Ben, T.İ.B. (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) Lisanslı Yer ve Servis sağlayıcı bir firmanın 10 yıllık sahibi olarak; Size aşağıdaki bilgilerin net ve direkt madde olduğunu belirtmek isterim.
1. Bir telefon hattı; Turkcell, Vodafone, Avea veya Türk Telekom markası altında olmasının önemi olmaksızın, Hat devir işleminde devir edecek veya devir alacak kişilerin ilgili bayi veya müdürlüğe kimlikleri ile giderek ve sözleşme ile imza altına alınarak devir edilebilir. Bunun dışında bir devir mümkün değildir ve olamaz. Bunu illegal yaptıran daha önceden şahıslar veya kurumlar olmuştur ve haklarında yasal işlem başlatılmış, Tazminat ödetilmiş ve işlemler geri alınmıştır.
2. Hat sahibi istediği zaman ilgili telekom servis sağlayıcısına başvurarak; son geçmiş 2 yıla ait arama, sms, mms ve servis işlemleri hakkında kayıtları dilekçe ile talep edebilir. Bu bilgileride telekom servis sağlayıcısı vermekle yükümlüdür. Bu servis sağlayısı kullanıcısına ücretli/ücretsiz olmak kaidesi ile verir. Bu sözleşmesinde mevcuttur.
3. Sadece ücretsiz bilgi talebinde bulunacak ve son geçmiş 5 yıla ait bu kayıtları talep edecek birim adliye/savcılıktır.
4. Ayrıca başka kişi adına kayıtlı bir telefon hattını kullanmakda suçtur. Eğer hat sahibinin bilgisi yok ise ve bu hat üzerinden illegal bir kullanım yapıldığı savcılığa bildirilirse bunun üzerine dava dosyası açılabilir.
5. Kişi telefon hattını istediği zaman kapatabileceği gibi; Ayrıca savcılağa başvurarak dinlenmesinin talebinde de bulunabilir. Eğer o hattı başka bir kiş veya kurum kullanıyorsa ve bir suç işliyorsa bu durum hakkında da dava dosyası açılır.
Yukarıdaki vermiş olduğum bilgiler sadece sizin sorduğunuz sorulara yönelik cevaplardır.
Ayrıca benim bir önerim; Eğer bu hattı şuanda kullanıyorsanız ya hattı sahibine iade etmeniz yada iade edecek gibi bir durumunuz yok ise; Sim kart, kart bilgileri ve bir dilekçe ile ilgili telekom şirketinin genel müdürlüğüne göndermenizden yanadır. Kendinize kendi adınız altında bir hat almanızı önemle tavsiye ederim.
Ben, T.İ.B. (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) Lisanslı Yer ve Servis sağlayıcı bir firmanın 10 yıllık sahibi olarak; Size aşağıdaki bilgilerin net ve direkt madde olduğunu belirtmek isterim.
1. Bir telefon hattı; Turkcell, Vodafone, Avea veya Türk Telekom markası altında olmasının önemi olmaksızın, Hat devir işleminde devir edecek veya devir alacak kişilerin ilgili bayi veya müdürlüğe kimlikleri ile giderek ve sözleşme ile imza altına alınarak devir edilebilir. Bunun dışında bir devir mümkün değildir ve olamaz. Bunu illegal yaptıran daha önceden şahıslar veya kurumlar olmuştur ve haklarında yasal işlem başlatılmış, Tazminat ödetilmiş ve işlemler geri alınmıştır.
2. Hat sahibi istediği zaman ilgili telekom servis sağlayıcısına başvurarak; son geçmiş 2 yıla ait arama, sms, mms ve servis işlemleri hakkında kayıtları dilekçe ile talep edebilir. Bu bilgileride telekom servis sağlayıcısı vermekle yükümlüdür. Bu servis sağlayısı kullanıcısına ücretli/ücretsiz olmak kaidesi ile verir. Bu sözleşmesinde mevcuttur.
3. Sadece ücretsiz bilgi talebinde bulunacak ve son geçmiş 5 yıla ait bu kayıtları talep edecek birim adliye/savcılıktır.
4. Ayrıca başka kişi adına kayıtlı bir telefon hattını kullanmakda suçtur. Eğer hat sahibinin bilgisi yok ise ve bu hat üzerinden illegal bir kullanım yapıldığı savcılığa bildirilirse bunun üzerine dava dosyası açılabilir.
5. Kişi telefon hattını istediği zaman kapatabileceği gibi; Ayrıca savcılağa başvurarak dinlenmesinin talebinde de bulunabilir. Eğer o hattı başka bir kiş veya kurum kullanıyorsa ve bir suç işliyorsa bu durum hakkında da dava dosyası açılır.
Yukarıdaki vermiş olduğum bilgiler sadece sizin sorduğunuz sorulara yönelik cevaplardır.
Ayrıca benim bir önerim; Eğer bu hattı şuanda kullanıyorsanız ya hattı sahibine iade etmeniz yada iade edecek gibi bir durumunuz yok ise; Sim kart, kart bilgileri ve bir dilekçe ile ilgili telekom şirketinin genel müdürlüğüne göndermenizden yanadır. Kendinize kendi adınız altında bir hat almanızı önemle tavsiye ederim.
Saygılar,
sayın naymanlı
ilgili telekom servis sağlayıcısı derken
avea için tam adres
türksel için tam adres ne olacak rica etsem yazabilirmisiniz.eğer iki yıl ise zaman aşımından korkuyorum .kaybedecek vaktim yok..dilekçem yanlış yöne gitsin istemem.lütfen yardımcı olurmusunuz bana?
Servis Sağlayıcı demek türkçe' den anlaşıldığı üzerede bir servis sağlamak anlamına geliyor. Yani Turkcell, Vodafone, Avea ve Turk Telekom bir "Servis Sağlayıcısı" dır. Aşağıda vermiş olduğum adresler direkt genel müdürlüklerinin adresleri ve iletişim bilgileridir. Zaman aşımı derken şunu belirteyim. Örnek geçmiş 2 yıldır. Yani bugünden hesaplar isek 4 Ekim 2010 ise 4 Ekim 2008' e kadar tüm bilgiler hat sahibine verilir. Aynı tarih hesaplaması üzerinden de 5 yıl geçmiş ilgili savcılık talep ederse onlara verilir. Geçmiş 2 yıl ve 5 yıl' da zaman aşımı söz konusu değildir. Bilgilerinize!...
Yukarıdaki bilgiler bugün itibari ile güncel web sitelerinden alınmıştır. Posta yolu ile veya Telefonla iletişime geçmeden önce lütfen web sitelerinden veya ilgili müşteri hizmetleri numaralarından bilgi alınız.
çok teşekkürler,
yazışma yolu ile de elbetteki deniyeceğim sansımı ama kafama yinede takılmıyor değil;
belki 10 kez aradım türksel 6 ay,avea son 1 yılı gönderebiliyoruz gerisi kesinlikle savcılık yolu ile derken doğruyu neden gizliyorlar acaba ?telefon ile bu kadar verebiliyoruz ama yazışma yolu ile başvuru farklıdır o zaman daha uzun dönem verebiliyoruz diye neden söylemiyorlar da gerisi kesinlikle savcılıktan diyorlar...?
çok teşekkürler,
yazışma yolu ile de elbetteki deniyeceğim sansımı ama kafama yinede takılmıyor değil;
belki 10 kez aradım türksel 6 ay,avea son 1 yılı gönderebiliyoruz gerisi kesinlikle savcılık yolu ile derken doğruyu neden gizliyorlar acaba ?telefon ile bu kadar verebiliyoruz ama yazışma yolu ile başvuru farklıdır o zaman daha uzun dönem verebiliyoruz diye neden söylemiyorlar da gerisi kesinlikle savcılıktan diyorlar...?
Tekrar Merhaba,
Sizde taktir edersinizki her aradığınızda farklı bir temsilci ile konuşuyorsunuz. Bu nadir rastlanan bir durum olduğu için tam bilgiye sahip değillerdir diyeceğim. Fakat şu şekilde belirteyim. Bu süreyi ilgili firma kendi içinde bir süreye bağlamış olabilir!...
Bunu birçok kişi kendisi talep etmiyor. Sonuçta savcılık talep edince hiç düşünmeden istedikleri bilgileri vermek zorunda oldukları için birazda geçiştirerek cevap veriyorlar.
Siz bunu yazılı olarak talep edin. Gereğini yapacaklardır!...
arkadaşım istenirse mesajlarda dahil silinen mesajlada dahil olmak üzere çıkarılabiliyor bilginize
Aveaya faks ile başvurdum .bakalım ne cevap gelecek.
lütfen yukardaki bilgiyi biraz daha açabilir misiniz?yani
-savcılık aracı olmadan mı?(yeri gelmişkenıBİRDE şunu sorayım savcılık yolu ile deyip duruyoruz hiç kimseyi şikayet etmeden kayıtlarımıza ulaşmak isteme hakkımız var mı?)
-Ne kadar eskiye dönük olaerak..?
-telefonumuzdan sildiklerimizi kastediyorsunuz sanırım peki cümleler de çıkıyor mu?
Konu morışık tarafından (13-10-2010 Saat 18:33:42 ) de değiştirilmiştir.
Benim sorunum şöylei:ben ikinci evliligimi yaptım ve 4 yıldır evliyiz. Eşim yurt dışında. Nikah yapamadık ve ben eşimin bir akrabasının üzerinde olan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku