Hakaret etmenin cezası nedir, tazminat hakkı nasıl doğar?
kamuya açık alanda ve etraftakilerin duyabilceği şekilde kamu görevlisi hakaret etmişse ve bu durum hakarete uğrayan kişi yanısıra orda bulunan diğer kişilerce de şikayet formu doldurularak, idareye verilerek şikayet edilmişse bu şikayetler mahkemede delil olarak geçerli olur mu? Hakaret edenin ceza alması için yeterli olur mu? Mahkemeye nasıl başvurmak gerekir? Tazminat davası açılabilir mi? Nasıl? Kazanma ihtimali nedir?
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
Hakaret suçu 5237 sayılı türk ceza kanunun 125. Maddesinde belirtildği gibi en az üç kişi önünde gerçekleşmesi gerekir. Suçu işleyen üç aydan iki yıla kadar hapis ya da adli para cezası alabilmektedir.
Konu spatyom tarafından (22-05-2011 Saat 00:25:36 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
ayrıca hakaret davalarında tanıklar çok önemlidir bu arada suçlunun hakaret eyleminden dolayı tazminat miktarına göre asliye hukuk ya da sulh hukuk mahkemelerinde tazminat davası açabilirsiniz kendize avukat tayin etmenizde yarar var iyi günler
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
öncelikle tşkederim ilginize ..bu üç kişi bir form doldurup hakarete şahit olduklarını isim , telefon ve adreslerini yazarak imzaladılar ..bu formlar şahitlik olarak değerlendirilir mi yoksa bu insanların mahkemeye gelerek ifade vermelerimi gerekir .
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
spatyom rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret suçu 5237 sayılı türk ceza kanunun 125. Maddesinde çeliştiği gibi en az üç kişi önünde gerçekleşmesi gerekir. Suçu işleyen üç aydan iki yıla kadar hapis ya da adli para cezası alabilmektedir.
Çelişen nedir öncelikle bunu anlayamadık. Hakaretin gerçekleşmesi için 3 kişi önünde yapılması gibi bir şart da yoktur. Ancak GIYAPTA hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
Bunu karıştırmamak gerekir.
Ayrıca hakaret herkesin duyabileceği, algılayabileceği bir yerde yapılmışsa "aleni hakaret" suçu oluşur. Bu durumuda 125. maddenin 4. fıkrası da uygulanarak ceza ağırlaştırılabilir. Hakaretin aleni olup olmadığı hususu uzun tartışmalar gerektirebilir.
Örneğin sokakta birisine yaptığınız bir hakareti 2 kişi duysa bile bu aleni hakaret kabul edilirken, bir genel kurul toplantısında yapılan hakareti 100 kişi duymasına rağmen Yargıtayca hakaret ALENİ olarak kabul edilmemiştir.
Hakarete uğrayan kişi, sanık hüküm giydikten sonraki bir yıl içrisinde arzu ederse uğradığı manevi zarar için tazminat davası açabilmektedir.
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
sayin hakkarili arzuhalci madde hukmunu yazdim aciklarken belirtmek yerine celismek yazmisim celisen bir sey yok madde hukmunu bilen bir kisi bunu rahatca anlar ayrica kendinize gelin kullandiginiz uslubu terk edin bana ceza hukuku dersi veremezsiniz ben 4 yil boyunca hukuk egitimimi bosuna almadim ayrica bir hukukcu olmadiginiz halde bana ders verir nitelikte bu sekilde konusamazsiniz
Cevap: Hakaret etmenin cezası nedir, tazminat hakkı nasıl doğar?
Ayrica sayin arzuhalci diger hukumleri bana neden acikliosunuz anlamadim sanki ben bilmiyormusum ki bir hava takinmissiniz izin verin de hukuk mezunu olarak ceza hukukunu bileyim uslubunuz beni sinirlendirdi zabit katipligi yapmis olmaniz kustahlik yapacaginiz anlamina gelmez pes dogrusu oldum olasi nefret ederdim arzuhalcilerden hakliymisim gece gece yakisiyor mu size bilgiclik taslamak ayip
Cevap: hakaret etmenin cezası nedir ? tazminat hakkı nasıl doğar?
spatyom rumuzlu üyeden alıntı
sayin hakkarili arzuhalci madde hukmunu yazdim aciklarken belirtmek yerine celismek yazmisim celisen bir sey yok madde hukmunu bilen bir kisi bunu rahatca anlar ayrica kendinize gelin kullandiginiz uslubu terk edin bana ceza hukuku dersi veremezsiniz ben 4 yil boyunca hukuk egitimimi bosuna almadim ayrica bir hukukcu olmadiginiz halde bana ders verir nitelikte bu sekilde konusamazsiniz
Sayın Spatyom,
Evvelemirde yukarıdaki yazımda sizi küçültecek, küçümseyecek ve bana bu tarz bir tepki ile yanıt vermenizi gerektirecek bir üslup kesinlikle yok. Bunu gerek site yönetimi gerekse diğer üyeler açıkça görmektedirler.
Durum buyken bu tür bir yaklaşım tarzınız hoş değil. Burada bilgi paylaşımı yapılmakta olup kimse kimseye ders vermemekte ve almamaktadır.
Ancak bir hukukçu olmanıza rağmen yanlış bildiğiniz bir hususu düzeltmekte de hiç bir sakınca görmedim ve görmem de..
Sizin de belirtiğiniz gibi "belirtmek" yerine "çelişmek" yazmış olmanız önemli olmayıp bir dil sürçmesi olarak kabul edilmelidir ancak bir hukukçu olarak yüze karşı yapılan hakaret ile gıyapta hakaret konularını karıştırmanız kabul edilemez bir durumdur.
Herhalde yenisiniz ve yüze karşı yapılan hakaret ile gıyapta hakaretin arasındaki farkı tam olarak algılayabilmiş değilsiniz.
Selamlar,
3 yıldır çalıştığım firmada sadece ilk yıl 'yıllık iş sözleşmesi' yapılmıştı. Diğer yıllar iş sözleşmesi yapılmadı. İstifa etmem durumunda...
Savcıya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan işadamı Halil Aydın, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki iyi hali ve geçmişte suç...
Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku