Ses kaydı mahkeme için tabiki delildir. Ama tek başına yeterli değil. Mahkemeye şahit de sunmanız gerekecek. Aileniz şahitlik yapabilir. Akraba şahitlik yapmaz diye bir kaide yok.
Ancak sağlıklı düşünmediğinizi belirtmek zorundayım. Lütfen eşinizle psikoloğa gitme işini es geçmeyin. Denemeden hemen pes ediyorsunuz. Siz psikoloğa gitme teklifini hele bir yapın. Bu teklifinizi de ses kaydına alın. Ama bağırıp çağırmayın. Hakaret küfür de etmeyin. Biliyorum zor bir durum ama hata yapmamanızı istediğim için bu tavsiye. Eşiniz psikoloğa gitmeyi red ederse etsin. Siz en azından evliliğinizi devam ettirmek adına çaba göstermiş olacaksınız hakim gözünde.
Bu bayramda ailenizi ziyarete muhakkak gideceksinizdir. Babanızla bu konuyu konuşun derim.
Bazen konuşmak bile zor gelebilir.. Konuşmayı becerebilmek, olmayan bir yolun tarifini yapmak gibi de olabilir.. Zordur işte, düşündüğünü diline, dilini kelimelere döndüremezsin.. Burda isteyip istememek meselesi yok. Derin bir güvensizlik var eşler arasında.. Kadın cezalandırıcı erkek ise mahkum.. Psikoloğun psikiyatrinin anlamsız bir çaba olduğu kanısında.. Kafada bitmiş bir ilişki nefes alsa bile ruhsuz dolaşacaktır... Bu birlikte olmaktan daha başka bir durum olmasın ?
Yaşadığınız şeyler kolay degil biliyorum. Burada öncelikle kendize şunu sorun. Ben eşimi seviyor muyum? Bunun cevabı evet ise eşinizi psikologa götürmek için ikna edin ederim. Sizin anlattıklarınıza göre gözüken eşinizin psikolojisi bozulmuş. Bunun cevabını siz veriyorsunuz zaten ("eşim saçma sapan kaygılar içinde olduğu. düğün sırasında yaşadığımız tartışmalara saplanıp kalmış durumda her seferinde geçmiş kavgalarımızı gündeme getirip şöyle yapmıştın böyle yapmıştın, sana güvenmiyorum gibi şeyler söylüyor."). Tabi bu da sizi de etkilemiş ve sizinde psikolojiniz de bozulmuş. sizde bir destek alırsanız iyi olur (Evliliğiniz devam etse de etmesede). Eger cevabınız hayır ise ki anladıgım kadarı ile siz boşanmaya niyetinizi almış gibisiniz. Anlattıgınız durum bir boşanma sebebidir. Eşinizi seviyor iseniz her yolu deneyin derim. İkiniz de bir birinizi seviyor iseniz çözülemiyecek sorun yoktur.
Seks, ister kabul edilsin ister edilmesin, evlilik birliğine neden olan sebeplerden biridir. Ancak kısa denemelerle başarısızlık elde edilmesini boşanma nedeni olarak görmüyorum. Sex yapamama nedeniyle boşanma davası son çare olmalıdır.
zamanla bu sadece tek sorun olmaktan çıkıyor, diğer başka sorunlar da ortaya çıkarıyor. kedi köpek gibi kavga ediyoruz bıktım artık. kendimi daha fazla yıpratmayacağım. onc asene evleneceğim diye uğraştım, ailemi ikna ettim, düğün yaptım bir ton para harcadım ve daha hala güvenmiyorum kelimesini duyuyorum. tek dileğim mahkremenin uzamaması. böyle bir dava ne kadar sürer?
Siz anlaşılan boşanmayı kafaya koymuşsunuz. Anlaşmalı boşanırsanız tek celsede biter. Eğer eşiniz inat ederse çekişmeli boşanma davası ortalama 1,5 yıl sürer. Sonra yargıtay aşaması, yargıtay aşamasından sonra tahsisi karar da isteyebilir. Ve bu dava başlangıcından itibaren BOŞANMA KESİNLEŞİNCEYE KADAR nafaka ödersiniz. Bu nafaka miktarı en az 300 tl olur. Fazlasını bilemem. Çekişmeli boşanma davası 1,5 yılda sonuçlansa aylık 300 tl'den eder 5400 TL. 1,5 yılda dosya yargıtaydan dönse bir 5400 tl'de o eder. Bu sadece bir faraza rakamdır, fazlası da olabilir.
Şimdi siz evlilik hayatı yaşamadığım eşime nafaka da mı vericem dersiniz. Buna da kızar, isyan edersiniz. Ama kanunlar böyle. O sebeple baştan olacakları bilmek hakkınız. Tazminat kısmını hiç söylemiyorum bile. Çünkü boşanma davanızda iddianızı hakime ispatlayamazsanız tazminat ödersiniz. İspat ise delil ve şahitlerle olur.
Eğer gerçekten boşanmayı kafanıza koymuşsanız delillernizi ve şahitleriniz sağlam olmalı. Eşinizin dayısı, amcası varsa bu konuyu onlarla da konuşabilirsiniz. Ama siz tek başınıza konuşmayın. Ailenizle beraber gidip konuşun derim. Tabi bu konuşmayı da ses kaydına alın derim. Ama önce eşinizle olan konuşmayı ses kaydına alın. Yani eşinizin sizinle cinsel olarak olmayı red ettiğine dair olan konuşmayı.
Ve tabi herşeyden önce de avukat arasanız iyi olcak. Sakın bunu eşinize söylemeyin.
Konu denizblk tarafından (31-10-2011 Saat 21:24:02 ) de değiştirilmiştir.
davanın nekadar sürecegini kimse bilemez. Anlaşmalı boşanma olursa 15-20 günde bitmiş olur. Anlaşmalı olmuyor ise çekişmeli boşanma davaları 1 yıldan fazla sürer. Dava bitince herşey bitmiyor tabi. Kararı beyenmeyen taraf yargıtaya götürüyor davayı. orda da 1 yıldan fazla bir zaman geçecektir. Gözden 3 yılı çıkarmanız gerek. Bundan sonrasını düşünmek size kalmış.
Siz anlaşılan boşanmayı kafaya koymuşsunuz. Anlaşmalı boşanırsanız tek celsede biter. Eğer eşiniz inat ederse çekişmeli boşanma davası ortalama 1,5 yıl sürer. Sonra yargıtay aşaması, yargıtay aşamasından sonra tahsisi karar da isteyebilir. Ve bu dava başlangıcından itibaren BOŞANMA KESİNLEŞİNCEYE KADAR nafaka ödersiniz. Bu nafaka miktarı en az 300 tl olur. Fazlasını bilemem. Çekişmeli boşanma davası 1,5 yılda sonuçlansa aylık 300 tl'den eder 5400 TL. 1,5 yılda dosya yargıtaydan dönse bir 5400 tl'de o eder. Bu sadece bir faraza rakamdır, fazlası da olabilir.
Şimdi siz evlilik hayatı yaşamadığım eşime nafaka da mı vericem dersiniz. Buna da kızar, isyan edersiniz. Ama kanunlar böyle. O sebeple baştan olacakları bilmek hakkınız. Tazminat kısmını hiç söylemiyorum bile. Çünkü boşanma davanızda iddianızı hakime ispatlayamazsanız tazminat ödersiniz. İspat ise delil ve şahitlerle olur.
Eğer gerçekten boşanmayı kafanıza koymuşsanız delillernizi ve şahitleriniz sağlam olmalı. Eşinizin dayısı, amcası varsa bu konuyu onlarla da konuşabilirsiniz. Ama siz tek başınıza konuşmayın. Ailenizle beraber gidip konuşun derim. Tabi bu konuşmayı da ses kaydına alın derim. Ama önce eşinizle olan konuşmayı ses kaydına alın. Yani eşinizin sizinle cinsel olarak olmayı red ettiğine dair olan konuşmayı.
Ve tabi herşeyden önce de avukat arasanız iyi olcak. Sakın bunu eşinize söylemeyin.
peki eşim de benimle aynı mesleği yapıyor. ikimizde memuruz ve mmaşlarımız aynı. ben yine nafaka vermek zorunda kalırmıyım?
ikincisi ben bu durumdan dolayı maduriyetimi ispatlarsam tazminat talep edebilir miyim?
Dava başında da bu tazminatı talep edebilirsiniz. Ama istediğiniz tazminat öyle uçuk rakamlar olmasın. Makul olsun. Çünkü bu sefer hakim kafasından düşünür, der ki bu adam karısından para koparmaya çalışıyor. Ve sadece manevi tazminat talebinde bununun derim. Çünkü sizin yaşadığınız bu durum manevi.
Bir de şu konu var. Hakim eşinizin tedavi edilebilir bir sorunu olduğunu düşünebilir. Ve tedavi olması için davanızı rededebilir de. O sebeple ben size baştan bir psikoloğa gidin diye boşuna demiyorum. Çünkü boşanma davasının rededilmesi demek 3 yıl boşanma davası açamamak demek. Yani yine boşanamayacaksınız. Bu sizi daha da çok sinirlendirir. Lütfen eşinizle beraber psikoloğa gidin. Red ediyorsa da bunu yine ses kaydına alın diye boşuna demiyorum.
ii akşamlar değerli arkadaşlar bi sorum olacak eşim bundan 3 ay önce boşanma davası açtı ilk duruşmamız 23 .07 .2009 tarihinde gürüldü kendisinin ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Hello !! I came across a 149 very cool tool that I think you should visit. This site is packed with a lot of useful information that you might...
Kişisel verileri hukuka aykırı...