Merhaba eşimle 3 aydır evli olmama rağmen aramızda bir cinsel birliktelik olmamıştı. Kendisi ayrı yatıyordu. Sonra zorla yaptı bende şikayetçi oldum
Eşiniz ayrı yatıyordu yani ayrı yatmayı kendi istiyordu hatta size cinsel olarak ilgisizdi ruhsal dengesizliği sonucu size saldırdı
Yasal olarak suçlu sorun şu siz eşinizi seviyormusunuz sevmiyormusunuz zorlamı evlendirildiniz eşiniz size üç ay nasıl katlandı ne maksatla evlendiniz eşlerin bazı yükümlülükler vardır yanlış anlamayın eşinizin yaptığı yanlışı savunmak yada onaylamak mümkün değil ama sizin yanlışınızıda söylemeden geçmek olacak iş değil hapse attırmaya çalıştığınız bir insan üstelik eşiniz çokta mutlusunuz anlaşılan siz avukattan önce bi pisikoloğa gitmelisiniz bence boşanmayıda açtınız gesin nafaka ha ailem zorla evlendirdi seveseve geri aldı beni derseniz ne derece inandırıcı olur bilemem ha birde başka birini seviyordunuz ona kızdınız eşinizle evlendiniz gibi yorumladım adamcağızı niye yaktınız yasayı bilmemde bu olyda tek suçlu yok vicdani kanaatim bu başkalarını bilemem ben düşüncelerimi açıkladım yanlızca
Eşiniz ayrı yatıyordu yani ayrı yatmayı kendi istiyordu hatta size cinsel olarak ilgisizdi ruhsal dengesizliği sonucu size saldırdı
Yasal olarak suçlu sorun şu siz eşinizi seviyormusunuz sevmiyormusunuz zorlamı evlendirildiniz eşiniz size üç ay nasıl katlandı ne maksatla evlendiniz eşlerin bazı yükümlülükler vardır yanlış anlamayın eşinizin yaptığı yanlışı savunmak yada onaylamak mümkün değil ama sizin yanlışınızıda söylemeden geçmek olacak iş değil hapse attırmaya çalıştığınız bir insan üstelik eşiniz çokta mutlusunuz anlaşılan siz avukattan önce bi pisikoloğa gitmelisiniz bence boşanmayıda açtınız gesin nafaka ha ailem zorla evlendirdi seveseve geri aldı beni derseniz ne derece inandırıcı olur bilemem ha birde başka birini seviyordunuz ona kızdınız eşinizle evlendiniz gibi yorumladım adamcağızı niye yaktınız yasayı bilmemde bu olyda tek suçlu yok vicdani kanaatim bu başkalarını bilemem ben düşüncelerimi açıkladım yanlızca
Olayı başka boyutlara çekmeyiniz. Evlilik birliğinin oluşması bir tarafa diğer tarafa karşı üstünlük sağlamaz. Bir taraf canı istediği zaman cinsellik yaşanır yaşanmazsa o kişi bunu zorla yapar diye bir hukuk yok.
Kısmi duygu sömürüsü yaptığınız yazılarınızın mantığı yok. Yazılanlardan anlaşılan ortada aile içi şiddet tecavüz gibi çok ağır suçlar var üstüne birde mahkemenin tedbir kararının uygulanmaması varki buda devlete karşı işlenmiş ayrı bir suçtur.
Psişik veya fiziksel bir takım nedenlerle cinsellik yaşanamamış olması diğer tarafa zorla bunu yaşama hakkını nasıl verir ? Kaldıki yazılanlardan anlaşılan birlikteliğin yaşanamaması erkekten değil kadından kaynaklanan bir durum olduğu açık. Bunu bile ters yorumlayarak hukuk dışı yorumlar yapmayınız.
Bahse konu olayda tecavüz, aile içi şiddet, darp (ve neden olduğu yazılmamasına rağme n var olduğu alaşılan) ve tedbir kararının ihlali suçları vardır. Kou budur konudan sapmayınız.
Burada öncelikle Avukat sayın Fırat Kırımcı'ya yüzde yüz katıldığımı belirtmem gerekir. Anlattığınız olaylar sizin için çok yıpratıcı olduğu gibi karmaşık zor çetrefilli bir durum. Teknik hukuk bilgisinin net gerekli olduğu bir noktadasınız. Dolayısı ile buradan tavsiyelerle şöyle olur böyle olur gibi ahkam kesmelerle bu işi götüremyeceğiniz çok açık. Mutlaka ne mutlaka hukuki destek almalısınız derim bende.
Anlatımınız çok karmaşık olsada
1. Bir eşin tecavüzü
2. Boşanma davası
3. Mahkemenin 6 aylık tedbiri ve bu tedbirin alenen ihlali
4. Darp
5 Aile içi şiddet
olarak görülmekte.
6 Aylık uzaklaştırmatı alenen ihlal edilmesi konusunda neler yaptığınızı ne olduğunu yazmamışsınız ama bu da çok ciddi bir cezayı gerektiren bir durumdur. Burada DEVLET e de kafa tutma vardır .
Olayların oluş ve sıralamasını bilemeden tutuklama olur olmaz demek abesle iştigal olur ki tutuklama bir tedbirdir.
Siz boşanma/nafaka/ tedbir süresince ortak evin kirasının ödenmesi/ darp/ tecavüz/ bulara bağlı tazminat / tedbirin ihlali gibi çok ciddi davalarla uğraşacaksınız. Buna hazırlıklı olun ve testi kırılmadan tedbirinizi alın. Çünkü hukukta ''AA şuda vardı, buda vardı'' gibi sözcüklere yer yoktur. Unutmayın bir yerinde kullanılan cümle yargının seyrini değiştirir işte o cümleyi bilen ve yerinde zamanında kullanan kişiye biz avukat diyoruz. Sizde geç kalmadan avukat bulun...
Öncelikle zorla evlenmedim. 4 yıllık bir beraberliğim oldu. Bunun 2 yılı nişanlı kaldım. Herşeyi kendmiz yaptık. Düğüne 1 ay kala beden uzaklaştı ve bende nişanı attım sonra ailesi ve kendi isteğiyle tekrar barıştık evlendik ve akşamı aynı soğukluk devam etti. Sebep sorduğum da nişanı atmamdan dolayı bana kızgın olduğunu bu durumun geçeceğini belirtti. Bu yüzden bende beklemeye başldım. Çünkü onu çok seviyordum. Sonra hayatın da başka biri olduğunu öğrendim mesajlarını yakaladım üstelik o kız kına geceme ve düğünümede gelmişti. 3 ay içinde 1 ay aynı evde kaldık beni sürekli evden gönderiyordu. Uyku ilacı almıştı bana uyutup sevgilisiyle konuşmak için. Kendisi benle altınlar ve kendine ayrı ev tutmak için evlenmiş artık hayatını yaşayacakmış bana bunları söylüyordu. Haklısn psikolojim bozuk yaşadıklarım çok kötü resmen kullanıldım. Ondan boşanacağımı anlayınca bana bunu yaptı. .Sana bunu yapmadan senden ayrılmıycam dedi. Ondan hiç bişey talep etmeyeceğimi anlaşmalı boşanma için avukatım aradı. Oda benden karşılığın da altın istedi avuktım da buna karşılık boşanma davası açtı. Haklısınız evliliği sizin anlattığınız gibi kötüye kullananlar var ben de bu yüzden korkuyorum ve burada fikir danışıyorum.
Konu melisaa tarafından (06-12-2010 Saat 13:03:08 ) de değiştirilmiştir.
3. Mahkemenin 6 aylık tedbiri ve bu tedbirin alenen ihlali
4. Darp
5 Aile içi şiddet
olarak görülmekte.
6 Aylık uzaklaştırmatı alenen ihlal edilmesi konusunda neler yaptığınızı ne olduğunu yazmamışsınız ama bu da çok ciddi bir cezayı gerektiren bir durumdur. Burada DEVLET e de kafa tutma vardır .
Olayların oluş ve sıralamasını bilemeden tutuklama olur olmaz demek abesle iştigal olur ki tutuklama bir tedbirdir.
Siz boşanma/nafaka/ tedbir süresince ortak evin kirasının ödenmesi/ darp/ tecavüz/ bulara bağlı tazminat / tedbirin ihlali gibi çok ciddi davalarla uğraşacaksınız. Buna hazırlıklı olun ve testi kırılmadan tedbirinizi alın. Çünkü hukukta ''AA şuda vardı, buda vardı'' gibi sözcüklere yer yoktur. Unutmayın bir yerinde kullanılan cümle yargının seyrini değiştirir işte o cümleyi bilen ve yerinde zamanında kullanan kişiye biz avukat diyoruz. Sizde geç kalmadan avukat bulun...
Anlatımım karışık değil yaşadıklarım karışık. Konuyu anlattığım avukatlar sizin davanız 10-20 yılda bir hakim karşısına çıkar diyor. Evden uzaklaştırma olmasına rağmen evde kaldı ben ailemin yanındaydım. Sonra ona evden çıkmasını söyledim kabul etmedi. Kilidi değiştirdim kendisi kırıp tekrar girdi. Bende karakola ne yapmam lazım diye gitmiştim. Karakolda evde olduğunda bizi ara dediler ve bende onların dediğni yaptım. İtiraz etmeden anahtaları verdi polislerde şaşırmıştı. Sonradan öğrendim ki ev sahibi ile anlaşmış kirayıda vermemiş depozite saymış evden çıkıyormuş.
Öncelikle zorla evlenmedim. 4 yıllık bir beraberliğim oldu. Bunun 2 yılı nişanlı kaldım. Herşeyi kendmiz yaptık. Düğüne 1 ay kala beden uzaklaştı ve bende nişanı attım sonra ailesi ve kendi isteğiyle tekrar barıştık evlendik ve akşamı aynı soğukluk devam etti. Sebep sorduğum da nişanı atmamdan dolayı bana kızgın olduğunu bu durumun geçeceğini belirtti. Bu yüzden bende beklemeye başldım. Çünkü onu çok seviyordum. Sonra hayatın da başka biri olduğunu öğrendim mesajlarını yakaladım üstelik o kız kına geceme ve düğünümede gelmişti. 3 ay içinde 1 ay aynı evde kaldık beni sürekli evden gönderiyordu. Uyku ilacı almıştı bana uyutup sevgilisiyle konuşmak için. Kendisi benle altınlar ve kendine ayrı ev tutmak için evlenmiş artık hayatını yaşayacakmış bana bunları söylüyordu. Haklısn psikolojim bozuk yaşadıklarım çok kötü resmen kullanıldım. Ondan boşanacağımı anlayınca bana bunu yaptı. .Sana bunu yapmadan senden ayrılmıycam dedi. Ondan hiç bişey talep etmeyeceğimi anlaşmalı boşanma için avukatım aradı. Oda benden karşılığın da altın istedi avuktım da buna karşılık boşanma davası açtı. Haklısınız evliliği sizin anlattığınız gibi kötüye kullananlar var ben de bu yüzden korkuyorum ve burada fikir danışıyorum.
Olayı bu şekilde atlatsaydınız yorumum farklı olurdu geçmiş olsun. Ancak ilk anlatımınızda karşılıklı kusur olduğunu düşünüyorum kusura bakmayın. Ayrıca özür dilerim.
Konu ismail32 tarafından (06-12-2010 Saat 18:47:53 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: tamamlama
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku