İşveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor?
Merhaba
1,5 senedir çalıştığım işyerimde 5. kez yazılı uyarı aldım, satış işi yapıyorum
işveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor ,konular hedef tutturmama,verilen işi yapmama gibi şeyler
neler yapabililrim ???
Cevap: İşveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor?
Alınan yazılı uyarı sayısı değil, uyarıya konu olumsuzluğun gerçekliği, ıspatlanabilmesi ve iş kanununda belirtilen sebeplere uygunluğu önemlidir tazminatsız fesih için.
Verilen görevi yapmamak bir sebep olabilir örneğin.
TAzminatsız sözleşmeniz feshedildiğinde iş mahkemesinde dava açabilirsiniz işe iade veya tazminatlarınızın ödenmesi konulu.
Cevap: İşveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor?
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Alınan yazılı uyarı sayısı değil, uyarıya konu olumsuzluğun gerçekliği, ıspatlanabilmesi ve iş kanununda belirtilen sebeplere uygunluğu önemlidir tazminatsız fesih için.
Verilen görevi yapmamak bir sebep olabilir örneğin.
TAzminatsız sözleşmeniz feshedildiğinde iş mahkemesinde dava açabilirsiniz işe iade veya tazminatlarınızın ödenmesi konulu.
teşekkürler ama çok ucu açık bir konu
sayı önemli değil olumsuzluğun gerçekliği ? ispatlanabilmesi ? ve iş kanununda belirtilen sebeplere uygunluğu önemlidir ?
şimdi aybaşında imzalayarak aldığım hedefi tutturamam gerçeklik olabilir mi ? yada ispatlamış oluyor mu ?
ayrıca işveren zaten söyle bişeyde dedi burdan gösteririm 2 şahit attırırım imza iş biter dedi.
zaten psikolojik bir baskı var burda uyarıyı imzalamasam noterle göndereceğini söylüyor devamlı iş ile tehtid ediyor ve bu sadece bana değil diğer arkadaşlarada yapıyor işyerinde huzursuzluk hakim şuanda
17 ay oldu çalışalı burda gönderilen hiçkimseye tazminat ödenmedi "şirket prensibiymiş" ama hesap yaptığımda 3.000 tl ye yakın bir tutar yapıyor bu ve beni yeni bir iş bulana kadar idaare eder hepsini geçtim bu benim hakkım mahkemeye versem şansım nedir ???
teşekkürler
Cevap: İşveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor?
sözleşme de performans denilen durumun tanımı bellidir , 10 satış 20 satış 1000 satış , bu şirketten şirkete sektörden sektöre değişir ,bunlarla ilgili verilecek yazılı uyarılar ,hangi sürelerde verileceği ,kaç tane verilince çıkacağınız bellidir.Sözleşmenizi gözden geçiriniz , imzaladığınız sözleşmenin şartlarını yerine getiremiyorsanız ,iş yeri haklı sebepli tazminatsız çıkarabilir , yasa da buna izin verir... İki şahit işi yerine getiremediğinizi belirtmek içindir , bunlarında imzası işi yapamadığınızı tasdikler.Sözleşmeyi gözden geçiriniz.Çıkarıldıktan sonra işe iade davası açabilirsiniz ,bu yazılı uyarılarda imzanız varsa bu kabul ettiniz anlamına gelmektedir.
İşçinin hizmet akdinin tazminatsız feshedilebileceği haller 4857 sayılı İş kanununun 25. maddesinin II numaralı bendinde sayılmıştır:
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.
b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.
c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.
d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.
e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyeri h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi. nin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
Cevap: İşveren beni tazminatsız göndermekle tehdit ediyor?
İş kanunu md.25 e göre kanunda tahdidi olarak belirtilen sebeplerin varlığı halinde işveren kıdem tazminatı vb.vermeden işçiyi işten çıkarabilir.Ancak bu sebeplerin valrlık göstermesinden itibaren -1- yıllık süre içinde bu hakkını kullanmazsa hakkı düşer.Bu sebeplerden bazıları;uyuşturucu ve alkol kullanmak,işyerinde işlediği bir suçtan dolayı tutuklanmak veya göz altına alınmak(sadece işyerinde),işveren tarafından belirtile görevleri yerine getirmemek,ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan davranışlarda,sahip olmadığı yeteneklerin varlığını iddia etmek,işyerindeki başka bir işçiyle cinsel ilişkiye girme vb gibi durumlarda işveren tazminat yükümlülüğü yoktur.Ancak 25.mdnin 1.fıkrasında belirtilen sağlık sebebiyle işten çıkarılmalarda tazminat talebi mümkündür.Arkadaşların dediği gibi ihtar sayısından ziyade kanuni unsurların vuku bulması halinde işveren bu hakkını kullanabilir.
merhaba, erkek arkadaşım bana şiddet uyguladı 2 kez, sonra ayrıldım ama elinde bana ait özel birtakım resimler var ve bunları aileme ve arkadaşlarıma...
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku