Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
Öncelikle litigation üyemize cevap vermek isterim. Kalantorun evinde zaten benim kastetmediğim daha öncede yazdığım eşyaları vardır hiç yoksa o villanın duvarında asılı duran tablosu bile Ahmetin parasını fazlası ile öder benim söylediğim mütevazi ev eşyası haczedilmesin. yoksa deri koltuk son teknik plazma gardrop modeli buzdolabı binlerce dolarlık avize haczedilir görüşümü yazmıştım. Asıl şimdiki kanunla sizinde dediğiniz gibi kalantor kötü niyetli bütün mal varlığı şirketine aitse villada şirkete ait ve içindeki eşya ile kalantor o villayı kiralamış Ahmedin avukatı 600 tl harcadı gitti eve kontrat var sizce o eşyayı haczedip ahmedi alacağına ulaşabilirmi. Kötü niyetliler olduğu sürece Ahmetin bu riski herzaman var Ahmetde bunun bilincinde bu yüzden çimento kum taş gibi masraflar ve işcilik için önden bir miktar kapora talep etmeli. Ve tekrar diyorumki olaya hep ardniyetli borçlular için bakıyorsunuz oysa daha önce konuştuğumuz gibi kötü niyetli insan bu kanunu çok rahat aşıyor haciz dokunmuyor bile. Günümüzdede bu tip örnekler mevcut adamın milyon borcu var jeep lerde gezip saraylarda 17 lik kızlarla yaşayan fransada gününü gün edenler haddinden fazla bu yüzden demiştikki kötü niyetliyi yok sayıyorum hatırlarsınız heralde sizin sözünüzdü.
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
Bunların ayrımını kim nasıl yapacak sayın uçucu? Kanunlar şunu mu desin; parası olana şunu yap, olmayana bunu yap... Zaten icrai borcunu ödemeyenin parası olmadığı farzedilir?
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
admin rumuzlu üyeden alıntı
Peki sayın üyeler, tartışmanıza girmek istemiyordum. Ancak sürekli haciz çağdışı ve zedeleyici diyorsunuz ve ev haczinin kalkması gerektiğini savunuyorsunuz. Böyle bir gerekçe ile haciz kurumu kalkmaz. Buna alternatif yollar bulmadıkça, alacaklının alacağını alabileceği başka hukuki yöntemler önermedikçe önerileriniz sadece yakınmadan ibaret kalır. Lütfen borcunu ödeyemeyen ve ödememekte ısrarcı olanlardan nasıl yasal tahsilat yapılabileceğinin yollarını da öneriniz. Tek taraflı yakınmalar ile kanun çıkmaz veya değişmez. Çözüm yolları da üretmeniz gereklidir.
Türkiyede şu ana kadar yasaklanan uygulamalar;
1- Telefona kaydi ve fiili haciz kaldırıldı,
2- Araç fiili haczi kalktı,
3- Mal beyanında bulunmama suçu kaldırıldı,
4- Emekli maaşı haczi kalktı (nafaka hariç)
5- Çek yasası değişiklikleriyle neredeyse karşılıksız çek cezası da kalktı.
Bu durumda; Hakkı olan alacağını tahsil etmek isteyen birine alacağını temin edebilecek yollar da bulmanız gerekir. Yoksa kanunlar borçlan yanına kar kalsın amacına hizmet etmez.
Saygılar.
Sayın Admin öncelikle konuya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Evet benim önerilerim var fakat konuya sizler daha hakimsiniz daha iyi çözümler üretebilirsiniz. ben önerimi yazayım sizler düzeltin lütfen belkide olmayacak imkansız şeyler yazacağım eğer öyle ise şimdiden özürdilerim.
Ben genelde banka alacakları için yazacağım çünkü takipdeki dosyaların yarıdan çoğu bankalara ve yüklü borç icra dairelerini kilitleyen borç grubu.
diğer kurumlara olan elektrik su telefon gibi borçlar küçük miktarda olduğundan kolay ödenebiliyor. Şahıslarla olan borçlar ise bir şekilde anlaşılıyor ya hatırlı bi aracı yada bir miktar ödeme ile şahsi alacaklı borçlu anlaşıyor.
Ağırlık banka borçları üzerinde duracağım.
1- ilk yapılması gereken bankaların sorumsuzca teminatsız kefilsiz herkese kredi ve kredi kartı dağıtmasının önüne geçilmeli. (Küresel krizde ABD li bankaların herkese mortgage kredisi vermesi yüzünden çıkması sebebi ile)
bu uygulama ülke ekonomisi açısındanda bir sigorta olur.
2- Tıpkı vergi dairelerinde olduğu gibi bir uzlaştırma kurulu kurulur. Alacaklı vekili borçlu beraberce randevu alıp gider makul ölçüde faiz masraflar vekalet ücreti borca eklenir. Ve borçlunun gelir ve giderine bakılır hesap yapılır. (Şu anda gss genel sağlık sigortası kanunu için bu gelir tespitini kaymakamlıklar çok güzel yapıyor) ve borçlunun gideri kısacağı kalemler tespit edilir örneğin kirası daha ucuz ve küçük bir eve taşınması. çocuğu okula servis ile gidiyorsa evine yakın bir okula alınması gibi örnekler uzatılabilir.borçlu mümkün olduğunca tasarruflu yaşayacak kadar gideri tespit edilir. Ve hesaplanan gelirinden sadece kira temel gıda ve çocuğun okul masrafı için gereken pay borçluya bırakılarak gelirin geri kalan kısmı haczedilir. anlaşılarak imzalar atılır borçlu anlaşmaya uymazsa görevli memuru boş yere meşgul etmek taahhüdü ihlal adı ne olursa olsun 2 yıldan başlayan cezalar verilir. Bu sistemde belki borç uzun vadede ödenir ama ödenir şu an uygulanan sistemde eşyada haciz edilse tahsili mümkün olmayan dosyalardan iyidir. Aslında bu model İMF gibi oldu imf de ülkenin ekonomisine herşeyi ile hesaplayıp ödeme planı yapıyor icra daireside borçluya müdahale edip ödeme planı yapsın.
3- Borçlunun birden çok bankaya borcu var ve icraya düşmüş biri ile anlaşsa öbürü kalacak.
Bu durumda şu anda faliyette olan varlık yönetim şirketi devreye girer.
Borçlunun tüm borçlarını bankalarla pazarlık eder alır ve borçlu ile uzlaştırma kuruluna gider 2 maddedeki metodla hesaplar yapılır yıllık belli bir faiz hesaplanır borçlunun ödeyebileceği şekil bulunur imzalar atılır borçlu yine uymazsa alacağı yüklü hapis cezasını bilir. bu yüzden borç ödenir
belki 8 10 yıl sürer ama varlık şirketi yıllık faizini koyacağı için parada kazanır borçda mutlaka ödenecek garantörü devlettir şu anda hiç ödenmemesinden iyidir. Yani varlık şirketleri itiraz etmezler
Evet sayın admin bu şekilde bir uygulama olsa benim gibi 10 binlerce insan bu uzlaştırmadan yararlanır ama ben kendi adıma konuşayım ben bu stresle yaşamak bu borçla ölmek istemiyorum şu anki sistemle ödemem imkansız 2 3 ayda parayı tahsil etmek istiyorlar ama yıllar geçse bile bu borçu yapılandırma olmadan ödemem imkansız
Sayın Admin belki çok saçma bir fikir mantıksızda olabilir sizce ama bana göre en kötü fikir bile uygulamada olan kanundan iyidir.
Elbette düzeltilmesi gereken yerler vardır bunuda siz hukukcuların en iyi şekilde düzelteceğine daha yeni öneriler sunacağına inanıyorum.
Aslında birde AB ülkelerinde bu çağdışı haciz olayı yok onlar nasıl yapıyor sistemleri nedir incelemek lazım. Sizin bu öneri için görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Bi hata yaptıksa affola SAYGILAR
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
Aslında şuna eminimki bu başlıkta yazdıklarıma sizlerde katılıyorsunuz çünkü kilitlenen sistemin tam içerisindesiniz ve olayı çok net görüyorsunuz benim anlattıklarımın hepsini siz yaşıyorsunuz.
Eşyayı haczederek borcuda tahsil edemiyorsunuz.
Ancak gurur mu desek inatmı bilinmeyen bir sebeble ısrarla karşı geliyorsunuz ve beni tamamen haksız buluyorsunuz Aslında sizi anlamakta mümkün. Siz avukatlar borc tahsili yönünden elinizdeki tek silah olarak eşya haczi var olduğunu düşünüyorsunuz. kaybetmek istemiyorsunuz.
Yalnız vahim olan şuki sayın Admin öneriniz ne diye sordu acizane saçma sapanda olsa birşeyler yazdım ama başka üyelerden gerek hukukcu gerek sade vatandaş kimsenin bir önerisi yokmu. Arkadaşlar Beyin fırtıması yapılırsa herkesi memnun edecek bir yol bulunur emin olun.
Bir önerim daha var...
Birazda espri katalım.
ORGAN HACZİ...
Borçluya gidilir hacze kabil menkul ve gayri menkulü yoksa bir organı haczedilir ve bir transplantosyon merkezinde ihale edilerek satılır. Eşya hacziden daha az masrafı olur. Nakliye hammaliye depo kirası gibi masraflar olmaz.
Bu haciz şu anki kanuna göre mümkün demi sayın avukatlar 80 senelik iik nun
madde 82 de haczi caiz olmayan şeyler arasında organnları yazmamışlar.
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
Sayın litigation her fırsatta benim yazılarıma şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Hatta borçlunun namusunu bile sorguladınız bu başlıkta.
Duvar ustası Ahmet le kalantor iş adamı arasındaki örneğinize cevap verdim
siz nedense o cevabımı görmezden geldiniz.
Borçlu kötü niyetli ise zaten tahsilat yapmak neredeyse imkansız sadece gariban borcunu ödemek isteyen ama imkanı olmayan kişilere eşya haczi baskı ve cezadır diyorum.
Siz ise her fırsatta beni terslediniz ben ise bu siteye olan saygımdan dolayı size karşı nezaketimi hiç kaybetmedim.
Ama en son bu gece haddinizi aşarak beni tehdit ettiniz.
Beni buraya yazmaktan men ettiniz.
Bana şunları yaz şunları yazma şeklinde talimat verdiniz.
Beni ofisinizdeki sekreterinizle karıştırdınız sanırım.
Şahsen beni şikayet etmeniz umrumda değil.
Yönetim zaten benim yazdıklarımı görüyor.okuyor.
İstedimki insanlar birde bu konuyu tekrar okusun aramızdaki konuşmaları bir daha görsün ben size ne kadar saygılı ve seviyeli yazarken sizin derdiniz sadece beni sıkıştırmak susturmaktı hatta verdiğiniz ahmetin alacağı örneğide bunun içindi.
Neyse artık uzatmayacağım insanlar birde bunu okusunlar kim haklı kim haksız üyeler karar versin
Şuda bir gerçekki artık size karşı herhangi bir saygım yok
nezaketimi koruyayım derdim yok bu yüzden sizi muhatap görmüyorum ve sizin mesajlarınızı yok sayıyorum. Sizin için bişey ifade etmez ama belki şunu anlarsınız Her insanı tehditle sindiremezsiniz baskı altına alamazsınız.
Şimdi 4 gözle şikayetinizi bekliyorum... Yönetim nasıl bir uygulama yaparsa eyvallah
Onların kararına son derece saygı duyarım yasaklasalar dahi 1 başka üyelik açıp tekrar giriş yapmam. Arabesk bir tabirle istenmediğim yerde durmam
Konu uçucu tarafından (04-11-2010 Saat 04:36:12 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın litigation her fırsatta benim yazılarıma şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Hatta borçlunun namusunu bile sorguladınız bu başlıkta.
Duvar ustası Ahmet le kalantor iş adamı arasındaki örneğinize cevap verdim
siz nedense o cevabımı görmezden geldiniz.
Borçlu kötü niyetli ise zaten tahsilat yapmak neredeyse imkansız sadece gariban borcunu ödemek isteyen ama imkanı olmayan kişilere eşya haczi baskı ve cezadır diyorum.
Siz ise her fırsatta beni terslediniz ben ise bu siteye olan saygımdan dolayı size karşı nezaketimi hiç kaybetmedim.
Ama en son bu gece haddinizi aşarak beni tehdit ettiniz.
Beni buraya yazmaktan men ettiniz.
Bana şunları yaz şunları yazma şeklinde talimat verdiniz.
Beni ofisinizdeki sekreterinizle karıştırdınız sanırım.
Şahsen beni şikayet etmeniz umrumda değil.
Yönetim zaten benim yazdıklarımı görüyor.okuyor.
İstedimki insanlar birde bu konuyu tekrar okusun aramızdaki konuşmaları bir daha görsün ben size ne kadar saygılı ve seviyeli yazarken sizin derdiniz sadece beni sıkıştırmak susturmaktı hatta verdiğiniz ahmetin alacağı örneğide bunun içindi.
Neyse artık uzatmayacağım insanlar birde bunu okusunlar kim haklı kim haksız üyeler karar versin
Şuda bir gerçekki artık size karşı herhangi bir saygım yok
nezaketimi koruyayım derdim yok bu yüzden sizi muhatap görmüyorum ve sizin mesajlarınızı yok sayıyorum. Sizin için bişey ifade etmez ama belki şunu anlarsınız Her insanı tehditle sindiremezsiniz baskı altına alamazsınız.
Şimdi 4 gözle şikayetinizi bekliyorum... Yönetim nasıl bir uygulama yaparsa eyvallah
Onların kararına son derece saygı duyarım yasaklasalar dahi 1 başka üyelik açıp tekrar giriş yapmam. Arabesk bir tabirle istenmediğim yerde durmam
Ne oldu sayın Uçucu,özel mesajmı geldi bu kadar sinirlendiniz.Yukarıdaki iletilerde öyle birşey olmadığı için,mutlaka özeldir mesaj.Sizi buraya yazmaktan nasıl men ediyor anlayamadım.Baştan sona kadar iletileri okudum,sizin yazdıklarınızın altına imzamı atarım.Litigation neredeyse bu formda yazan borçluların evlerindeki eşyaları alacak.Arkadaşlar takmayın kafanıza.Çamaşır makinamı,buz dolabımı mı alacaklar,ben gurur,onur felan büyütmüyorum artık.Gelsinler alsınlar.Tanıdık var zaten beyaz eşyacı,ayda 50 tl ye herşey veriyorlar.Ama doğru bu kadar basit değil yani.Sanane kardeşim sanamı düştü bu sitede yazan borçlular.Emin olun kalkacak,seçimler yaklaşsın ben umutluyum.O zaman insanlık adına,şartların sürüklediği borçlular adına buradan yazacağız gerekenleri.Borçluya sallamak kolay,nede olsa borçlu haksız sayılır.Yok öyle mantık.Bu başlığı nasıl kaçırmıssım anlamadım,neyse bundan sonra takipteyim.Borçlulara sallayarak egolarını tatmin edenlere sözlerim olacak.Bekliyorum.
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Borçlunun yemek yapacağı tüpü, yatacağı yatağı haczedilmez zaten. Ama konuyu vah vah zavallı borçlular, vah vah zavallı çek mağdurları, vah vah zavallı kredi kartı mağdurları diye acitasyona çekmek de büyük haksızlık.
Borçlunun hakları var da zavallı alacaklının hakkını kim koruyacak. Hapis yok, mal haczetmek yok, emekli maaşına haciz yok. Nasıl ödemeyi düşünürsünüz borçları? Alacağını tahsil edemediği için borçlu duruma düşenler de yarın buraya yazmaya başlayacak!
İşler tıkırında giderken al evine Plazma TV, işler kötüye gidince vermem TV.yi. Yok öyle adalet.
Para için hapis olmaz diye yutturduğunuz yetmiyormuş gibi, şimdi de para için haciz olmaz ağlamasını bakalım yutturabilecek misiniz? Yakında alacaklılar da borçlu olunca hepberaber dibi buluruz sayın uyanıklar.
Neyi veriyor neyi alıyorsunuz ya hayırdır.Birisinde paranızmı battı yoksa.Ne bu hırs anlayamadım.Sonuçta borçlu borçludur,hırsız değil ki çaldığınız şeyi geri verin der gibisiniz.Doğru alacaklılarda borçlu olsalarda bir görseler ne hissettiklerini borçluların.Sizinde bu duruma düşmeyeceğinizin bir garantisi yok bunu sakın unutmayın.
Konu feyyar tarafından (04-11-2010 Saat 08:01:08 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Ne oldu sayın Uçucu,özel mesajmı geldi bu kadar sinirlendiniz.Yukarıdaki iletilerde öyle birşey olmadığı için,mutlaka özeldir mesaj.Sizi buraya yazmaktan nasıl men ediyor anlayamadım.Baştan sona kadar iletileri okudum,sizin yazdıklarınızın altına imzamı atarım.Litigation neredeyse bu formda yazan borçluların evlerindeki eşyaları alacak.Arkadaşlar takmayın kafanıza.Çamaşır makinamı,buz dolabımı mı alacaklar,ben gurur,onur felan büyütmüyorum artık.Gelsinler alsınlar.Tanıdık var zaten beyaz eşyacı,ayda 50 tl ye herşey veriyorlar.Ama doğru bu kadar basit değil yani.Sanane kardeşim sanamı düştü bu sitede yazan borçlular.Emin olun kalkacak,seçimler yaklaşsın ben umutluyum.O zaman insanlık adına,şartların sürüklediği borçlular adına buradan yazacağız gerekenleri.Borçluya sallamak kolay,nede olsa borçlu haksız sayılır.Yok öyle mantık.Bu başlığı nasıl kaçırmıssım anlamadım,neyse bundan sonra takipteyim.Borçlulara sallayarak egolarını tatmin edenlere sözlerim olacak.Bekliyorum.
Sayın feyyar öncelikle teşekkür ederim ve ben sizin kadar iyimser değilim bu eşya haczinin kalkacağından hele hele seçime kadar kalkacağını hiç sanmıyorum.
Nedeni ise bizler derdimizi anlatamıyoruz alacaklılar ve vekilleri ise çok güzel lobi faliyetleri yapıyor.. Eee herkes gibi iktidarda zengini güçlüyü seviyor. Yani kırmızı güllere koşarken ayakları altında ezilen papatyanın kimse farkında değil.
Neden bu kadar sinirlendiğime gelince.
Sayın litigation bu forumda bir başka başlıkta benim yazdığım bir mesajı beğenmemiş. Hani şu tır şofötünün kızının evinden yapılan hacizle ilgili bir yorum yapmıştım.
Sayın litigationda kendinde beni tehdit etme cüretini görmüş
buda yetmemiş bana şunu yaz şunu yazma gibi anlamsız talimatta bulunmuş.
Terbiye sınırlarını çok aşmış beni ofisindeki sekreteri sanarak
Son kez uyarıyorum diyede ültimatom vermiş...
Güya bana avukatlık mesleğini savunuyor. Oysaki ben zaten her fırsatta yazıyorum avukatluk eğitimini almakda mesleği icra etmekde çok zordur.
İşini dürüst yapan avukatlara saygım sonsuzdur.
Ama gücünü kanunlardan alan bazı avukatlar garibanı ezerse baskı yaparsa ona saygı duymam
Son konuda yazdıklarımı litigation kendi üzerine almış ve adeta esmiş gürlemiş bende yağmasını bekliyorum. Demekki yarası varmış gocunmuş.
Bana avukatlar helal para kazanır diyor ben hiç bir zaman haramzade demedim ama şimdi şunu diyebilirim ahh edilmiş para kazanıyor bazı avukatlar
Neyse sayın feyyar daha fazla uzatmayayım size konunun linkini veriyorum
lutfeder okursanız karar verirsiniz kim kime saygısızlık yapmış.Yorumunuzu yaparsınız. Benim bir hatam bir yanlışım varsa dışardan bakan göz olarak lütfen bana söyleyin. Özürdilemenin erdem olduğunu bilirim ve hatalıysam özürdilerim.
Bu başlığı tekrar gündeme getirme sebebimse daha öncede litigation beni sıkıştırmak istemiş ve yine karşı karşıya gelmiştik. O yüzden tartışma tekrar okunsun istedim.
SAYGILAR
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
İsterseniz tüm forumları birleştirin. Buraya yazdıklarınızı tesadüfen buldum. Nerede ne yazdıysam cevap vereceğinize yetmeyip alakasız yerlere de yazıyorsunuz. Bu sitedekiler sizi takip etmek zorunda mı?
Ben sizlere sürekli Borçlu mağdur, sanık mağdur edebiyatının zararlarından bahsediyorum. Ama nedense sizler herhalde borçlusunuz ki o psikoloji ile yanıt veriyorsunuz. Özetle; "bugün alacağını tahsil edemeyen bir kişi eninde sonunda başkasına borçlu hale gelir, kaos olur" daha nasıl anlatsam sizlere...
Cevap: Halime özel odama, yatak odasına girilir mi?
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İsterseniz tüm forumları birleştirin. Buraya yazdıklarınızı tesadüfen buldum. Nerede ne yazdıysam cevap vereceğinize yetmeyip alakasız yerlere de yazıyorsunuz. Bu sitedekiler sizi takip etmek zorunda mı?
Ben sizlere sürekli Borçlu mağdur, sanık mağdur edebiyatının zararlarından bahsediyorum. Ama nedense sizler herhalde borçlusunuz ki o psikoloji ile yanıt veriyorsunuz. Özetle; "bugün alacağını tahsil edemeyen bir kişi eninde sonunda başkasına borçlu hale gelir, kaos olur" daha nasıl anlatsam sizlere...
Bankalar bizlere verdikleri kredi kartı borcunu ve 2 katı faizini alamadı diye
yarın başkalarına borçlanarak mağdurmu olacak...
O zaman bilinçli hareket etselerdide yoldan geçene kart dağıtmasalardı.
,
icrada avukat eve girebilir mi,
hacizde avukat eve girebilir mi,
icra memuru eve girebilir mi,
icrada yatak odasına girilir mi,
yatak odası haczedilemez,
icra gelince yatak odasina girermi,
icraya gelen avukat eve girebilir mi,
hukukta yatak odasi mahremiyeti,
icra yatak odasına girebilirmi,
hacizde yatak odasi alinirmi,
icra yerine avukat girermi,
eve icra qelince evdeki genc odasini alirmi,
icra sirasinda yatak odasina girmeme karari,
Halime acar hangi sitelere giriyor,
eve haciz geldiginde yatak odasina girebilirmi,
icra yatak odama girebilir mi
Merhabalar, babam karşılıksız çekten dolayı günlüğü 100 tl den 210 gün hapse mahkum edildi. Hiçbir şekilde ödeyecek durumumuz yok. Davacı uzlaşılmaz...
Yo, everyone! Tired of dragging yourself to the pharmacy when you’re sick? Online pharmacies have been a game-changer for me, and I bet they could...
Hi everyone, have you ever found yourself in need of quick remedies but just couldn't muster the energy to head out to the pharmacy? Let me tell you...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
âíóòğåííÿÿ è âíåøíÿÿ îïòèìèçàöèÿ...
02-07-2025, 19:18:53 in Tüketici Hakları