Sayın hukukcular değerli zamanınızı alacağım kusura bakmayın ben şunu öğrenmek istiyorum

şimdi olayı şöyle düşünelim; (A) bankasından kredi aldınız ödeyemediniz ve yasal takibe düştünüz. (B) bankası ile hiç alakanız yok ancak B bankasından kredi talep ettiniz ancak red cevabı aldınız buraya kadarda sorun yok asıl öğrenmem gereken olay burda (B) bankası benim kişisel bilgilerini (A) bankası aracılığı ile görüyor ve bana kredi vermiyor ancak TCK: madde 135 ve 136 derki;

MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydeden kimse, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme
MADDE 136. - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

şimdi asıl soru benim kişisel bilgilerim (A) bankasında varken (B) bankasına bu kişisel verilerimi vermekle yani hani kredi verilirken bir istihbarat yapıyorlarmış ve ekranlarından görüyorlarmış vb. bu durum TCK na göre suç oluşmazmı?

bu konu ile ilgili bankalardan aldığım cevap şu ; elimizde 4491 sayılı bankalar yasası var bu yasanın
MADDE 13.- 4389 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (8) numaralı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
8. Bankaların mensupları ve diğer görevlileri, sıfat ve görevleri dolayısıyla öğrendikleri bankalara veya müşterilerine ait sırları bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamazlar. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder. Bu madde hükmüne aykırı davrandığı tespit edilen kişiler için bir yıldan üç yıla kadar ağır hapis ve bir milyar liradan az olmamak üzere ağır para cezasına hükmolunur. Banka ve müşterilerine ait sırları açıklayan üçüncü kişiler hakkında da aynı cezalar uygulanır. Kredilerin takip ve kontrolü için, ana faaliyet konuları para ve sermaye piyasaları ile sigortacılık olan ve bu konularda özel kanunlarına göre alınan izin ve ruhsat ile faaliyet gösteren malî kurumlar ile Kurum tarafından uygun görülecek şirketler arasında müşterileri ile ilgili olarak doğrudan doğruya veya en az on kurum tarafından kurulacak şirketler vasıtasıyla yapılacak bilgi alışverişi bu hükmün dışındadır.

bu sebeple bankalar kendi aralarında bilgileri birbirine verebilir diye cevap veriyorlar
ancak bankalar yasası 1999 tarihinde güncellendi ancak TCK 2004 yılında şimdi 2004 yılında çıkan TCK bu bankalar yasasının engellemezmi?

biraz karışık oldu ama kusura bakmayın