Bu sitede kanuna karşı hile yöntemleri konuşulamaz. Bu nedenle bazı iletileri silmek zorunda kaldım. Borç ilişkisi iradeyi sakatlayan bir nedenle doğmamışsa borcunu ödemek veya ödemeye çalışmak da bir erdemdir. Forumda genellikle krediler veya kredi kartları nedeniyle borçlar söz konusu olduğu için biz hukukçular pek fazla yorum yapmıyoruz. Zira herşey kanuni. İcra iflas kanunu açık. Alacaklının da korunmaya değer hakkı var. Alacağını almak için yolları tükenen kişi ev haczi uygular. Hapis cezası olmaz, Borçlunun maaşını haczedeme, malını haczedeme derken alacaklı hakkına nasıl kavuşur? Hep verdiğim bir örnek: Ben sana borçluyum sen de ahmete. Ben borcumu ödemedim. Sen de ahmete ödeyemedin. Ahmet mahfoldu, ekonomi çöktü... Özetle kimse borcunu ödemezse bugünün alacaklıları da yarının borçluları olacaktır.
Öte yandan Ev eşyası haczinden hiçbir avukat zevk almaz. Haczedilen eşyaları da kendisi almaz, yeddiemin deposuna götürülür. Hoş, çoğu ülkede avukat hacze bile katılmaz, icra memuru yapar icra işlemlerini. (Ülkemizde de avukatın hacizde bulunma zorunluluğu dahi yoktur, dilerse sadece icra memuru gidebileceği gibi, stajerini veya hazurun olarak nitelendirilebilecek görevlisini gönderebilir). Burada savunduğumuz hak kanunlara dayanır ve alacaklının haklarını temin etmeye yöneliktir. Alacaklının borca ve faize itiraz hakkı vardır. Yani tamamen çaresiz değildir. Haczi kabil Malı olmayan hakkında ise aciz vesikası alınır.
Konuyu çok fazla tartışmamamızın bir nedeni de bunun daha önce defalarca tartışılması olabilir. Dikkat ederseniz konu başlığı hacizden nasıl kaçarım. Oysa borcu nasıl öderim denilse belki bazı önerilerde bulunulabilir. Ancak şöyle kaç, böyle yok ol diyen arkadaşlar iyilik yaptığını sanırken, borçlunun iş ve aile düzeninin iyice bozulmasına, hatta bu yanlış yönlendirmeler sonuç vermeyip de daha da büyük borç batağına batmalarına neden olabilirler. Kaçmak için yapılacak masrafları alacaklıya ödemek sizce nasıl olur?
Sayın Av.Feyz Pazarbaşı klasikleşen cevaplardan birini vermişsiniz. Biz diyoruz ki eve haciz gelsin fakat 100 tllik buzdolabı tv bunlar en azından götürülmemeli. Para etmeyen beyaz eşyaları haczedmek borçlu üzerinde baskı yaratmıyor tam tersine insanları kaçmaya teşvik ediyor. Çünkü insani yaşam süremeyen bir aile mecburen borcu ödeyecek gücü yok ise ortadan kayboluyor. Bu insanlara hacze gidilse belli bir rayiçin altında "hurda" tabir edilen eşyalar haczedilemese borçluda kaçmasa kötü mü olur ? Kaçan borçlular sigortalı bir işe girerse evini bulup hacze gelirler diye sigortasız çalışmak zorunda kalıyorlar. Oysa sigortalı olupta maaşının 4/1 ine haciz konulmasını dert etmez bir çok borçlu. Sonuçta borçlanmış bir şekilde ödemek zorunda.
İnsanca yaşam hakkındaki konudada görüş bekliyoruz sizden. Yok derseniz ki "borç almıyacaktı tv izlemesin yahut buzdolabı kullanmasın çamaşırı elde yıkasın" saygı duyarız.
[QAncak şöyle kaç, böyle yok ol diyen arkadaşlar iyilik yaptığını sanırken, borçlunun iş ve aile düzeninin iyice bozulmasına, hatta bu yanlış yönlendirmeler sonuç vermeyip de daha da büyük borç batağına batmalarına neden olabilirler. Kaçmak için yapılacak masrafları alacaklıya ödemek sizce nasıl olur?[/QUOTE]
FEYYAZ BEYE BENDE HAK VERİYORUM.
KAÇMAK HİÇ BİR SORUNU HALLETMEZ. ÖDEME SÖZÜ VERİP UZLAŞMA YOLLARI BULAN BORÇLARINI DAHA KÜÇÜK TAKSİTLERE BÖLEN ARKADAŞLARIMIZ VAR. BANKALAR HACİZ YOLUYLA ELDE EDİLECEK KAZANÇLARDAN ÇOK UZLAŞMA YOLUNU 1. ÖNCELİK OLARAK GÖRÜYORLAR.
FEYYAZ BEYE BENDE HAK VERİYORUM.
KAÇMAK HİÇ BİR SORUNU HALLETMEZ. ÖDEME SÖZÜ VERİP UZLAŞMA YOLLARI BULAN BORÇLARINI DAHA KÜÇÜK TAKSİTLERE BÖLEN ARKADAŞLARIMIZ VAR. BANKALAR HACİZ YOLUYLA ELDE EDİLECEK KAZANÇLARDAN ÇOK UZLAŞMA YOLUNU 1. ÖNCELİK OLARAK GÖRÜYORLAR.
Eminmisin bankaların 1.önceliği uzlaşmak olduğuna
Bankanın birinci önceliği borçluyu korkutmak sindirmek.. 1 hafta içinde parayı getirmezsen evine gelip haczedeceğim diyen banka avukatları bırakın küçük taksitleri iik nun borçluya verdiği 4 eşit taksitle ilk taksiti peşin ödenir geri kalan 3 taksitte ödenir hakkını bile kullandırmıyor. Borçluda böyle bir hakkı olduğunu bile bilmiyor. Senin dediğin küçük taksitler artık bankanın yapacağı bişey kalmayınca batık duruma düşen borçlar için ne gelirse allah bereket versin mantığı ile yapılan sözüm ona bankanın lütfu gibi görülen protokoldür..
Sayın avukat feyz bey
Eşya haczedilmezse alacaklı alacağı nasıl alacak gibi sıradan bir söz söylemişsiniz
Zatıaliniz dahi bu söze inanmadan söylediğinizi düşünüyorum. Siz avukatsınız şüpesiz bizlerden daha hakimsiniz konuya. Buraya bizlere bir örnek verirmisiniz...
Bir borçluya icra takibi açtım mal varlığı yoktu borcu biran önce tahsil etmek için. mütevazi olan evine gittim eşyaları aldım götürdüm yeddiemine orada satıldı bende alacağı aldım dosya kapandı diye birtek örneğiniz varmı...
Zira günümüzde 1 evin kullanması gereken tüm beyaz eşya (buzdolab tv bulaşık ve çamaşır makinası) hepsini bugün 2000 tl ye sıfır kutusunda 3 sene garantili olarak alabiliriz
bunu sizde biliyorsunuz bende.
Peki bu eşyalar kullanılıp hacze gidince mümkün değil ama en iyi ihtimalle 1500 tl bedelle satışa çıkar %40 a bir ihtimal satıldığını düşünün. Kaldıki çoğu zaman alıcı bile çıkmıyor ama satıldı diyelim dosyaya 600 tl para gelir...
icra harcı yol parası hammaliye nakliye yeddiemin kirası tellaliye tahsil harcı gibi masraflar minumum 1000 tl tutarken nasıl alacağı tahsil ettiğinizi söylermisiniz.
Bizzat kendimin şahit olduğum bir icrada sırf hammaliye için avukat 2 kişiye 50 tl verdi ve nakliyecide 150 tl istedi sırf bu 2 kalem masraf 190 lira tutarken
bu hacizin amacı alacağı tahsil içinmiydi yoksa borçluya ceza baskı amaçlı bir hacizmiydi.
Her icra dosyası için yapılan eşya haczi dosyadan bırakın borç ödemeyi
dosya borcunu dahada kabartmaktadır...
Son olarakda sansüre ve yasakcı zihniyete karşıyım şüpesiz sizde bir hukukcu olarak özgürlüklerden yanasınızdır ama ne hikmetse sansürcü bir hukuki.net kanunları var
beğenilmeyen sözler sansürlenip üyeler yasaklanıyor.
Bir üyemiz binlerce borçlunun yaptığı bir yolu yazmış bende eğer o yola başvurursa yaşayacağı sıkıntıları yazdım ve o yol bana göre asla tercih edilmemesi gereken bir yoldur ama bunu birçok kişi başvuruyor. Bırakın insanlar okusun sıkıntılarınıda bilsin kararını versin...
Ama yok yassah hemşerim derseniz sitede sizin sözde sizin kararda
siz ne derseniz öyle olur. Bu güzel hukuki.net bahçesinde birer yeşil ot gibi girer gezeriz ve bekleriz acaba ne zaman gelip koparacaklar diye... Asla bu bahçenin gülü olamayız..
Eminmisin bankaların 1.önceliği uzlaşmak olduğuna
Bankanın birinci önceliği borçluyu korkutmak sindirmek.. 1 hafta içinde parayı getirmezsen evine gelip haczedeceğim diyen banka avukatları bırakın küçük taksitleri iik nun borçluya verdiği 4 eşit taksitle ilk taksiti peşin ödenir geri kalan 3 taksitte ödenir hakkını bile kullandırmıyor.
Yahu ben konuya farklı görüş yazdım fakat tabiki eve haciz için gelmeliler. Adam belki 15 bin tllik eşya dayadı döşedi borç alıp. Anlatmak istediğim farklı bir konuydu.
Kendimden örnek vereyim. 7 sene önce iş yaptığımız şahısın çekleri karşılıksız çıkması üzerine işlerimiz bozuldu. Çevreye olan borçlarımızı ödedik bir kısmınada senet yaptık. 3 tane kredi kartından toplam tutarı 2400 tl olan borç malesef kaldı. 2400 tl büyük bir para değildi ama o an için bulunduğumuz durumda verebilmemiz mümkün değildi. Bankaya durumu izah ettim taksitler istedim yapmadılar. Eve haciz geldi bende gittim 2. el toplamda 200 tl para ödeyip eski tv ve buzdolabı aldım. E öyle ya ben borcum var o an için veremedim diye televizyondamı izlemiyeyim hapiste bile tv izleniyor ?
Sonra o eski eşyalarada haciz konulunca bize normal bir yaşam şansı vermeyeceklerini anladım ve yuvamı dağıttım. Benim şimdiye kadar bankalara ödediğim aidat kesintileri o borçtan fazladır. Geçen sene anlaşmaya gidip bankalara olan borçlarımı peşin ödeyerek kapadım. Yukarda biri yazmış kıtır kıtır diye, vallahi hiçte kıtır kıtır olmuyor 2400 tlye 7 bin tl para ödedim masraflarla beraber.
Bu bir ticari ilişkidir, bakın konuyu açan arkadaş 95 bin tllerden bahsediyor. Bu rakamları ipotek almadan vermeleri zaten borcu alan kadar bankanın kendi ticari hatasıdır. 2400 tl para için yaşadığım hiç bir şey zoruma gitmedi o 200 tlye aldığım eski eşyaların haczedilmesi kadar. İnsanlara baskı kurayım derken kaçmaları teşvik ediliyor. Mecburiyetten herkes kendi kuralına göre oynuyor bu böyle gelmiş böyle gidecek yapacak bir şey yok sanırım.
Ama borçluya yapılan hacizden sonra bu borçlu gidip yerlerine hurda eşyalar alıp normal yaşamına devam edememesi hakkında Sn. Avukatlarımızın görüşlerini duymak isterdik. Hani deniyor ya kaçmak çözüm değil o zaman tv siz buzdolapsız kalan kişilerede nasıl haber alma haklarını kullanacaklarını yahut yiyeceklerini nerede saklamalarına dair yorumlarını duymak isteriz.
Sayın forman düşüncelerimiz ve yaşadıklarımız aynı.
Bende zaten eşya haczi derken tüm yazdığım iletileri okuyun bu başlıkta ve diğer başlıklarda hep dedimki MÜTEVAZİ ev eşyası haczedilmesin.
Yoksa bir eve gitmiş bilmemne bilmemne özellikleri olan 5000 tl lik bir tv var
tabiki haczedilebilir.
Ama şuda var girmeyi çok istediğimiz ab de buda yok eşya haczi yok.
Hatta ev için borçlandınsa sadece evini.
Araba için borçlandınsa sadece arabanı elinden alıyorlar
böyle kimsenin evini yuvasını dağıtmıyorlar.
Avukat üyelerden o beklediğiniz cevabı alamazsınız beklemeyin.
Ama her iletinizden sonra yasaklanmayı bekleyin
En iyi çözüm bankanın yanından bile geçmemeye özen göstereceksin.İstanbulda dayım yaşıyor.Aşırı derecede kredi kartı.Birinden çekiyor,diğerini ödüyor.Faailer tabi işliyor.Hacizlik olacakken Samsuna klasik haber hasan zor durumda.Zaten rahat ettiğini gören yok.Giysileri ve telefona tahmini 5000 tl,cepte 20 tl yok.Ben öyle deyince kişniyor.Neyse 100000 tl lik yer satılıyor 50-60 bin ne ise kız çocuklarına para yok.Aradan 3-5 ay geçmiş dayım aynı durumda.Bizim dayı bankalardan şaibeyi aldıktan sonra,Akşam biniyor otobüse sabah burda tefeciden alıyor parayı,ertesi gün İstanbulda.1 Sene sonra tefeciler sıkıştırıyor.Yine yer satılıyor.Annem ve teyzeme yok.Bende dedimki yakında ölüsünü koyacak yer kalmaz.Hemen hemen o seviyeye geliyor.En az 1 milyonluk yer gitti.Banka ve tefecilere.En son yine almış tefecilerden teyzeme ağlayıp 35.000 tl kredi çektirmiş.Teyzemin desteği ile yarım yamalak ödemeye çalışıyor.Eniştem derki şu İstanbulda it adam olur,hasan adam olmaz.Ata sözü gibi.Hepimiz eskisi gibi olsak,bir yakınımız sıkıştığı zaman gücü yeten borç verse ne güzel olur.En ufak bir ayak kaymasında insanın bileği burkulması gerekirken ölüyor insan.
valla bende 9bankadan hacızlık durumdayım ama ev annemın esyalarda onun fatura ekstre slıp hersyede onun ustunde 5 avukat geldı bısey alamadan gıttıler af yasası beklıyecem odemek ıcın bankalarda bır garıp ıcralık olunca kolaylık yapalım dıyorlar onceden yapsana kolaylıgı bu duruma ne sen dus nede borclu dussun defalarcagıttım bankalara krtık durumdayım kart borcu kadar kredı verın kartı kapatın dıye olmaz dedıler rıskınız yuksek e odeyemeyınce nolcak dedım ıcra hacız yolluyla alırız dedıler bır garıp işler bunlar verselerdı kredı faızınden borc kadar kredı kapanırdı ama yok neymıs efendım kart borcu kapama kredı farklıymıs yaklasık 2,5 katı faız onerdıler bende kabul etmedım hepsını bıraktım ıcraya faıze
Ben evimi eniştemin çekeceği bir kredi için ipotek verdim banka ayrıca farkettirmeden kefil imzasıda almış benden bankanın ihtarı geldikten sonra bu...
Merhaba oğlum Çin devletinde bir firmaya danışmanlık yaparak ücret alıyor kontratında hizmet bedeli olarak ücreti döviz olarak banka hesabına yatıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yurt dişi danişmanlik hizmet...
27-10-2025, 13:41:24 in Ticaret Hukuku