Bu konuda sayın Tangör Evren'e katılıyorum. İddet süresi soybağının kurulması, varsa olası bir hamilelik durumunda gerek yeni evlenilecek eşi gerekse kadını ve keza eski eşi bağlamaktadır. Gerek soybağı, gerek miras gerekse etik anlamda iddet süresi erkekler içinde geçerli olmalı.
Boşanma gerçekleştikten sonra taraflar evlenmek istediğinde ya iddet süresini beklemeli yada hamile olunmadığına dair Dr. raporu alınmalı.
Tabii uygulamada çok fazla sıkıntı çekileceği malum. Bu anlamda bir mekanizma geliştirilebilirmi ona bakmak lazım.
Örneğin
taraflar mahkeme keleminden iddet süresinin dolduğuna dair belge almalı.
Kadın iddet süresini kullanmak istemez ve hamile olmadığına dair Dr. raporu isteyecek olursa bu rapor Aile Mahkemesinde ilgili dava dosyasına da gönderilmeli, eski eş (erkek) gidip bu belgeden suret alabilmeli kullanabilmeli..
tarafların ayrıldıktan sonra genelde birbirlerinin yüzünü bile görmek istenmedikleri boşanma davaları sonunda birde iddet süresi, Dr. Raporu gibi konularla bir araya gelmek istemeyecekleri aşikar. Saydığım alternatif davranış biçimleri sadece örnek. Daha mantıklı ve hızlı yöntemler de geliştirilebilir..
Birçok erkek üye bu durumun gereksizliğini savunabilir.. Ancak Sayın Tangör Evren'in ve benim yazdığım gerekçeler bu durumu olası kılıyor.
Mutlu günler...
Merhaba .. öncelikle böyle güzel site kurucularına çok teşekkür ediyorum
ben 2002 de eşimden ayrıldım ailemin yanına geldim , bizim evliliğimiz normal bir evlilik değildi karı koca olmadık ve 8 yıldır ayrıyım eşimden sorunlar çıktı ve uzadı dava şimdi anlaştık anlaşmalı boşanıyoruz .
sorum şu benimde bu durumda 300 gün iddet sürecim olurmu bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Konu lazkızı tarafından (12-03-2010 Saat 19:09:44 ) de değiştirilmiştir.
İster anlaşmalı olsun ister çekişmeli boşanma ile boşanma olsun farketmez, her ikisinde de kadınların iddet süresi vardır. Bu iddet süresini beklememek için boşanmanız kesinleştikten sonra, hamile olmadığınıza dair doktor raporu, boşanma ilamı, nüfus cüzdanı gibi belgelerle Aile Mahkemesine iddet süresinin kaldırılması için dava açabilirsiniz.
Eğer hemen evlenmeyecekseniz bunu yapmanıza gerek yok.
İddet müddeti, kanuni bir durumdur. Evlilik birliği içersinde, 180 günve daha sonra sonrası doğan çocukların babasının koca olduğu kanunen varsayılır. Keza evlilik sona erdikten 300 gün içersinde doğan çocukların babasının koca olduğu varsayılır. Bu karinedir. Yani aksi ispat edilebilir. Varsayalım ki, iddet müddeti yok ve kadın başkasıyla evlendi, 120 gün sonra da çocuk doğdu. Baba kim olacak? Kanun bu boşluğu yaratmamak için böyle bir engel koymuş.
Peki kanuni olan bu durum hukuki mi* İşte bu tartışılır. Sayın Commodor1 in de belirttiği gibi, gayri ahlaki durumlar ortaya çıkabilmekte. Çocuksuzum diye kandırabildiği gibi; Hemen evlenerek, boşandığı eşi ve ailesini kıskandıracak bir davranışa da girebilir.
Ancak bir hukukçu olarak şunu söyleyebiliriz ki, Hukuk eşitlik varsa, herkes kanun önünde eşitse vardır. İddet müddeti de, ne yazık ki, islam hukukundan alınma ve eşitliğe aykırı bir sistemdir.
Ancak hamile olmadığını belgelemek koşuluyla evlenmek mümkün. Ancak, yasakoyucunun burda atladığı bir husu var. Gebelik testi yaptırmaya utanan kadınların olduğu bir toplumda, bir kadının, hamile olmadığına ilişkin rapor istemesi, biraz fantaziye(en kolay deyim bu geldi aklıma) kaçıyor.
benim anlatmak istediğim ben eşimle normal bir evlilik yaşamadım zaten ve 8 yıldırda ayrıyız ve bu 8 yıl mahkeme devam etti ve raporlarımda mahkemede var eşimle beraber olmadığıma dair benim durum biraz değişik yani mahkemede ki raporlar olduğu halde ve 8 yıldır ayrı olduğum halde yinede bu süre olurmu diyorsunuz.
3 yıllık fiili ayrılığa dayalı açtığım dava sonucu boşandım.(karar temyize yollanmadıysa tabii)zaten 3 yıl bir araya gelmediğimiz için iddet süresi benim gibi birinin durumu için de geçerli midir?sonuçta 3 yıl bir araya gelinmemişse elbette şimdi hamile değilimdir...
3 yıl bir araya gelinmemişse elbette şimdi hamile değilimdir...
Bir araya gelip gelmediğinizi yasalar bilmez sayın üye. Herkese bir araya gelinip gelinmediğine dair sensör takacak halide yok yasa koyucunun. En mantıklı çözüm iddet süresi. Dağdaki / mezradaki içinde geçerli, şehirdeki içinde geçerli olan doğal bir yöntem..
Neden mantık dışı sayın üye ? Yasa keyfiyete göre çıkarılmıyor değilmi ? Boşanma kararı size tebliğ edilene kadar karı kocasınız. Yasal olarak aksi mümkün değil. Nasıl ki yasa; eşler henüz boşanmadıkları için başkaları ile birlikte yaşamalarının kusur olduğunu söylüyorsa sizin durumunuzda da bu durum aynen geçerli..
Ancak siz iddet süresi ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız, gider bir dr raporu alırsınız. Hamile olmadığınıza dair elinizde belge olur. o zaman sorun çıkmaz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
êğàêåí darknet
17-07-2025, 06:26:35 in Askerlik Hukuku