Analar aglamasin diye acilim yapiyoruz dendiginde sorgusuz sualsiz buna "bravo" diyen bir şak şakçıya "sazan" tabiri cuk oturmustur. Ayni kafadir ki, dagdan inen teröristin affedilip sonra da tekrar daga cikisini agzinda salyasiyla izler ve bu saftirikligin adina sevgi baris kardeslik diyerek kameralara siritip poz verir.
Siyasi iradenin kalkip bir doktora "bundan sonra hastalarina uygulayacagin tedavi yöntemlerine ben karar verecegim" demesine o doktor hayir diyemiyorsa, o doktor olsa olsa beyaz önlük giymis bir devekusudur.
Kanimca asil vahim olan da sazanlarin ya da suzanlarin varligi degil, bir hukukcunun bu referanduma evet demesidir.
Kıyı şeridi ve dışardan öyle mi görünüyor.? Oysa ki,şaka yaptık.
Kanimca asil vahim olan da sazanlarin ya da suzanlarin varligi degil, bir hukukcunun bu referanduma evet demesidir.
yas2010 rumuzlu üyeden alıntı
Mükemmel cevap Teşekkürler
yas2010 rumuzlu üyeden alıntı
Muhteşem bir tespit..
Sayın Noter; referandumda bu yoğurdu sarmısaklasak da mı saklasak oylanmadı tüm içeriği ile yeni Anayasa yürürlüğe girsin mi girmesin mi oylandı. Kimse yeni anayasanın bütünüyle kötü olduğunu iddia etmedi genel olarak Anayasa Mahkemesi ve HSYK nın yapısında yapılan değişikliğe itiraz edildi. 1982 anayasasımı yeni anayasamı diye sorulsa yeni anayasa elbette eskisinden daha güncel yaşanan sorunlara daha güncel çözümler içeriyor ama uygulamada iyi mi olur kötümü olur yaşayıp göreceğiz.
Hukukçu evet de der hayır da, hukuk matematik değildir birbirine zıt verilmiş binlerce mahkeme ve yüksek yargı kararları yokmudur?
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Halihazırdaki Anayasa mutlaka değişmelidir. Hatta daha da demokratik bir Anayasa olmalıdır. Biz burada şuna karşıyız; Mükemmel görünüm ve lezzetteki bir pasta içerisine İKİ DAMLA ŞİYANÜR konulmuştur. Çıkartsınlar Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddeleri hep birlikte evet diyelim.
Sanatçıların bu şekilde baskı altına alınmaya çalışması totaliter rejimlerde çok görülür. Faşist ve komünist totaliterizmde bunların çok örnekleri var. Ama bu baskılar sanatın gücünü kısamaz. Sanat ve sanatçı baskıya rağmen yaşamaya devam eder.
Sezen Aksu'nun ismini sokaktan silmeye çalışan totaliter zihniyet, bilmiyor ki o isim zaten sokağa sığmıyor.
Demek ki sanatçının siyasete bulaşması halkın hoşuna gitmiyor. Çünkü bir tarafta yandaşı olduğu düşüncedekileri sevindirirken diğerlerini kızdırabiliyor. Topluma malolduysan onun ağırlığı ile üstünde demeyeyim ama ayrı bir yerde duracaksın... Ancak kanımca bu kadar büyütülecek bir konu değil. Ama konuya biraz renk getirmesi için;
Yeni Türkü 'den Yeşilmişik şarkısını Sezen Aksu'ya adıyorum
Bir çift yaprakmış dalında yumuşacık
Tutmuşum tutmuşum ellerinden senin
Düşmüşüz yavaşça bir sakin derenin
İçindeymişik yeşilmişik sazmışık
Balıklar gibiymiş sessiz ve karanlık
Yüzermiş saçların yüzermiş nefesin
Susarmışız öyle bir sakin derenin
İçindeymişik yeşilmişik sazmışık Söz: Can Yücel
Müzik: Derya Köroğlu
Not: Yeni Türkü'nün Yeşilmişik videosunu youtube yasağı nedeniyle ekleyemedim. Bu nedenle dailymotiondan bir sanatçıyı ekledim. Yeşilmişik şarkısını özleyenler http://www.mp3lerim.org/Yeni_Turku/Yesilmisik.htm linkinden izleyebilir. (Umarım site yasaldır ve gerekli telif haklarını ödemişlerdir).
Demek ki sanatçının siyasete bulaşması halkın hoşuna gitmiyor. Çünkü bir tarafta yandaşı olduğu düşüncedekileri sevindirirken diğerlerini kızdırabiliyor. Topluma malolduysan onun ağırlığı ile üstünde demeyeyim ama ayrı bir yerde duracaksın... Ancak kanımca bu kadar büyütülecek bir konu değil. Ama konuya biraz renk getirmesi için;
İkinci Bahar diye muhteşem bir dizi vardı Türkan Şoray ve Şener Şen'in başrolünü oynadığı Nurgül Yeşilçay ı Ozan Güven i de Türk sinemasına hediye eden dizidir aynı zamanda. Bu dizinin bir bölümünde Sezen Aksu'da vardı ve ikinci bahar şarkısını söyledi... Bu şarkıdan önce bir diyalogta ''Benim adım Sezen Sazan değil değil mi?'' diye sormuştu... Sanırım bu Sezan Sazan söylemi oradan kalma bizlere... Ama Süheyl hocaya yakışmadı bu saçma diyaloğun içine girmek zaten oda anında özür diledi...
Bu arada sitede bir garip olmuş ilginç demeden geçmeyeyim.. Bir boş bıraktık vay vay vay...
Sezen Aksu'nun ''evet/hayır'' demesinin bunu şhow a dönüştürülmesinin pek doğru olmadığını düşündüğümüde belirtmeliyim. Oy kişinin kendi demokratik seçimidir. Elbette Sezen hanımında bu yönde bir tercihi olacaktır. Ama unutulmamalıdır ki halk Sezen Aksu'yu besteci yorumcu bir sanatçı olarak seviyor siyasi bir kişilik olarak değil.. Tıpkı Futbolcu olan Emre ve Hakan Şükür gibi...
Basın yayın organlarının başka niteliklerinden sevilen kişilerin çok büyük kamu oyu yapıcıları gibi sunulmasının en basit dieyimiyle ahlaksızlık olduğunu belirtmekte yarar var. Süheyl hocanın hatasını söylerken bu kepazeliği pas geçmekte nedense bize uygun bir ''liberal demokrasi'' anlayışı olsa gerek. Gönül isterdiki Emre/Hakan ikilisinden farklı bir avukatlık görüşü olsun..
Not: Yeni Türkü'nün Yeşilmişik videosunu youtube yasağı nedeniyle ekleyemedim. Bu nedenle dailymotiondan bir sanatçıyı ekledim. Yeşilmişik şarkısını özleyenler http://www.mp3lerim.org/Yeni_Turku/Yesilmisik.htm linkinden izleyebilir. (Umarım site yasaldır ve gerekli telif haklarını ödemişlerdir).
Ben bu görüşe katılmıyorum. Orhan Gencebay ve Cengiz Kurtoğlu hayranıyım. Bu sanatçılar benim fikrime göre benim oy vermediğim partiye,benim fikirlerin zıttı beyanlar verse bile onları dinlemekten vaz geçmem. Esas onlara sataşıpta onu küçük görmeye kalkanlar kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Şimdi Orhan Baba diyecek ben Chp liyim veya vekil adayı olacağını açıklayacak bende ona cephe alacam,çok komik,her ortamda yorumlar ile savaşırım Gencebay için.Ben onu sesi ve müziği için seviyorum.Siyasi ve inancı ne olursa olsun.Bu böyle ve böyle kalacak. Diğer fikri saygım var ama benim öyle düşünmek söz konusu olamaz.
Sezen Aksu da bir vatandaş değil mi, sormuşlar o da evet diyeceğini belirtmiş , bundan daha doğal ne var ki..
Neden Sezen'in "evet"i bu kadar tepki alıyor da , "hayır" diyen sanatçılara çıt yok?
Tek nedeni isminin sokağa verilmiş olması m? Hiç sanmıyorum!
Çünkü o "evet" demiş. O yüzden de al sana ceza denildi de noldu, hiçç..
Çıkıp da kimseye bir cevap verdi mi?
Peki bu durumda nasıl oluyorda bir evet demiş olmakla siyasete karışmış sayılıyor?
Metin Akpınar mesela, TV de ve hatta sert bir dille "hayır" dediğini defalarca dile getirmedi mi, neden "hayır" dediğine dair açıklamalar yapmadı mı? Yaptı..
Ayrıca Sezen mi adını o sokağa verdirtmiş ? Hayır..
İster kaldır ister kaldırma arkadaş o senin kendi kendine verip de geri almayı aklına koyduğun isme sahip çıkan binleri görünce neden geri veriyorsun tekrar? İşte buyurunuz çelişkiler diyarına..
Neyse..
Sokağa isminin geri verilip verilmediği hiç önemli değil ama özürün dilenmiş olması güzel bir harekettir diyebiliriz ki kendi kendilerine başka şans da bırakmadılar zaten.
Bu vesile ile SEZEN AKSU sokakları çoğalmış oldu
"Sezen Aksu, Gaziantep'te yeniden doğdu
Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Sokağa isim verirken de, sanat ve sanatçıya olan saygımızdan ötürü 'Sezen Aksu' isminde karar kıldık ve meclisimiz de bu doğrultuda karar verdi. Bunun altında başka şeyler aramamak lazım" dedi." Milliyet
"Sezen Aksu sokakları çoğalıyor
12 Eylül’de yapılan halk oylamasında Türkiye birinci olan Ağrı’da büyük sevinç yaşanırken, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, referandumda "Evet" oyu kullandığı için İzmir’de eleştirilen sanatçı Sezen Aksuya sahip çıktı." Milliyet
Halk arasında "abart egzoz" ya da "performans egzozu" şeklinde tabir edilen egzozların aracın performansına olumlu yönde hiçbir etkisi olmadığı gibi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Cevabınız için cok tesekkurler. Bazı iyi niyetten uzak özel hastanelerde bunu cok iyi biliyor demekki. Sigortanın kapsadığı ödediği bir...
SGK sözleşmeli özel hastane...