2009 eylül ayında kiralamış olduğum evden ayrılırken almam gereken 1000$ depozitoyu ev sahibinden alamadım. Kendisinden senet istedim verdi.
Kasım2009 da ödenmediği için avukata verdim. Fakat her seferinde bana mahkemenin ertelendiğini söylüyor. Tutuklama kararı çıkaramadığını söylüyor vs. En son aradığımda ise dosyaya bakıp beni arayacağını söyledi.
Benim sorum, 1 sene sonra alacağıma ne kadar faiz getiri olmuştur ve ben bu senetimi başka bir avukata verebilirmiyim. Tutar ufak olduğu için ilgilenmiyor malesef.
Sanırım,Varlıklarının takibi ile ilgili davaya gireceğini belirtmişti.
Bana temmuzda dava olduğunu söyledi, Temmuzda aradım Eylüle ertelendiğini söyledi, ekim de aradım tekrar ertelendiğini dosyaya bakıp bilgi vereceğini söylemişti hafta ortasında. Fakat yine aramadı.
Senedinize senelik %16 faiz isler. Senet için tutuklama çıkarılması kolay değildir. Bilgi vermeyen, aramayan önemsemeyen vekili değistirmek en doğru harekettir.
Sayın Oğuz size katılamıyorum. Öncelikle dolar alacağı için yıllık faizin %16 olmadığını biliyorum. Ancak tam oranı şu anda hatırlayamadım. Bilgi vermeyen vekili değiştirmek konusundaki genel ifadeniz doğru olsa da sanırım bu olayda geçerli değil. Anladığım kadarıyla bilgi veriliyor ancak hızlı sonuca ulaşılamadığından dolayı vatandaş serzenişte. Tutuklama kararından bahsedildiği için merak edip, ne davası olduğunu sormuşsam da halen birşey anlamış değilim. Acaba bir taahhüdü ihlal suçu mu var şeklinde düşünsem de gayrimenkul sahibi olması muhtemel kişide tapuya haciz varken neden ceza davası? konusu müphem geldi.
Bilgileri tam olarak vermediğim için özür dilerim,
Senet düzenleyeceğimiz dönemde Elektrik + Su ve Temizlik giderlerini düştükten sonra 1300 tl lik senet düzenledik.
Ev annesine ait ve bu yaz satıldığını öğrendim. Avukatıma da bilgisini verdim. Kendi oturduğu eve gittiğini haciz edilecek bişey bulamadığını söyledi. Yaz dönemi avukatım ile konuştuğumuzda artık ödeme ile ilgili iyi niyetin olmadığını söyledi( Artık nasıl bir harakette bulunacaktı bilemiyorum ) Bana anlatığına göre borçlu Şubat2010-Mart2010 dönemlerinde borcu ödeyeceğini belirtmiş fakat ödememiş.
Benim sıkıntım hızlı sonuçtan ziyade, paramın alınabilecek durumda olup olmadığı, icra*takip sonuçta bir kararın çıkarılması.Eğer benim alacağım 100.000 olsa idi daha farklı olacağını tahmin ediyorum ( Bu şekilde demek istemiyorum, fakat ilgisiz vekiller insanların güvenlerini zedelemiyor mu sizce ? )
Senedi TL zannedip cevap verdim neyse ki öyle. Davanın alacaklıdan mal kaçırmak aktifini azaltmak olduğunu sanıyorum. Bu davanın biraz zaman alması normaldir.
Davanın seyrinden zamanında haber vermeyen cevap bekleyen merak eden müvekkilini önemsemeyen vekile ben hak veremem. Meblağ ne olursa olsun güleryüzle müvekkile gereken zamanda bilgi vermek lazımdır, biz böyle gördük üstadlarımızdan.
Bugün aradım tekrar, Dava 3 kasımda dedi. Ne ile alakalı dava diye sorunca ;
Taahütü yerine getirmeme... ile alakalı bişeyler söyledi.
Tutuklama kararı aldırmaya çalışacağız dedi. Hayırlısı bakalım.
Bugün aradım tekrar, Dava 3 kasımda dedi. Ne ile alakalı dava diye sorunca ;
Taahütü yerine getirmeme... ile alakalı bişeyler söyledi.
Tutuklama kararı aldırmaya çalışacağız dedi. Hayırlısı bakalım.
ınsallah alaagınızı bıran once tahsıl edersınız yanlıs anlamayın ama tutuklama kararı cıkartmanız ımkıansız. senet ıcın tutuklama kararı cok onceden kalktı. ancak mal beyanında bulunup odeme taahhudu verırse ve tekrardan odeme gunu gelınce odemezse tutuklama kararı cıkarabılırsınız su an anladıgım kadarıyla sadece senet ıle tutuklama kararının cıkması ne yazıkkı mumkun degıl. bence tatlıya baglayarak anlasmaya bakın.
saygılar.
,
senet tahsil edemiyorum,
senet alacagimi alamiyorym,
senetli alacagimi alamiyorum,
antalya senet tahsilat yap,
Avukat 2 yıldır Senetli alacağımı tahsil etmiyo ,
senet var elimde tahsil edemiyorum,
sirket senedini banka tahsil edemedi,
senedim var alacagimi alamiyorum eri,
senedir var tahsil edemiyorrum,
senet tahsil edemedim,
senetle arac satip tahsil edemeyince ne yapmali,
alacakliyim senet var tahsil edemiyorum,
alcakliyim senet var elimde alamiyorum,
alacağımı tahsil edemediğimiz zaman ne yapmaliyim,
senetli alacagim var alamiyorum ne yapmaliyim,
senetimi aldım tahsil edemiyorum,
sirketten senet aldim tahsil edemiyorum,
alacağımı alamıyorum ne yapmalıyım,
icradaki senedi tahsil edemedim,
Bankanın tahail edemediği senet
3 sene önce elimdeki koyunlari senet karşiliği 2 şahisa teslim ettim , satiş sözleşmesi ve senet elimde fakat şahislarin üzerine resmi olarak hiç bir...
Merhaba yeni üye oldum, bir şahsa toplam 40 bin tl civarında borç verdim parayı farklı zamanlarda gönderdim banka havalesi ile gönderdim gönderirken...
İyi günler. Benim elimde 26 Eylül 2008 tarihli 3 800 YTL tutarında bir senet var.Araba yedek parçası için parayı verdim parçayı tedarik edemediler ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku