Merhaba
Uzun zamandır forumu okuyor ve faydalanıyorum ama ilk defa yazmak kısmet oldu. Burda bizimle bilgilerini paylaşan ve bizi aydınlatan herkese çok teşekkür ederim.
Benim sorum iş sözleşmelerine konulan eğitim giderlerinin geri ödenmesi maddesi ile ilgili. Madde madde sorsam sanırım daha anlaşılır sormuş olurum;
- Süresiz sözleşmelere konulan, "eğitim giderlerinin belli süre dolmadan ayrılınması durumunda geri ödenmesi" maddesi geçerli midir?

- Şirket çalışanları tarafından hizmet içi olarak verilen ve tamamen projenin iş mantığını kapsayan sunumlar, ya da projede egzersiz olarak verilen görevler eğitim olarak kabul edilebilir mi?

- Eğitimin çalışılan şirket dışında çalışana bir fayda sağlamamasının veya kullanılan teknolojiler yerine doğrudan projeyi anlatan bir eğitim olması yine de tazminat doğurur mu?

- Eğitimin yurtdışında gerçekleştirilmiş olmasının hukuken bunun bir eğitim olarak kabul edilmesine ve tazminat doğurmasına etkisi var mıdır? Bu durumda şirket eğitimi kendi çalışanlarına verdirmiş olsa bile çalışanın seyahat masraflarını üstlenmektedir.

Paylaşılacak her türlü bilgi için peşinen teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.