-
03-09-2010, 04:00:28 #1
Yeni Üye
- Nerede
- AYDIN
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Ben şimdi ne yapayım? Nereye başvurayım?
Tüm arkadaşlara merhaba...
Mart 2010 ayı içerisinde istanbul dan bir icra dairesinin açmış olduğu ihaleye katılarak 2004 model renault kango bir araç aldım.
İtiraz süresini bekledik... ihale kesinleştikten sonra aracı 07.04.2010 tarihinde teslim aldım. Daha sonra aracı yaşadığım yere getirdim ve 12.04.2010 tarihinde trafik işlemlerini yapmak için fenni muayenesini yaptırmak için tüvtürk e götürdüm. Burada motor numarası okunamadığından dolayı muayenesine onay verilmedi ve aracı servisine götürerek motor numarasını okutmam söylendi. Ben de 13.04.2010 tarihinde aracı yetkili servisine motor numarasını okutmak üzere götürdüm. Ancak burada aracın motor numarasının bulunmadığı saptandı. Ben de servisin verdiği belge ve muayene raporu ile icraya yazılı başvuruda bulunarak bu durumun düzeltilmesi için gerekli işlemin yapılmasını istedim. Tabi bu arada sözkonusu icranın müdür yardımcısını defalarca telefonla aradım. Bana yazınız ulaşmadı gelsin bir bakalım vs. vs. gibi şeyler söyleyerek sürekli oyaladı. Yaklaşık 10 günlük bir bekleme sonucu cevap gelmedi. ben de bu süre zarfında aracı makine mühendisleri odasına incelettim. Makine Mühendisleri Odası araçta blok değişikliği yapıldığı kanaatine vararak bu yönde bir rapor verdi. Bu raporu da ekleyerek icraya ikinci bir yazı yazdım. Bu yazıma da herhangi bir cevap vermediler.Tabii bütün bunlar olurken aracın sahibinin telefon numarası bularak kendisine ulaştım ve araçta blok değişikliği yapıp yapmadığını eğer yaptıysa faturasını bulup bana göndermesini rica ettim. Kesinlikle böyle birşey olmadığını söyledi. Biraz ısrarlı davranınca datelefonu suratıma kapatıverdi. Ben de bunun üzerine icra hukuk mahkemesine ihalenin feshi davası açtım fakat açmış olduğum dava icraya yazdığım ilk yazının tarihinden itibaren 7 gün içerisinde dava açmadığından dolayı reddedildi. Hakimin dediğine göre icra bana cevap vermek zorunda değilmiş.
Motor numarası bulunmadığından dolayı aracı üzerime alamadım ve acil işim nedeni ile kullanmak zorunda kaldığım bir gün trafik polislerine yakalandım. Görevli memura meramımı ne kadar anlatmaya çalışsam da fayda etmedi. Bana 548 tl ceza keserek aracı bağladı. Mahkeme süreci devam ettiğinden dolayı herhangi bir işlem yapmadım fakat dava reddedilince aracı kendi üzerime trafikten çekme işlemi yaparak otoparktan çıkardım (araç yaklaşık 3 ay otoparkta kaldı) çıkarabilmek içinde otopark sahibine 1000 tl senet imzalamak zorunda kaldım. Zaten çok kısıtlı bir param vardı ve üzerini borç alarak tamamlayarak girdiğim bu işte uğradığım zararın haddi hesabı yok. bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışıyorum.
Sonuç olarak zaman aşımından dolayı aracı iade etme şansım kalmadı gibi görünüyor. Motor numarası olmadığından dolayı işlerini yapıp elden çıkartamıyorum ki borçlarımı ödeyeyim. bu araç için ettiğim masraflardan dolayı ev kiramı ve kredi kartı borcumu ödeyemez duruma geldim.(satış bedeli+kdv si 11.200 lira olan bu araç için şu ana kadar yaklaşık 20.000 lira harcadım)
Bu konuda uzman arkadaşlara sorum şu şimdi bir vatandaş olarak bu olayda benim ne gibi bir suçum var? bahsettiğim olaylarla ilgili tüm belgeler elimde mevcut ve mahkemeye da sunulmuştu ben ne yapayım nereye başvurayım? Ne olur biri bir yol göstersin.
Teşekkürler...
Hukuki NET Güncel Haber
-
03-09-2010 04:00:28 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
03-09-2010, 06:06:51 #2
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Cevap: Ben şimdi ne yapayım? Nereye başvurayım?
Atalarımız her zaman olduğu gibi yine haklı çıktı.
Ne demişlerdi...
UCUZ ETİN YAHNİSİ OLMAZ...
Sen birde aracın eski sahibini aramışsın.
Adamın aracı icraya gidince nasıl bir ah ettiyse araç sana astarı ile 40 a mal olmuş...
Adamın içi yanmış sende üstüne tut fatura iste. Adam yine telefonu yüzüne kapamış.
Son atasözüde şu olsun Ağlayanın malı gülene yaramaz.
Neden icradan aldın dışardan tertemiz kontrol ederek satışı üstüne yapıp parasını verip alacak arabamı bulamadın.
Nasıl icradan bedavadan biraz fazlayamı aldın
ne deyim o zaman güle güle kullan. geçmiş olsun.
Ha arkadaşım dersenki banane adamda borcunu ödeseydide icralık olmasaydı benim sorunummu dersen.
Bugün bana yarın sana derler.
bak kiramı ve kredi kartımı ödeyemedim diyorsun.
otoparka 1000 tl senet imzaladım diyorsun
belli olmaz ama. ALLAH düşürmesin sende icraya düşme riskin var.
O aracı sattırmadan önce o adama bi ödeme kolaylığı verselerdi ne onun aracı bedavaya satılmaz nede senin başın böyle ağrımazdı.
Ne yalan söyleyeyim durumuna hiç üzülmedim.
Son bir atasözü daha.
EKMEĞİ EKMEKCİDEN AL BİR EKMEKDE ÜSTE VER demişler.
Arabayı galeriden alacan başın ağrımayacak. İcradan alırsan gecenin 5 inde buralardan çare ararsın
-
03-09-2010, 06:33:30 #3
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Yukarıdaki mesajımda yanlış anlaşılmak istemem.
Elbette borçlu borcunu ödemiyorsa hele art niyetli ise
Ödeme alternaflerini kabul etmiyorsa tabiki malına el konulmalı.
Aracı haczedilip satılarak alacaklının hakkı teslim edilmeli.
Yani ben aracın haczedilmesine karşı değilim. çok ucuza %40 fiyatına satılmasına karşıyım.
Ne demek ya adamım borcu var diye 10.000 liralık malı 4.000 e sat
bunun 2.000 nide masrafa kes.
Ne alacaklı alacağını alabiliyor nede borçlu borcunu ödeyip kurtuluyor.
Arada kazananlar bedava malın üstüne üşüşenler oluyor...
Bana bir Avukat bir örnek verebilirmi acaba
bir borçlunun malına (eşya. araba ev farketmez ) haciz koyup sattım satıştan gelen para tüm borcu (ana para faiz masraf avukatlık ücreti) karşılayıp dosyayı kapattım diye.
Borçlunun malını bedavaya satarlar para borca yetmez ondan sonra borçluya hesap çıkartırlar şu kadar daha borcun kaldı derler.
Başkada haczedecek malı kalmadığından ona ödeme planı çıkarır şöyle şöyle öde dosya kapansın der.
Peki bunu en başında yapsa ne olur.
-
03-09-2010, 11:49:39 #4
Yeni Üye
- Nerede
- AYDIN
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
dostum yorumun için teşekkür ederim. bu dediğine ben de katılıyorum. ben bu işi bu şekilde yapan mafya bozuntusu çakallardan biri olsa idim bu yorumlarınızdaki hakaretlerinizi hak etmiş olurdum.
fakat lütfen şu açıklamarımı da okuyun.
birincisi aracın muhammen bedeli 9.000 tl idi. ben birinci arttırma da 9.500 tl ye aldım. kdv si ile ile birlikte araca 11.210 tl ödedim. isterseniz sahibinden.com sitesinden 2004 model klimasız, tek hava yastıklı, 110.000 km deki (orijinali 450.000 bununla da oynamışlar), 2 yerinde vuruğu ve motor üst kapağı kaynaklı olan, renault kango 1,5 dci multiks bir araç kaç para ediyor bir araştırın. o zaman bedavadan biraz pahalıya alıp almadığımı görürsünüz. benim bu ihaleye katılmadığımı ve aracın ikinci satışa kaldığını farzedelim bu durumda araç 9.000 X %40 = 3.600 tl ya satılmayacak mıydı. bu durumda ben araç sahibinin ahını mı alıyorum yoksa ona yardımcı mı olmuş oluyorum. bu araç eğer ikinci arttırma da satılıyor veya sahibi bir şekilde ihaleye katılıyor olsa idi ben kesinlikle bu ihaleye katılmazdım. sanırım yukarıdaki rakamlar da bu söylediklerimi doğruluyor.
araç sahibini arama meselesine gelince... aramadan önce çok uzun bir süre tereddütte kaldım. fakat siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? sizin mantığınıza yatıyor mu? yedi tane marketi ve bir oto galerisi olan adam topu topu 11.000-12.000 edecek bir araç için kredi kullansın ve bunun borcunu ödeyemesin? ve ne hikmetse bu araç icrada satıldıktan sonra motor numarası çıkmasın. bana tuhaf geldi doğrusu. bu sorunun legal yoldan bir tek çözüm yolu var o da araca yeni bir motor almak. sıfır motor fiyatı 9.000 tl çıkması ise yaklaşık 4.500-5.000 tl zaten ekonomik olarak bittiğimden dolayı bunu da yapamıyorum. İllegal yollardan cüz'i bir rakamada da çözmek vardı ama kimsenin yedi ceddime küfretmesini istemediğimden hukuki yollardan hakkımı aramaya çalışyorum
allahtan başka hiç kimse değil yarın bir kaç saniye sonra başına ne geleceğini bilemez. elbetteki ben de (ve belkide bu araç yüzünden) icralık olabilirim. fakat kötü niyetli değilim ve kimsenin zor durumundan faydalanarak çıkar elde ettiğimi düşünmüyorum. kısacası kimsenin ahını aldığıma inanmıyorum.
merak ediyorum benim durumumda siz olsaydınız çoluk çocuğunuzun rızkını alıp götüren ve belkide sadece bununla kalmayıp başınıza çok daha büyük dertler açabileceğinden dolayı uykularınızı kaçıran böyle bir konu hakkında bilgi edinebilmek için sabahın saat beşi değil de mesai saatinin başlamasını mı beklerdiniz?
olayı kısaca özetlemek gerekirse bu olayda
1- aracın eski sahibi kazandı arabası zaten satılacaktı. ikinci ihaleye kalmadan piyasaya yakın bir fiyattan elden çıkarmış oldu.İhtimal aracın bu durumu kendinden kaynaklanmıyorsa (yani bir numara çevirmedi ise) aracın motor numarası olmadığından dolayı elden çıkarmak istese de çıkaramayacaktı. bu şekilde tabiri caizse aracı kazasız belasız okutmuş oldu.
2- alacaklı kazandı kısmen de olsa alacağını tahsil etti.
3- devlet kazandı. aracın 2.141 tl tutarındaki 5 yıllık motorlu taşıtlar vergisi ödendi. ayrıca aracın işlemlerini zamanında yapamadığımdan dolayı gecikmesi ile birlikte 575 tl ceza ve 200 küsür temmuz 2010 motorlu taşıtlar vergisi ödedim.
4- icracılar kazandı. yolluklarını vs. (bu vs nin açılımını tahmin edersiniz herhalde) aldılar.
5- otoparkçı kazandı alacağını kısa yoldan tahsil etti.
6- prim uygulamaları varmı bilmiyorum ama varsa dediklerimin hiçbirine kulak asmayan ve gösterdiğim hiç bir evraka bakmayan trafik polisi arkadaşta kazandı. yoksa da en azından amirinden aferin aldı benim gibi azılı bir suçluyu cezalandırdığından dolayı...(yaptığı işlem %100 doğru ona lafım yok ve eğer herkese benim gibi sıradan vatandaşlara yaptığı gibi yapıyorsa, kodaman veya yukarıdan tanıdıkları olan biri denk geldiğinde de aynı tavrı sergiliyorsa hakikaten kendisini tebrik etmek gerek aldığı para %100 helaldir. fakat bu konuda ciddi şüphelerim var)
7- yetmedi bir de buradaki otoparkçıya da paramız nasip olacak. bir ay sonra senedi ödeyebilirsek tabii...
8- icra hukuk davası açan ve sadece 5 dakikada reddedilen bir dava için benden 1.000 tl alan avukat da kazandı.
peki bu işten bu kadar kişi kazançlı çıkıyorken benim günahım ne de sadece ben kaybediyorum?
saygılarımla....Konu bagislar tarafından (03-09-2010 Saat 13:07:16 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme yapmak.
-
03-09-2010, 17:20:01 #5
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Madem sahibinden.com da yada piyasada daha ucuza veya aynı paraya alma ihtimalin vardı. neden oradan bakıp beğendiğin bir araç almadın.
Çokmu cazip geldide icradan ilk ihaleden atladın aracın üstüne.
Benim yerimde olsan diye sormuşsun...
Ben asla senin yerinde olmam... Çaresiz batağa düşmüş bir adamın malına göz dikmem.. o çaresizlikten yararlanarak ucuza mal kapatmak bana ters.
Mesajının son bölümü gerçekten çok ilginç.
Madde madde sıralamışsın kazananları sonrada herkes kazandı ben niye kaybettim diyorsun. Gerçekten trajikomik olmuş. Ben sana soruyorum sen neden kaybettin...
Hiç karışmasaydın bu işe dinleseydin ATALARIMIZIN güzel sözlerini sende kaybetmezdin.
-
03-09-2010, 17:45:15 #6
Yeni Üye
- Nerede
- AYDIN
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
bak arkadaşım ya ben derdimi anlatamıyorum. ya da sen anlama özürlüsün. ben aracı piyasadan pahalıya aldığımı iddia etmedim. piyasa fiyatına yakın bir yerden aldığımı söyledim. ben diyorum ki maksimum 12-13 edecek bir aracı 11 ödeyerek aldım. sen diyorsun ki adamın aracı bedavaya gitti. halbuki şunu anlayamıyorsun ki sen ve senin düşüncen de olan insanlar bu ihalelere katılmadığından dolayı bu araçlar öldüm pahasına gidiyor. ihalelere katılım fazla olsa ne o araçlar bedavaya gider ne de orada bir takım mafya bozuntuları türer. çünkü siz katılmadığınız zaman da bu ihaleler yapılıp bu araçlar satılıyor.
ben bu işe girişmekle aaaaa ben çok süper bir şey yaptım iddiasında değilim. benim dediğim şey şu.... şu durumda sen de dahil olmak üzere hiç kimse benim birilerinin ahını aldığımı iddia edemez. çünkü bu aracın sahibi borcunu ödeyemecek durumda bir adam değil. bir işe kalkıştım ve bundan zarar gördüm. burada bana yol gösterebilecek birilerini aradım çıka çıka karşıma sen çıktın. lütfen yardımcı olabileceğin bir konu var ise cevap ver yoksa seninle bu manasız tartışmayı devam ettirmeyi düşünmüyorum. herkesin kendine göre bir takım düşünceleri ve değer yargıları vardır. saygı duyuyorum.
-
03-09-2010, 23:28:47 #7
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Peki sana geçmiş olsun...
İşin sarpasarmış gibi gözüküyor umarım bir çıkış yol bulursunda
bu can sıkıcı işten kurtulursun.
Aracın bedavaya almadığını 11000 e aldığını yazmışsın
haklı olabilirsin. Ama senin verdiğin o 11000 den ne masraflar kesilmiştir.
otopark parası satış harcı tellaliye vekalet ücreti vs vs
icra dosyasına kala kala 4 yada 5 bin kalmıştır. Muhtemelen hala dosya kapanmamıştır.
Yani işin açığı bu işten sende zarar ettin borçluda...
Bu arada kendini bilen hiç kimse icralık olarak malının icrada satılmasını istemez.
Benim görüşüm böyle ve değişmeyecek.
-
03-09-2010, 23:43:54 #8
Yeni Üye
- Nerede
- AYDIN
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
dostum elbette senin gibi düşünmesem de fikrine ve düşüncene saygım var. dediklerine %100 katılıyorum. o masraflar kesilmiştir borçluya pek birşey kalmamıştır. ama bir de benim baktığım açıdan bakarsan ben aslında adamın ahını almış olmuyorum. ikinci satışa kalsa bir daha ihale masrafı olacaktı. zaten araç öldüm pahasına gideceğinden adamın borcundan belki hiç bir şey düşmeyecekti. neyse sonuçta olan oldu ve dediğim gibi herkes kazanırken ben kaybettim. bu işten nasıl sıyrılabileceğimi de bilmiyorum bu konuda bir yöntem tavsiye edecek bir arkadaş çıkarsa minnettar kalacağım.
-
04-09-2010, 04:56:12 #9
Kıdemli Üye
- Nerede
- ankara
- İletiler
- 430
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Dediğin gibi olan olmuş.. sana geçmiş olsun.
Emin olmamakla birlikte düşüncem şudur. Eğer aracın motoru değişti ise yeni motor noyu ruhsata işletmek gerekir. işletmemek suçtur. Sonuçta çalıntı bir aracın motoruda takılmış olabilir.
Benim kanaatimce savcılığa bir dilekce verin.
savcılık araştırıp bulur o aracın motoru neden ve kim değiştirdi.
Umarım sonuç alırsın. Ama bir sonuç alamazsan dahi.
İleride bu motor senin başına daha büyük işler açması durumunda savcılıktaki kaydın sana delil olacaktır. Ayrıca icradan aldığına dair evrakları kaybetme.
Dediğim gibi eğer araca takılan motor çalıntı olması ihtimal dahilindedir.
Eğer gerçekten böyle bir olay varsa aracı icrada sattırmakta bu araçtan kurtulmanın bir yolu olabilir.
Tabi dediğim gibi bu bir varsayım ama sana yinede tedbirini almanı haddim olmadan tavsiye ederim.
-
04-09-2010, 16:11:04 #10
Yeni Üye
- Nerede
- AYDIN
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
teşekkür ederim.
Bu sayfada bulunan kavramlar:
renault kango motor numarası nerede
,kango motor numarası nerede
,kangolarda motor no
,reno kango motor numarasi nerede
,Kango motor no nerede
,2000 kango motor numarasını bakır
,kangolarin motor nosu neresinde
,kangolarin motor numarasi nerede
,http:www.hukuki.netshowthread.php77725-Ben-simdi-ne-yapayim-Nereye-basvurayim