? Diyanetin açıklama zamanını yanlış bulmak ayrıdır, diyanetin söylediğine yanlış demek ayrıdır. Avukat olarak siz bunun farkına varamıyorsanız ben ne yapayım?
82 Anayasası hazırlanırken diyanete bu soruldu o zaman diyanet 120 günlük süreyi uygun olduğuna caiz olduğuna karar vermişti. Acaba ne değişti ? Akıp geçen zamanda Kur'an hükümlerinde mi değişiklik oldu Allah karar değiştirdi de bunu sadece bizim diyanete mi bildirdi? Kaldıki ben bunu bile gündeme getirmedim. Diyanetin birbiriyle çelişen açıklamaları o kadar çok ki saymakla bitmez. Ama ben şundan eminim Atatürk ün düşündüğü önem verdiği protokolde önlere aldığı diyanet bu diyanet değil... Çünkü diyanet nabza göre şerbet vermez... Vermemeli... Ama adamlarda haklı bir önceki diyanet işleri başkanı ''türban nerede zorunlu yahu dinimizde yok öyle bir şey'' dedi... hop uçtu... Şimdiki ne yapsın gelene ağam gidene paşam... İddia ediyorum ki diyanetin bu çıkışının altında bizzat RTE vardır...
Madem konuyu açtınız açıkça söyleyeyim. Ben diyanetin bu açıklamasını çok yersiz ve gereksiz bulduğum gibi zamanlama yanlışı dışında gerçektende din adına yanlış karar açıkladığını düşünüyorum...
Kur'anı kerim başta olmak üzere tüm dini kaynaklar açıkça bazı tanımlar yapmıştır bir bakalım...
Secde Suresi buyurur ki ;
''7. O ki, yarattığı her şeyi güzel yaptı. İnsanı yaratmaya da çamurdan başladı.
8. Sonra onun neslini bir öz sudan, değersiz bir sudan yarattı.
9. Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz! ''
şimdi buradan ne anlıyoruz ?
Yani Allah ruhundan üfleyene kadar ''cenin'' bir canlı olarak kabul edilse bile dinen asla İNSAN değildir. İnsan yaradılışına doğru giden bir yoldadır.
Bakara suresi 233 ne diyor ?
''Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için- anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin) yiyeceği, giyeceği, örfe uygun olarak babaya aittir. Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez. -Hiçbir anne ve hiçbir baba çocuğu sebebiyle zarara uğratılmasın- (Baba ölmüşse) mirasçı da aynı şeyle sorumludur. Eğer (anne ve baba) kendi aralarında danışıp anlaşarak (iki yıl dolmadan) çocuğu sütten kesmek isterlerse onlara günah yoktur. Eğer çocuklarınızı (bir süt anneye) emzirtmek isterseniz örfe uygun olarak vereceğiniz ücreti güzelce ödediğiniz takdirde size bir günah yoktur. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah yapmakta olduklarınızı hakkıyla görendir.''
diyor. yani doğum +24 ay emzirilmesini buyuruyor...
Peki Afkaf suresinde ne buyuruyor ?
''Biz insana anne babasına iyi davranmayı emrettik. Annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! Onun (anne karnında) taşınması ve sütten kesilme süresi (toplam olarak) otuz aydır. Nihayet olgunluk çağına gelip, kırk yaşına varınca şöyle der: “Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.”
diyor. Yani hamilelik + süt süresi 30 ay oluyor... Üstteki ayette 24 ay olduğuna göre hamilelikte dokuz ay on gün olduğuna göre ne ediyor ? 24+9+10 gün yani 33 ay 10 gün !!! EE nasıl 30 ay diyor ? Ayetler arasında mı uyumsuzluk hata var ? Allah mı hata yapıyor ? Haşa ikiside değil...
Peki ne? Secde suretinde de açıkça Anlatıldığı üzere Ruhun üflenmesinden sonra o canlı insan oluyor !!! Yani 120. gün Allah anne karnındaki bedene Ruhu üfleyerek onu artık insan yapıyor....
Ne enterasandır ki bilimde (bir kaç ülke hariç) kürtajın 120. güne kadar yapılmasına izin veriyor 120. günden sonra tıbbi gerekçeler ortaya giriyor...
Peki koskoca diyanet bunu bilmez mi? Benim okuduğumun bin katı Kur'an la hadislerle din bilimiyle haşır neşir olan diyanet ne hikmetse bu açık hükümleri ayetleri unutuveriyor... Tam bir kepazelik..
İşin acısı RTE imam hatipli ve ülkedeki tüm okulların İmam hatip e dönme arzusu içinde... Aöa görüyoruz ki İmam hatiplilerin bile eğitimi din açısından çok zayıf... Yoksa koskoca başbakan RTE ruhun bedene üflenmesi ayetlerini bilmez mi? ( Bilmemesini kabul etmek daha evla bildiği halde böyle demesi nedir varın siz düşünün...)
EEE baba diyanet in açıklaması ne kadar doğru ? İslam dinine ne kadar oturuyor Koca bir hiç... Neyse burası uzadı ben sonra devam edeceğim... Az sonra...
Şimdi konuya devam etmeden önce bir şey dikkatimi çekti onu paylaşmak istiyorum.
Şimdi burada bir kürtaja kayıtsız şartsız karşı olanlar var.(Sağlık nedeni hariç) Birde kürtajın iyi bir şey olmadığını ancak zorunluluk vesair nedenlerden dolayı kürtajın belirli bir sürede olabileceğini buna baskı ile yasak ile engel olunmaması gerektiğini savunanlar var. Kaldiki bunu savunanlar birde ciddi çekincede koyuyorlar o da şu, kürtajın yasaklanması engellenmesi demek iki olaya yol açacak demektir. Birincisi parası olan gidip gene yurtdışında kürtaj olup gelecektir, ikincisi parası olmayanlar son derece sağlıksık ve kaçak koşullarda merdivenaltında kürtaj olacak yada abuk sabuk yöntemler deneyecekler ve kadın ölüm oranı artacaktır.
Bu ikili garip tartışmada en dikkat çeken özellik ise kürtaja kayıtsız şartsız karşı olanlar yasaklanmasını isteyenlerin ciddi olarak dayandıkları hiç bir hukuki, bilimsel ,sosyal, etik vede kabul edilebilir dini bir sakınca ortaya koymadan hırala gürele ve hatta hakarete varan yaklaşımlarıdır. Örneğin buradaki yönetici sıfatına gerçek hayatta avukat kimliğine bakmadan ''Bir yandan başbakana da kızmıyor değilim ne istiyorsun bunlardan bırak köklerini kazısın gitsinler derdi seni mi geriyo millet arkandan en az üç çocukla geliyor rahat mı batıyor la havle.... .'' yazabilen Engin Oğuz , Gene aynı kişinin ''Benim de hasbel kader kürtajdan kurtulmuş da bi yaşa gelmiş insanlarda dikkatimi bir şey çekiyor: YALAN ve İFTİRA! '' demesi çarşambalıfaruk isimli üyenin durduk yere bir temele oturtmadan ''Merak ettiğim konu sizin dinin emri olup ta doğru dediğiniz bir konu var mı.?Oturup halinize ağlamak yerine burada yorum yapıp laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz. '' gibi sözcükleri kullanması. Ortaya birde değer koyun diyin ki şu şöyledir şundan dolayı bu budur. Yok yok yok saldıtgan bir uslup, din arkasına saklanarak dini kullanma böylece karşıdakini din dışı gibi göstermeye çalışma ( Farkında değilsiniz ama büyük günahlardandır.) bir takım siyasilerin siyasi çıkar için söylediklerinin arkasında durma o kadar... EE siz ne diyorsunuz ??? Engin beyi gördük... En bilimsel yaklaşımı bu konunun ortasına getirip ergenekonu, TSK yı v.s koydu çıktı işin içinden.. Velev ki Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Zirve kitapevinden dolayı gerçekten suçlu kardeşim bunun kürtajla ne ilgisi var !!! O yapılanma iddiasının kürtajla ne ilgisi var ? Ama burası Türkiye salla bir şey çekil kenara...
Karşı grup ise özellikle benim içinde olduğum grup ha bire haktan hukuktan bilimden yaşam hakkından söz ediyor... Olayı kanunlara etik değerlere ve hatta dini değerlere indirgeyerek anlatıyor ama sonuç... Nuh deyip peygamber demeyen bir güruh... Bari neyi niçin savunduğunuzu bilseniz...
Şimdi Diyanet konusunu kendimce kapatmadan bu konudaki son bir kaç düşüncemi daha açıklayayım...
Hayatın ta kendisinde de hukuktada dinde de geçerli bir olgu vardır. Neden sonuç ilişkisi, hukukta buna oluş ve kabul derler genelde... Hiç bir olay nedensiz olamaz fiziktede olamaz kimyada da olamaz biyolojide de olamaz... dinde de olamaz... Bakınız son din olan İslam dinine İnsanların yozlaşması uyduruk kaydırık tanrıların ortaya çıkması , abuk sabuk tapınmalar yani tam anlamı ile bir yoldan çıkma belirtisi... İşte bu nedenden dolayı Yaradan insanları(kullarını) SON KEZ doğru yola davet eder, bunun için islam peygamberini ve Cebrail eliylede İslamın kutsal metni olan Kur'an ı gönderir. Buda sonuçtur... Kur'anı ciddi okuduğunuzda göreceksiniz ki bu neden sonuç ilişkisi her daim vardır... Bazı kavimler anlatılır yaptıklarıyla ve neden yok edildikleri söylenir sonuç olarak..
Kürtaj sonuçtur. Dolayısı ile baştan neden i (oluş'u) tespit etmek gerekir. Bir kadın neden kürtaj olur ? Nasıl bir duygu ve düşünce içerisindedir ? Bu kadar zor ve sonrasında bir takım sakıncaları olan ciddi bir operasyona neden girer ? Bedeninin kesilip biçilmesine niçin izin verir?
İşte diyanetin kürtaj konusunda hiç dokunmadığı görmezden geldiği bölüm burasıdır... Oluş hiç yok.... Kur'an nasıl olursa olsun çocuk olsun diyor sanki ?
12 yaşındaki bir çocuğa 26 yetişkin (ki içlerinde kamu görevlileride var maalesef hatta ikide imam!) tecavüz etmesini Kur'an normal mi görüyor ? Bu 26 hayvandan birisinden bu kız çocuğu hamile kalsaydı aman ne iyi işte çocuğun olacak mı diyecektik ? Hadi bizim hukukumuz biraz bu konularda savsak aksak ve saçma ( Yani bu çocuk adli tıbba gönderiliyor ruh ve beden sağlığı bozuldu mu diye ? Bak bak gerzekliğe bak 12 yaşındaki çocuk yahu bu... 26 hayvan tecavüz ediyor körpecik gelişmemiş vücüda hangi beden sağlığını soruyor ki? O yavrucakta ruh mu kalır ki ruhun sağlığı kalsın? ha işin komiği adli tıp rıza ile olmuş bile diyebiliyor...Ne demek rıza yahu diyen yok... 12 yaşında rıza ile altı üstü bir partiye oy verse ı ıhhh anlamazsın ... ama tecavüze rıza gösteriyor.. breh breh breh hukuka bak tef çal oyna..) Dinimiz bu vahşete eyvallah mı diyor ?
10 yaşındaki kız çocuğu berdel veya başlık parası için dedesi yaşındaki adama satılıyor. (Sosyal devletimiz ve AKP burada kulağının üstüne yatıyor umursamıyor) Abuk sabuk bir hamilelik oluyor haydi kürtaj ... Yapmayalım değil mi? Dinimiz acaba buna ne diyor ?Kızlar mal mı diyor alınır satılır yaşına bakılmaksızın cinsel ilişkiye girilir hamile bırakılır mı diyor ?
13 yaşındaki kız çocuğuna 49 yaşındaki ÖZ BABASI 22 ve 18 yaşlarındaki ÖZ AĞABEYLERİ DEFAATEN İLİŞKİYE ZORLUYOR Açık bir ensest ve zorlama yani hem ensest hem zorlama ( Hukuken başka suçlarda var tabii) ve bu ufaklık hamile kalıyor . EE olan olmuş karnında hayat başlamış boş verin diyip doğursun mu diyor dinimiz?
Onun için Diyanet bir konuda dini yorum yapacaksa çok net açık ve anlaşılır olmalıdır . Hiç bir şey yok normal bir hamilelikmiş gibi görüp zort diye bir sonuç yazmak evla değildir. Yapsınlar adam gibi yorum helal olsun diyelim yoksa gölge etmesinler daha iyi...
Merhabalar. Öncelikle olayın ahlaki boyutu ile ilgili yargıya maruz kalmamak için, kısaca anlatmam gerekirse; kısa süreli ve kısa süreli olduğunu iki...
Baroların avukatlarla ilişkileri; dergi kitap gibi neşri yayınlarda bulunmaları ve genel işlevleri açısından değerlendirdiğinizde en başarılı baro......
Yazan: pinark Forum: Yaşam - Sohbet - Forum Oyunları
Launching products that flop? Without a Market research firm, your business might be struggling to understand its target market. Many companies find...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
browse this site jax wallet
04-07-2025, 16:12:59 in Tüketici Hakları