+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 15 ileti bulundu.
    Nerede
    kocaeli
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Thumbs down 4 Yaşındaki kızımın velayetini almak için eşimin cahil olması yetmez mi?

merhabalar. Ben Şenol.5 yıllık evliyim ve eşim ilkokul mezunu olup sırılsıklam cahil.ve aramızda 6 yaş var.birde 4 yaşında kızımız var.eşim hiçbirşeyden anlamıyor.ne din diyanet ne matematik ne siyaset ne aktüalite nede bilmem ne.o kadar yetiştirmeye çalıştığım halde başedemedim.herşeye muhalefet ediyor.ayrıca kızımın eğitimi ve bakımı konusunda da yetersiz görüyorum.kızımız 4 yaşında olmasına rağmen ona ne kişisel temizlik ne tuvalet eğitimi falan veremiyor.çocuk tuvaleti geldiğinde dahi korkusundan annesine söyleyemiyor.1 yıl önce psikolojik rahatsızlığı vardır diye doktora gitti ve antidepresan ilaçlar aldı.bende evde oturmaktandır diye çalışmasına izin verdim.oda çalışacağından dolayı kızımızı kreşe vermek istediysem de bir türlü kabül etmedi ve kendi ailesine verdik.neyse boşanmak istememin asıl sebebi ise eşim sık sık annesine gidiyor.çalışmıyor iken de çok sık gidiyor du.her ayın mutlaka 10-15 gününü kendi ailesiyle geçiriyor.en son bir hafta sonu eşime sürpriz yapmak için gittim kızımı anneannesinden aldım habersizce eve getirdim.hafta sonu bizimle geçirdi ve pazar akşamı eşim kızımı anneannesine geri götürüp dönerken tam inerken dolmuştan düşüp kolunu kırdı.bu yüzden iştende ayrılmak zorunda kaldı.ve 2 güne kalmadı bir bahane bulup çocuğu görecem falan diye oda kızımın yanına gitti.geri dönmesi biraz zaman alınca ben artık iyice bunaldım ve dönüp dönmeyeceğini sordum oda beni sevmediğini falan söyledi.ben biraz bastırıncada kolum kırık nasıl geleyim dedi.bende bunun üzerine artık gelme dedim.2 aydır ayrıyız.dün 23 nisan diye birde hafta sonuna denk geldiğinden kızımı almak istedim.ama yok dediler.kayınpederimi aramam gerekiyormuş.bende aradım.gel görüşelim dedi ve dışarıda buluştuk.eşim kayınpederimi iyice doldurmuş olmalı ki ne söylesen benim için boş dedi.kızın ve çoçuğun orada git gör.boşanmayacaksan al git boşanacaksan da uzatma dedi.ancak eşim dönmek istemiyorsa zorlada götüremem ya.benim sorum şu olacak.forumda takip ettiğim kadarıyla çocuğun velayeti için çocuğun menfaatine bakılır.benim eşimin cahil olması benim için avantajmıdır.inanın ki cuhurbaşkanı kim deseniz bilmez yada iki tane sayıyı toplarken bile parmak sayar ve hatta kendi yaşını bile parmakla hesaplar.ve hatta hesap makinası bile kullanamaz.anlayacağınız sırılsıklam cahil.ben bunun cahil olduğunu mahkemede nasıl anlatırım hakimdem eşime bir soru sormasını isteyebilirmiyim.onun cahil olması velayet için bana ne yarar sağlar.ayrıcada eşimin anneside okur yazar değil.şimdi biz boşanırsak kızımın velayeti annesine verilirse birde zaten cahil olan eşim işe başlarsa okur yazar bile olmayan anneannesiyle kalmak zorunda kalacak olan kızımı kim eğitecek.kızımın geleceğini karartacaklar.2 aydır eşim eve dönmüyor.ben üniversite terkim.maddi durumum çok süper sayılmamakla beraber benim ailemin durumu çok iyi.yani benim annem benim evimde kalarak çocuğa bakabilir.ayrıca güzel bir semtin iyi bir yerinde büyük bir evde oturuyorum.eşimin ailesi ise 3 odalı bir evde 8 kişi kalıyorlar ve maddi durumlarıda yok.2 aydır ayrı olmamıza rağmen ben henüz dava açmadım ama o sıklıkla dava açmaktan bahsediyor.ben tam dava açmayı düşünüyorum hemen kızım aklıma geliyor ve vazgeçiyorum.1 hafta daha bekleyeceğim ve eşim hakkında evi terk ve hatta çocuğu göstermiyor diye kaçırdı çocuğu diye savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.böyle bir suç duyurusu yapmam bana avantaj sağlar mı velayet konusunda</P>

Hukuki NET Güncel Haber

4 Yaşındaki kızımın velayetini almak için eşimin cahil olması yetmez mi? konulu yargıtay kararı ara
    4 Yaşındaki kızımın velayetini almak için eşimin cahil olması yetmez mi? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    1.842
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: 4 Yaşındaki kızımın velayetini almak için eşimin cahil olması yetmez mi?

merhabalar. Ben Şenol.5 yıllık evliyim ve eşim ilkokul mezunu olup sırılsıklam cahil.ve aramızda 6 yaş var.birde 4 yaşında kızımız var.eşim hiçbirşeyden anlamıyor.ne din diyanet ne matematik ne siyaset ne aktüalite nede bilmem ne
    Eşinizle o kaç yaşındayken evlendiniz?
    Zorla mı evlendirildiniz?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: 4 Yaşındaki kızımın velayetini almak için eşimin cahil olması yetmez mi?

Daha çocuğunuz 4 yaşındaymış Zaten normal koşullarda da çocuğun ilköğretim çağına gelmeden herhangi bir bilgi ile yüklenmesi (okuma yazma matematiksel hesaplar gibi) uygun görülmüyor. Endişelenmeyin, çocuğunuz annesi ve anneannesinin yanında alamayacağını belirttiğiniz o eğitimi okul çağında nasılsa alacaktır.
    Sayın İlknur hanımın sorusu önemli.. Zorlamı evlendirildiniz, yoksa daha okula başlamadan alıp kaçırdınızmı eşinizi. Diğer yandan okuma yazması olmayanlar evlenmeyecekmi ? Bahsettiğiniz gibi aranızda eğitim anlamında o kadar ciddi bir uçurum vardı ise bu durumun evliliğinize ve çocuğunuzun yaşamına etkilerini öndecen hesaplayabilmeliydiniz. Üstelik gelme diyerek eşinizi evden kovan da sizsiniz.
    Kişisel düşüncelerden sonra hukuksal yanına bakacak olursak, çocuğunuzun yaşı küçük anne sevgi ilgi ve şefkatine ihtiyacı var. O nedenle velayeti annesinde kalacaktır. Sizde nafaka ödeyeceksiniz. Ne kadar nafaka ödeyeceğinize hakim tarafların ekonomik ve sosyal durumuna ait araştırma sonuçlarına göre karar verecektir.
    Eşinizin psikolojik sorunlarının olması (1 yıl önce psikolojik rahatsızlığı vardır diye doktora gitti ve antidepresan ilaçlar aldı.) size fayda sağlamanın ötesinde, bu duruma siz neden oldunuz iddiası ile aleyhinize bir durumda oluşturabilir. Yazınızda bahsettiğiniz olguların tamamı hakim tarafından değerlendirilecektir. Ancak teyammüllere bakıldığında anlattıklarınız size avantaj sağlamayacaktır.
    Evi terk ve çocuğu kaçırdı iddilarınızda dahil. Daha ciddi iddialarda bulunmanız lazım. Tabii o iddialarıda ispatla mükellef olduğunuzu hatırlatmalıyız.
    Geçmiş olsun..

Nerede
    kocaeli
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hayır evlendiğimiz de eşim 21 yaşındaydı ve görücü usülü evlendik.analamadınız galiba iki ile ikiyi toplayamayan parmak sayan kızım değil 26 yaşında ki eşim.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı nisan44 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    hayır evlendiğimiz de eşim 21 yaşındaydı ve görücü usülü evlendik.analamadınız galiba iki ile ikiyi toplayamayan parmak sayan kızım değil 26 yaşında ki eşim.
    Sizde yanlış anlamışsınız.Editör çocuğun bu yaşta eğitim almasına annenin cahil olmasının velayette etkili olmayacağını yazmış.Çocuk daha küçük demiş.

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eşinizi ve ailesini eğitim cehalet gibi kriterlere göre dehşetengiz şekilde aşağılarken sizin yazılarınıza bir bakayım dedim. Hangi üniversiteyi terk ettiniz bilemiyorum ama belliki 12-13 sene boyunca size imla kuralları öğretilememiş.

Belli ki eşiniz sizin bu aşağılamalarınızdan ötürü sizi terk etmiş.
    Boşanma davası açmak istiyorsanız mutlaka bir meslektaşımızdanyardım alın. Çunü yazınızda ki duruşunuzla hiç bir davayı kazanamazsınız.

Velayet konusuna gelince öncelikli olarak çocugun çıkarı bakım iaşe şartları dikkate alınır. Sizin yaşam standartlarınızın daha iyi olması kuşkusuz bir avantajdır ancak bu yaşta ki cocugun akademik bilgi değil saf ve güzel sevgiye ihtiyacı vardır. Bir kadın kör kütük cahilde olsa bir anne sevgisinin gerçekliği kuşku götürmez.

11-12 yaşından sonra velayet için mücadelenizin daha sizin açınızdan daha olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum.

Nerede
    kocaeli
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkür ederim Duygu Hanım.Bu olay daha taze ve ben ne yemek yiyebiliyorum nede uykum kaldı.Üstelik iş hayatım da çok etkilendi.Herhalde imla kurallarına uyacak bir durumda olmadığımı kestirebilirsiniz.Ben bu foruma bilirkişilerden yardım almak ve bir ön bilgi için başvurdum.Yoksa tabiiki bir avukat meslektaşınızdan destek alacağım. Çevremde bana akıl veren çok.Çoçuğu kaçır diyen bile oldu.ben boşanmaya çokda sıcak bakmıyorum.Hala bekliyorum dönmesini ama dönecek gibide durmuyor. Şu yolu takip etsem iyi olurmu acaba.Forumda gözüme ilişmişti.Bir dilekçe yazsam, dön çağrısı yapsam hala dönmezse de evi terkedende kendi olduğundan bana velayet hakkı doğmaz mı acaba.Hiç mi şansım yok.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

........bende bunun üzerine artık gelme dedim.2 aydır ayrıyız.......
    Bir dilekçe yazsam, dön çağrısı yapsam hala dönmezse de evi terkedende kendi olduğundan bana velayet hakkı doğmaz mı acaba.Hiç mi şansım yok.
    Bu ifadelerin ikiside size ait değilmi ? Foruma yazarken bile dürüst değilsiniz. Bence hiç şansınız yok.

İletiler
    66
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın nisan44;
    belki haddimi aşarak, eşinizle görücü usulü evlendiğinizi söylemişsiniz, nişanlılık yada tanışma sürecinde hiçmi farketmediniz cehaletini? hani arada bir aşk falan durumu olurda gözleriniz kör olur anlarız. herşey iyi hoş işler sarpa sarınca eşim cahil napıyım? boşanmak en kolay ve kestirme yol tabi. tüm şartları sonuna kadar zorlamak sizin evladınıza karşı sorumluluığunuz bence. hani nasrettin hoca damdan düşmüş herkes çevresinde doktor çağıralım, kırıkçı çağıralım derken o daha önce damdan düşen biri varsa onu çağırın demiş. yani zor ve yıpratıcı işler bu boşanma velayet vs. işleri. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aranızda aldatma, içki, kumar, şiddet vs. gibi aşılamayacak bi sorun yok gibi görünüyor. bayanlar duygusaldır,arada birde çocuk varsa eğer genellikle eşleri için affedicidir. bence silbaştan bir daha deneyin derim. gidin ellerinizde çiçekler ağzınızda sevgi sözcükleri kapısına kızımız için bir daha deneyelim diyin. gerekirse bir aile terapistinden yardım alın. unutmayınki hiç bir kadın kucağında çocukla 8 kişinin yaşadığı baba evine bir neden yokken bayıla bayıla gitmez. gitmesine sebep olan durumları ortadan kaldırın. umarım düzelir en son çare boşanmak ilk seçenekmiş gibi değerlendirmeyin eve davetide yasal yollarla sarı zarflı soğuk bir ihtarnameyle değide yukarıda anlattığımız şartlarda yapın bakın sonuç nasılda farklı olacak madem kızınızı bu kadar çok düşünüyorsunuz kızınız için yapın bunu.

Nerede
    adana
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın nisan44...

Hukuksal olarak çocuğunuzun velayetini almanız burda yazılanlar üzerine söylüyorum imkansız.
    Ancak anne kendi isteği ile verirse o başka. Buda görülmüyor.
    Eşinizle tekrar birleşme kararı alırsanız unutmayın yaşanmış bir geçmişiniz var. Eğer kötü yönleri ile gündeme gelirse eskiden beter olursunuz buda en çok çocuğa zarar verir.
    Eğer iyi yönden alırsanız bunu gerçekten hazm etmeniz gerekir. Her ikinizinde.
    Kanunda çocuğun anne sevgisi der sanki babalar sevgi vermiyormuş gibi. Bunuda ayrıca belirteyim dedim. Ayrıca yorumcuların birininde değindiği gibi kadının zayıf olduğu düşünülür. Maalesef bu kanunlarımızada yansımıştır.

Siz haklısınız yada eşiniz bunu sadece ikiniz bilebilirsiniz. Önce bu sen yaptın ben yaptım konularını aşın sadece çocuğunuz için bazı şeyleri yapın.
    Sanırım karşılıklı oturup bunları yazıya dökme haklarınızda var. Böylelikle bir birinizi fazla üzmezsiniz.
    Şunuda not düşeyim. Eğer boşanmaya karar verirseniz geri çağırmak yada afettiğini söylemek geçmişte olan her şeyi kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bence çocuğunuzun 10 yıl sonrasın düşünün ona göre karar alın.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

karım çok cahil

esim instgram hesabi acmami istemiyorsa ne yapmali psikologa sor

cahil karım

karım eve dönmüyor

http:www.hukuki.netshowthread.php71511-4-Yasindaki-kizimin-velayetini-almak-icin-esimin-cahil-olmasi-yetmez-mi

Forum