Merhaba, hakkımda 2008 yılında Kamu Malına zarar verme sucundan dolayı dava acıldı ve delil olmaksızın beni Asliye Hukuk mahkemesi suclu ilan etti ve 1 YIL HAPİS Cezası verdi, bunu 10 Ay'a düşürdüler ve bunuda para cezası olarak 6.000 TL ye sonuclandırdılar. Bende bana itham edilen bu sucu kabul etmedim cünkü gercekten sucsuz olduguma inandıgım için ve ortada kanıt olmadıgı için Yargıtaya Temyiz dilekçesi yazıp gönderdim. Henüz temyiz sonucu gelmedi. ve bu zaman dilimi içerisinde Jandarma Genel Komutanlığının düzenlediği Astsubaylık sınavlarını kazandım, Sağlık raporu ve güvenlik soruşturmasına kaldım, Güvenlik soruşturmasında benden istenen evrakta ;
[[[[[12. Öğrenciler / İşe Alınacaklar İçin :
Trafik suçları hariç herhangi bir yasaya veya nizamlara aykırı hareketten dolayı tutuklandınız mı? Aleyhinizde bir iddianame düzenlendi mi? Herhangi bir askerî veya sivil ceza davasında suçlu olarak mahkemeye çağrıldınız mı? Mahkûm oldunuz mu? Aleyhinizde ertelenen bir mahkeme kararı verildi mi? (İlgili haneye X işareti koyunuz)
EVET HAYIR
Eğer yanıtınız “EVET” ise; Suçun cinsi, tarihi, mahkemenin adı ve verilen hükmün tarih ve sayısını yazınız. İlgili mahkeme kararını her çizelgenin arkasına ekleyiniz. ]]]]]]
Şeklinde bir alan doldurmam isteniyor, Şimdi Bu KAMU MALINA Zarar verme sucu Astsubaylıgıma engel olurmu? Şayet elenirsem bu duruma itiraz etme hakkım varmıdır? Neler yapmam gerekir? Konu hakkında gerekli bilgiyi ve yönlendirmeyi yaparsanız cok memnun olurum, Saygılarımla...
Cevap: Kamu Malına zarar verme sucu ve Astsubaylık
Henüz temyiz sonucu gelmediği için bir mahkumiyetten söz edilemez. Bahse konu davanın hukuk mahkemesinde görüldüğünü yazmışsınız ama mahkeme hapis cezasına hükmetmiş. Bu nasıl oldu?
Cevap: Kamu Malına zarar verme sucu ve Astsubaylık
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Henüz temyiz sonucu gelmediği için bir mahkumiyetten söz edilemez. Bahse konu davanın hukuk mahkemesinde görüldüğünü yazmışsınız ama mahkeme hapis cezasına hükmetmiş. Bu nasıl oldu?
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. 2.Asliye Ceza Mahkemesinin Kararında bana çıkan sonucu oldugu gibi size yazmak istiyorum;
Suç: Kamu Malına zarar verme
Sanığın üzerine atılı Kamu Malına zarar verme suçu sübuta ermekle eylemine uyan TCK'nun 152/1-a maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önem ve degeri, failin kastının ağırlığı göz önünde bulundurularak takdiren 1 YIL HAPİS CEZA İLE CEZALANDIRILMASINA, Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri ve cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alındığında TCK 62.Maddesi gereğince cezası 1/6 oranında indirilerek 10 AY HAPİS CEZASI ile Cezalandırılmasına, Sanığa verilen kısa süreli hapis cezası sanığın kişiliği, ekonomik ve sosyal durumu ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre TCK 50/1-A ve 52/2 maddeleri gereğince günlüğü takdiren 20.00TL Den paraya çevirilerek 6.000 TL ADLİ PARA CEZASI İle CEZALANDIRILMASINA karar verilmiştir.
Şimdi yukarıda yazdıgım gibi benden istenen evrakta EVET ya da HAYIR yazan yerlerden birini işaretlemem isteniyor, Ama dava suan temyizde, hangisini yazmam gerekiyor? Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim, Saygılarımla
Cevap: Kamu Malına zarar verme sucu ve Astsubaylık
döküntü rumuzlu üyeden alıntı
Bencesi sencesi yok. Hayırı işaretlemeniz lazım. Devam eden yargılama mahkumiyet değildir.
İkilem arasında kaldım, inanın 1 aydır ne yediğim belli ne içtiğim, Bu mevzu beni cok düşündürüyor, cünkü geleceğim söz konusu, bu sebebten bu kadar merak ediyorum sonucun nereye varacağını, Şimdi HAYIR Dersem, yapılacak olan Güvenlik Soruşturmasında bu davayı tespit ettikleri an beni eksik bilgi vermekten eleyebilirler, bunu doldurmam gereken evrakta yazmışlar ama bana verilen bu cezanın henüz yargıtay tarafından cevaplanmadıgı sürece EVET i işaretlemek zorundamıyım yoksa değilmiyim bunu merak ediyorum, Ayrıca Yargıtayın bu kararı bozması halinde dava düşermi? Saygılarımla
Cevap: Kamu Malına zarar verme sucu ve Astsubaylık
Kamu Malına zarar verme sucundan dolayı yargılanmama sebeb olan kişi, yani bana iftira atan kişi İfadesini düzelteceğini, suçu işlemediğimi belirtecekmiş, Yargıtaydan Temyiz tekrar görüşülmek üzere Mahkemeye gönderilirse, bu durumda bu iftirayı atan şahıs ifadesini değiştirirse herhangi bir ceza alırmı? Alırsa bu ceza ne olur?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku