+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 22 ileti bulundu.

Konu: Devlet Tuzak Kurar mı?

Devlet Tuzak Kurar mı? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    64
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Devlet Tuzak Kurar Mı..?

Yılları tam hatırlamıyorum
    2001 gibi yayınlanan bir genelge ile Radar kontrolü yapılan noktalardan önce "Radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" levhası konulması zorunlu hale getirildi. Güya bu şekilde devlet tuzak kuruyor şikayetlerine çözüm getireceklerdi. Karayolları ve emniyet çözümü hemen buldular bütün yolları sabit "bu yolda radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" levhaları ile donattılar. Böylece genelgeyi bir güzel geçersiz hale getirdiler.

Sonra 2005 yada 2006 gibi (yine yazayım yıl konusunda yanılıyor olabilirim) eski genelge iptal edildi ve bu levha koyma kuralı kaldırıldı. Hatta 2008 yılında gezici radar araç sayısı arttırılarak otobanlarda da hız kontrolü yapılmaya başlandı.

Kısacası şu an levha koyma zorunluluğu yok.

Gelelim hız kaza ilişkisine. 1920'lerden kalan hız sınırlamaları kesinlikle günümüz yol ve araç özelliklerinin altındadır. İstatistikler ise o kadar güvenilir değildir çünkü hiç bir zaman kazalarda "yol kusuru" bulamazsınız. Çünkü "yol kusuru" denirse karayolları hakkında dava açma hakkınız doğar. Normal yolda normal hızda giderken bir çukura denk gelir, düşük bankete düşer direksiyon hakimiyetini kaybederseniz ama hatalı siz olursunuz. Karayolları sitesinde "kör noktalar" diye her zaman Kaza yapılan noktalar yayınlanır ama kimse kalkıpda kardeşim iyi güzel yayınlıyorsunda düzeltmek için neden bir şey yapmıyorsun? Madem bu noktalarda devamlı kaza oluyor, demek ki o noktalarda yol ile ilgili bir sorun var demez. Orada yapılan kazalarda da hep sürücü suçludur ve genelde aşırı hızlı denilir.

Hızın yüksek olması bir kaza sebebi olabilir. Ama tam tersine hızın düşük olması da bir kaza sebebi olabilir. Motosiklet için örneğin. 70Km/s şehirlerarası ve 80Km/s otoban hızıdır. Şimdi bir kamyon, tır bile sizden daha fazla hız yaparken buyrun ben hız limitlerinde kullanacağım deyip motosikletle bir otobana çıkın bakalım ne oluyor. Kurallara uyayım derseniz basitçe ölürsünüz.

Ayrıca hızı trafik kazalarının başlıca sebebi olarak görenler bir karşılaştırsınlar diğer ülke hız sınırlamaları ile Türkiyeyi ve kaza oranlarını. Almanya örneği verilir hep. Çoğu Otobanında hız limiti yoktur. Peki Almanyada mı, Türkiyede mi daha fazla kaza yapılmaktadır?

Türkiyede kazaların en büyük nedeni trafik kuralları konusunda ki bilgisizlik ve insanların bencilliğidir. Ve bu ehliyet alma sistemi oldukça bu kazalar durmayacaktır. İsterseniz hız limitlerini 50km/s düşürün.

Hukuki NET Güncel Haber

Devlet Tuzak Kurar mı? konulu yargıtay kararı ara
    Devlet Tuzak Kurar mı? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Devlet tuzak kurar mı ? Devlet gerekirse tuzak kurar, ama artık onun ismi tuzak olmaz. Meşruluk kavramı çerçevisinde...

Gelelim asıl sorunuza...

Karayolları Trafik Kanununu inceledim, Madde50 vd maddelerde bahsettiğiniz konuya ilişkin bir hüküm yok. Yine Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Madde100 vd maddelerde de bir hüküm yok.

Dikkatimi çeken nokta ise ilgili mevzuatların Trafik İşaretleri ile ilgili kısmında oldu. Genelde X Bakanlığının görüşü alınarak Y bakanlığınca düzenlenir gibi ifadeler bulunmakta. Bu arada belirtmek isterim; yine radar işaretlerine ilişkin bir hüküm yok. Buradan zaten radarla ilgili böyle bir zorunluluğun olmadığı anlaşıldığı gibi; her gelen hükümetin farklı uygulama yapabilmiş olması ihtimali de bazı yerlerde bu işaretlerin olup bazı yerlerde olmadığı fikrini uyandırıyor.

Size önerim, bir daha hız yapmayın.
    Biraz esnek bir durum sanırım.Bu tür yazıya bende rastlamadım hiç.Polis memurununda söylemiş olduğu sözlerde insanı düşündürmüyr değil hani keyfe keder koyarım gibisinden di. İnsanın aklınada bir anlıkta olsa neden uyarıcı konmuyor diye bir soru geliyor yani o bölgede..

İlginiz için teşekkürler..

Nerede
    ANKARA-Adana
    İletiler
    394
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Polis memurlarımız maalesef vatandaşa karşı açıklayıcı tutum yerine azarlayıcı ve tersleyici tutum edinebiliyor. Bunu da doğrudan devletle ilişkilendirmemek gerekir. Bazı polislerimiz de çok anlayışlı ve kibar davranabiliyor.

Yanınızda ilgili mevzuatları taşımanızı öneririm.

İyi günler.

Nerede
    İÇEL
    İletiler
    1.078
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Polis memurlarımız maalesef vatandaşa karşı açıklayıcı tutum yerine azarlayıcı ve tersleyici tutum edinebiliyor. Bunu da doğrudan devletle ilişkilendirmemek gerekir. Bazı polislerimiz de çok anlayışlı ve kibar davranabiliyor.

Yanınızda ilgili mevzuatları taşımanızı öneririm.

İyi günler.
    Evet katılıyorum,ordaki görevli polis memurlarının eğer varsa ihmalleri Devlete mal edilmemeli.

İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Antecurs rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yılları tam hatırlamıyorum
    2001 gibi yayınlanan bir genelge ile Radar kontrolü yapılan noktalardan önce "Radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" levhası konulması zorunlu hale getirildi. Güya bu şekilde devlet tuzak kuruyor şikayetlerine çözüm getireceklerdi. Karayolları ve emniyet çözümü hemen buldular bütün yolları sabit "bu yolda radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" levhaları ile donattılar. Böylece genelgeyi bir güzel geçersiz hale getirdiler.

Sonra 2005 yada 2006 gibi (yine yazayım yıl konusunda yanılıyor olabilirim) eski genelge iptal edildi ve bu levha koyma kuralı kaldırıldı. Hatta 2008 yılında gezici radar araç sayısı arttırılarak otobanlarda da hız kontrolü yapılmaya başlandı.

Kısacası şu an levha koyma zorunluluğu yok.

Gelelim hız kaza ilişkisine. 1920'lerden kalan hız sınırlamaları kesinlikle günümüz yol ve araç özelliklerinin altındadır. İstatistikler ise o kadar güvenilir değildir çünkü hiç bir zaman kazalarda "yol kusuru" bulamazsınız. Çünkü "yol kusuru" denirse karayolları hakkında dava açma hakkınız doğar. Normal yolda normal hızda giderken bir çukura denk gelir, düşük bankete düşer direksiyon hakimiyetini kaybederseniz ama hatalı siz olursunuz. Karayolları sitesinde "kör noktalar" diye her zaman Kaza yapılan noktalar yayınlanır ama kimse kalkıpda kardeşim iyi güzel yayınlıyorsunda düzeltmek için neden bir şey yapmıyorsun? Madem bu noktalarda devamlı kaza oluyor, demek ki o noktalarda yol ile ilgili bir sorun var demez. Orada yapılan kazalarda da hep sürücü suçludur ve genelde aşırı hızlı denilir.

Hızın yüksek olması bir kaza sebebi olabilir. Ama tam tersine hızın düşük olması da bir kaza sebebi olabilir. Motosiklet için örneğin. 70Km/s şehirlerarası ve 80Km/s otoban hızıdır. Şimdi bir kamyon, tır bile sizden daha fazla hız yaparken buyrun ben hız limitlerinde kullanacağım deyip motosikletle bir otobana çıkın bakalım ne oluyor. Kurallara uyayım derseniz basitçe ölürsünüz.

Ayrıca hızı trafik kazalarının başlıca sebebi olarak görenler bir karşılaştırsınlar diğer ülke hız sınırlamaları ile Türkiyeyi ve kaza oranlarını. Almanya örneği verilir hep. Çoğu Otobanında hız limiti yoktur. Peki Almanyada mı, Türkiyede mi daha fazla kaza yapılmaktadır?

Türkiyede kazaların en büyük nedeni trafik kuralları konusunda ki bilgisizlik ve insanların bencilliğidir. Ve bu ehliyet alma sistemi oldukça bu kazalar durmayacaktır. İsterseniz hız limitlerini 50km/s düşürün.
    Kör nokta olayıda gerçekten uzunca tartışılacak bir olay.Zirve de denetleme yapan bir Polis memurunu gece vakti yolun ortasında durmuş kontrol yaptığını son anda farketim ,az kalsın kazaya sebebiyet oluyordu ve normal hız sınırları içerisindeydim.

Belirli hızların elverişli olduğu otoyollarda dahi radarın konulması da tartışılır..

Devlet bu kuralları uygulamadaki ısrarını neden aynı zamanda eğitmeyi öğretme de göstermiyor..?
    Konu solberg tarafından (15-04-2010 Saat 21:03:18 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İÇEL
    İletiler
    1.078
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Antecurs şimdi Avrupayla Türkiyeyi karşılaştıramayız.Neden bir kere yolları çok farklı geniş.En fazla kaza olan ülke bir batı Afrika ülkesi olan Sierra leone nin ardından İran ikinci sırada.Enaz İsveçte oluyormuş.Trafik kazalarının çok olmasında,aşırı hız,hatalı sollama ve yorgun araç kullanma,kırmızı işıkta geçme,alkollü araç kullanma ve alt yapı eksikliklerinin etkili olduğu belirtiliyor.
    Konu feyyar tarafından (15-04-2010 Saat 21:13:30 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Afedersiniz ama Avrupa da kiler uzaydanmı gelmişler.? Kişilere ehliyeti veren eğiten devletin işi değilmidir.? Bunu düşüneceğimize hataları minimize edeceğimize neden bu yönde ki altyapıyı güçlendirmiyoruz..?

Nerede
    İÇEL
    İletiler
    1.078
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı solberg rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Afedersiniz ama Avrupa da kiler uzaydanmı gelmişler.? Kişilere ehliyeti veren eğiten devletin işi değilmidir.? Bunu düşüneceğimize hataları minimize edeceğimize neden bu yönde ki altyapıyı güçlendirmiyoruz..?
    Sayın solberg,tamam siz yapmadınız ama hız limitini aşıpta,kurallara uymayıpta,sonrada haklıda olsa radar vardır uyarısına takıldıktan sonra neyi düzelteceğiz,doğrusu merak içindeyim.Hız sırınırı aşan bir sürücüye ehliyetini alıken bunun eğitimi verilmedimi verildi.E neden uymuyor o zaman.Demek istediğim eğitim önemli,öğretileni uygulamak daha önemli.
    Konu feyyar tarafından (15-04-2010 Saat 21:44:06 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı feyyar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın solberg,tamam siz yapmadınız ama hız limitini aşıpta,kurallara uymayıpta,sonrada haklıda olsa radar vardır uyarısına takıldıktan sonra neyi düzelteceğiz,doğrusu merak içindeyim.
    Düzeltmemek için bir neden olmadığını düşünüyorum.Bu ülke ye vergimi veriyorsam bana hertürlü imkanı sağlamak zorunda.. isteyince oluyor.Ben Almanya da tabiri caizse aracımın hakkını vermesini istiyorsam burada da devlet bana bu imkanı vermeli.Yok efendim şunu yapamazsın bunu yapamazsın dememeli.Bunu bana diyorsa burada bir sorun var demektir.

Örneğin 3 şeritli bir yolda seyir halindeyken hiçte inandırıcı olmayan nedenlerden dolayı tek şeride geçmeye zorlamamalı.Ben den para almak uğruna bana tuzak kurmamalı bu konudaki hassasiyetini bu dengesizliği azaltıcı yöntemlerde kullanmalı.

Nerede
    İÇEL
    İletiler
    1.078
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

O zaman yarın kara yollarına veya hangi kurum bakıyorsa bu işe,hemen bir şikayet dilekçesi yazın.Ben aracımın hakkını istiyorum,Türkiyede hız limitleri çok düşük,biraz arttırın diye.Sahiden başka ne yapalım bilmiyorum.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: