Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
konuylamı alakalı bilmiyorum çünkü durum biraz farklı,
tanıdık:
-1976 doğumlu
-askerlik şubesine sadece üniversiteye kayıt öncesi gitmiş.
-okulu bitiremedi. aftan yararlandı fakat devamsızlıktan ilişiği kesildi.bu durumda bakaya mı yoksa kaçak mı olur?
-kilo bakımından boy son 2 hanesi+30 (k,losu bu kurala uyuyor)yani çürük raporu alabilirmi?
-belfıtığı var...
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Bahsedilen kişinin durumu yoklama kaçağı,askerlik şubesine başvurursa hastaneye sevkedilir;çürük raporu alma durumunu ben bilemiyorum,diğer arkadaşlardan bilen vardır umarım.
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
*EDİTÖR* rumuzlu üyeden alıntı
konuylamı alakalı bilmiyorum çünkü durum biraz farklı,
tanıdık:
-1976 doğumlu
-askerlik şubesine sadece üniversiteye kayıt öncesi gitmiş.
-okulu bitiremedi. aftan yararlandı fakat devamsızlıktan ilişiği kesildi.bu durumda bakaya mı yoksa kaçak mı olur?
-kilo bakımından boy son 2 hanesi+30 (k,losu bu kurala uyuyor)yani çürük raporu alabilirmi?
-belfıtığı var...
durumunu açıklarmısınız?teşekkürler...
Confession dostum. Sana cevap olarak kendimden örnek vereyim.Çizelge doğru fakat 40 kilo fazla da direk çürük vermiyolar.1 yıl erteleme veriyolar.Benim boyum 1.84 kilom 126 idi bu durum da çizelgeye göre kilo fazlalığım 126-81=45 kiloydu ve bana direk çürük vermediler.En son 3. işlemimde çürük verdiler o da doktorun insiyatifine kalmış.Çünkü normal prosedür de 5 sene gitmen gerekiyor.Direk çürük alabilmen için çok aşırı fazlalığın olması gerekiyor.En son gidişimde GATA da benimle kilo fazlalığından dolayı heyete girenler arasında kilosu 178 boyu 1.72 olan biri vardı ona direk çürük verdiler.Bide 20 yaşında bi çocuk vardı.Boyu 1.88 kilosu 179 ona da direk çürük verdiler.Bilmem anlatabildim mi? Alıntı yardımcı olur inşallah.
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
SAĞLIK SEBEBİYLE ERTELEME:
Askerlik Kanununun 35 nci maddesinin A ve B fıkraları gereğince; vücutları askerlik yapacak derecede gelişmemiş olduğu veya tedaviyle geçecek geçici hastalık ve arızaları olduğu askerlik meclisleri veya asker hastanesi sağlık kurullarınca tespit edilenler ertesi yıla bırakılırlar. Ancak bu ertelemeler en fazla beşinci yıl sonunda son bulur.
Sağlık sebebiyle "Ertesi Yıla Bırakma" kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden son yoklama döneminin bitimine kadardır. Bu durumdakiler, rapor tarihinden sonraki ilk son yoklama döneminde askerlik meclislerinde veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır.
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Bakaya olarak askeri şubeye teslim olmaya gittiğimizde bir iki günlüğüne izin vererek sevki yapma ihtimalleri var mı yoksa hazırlıklı olarak mı gidilmesini tavsiye edersiniz?
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Kaynarcakk rumuzlu üyeden alıntı
Bakaya olarak askeri şubeye teslim olmaya gittiğimizde bir iki günlüğüne izin vererek sevki yapma ihtimalleri var mı yoksa hazırlıklı olarak mı gidilmesini tavsiye edersiniz?
Bakaya olarak teslim olmaya gittiğinde kanunen seni alıkoyma hakları yoktur,sana belirli bir zaman sonraya gün verirler,üzerinden uzun zaman geçtiyse bir daha hastaneye de sevk etmeleri gerekiyor,önceki sayfaları gözden geçirmeni tavsiye ederim,arkadaşlarımızın güzel açıklamaları var.
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Merhaba Arkadaşlar,
Dün elime bir tebligat geçti. Bakaya kaldığımı yazıyordu. Yabancı askerlik şubesine gittim. 8 celp döneminden beri bakaya olduğumu öğrendim. Ben 2005 ve 2006 yıllarında kilo sorunu nedeniyle 1 er yıl sevkim tehir edilmişti. ama 2007 şubeye gittiğimde kasım celbine var sana yazı gelecek o zaman gelirsin dediler. Bende tamam dedim. Kasım celbinde gittim yazı gelmedi. yoklama yaptırayım diye bekle dediler. O günden bu güne bekledim. Herhalde çürük verecekler. bunun için bekliyorlar dedim. bi yazı aldım. Dün. 8 dönem bakaya.. ilginç olan benim şubem pekçok teblig yaptığını söylüyor. Oysa bana bir tane bile gelmedi. ilk gelen çep dün yani 23. Ağustos 2010 şimdi birde şöyle bir durumum var. ben yine askerliğimi yapamayacağım. Hala kiloluyum hala aynı rahatsızlığım devam ediyor. Şimdi nasıl bir savunma vereyim. Gitmediğim 8 dönem için. Daha vahimi sizce ne kadar ceza alırım.
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Merhaba,
25 haziran 2010'da tecilim bitmiş, Ağustos dönemine yetişemeyeceğime düşünmüştüm, Aralık'ta askere gidecektim.
Bugün itibariyle şubeye başvurdum, "bakaya" düşmüşüm.
Aralık'ta sorunsuz şekilde askere gitmek istiyorum, geçmişe dönelik rapor alabilirsem hangi günler için rapor almalıyım? Tam aralığı bilen var mı? 25'inden sonra başvuracağım ve Aralık'ta gitmek istediğimi belirteceğim.
Bugün aldğım bilgiye göre geriye dönük rapor sanırım alınamıyormuş, bu durumda ne yapmamı ifademde ne dememi öneriyorsunuz arkadaşlar?
Şubedeki memur, 25'inden sonra gel, alabiliyorsan rapor al dedi. İnsanlar defalarca kaçıyorlar ve ben sadece 1 donem kacırmısım, kendi isteğimle aralıkta askere gitmek istiyorum diye başvuruyorum. Bu durumda ılımlı davranmazlar mı?
Cezai işlem olmaması için yardımınızı rica ediyorum.
Hangi günler arasında arka arkaya rapor almalıyım sanırım? Nasıl almam gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum.
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku