+ Konuyu Yanıtla
5 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon
41 den 50´e kadar toplam 58 ileti bulundu.

Konu: Evlilik hakkında

Evlilik hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Evlilik hakkında avukatlar ve arkadaşlardan yardım istiyorum

EVLENME

Bazı çevreler, İslâm’da her erkeğin dört kadınla evlendirildiğini kadının görüşü-nün sorulmadığını kadının hakkının yenildiğini iddia ederler.

Dört kadınla evlilik (Teaddüt-ü Zevcat) İslâm’da bir emir, mutlaka yapılması gereken bir farz değildir. Belli şartlarda belli özelliğe sahip erkeklere tanınan bir olaydır.Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Kur’an da Allah’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir. Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır.Peki dört kadınla evlilik meselesi nedir ? İslâm’da bir erkeğin bir, iki, üç en çok dört kadınla evlenmesini belli şartlar dahilinde izin vardır. Bunlar kısaca şöyledir :

1-) İlk hanımın izin vermesi : Kadın kocası ile evlenirken, kocasına, benden sonra başka kadınla evlenmezsen seninle evlenirim der, erkekte kabul ederse bir daha başka bir kadınla erkek evlenmez.Eğer hanımı izin verirse, erkek ancak o zaman ikinci bir hanımla evlenebilir.

2-) Belli şartlarda ancak erkek ikinci bir kadınla evlenebilir. Mesela ; bir savaş olsa erkeklerin sayısı ülke düzeyinde azalsa (her savaşta olduğu gibi) ülkede kadın nüfusu çok, erkek nüfusu az olsa. Medeni kanunlara göre her erkek bir kadınla evlense, fazlalık olan eşitliğin üstünde fazla olan kadınlar ne yapacak? Zina mı, fuhuş mu ? ( I. Dünya savaşından sonra Almanya’da, Fransa’da olduğu gibi )

Medeni kanunlar buna bir çözüm üretemiyor. Ama İslam’ın (tek kadınla eşlilik genel tavsiyesi yanında) Taaddüt-ü Zevcat meselesi gündeme gelir. Sorun kendiliğinden çözülür.İlk hanımın iznini alan erkek ikinci eşini alır ve toplumda kim kimin eşi, kim kimin çocuğu belli olur. Toplum ahlakı bozulmamış olur. Türkiye’de çağdaş psikiyatrinin kurucusu olan Pr. Dr. Mazhar Osman bu nedenle şunu söyler : “Ben Taaddüt-ü Zevcatı bir kusur değil, kemali eser olduğuna inanıyorum.”.Zaten Avrupa’da tek eşle yaşayan, zina etmeyen , çocuğu belli olan kaç toplum vardır. Kendi toplumunun yapısını çok iyi ben Pr. Dr. Forel şunu söylemektedir : Avrupa’da tek eş taraftarlığı etiket, riyadan başka bir şey değildir. Erkek hanımını neden kandırsın ki ? Ya izin alır evlenir yada asla zina yapmaz. Batı ise zina, fuhuş, hom o-lezbiye n bir toplum olma yolunda, hayvanlarla cinselliğe yönelmiş bir çağdaş lut kavmi konumundadır. Bu nedenle Angutil, “Acele T. zevcat kabul edilmelidir. Geçen her saat toplumsal bir suç olmaktadır.” demektedir.Wictor Gambot, Charles Richet; tek eşlilik, kadına hoş görünmek için uydurul-muş yalan gösteriştir derler.Wictor Marqveritte, Ayandan Gogslere, Dr. Charles Richet, Binet Sanglet... batının içine düştüğü buhranı görüp çok kadınla evliliği savunurlar.

3-) Hanımı izin verirse, ( mali, sosyal-kültürel) şartlarda uygun olsa, erkek kendine sorar: Alacağım yeni eş ile eski eşim arasında adaleti sağlayabilecek miyim ? ikisinin çocuklarında da maddi-manevi adaleti gerçekleştirebilir miyim ? cevabı hayır ise erkek yine evlenemez, hanımı izin verse de. Yani üçüncü şart “adalet” dir.

Bu üç şartta bir arada olmalı. Biri eksik olsa, ikinci eş yasaktır.

Özetle erkek ikinci eşle evlenmek isterse; hanımından izin , kendisinden adalet şartına uyma, şartlarında uygun olması gerekir.

Bir erkeğe dört kadınla evlenme izni varda, bir kadına neden dört erkekle evlenme izni yok ?

1- Çocuk olsa kimin olduğu nasıl belli olacak. Neslin devamı, miras... buna bağlı. Günümüzde bu DNA testleri ile anlaşılabilir. Ya 1400 seneden beri geçen sürede bu nasıl anlaşılacaktı ? O dönemde de İslam, insan ve evlilik vardı.

2-) Pr. Forel’inde belirttiği gibi erkek çok kadına temayüllüdür. Ama kadın bir erkeği sever (onunla evlenir veya evlenemez..).

3-) Kadın gebe kalınca 4 erkek ne yapar ?

4-) Kadın dokuz ayda, erkek bir kaç günde çocuk sahibi olurlar.

5-) Erkek kıskançtır. (İslâm’da ikinci eş ilk hanımın iznine bağlıdır.)

Şimdi bir örnek verelim :

Bir mümin erkek ve kadın düşünelim. Erkek hanımına kötü yoldaki bir kadını gösterip bana izin ver onunla evlenip onu kötü yoldan kurtaralım dese hanımda izin verse , şartlar uygun olsa adaletli davranacağına erkek kanaat getirirse ve o kadınla evlenirse... boyalı basın olayı nasıl değerlendirir ?

“ Erkeğe bak, eşi üzerine kuma aldı. Bu adam aşırı dinci, yobaz der, kadın haklarını savunur rolüne girişmez mi; araba lastiği reklamında mayolu kadınları podyumda yürüten bu medya ? Kadını bataklıktan kurtarmak suç, onu her gün bir kaç erkeğe satma çağdaşlık kabul edilir. Sanki o satılan kadınlar birinin kızı, kardeşi, annesi değil, uzaydan geldiler...!

Metres hayatını savunanlar T.Zevcata karşıdırlar. Genç kızları kandırıp kullanıp atmak varken evlenmeye niyetin yoksa eline bile dokunamazsın kuralını isterler mi bazı medeni(!)lerimiz. Ayrıca istisnai bir durum olan ve toplumun devamını amaçlayan bu tür konular hakkındaki sorular genelde cevap almak için sorulan sorulardan değildir, art niyetli sorulardır.

Hukuki NET Güncel Haber

Evlilik hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Evlilik hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

BOŞANMA

Bazı çevreler, İslâm’da kadının boşanma hakkı yoktur. Erkek kadına üç kere «boş ol » dese boşanma vuku bulur, iddasındadırlar. Dilin kemiği yok, iftira atışları serbest. Ama cevap hakkımız saklı.

Öncelikle İslâm’da kadınında boşanma hakkı vardır. Evlenirken «benim de boşanma hakkım var kabul ediyor musun ?» sorusuna evet diyen ve bunu yazılı belge haline getiren bir erkekle evlenen her kadın kocasını boşayabilir. Ayrıca İslâm’da «bir saniyede üç cümle ile boşanma gibi yani boş ol » ile boşanma yoktur. En az üç ay süren bir boşanma.

I. Ay: Kadın erkek, kadıya (hakime) gider. Boşanmak istediklerini söylerler. Kadı onlara bir ay mühlet verir ve barışmalarını tavsiye eder.
    II.Ay : Eşler yine gelirlerse kadı (hakim) onları yine gönderir. Ailelerinin çağırıp onlara tavsiyede bulunmalarını söyler. Bir ayda büyüklerinin nasihatları ile geçer.
    III. Ay : Vazgeçmemişlerse kadı onlara; son bir ay , yine gelirseniz kesin boşanma kararı verilir der.

İslami yaşam ve batı tarzı yaşam, hangi yaşam tarzı insanı mutlu kılar, hangisinde boşanma aza indirgenir. Cevabı batılı bir araştırmacıdan, Gibbon’dan alalım :

300 senelik Osmanlı dönemi İstanbul arşivini inceleyen Gibbons, 300 senede İstanbul’da toplam 10 boşanma davasının olduğunu araştırmaları sonucu bulmuştur.Ya günümüzde 3 saatte sadece İstanbul ‘un bir mahkemesinde kaç boşanma davası görülmektedir ?

Hangi toplum huzur içinde yaşamaktadır ? ...

Not: Seçme ve seçilme hakkı kadınlara Hz. Resul döneminde verilmişti.Hz. resul “Akabe biatlarında “ kadınlardanda biat (kabul oyu ) almıştı fakat ilerki yıllarda iktidarı elinde bulunduran bazı çevreler erkeklerden olduğu gibi kadınlardan da seçme ve seçilme hakkını almışlardır... Dolayısı ile çağımız, müslümanların (.....) hatasını yine islama mal ederek, islmda kadının seçme ve seçilme hakkının olmadığı, gibi yanlış bir sonuca varmışlardır.

Nerede
    ankara
    İletiler
    206
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı raif bostan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    öncelikle bu kuralların hepsi insan hakkı temel alınarak yapılmaya çaloışılmış ama insanlar her zaman herşeyi düşünemezler düşünemedikleri için hata yapabilirler işte bu yüzden bu beyannamede geçen bazı cümleler konulmaması gerekirdi.öncelikle insan hakkıyla ahlakı ayırmamız gerekmektedir iranda kadınınufak bir yerinin bile gözükmesi ahlaksızlık olarak değerlendirilmektedir ama kadının stediği elbiseyi giyme hakkı vardır dolayısıyla kadın çok açık gezebileceği gibi çıplak bile gezebilir çünkü onun üzerindeki elbise kimseyi ilgilendirmez isterse o hiç elbise giymeyebilir bu onun bileceği iştir dolayısıyla toplumun ahlak kurallarına aykırı olan bişiy insan hakkına terstir diyemeyiz.mesela eşcinsellerin bir birleriyle kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye girmeleri ahlaksızlık olarak değerlendirilsede bu yaptıkları insan haklarına aykırı değildir.eşcinsellik onların cinsel tercihleridir ve hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları olduğu için o kişilerin cinsel tercihine karışamayız yada toplu seks yapan kişiler birbrileriyle kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye girmişse bu insan haklarına ters düşmez çünkü herkes razıdır, kimsye tecavüz edilmemektedir.yani ahlakın ön gördüğü kurallara uymayan şeyler insan haklarına aykırıdır diyemeyiz.

ayrıca erkeğin 4 tane eş edinebilme hakkı varsa kadınında olması gerekir çünkü erkekle kadın eşit hakka sahip olmalıki adalet olsun yoksa sadece kerkek 4tane kadın alabiliyorsa bu insan haklarına ters düşer ve bu gibi kurallarda dinin ne kadar saçma olduğunu ortaya koymaktadır.
    Her birey istediği gibi yaşama hakkına sahiptir...çıplak ta gezersin giyinmiş te...sokak ortasında cinsel tarzlarınızı da deneyebilirsiniz....hukuk harekete geçmese de mahalle baskısı devreye girer....ve bir bedel ödersiniz....denemesi bedava....4 eşlilikle ilgili yorumunuz insan fıtratına uymuyor.....100 er kadın ve erkek adaya bu soruyu yöneltsek;erkeklerde "evet" oranı yüksek çıkarken kadınlarda oldukça düşük kalacaktır...sebep bahsettiğiniz tarzların yaratılış gerçeğine uymamasıdır....kadınların birden fazla eşle birlikte olmasının uygulama alanı genelevlerdir....hangi kadın o hayat tarzını tercih eder....diğer sakıncaları arkadaşlarımız kendilerince açıklamışlar....

Nerede
    rize
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Her birey istediği gibi yaşama hakkına sahiptir...çıplak ta gezersin giyinmiş te...sokak ortasında cinsel tarzlarınızı da deneyebilirsiniz....hukuk harekete geçmese de mahalle baskısı devreye girer....ve bir bedel ödersiniz....denemesi bedava....4 eşlilikle ilgili yorumunuz insan fıtratına uymuyor.....100 er kadın ve erkek adaya bu soruyu yöneltsek;erkeklerde "evet" oranı yüksek çıkarken kadınlarda oldukça düşük kalacaktır...sebep bahsettiğiniz tarzların yaratılış gerçeğine uymamasıdır....kadınların birden fazla eşle birlikte olmasının uygulama alanı genelevlerdir....hangi kadın o hayat tarzını tercih eder....diğer sakıncaları arkadaşlarımız kendilerince açıklamışlar....
    akek 4 kadın sahibi olma hakkına sahip kadınoın ise böyle bir hakkı yok öylemi.

Nerede
    rize
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yaşım çok değil ama aklım erdi ereli insanlığın en büyük problemi cehalettir,inananlar için bu kıyamete kadar böyle kalacaktır.Şimdi düşünüyorum 10-15 çift çıktı herhangi bir meydanda,otobüste,uçak gemi v.s ilişkiye girmek istedi girsin demokrasi var.Niye tecavüz yok birbirleri ile ilişkiye girmek istiyorlar.Dahada büyütelim herkes herkesle ilişkiye girsin doğan çocuğa artık duruma göre ana bellidirde 50-100 baba ararız,buda özgürlük olsun.Normal evli çift olsun,bayan hamile doğum yapsın çocuğu sokağa atsın baba istemiyor anne istemiyor devlete ne topluma ne,bize ne.Daha örnek çok.Dinin saçmalığından bahsetmişsin artık ona diyecek bir şey yok...Ayrıca senin özgür yaşam tarzın birtek tavuklarda vardır.Hayvanlarda bile yoktur.Ben eminimki konuyu okuyanlar hayretle okuyup bu tip insanın varlığından belki bu site aracılığıyla şahit olmuşlardır.Ben şahsen ilk kez denk geliyorum.Konuyu okuyanlar neresinle gülüyordur acaba.
    arkadaşım insanlar sokak ortasında sevişmesinin ne gibi sakıncası var öğrenebilirmiyim.günmüz yöntemleriyle babanın tespiti çok kolaydır çocuğun babası belli olur.kadınla erkeğin boşanması demek çocuğun madur olması demek değildir,baba ve anner o çocuğun büyütülmesinden sorumludurlar çünkü o çocukları kendileri yapmıştır.
    Konu raif bostan tarafından (08-06-2010 Saat 21:02:15 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    206
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

akek 4 kadın sahibi olma hakkına sahip kadınoın ise böyle bir hakkı yok öylemi.
    Hakkı yok demedim....hiç bir kadın tercih etmez dedim...tabii ki bu düşünceyi savunuyorsan eşine de bu yolu açman icab eder....sözde kalmasın icraat lazım gelir...

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

arkadaşım insanlar sokak ortasında sevişmesinin ne gibi sakıncası var öğrenebilirmiyim.günmüz yöntemleriyle babanın tespiti çok kolaydır çocuğun babası belli olur.kadınla erkeğin boşanması demek çocuğun madur olması demek değildir,baba ve anner o çocuğun büyütülmesinden sorumludurlar çünkü o çocukları kendileri yapmıştır.
    Sokak ortasında hayvanlar bile yapmıyor kanımca,belgesellerde çoğu hayvanın görüntüsüünü yakalamaya çalışıyorlar.Günümüzde dna testi diyorsunda düşünelim 10 baba adayı olsa hepsine dna testi uygulanacak,Devletin,hastanelerin hiç işi yok bunla uğraşacak.Anne baba niye o çocuğun büyütülmesinden sorumlu olsunki.? Özgürlük diyorsunya bakmak istemez.Kısaca fıtratdan dolayı ar duygusu vardır.Arada enteresan düşünceler olur.Çocuktan sorumludur demişsin,bir eş diğerinden sorumlu değilmidir.?Yani sen ben evliyken ben bıktım beni boşasınlar diyorsun,sen bıkan tarafsın bıkılan tarafta senle haklı olarak mahkemede hesaplaşıyor.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hakkı yok demedim....hiç bir kadın tercih etmez dedim...tabii ki bu düşünceyi savunuyorsan eşine de bu yolu açman icab eder....sözde kalmasın icraat lazım gelir...
    Hislerime tercüman oldunuz.Teşekkür ederim.

Nerede
    Diyarbakır
    İletiler
    1.150
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Konu magazine döndü.

Şimdi.Mesele şu özgürlük ve hakların sınırı nerde başlar nerede biter.

Adem babamız ve Havva anamız dünyada bir çiftti.Yalnızdılar.

Bu özgürlükleri vardı.

Senin özgürlüklerinin sınırı Kamu alanında sona erer.

İllada çıplak dolaşmak istiyorum dersen , ÇIPLAKLAR kampı açılmış ,orada dolaşacan.

Kanun belli.

Nizam Belli.

Kültürel ve dinsel değerler belli.

Yok ben illada çıbıldak dolaşmak istiyorum dersen.

BAKIRKÖY açmış kollarını bekler.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ......Yok ben illada çıbıldak dolaşmak istiyorum dersen.....BAKIRKÖY açmış kollarını bekler.....
    Kesinlikle bekler....

+ Konuyu Yanıtla
5 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

evlilik hakkında ayet bul

hukukcu evlilige nasil bakmali

Forum