Bakırköy bölgesinde, incirli shell istasyonunun arkasında, caddeye 200 mt uzaklıkta apartmanda, bodrum katta 650 TL karşılığında 1+1 daire bulduk. Bilenler bilir, ana caddeye yakın mevkilerde 3+1 ler 1.250 - 2.000 tl arasında değişir. 1+1 ve 2+1 ler de 700-800 civarındadır. Evi, emlakçı aracılığıyla buldum. Ev sahibiyle bu ayın 19'unda (19 haziran) emlakçıda buluşarak sözleşme imzalayacağız.
Bulduğumuz ev, sahibi tarafından tamamen yenilenmiş. Yerler parke yapılmış. Tavan alçıpan yapılmış. kapı sağlam bir çelik kapıyla değişmiş. Mutfak ve banyo tamamen yenilenmiş. Ancak balkon diye adlandırılan alan, toprak zemininden 2 metre aşağıda yerler ve duvarlar fayansla çevrilmiş. Bir gider yeri yapılmış apartmanın altına doğru gidiyor. Yağmur yağdığında su birikme ihtimali var.
1) Forum sitelerini araştırdığımda çeşitli kira sözleşme örnekleri gördüm. Sözleşme hazırlarken, bu örnekleri worde aktarıp çıktı alarak kullanabilir miyim?
2) 2 x 650 TL = 1300 TL depozito istiyor. Ben sözleşmede, bu depozitonun banka hesabına yatırılmasını ve ortak hesap yapılmasını isteyebilir miyim? Böyle bir yasa tasarısı olduğunu hatırlıyorum ancak yasalaştı mı bilmiyorum.
3) Kiracı olarak yasal vazifelerimi tam yerine getirmek için yapmam gerekenler tam nelerdir? Sözleşmeyi noter'e onaylatmam gerekiyor mu acaba?
4) Normalde kiracı, kira sözleşmesinden önce evi boşaltmak isteyince ev sahibine ceza ödüyor. Ancak bu evde duvarların nem su toplaması ve eve su girme ihtimali var. Bu gibi sorunlar olursa özellikle yenilenen evin kışın duvarlarının bozulması nem tutması halinde boşaltma hakkımın olacağı bir madde koyabilir miyim sözleşmeye? Maddeyi koyarsam ve ev sahibi imzalarsa, bu hakkım yasalaşır mı?
5) Evde şuanda bir tane kombi mevcut. Emlakçı, kombinin yeni alındığını söylüyor. Ancak ben forumlarda "ev sahibim cihazın yeni olduğunu söylediği halde 1 ayda arızalandı ve servise götürdüğümde cihazın eski olduğunu söyledi" gibilerinden yazılar gördüm. Bu cihaz arıza yaptığında tamir ücreti kime aittir? Ev sahibi mi yoksa kiracı mı öder tamir ücretini? Kendimi yasal olarak korumak için ne gibi maddeler koyabilirim acaba?
Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar ve sayın büyüklerim..
1-Kırtasiyeden al.
2-Kabul etmez ,yasalaşmadı.
3-Gerekmez.Uzun zaman oturmayı düşünüyorsan tapuya şerh verdir.
4-Koyabilirsin.Yasalaşmaz.Haklaşır.
5-Hatalı kullanım varsa ödersin.Yoksa demirbaş olduğundan ,uzun zamanlar kullanıldığında makina eskir ve tamir isterse duruma göre kiraya veren öder.(Teknik servis açıklamasına göre)Yada yarı yarıya ödersiniz.Bunu da sözleşmeye yaz.
Evin girerkenki halini kanıtlamam için fotoğraf çekmem veya video çekmem bir işe yarar mı acaba? Bu işlerde çok alengirler dönüyor ya ondan dolayı diyorum.
Sözleşmeye "Teslim alınan kombi ve diğer ekipmanlar arızalandıkları taktirde, tamir bedeli teknik servisin vereceği teknik servis raporunda belirtilen arıza sebebine göre ödenecektir. Kullanım hatası olması durumunda kiracı, kalan haller durumunda ev sahibi tarafından tamir bedeli ödenecektir" desek yeterli olur mu?
Bu arada ilk mesajımda "yasalaşır mı" demişim. "madde yasallaşır mı" yani "geçerlilik kazanır mı" manasında yazacaktım özür dilerim.
1. soru olarak yazdığım maddede : Kırtasiyede satılan sözleşmelerde benim bahsettiğim gibi ek maddeler koymak için yeterince yer var mı bilmiyorum ama eğer yoksa word'ten çıktı almak istiyordum, bu sebeple sordum.
Herkese mrblar eşimle görücü usülü olarak 07 mart 2010 da evlendik fakat evlendiğimiz günden beri eşimin aiesi ile sorunlarımız var sorunlarımız var...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları