f_doruk, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Acaba bu yöneticilerin ( Haksız aidat isteyenler )suçlanması ve geriye dönük olarak diğer yöneticilerin sorumlu tutulması mümkün müdür?
Merhaba,
Borçlar kanuna göre 5 seneye kadar mümkündür, yani 5 sene gerisine kadar, istirdat davası açabilirsiniz.
IIORÇ OLMAYAN ŞEYİN TEDİYESİ (Aslında borçlu olmadığı halde, belli bir meblağı ödeyen kimsenin, ödediği parayı geri almak için açtığı dava “istirdat davasıdır)
Madde 62 - Borçlu olmadığı şeyi ihtiyariyle veren kimse hataen kendisini borçlu zan ederek verdiğini ispat etmedikçe onu istirdat edemez. Müruru zamana uğramış (zaman aşımına) olan bir borcu eda yahut ahlaki bir vazifeyi ifa için verilen şey, geri alınamaz.
2 - BEŞ SENELİK MÜRURU ZAMAN
Madde 126 - Aşağıdaki alacak veya davalar hakkında beş senelik müruru zaman cari olur:
1 - Alelümum kiralar ile resülmal faizleri ve muayyen zamanlarda tediyesi meşrut (kesin) aidat hakkındaki davalar.
Bu davaları kazanırsanız, ardından da kolayca TCK'ya göre dava açıp hapse attırabilirsiniz.
Not: Ben avukat değilim, sadece benim başıma da bunlar geldiği için araştırdım.
Saygılarımla
Hukuki NET Güncel Haber
Konu f_doruk tarafından (28-05-2009 Saat 16:33:19 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba,
Borçlar kanuna göre 5 seneye kadar mümkündür, yani 5 sene gerisine kadar, istirdat davası açabilirsiniz.
IIORÇ OLMAYAN ŞEYİN TEDİYESİ (Aslında borçlu olmadığı halde, belli bir meblağı ödeyen kimsenin, ödediği parayı geri almak için açtığı dava “istirdat davasıdır)
Madde 62 - Borçlu olmadığı şeyi ihtiyariyle veren kimse hataen kendisini borçlu zan ederek verdiğini ispat etmedikçe onu istirdat edemez. Müruru zamana uğramış (zaman aşımına) olan bir borcu eda yahut ahlaki bir vazifeyi ifa için verilen şey, geri alınamaz.
2 - BEŞ SENELİK MÜRURU ZAMAN
Madde 126 - Aşağıdaki alacak veya davalar hakkında beş senelik müruru zaman cari olur:
1 - Alelümum kiralar ile resülmal faizleri ve muayyen zamanlarda tediyesi meşrut (kesin) aidat hakkındaki davalar.
Bu davaları kazanırsanız, ardından da kolayca TCK'ya göre dava açıp hapse attırabilirsiniz.
Not: Ben avukat değilim, sadece benim başıma da bunlar geldiği için araştırdım.
Saygılarımla
Sayın f-doruk ilginize çok teşekkür ederim çok merak ettim siz bu alacagınızı dava ettinizmi acaba. nerede dava açılmalı asliye hukuktamı
bununla ilgili yargıtay kararları varmı bilgi verebilirmisiniz.
f_doruk, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Acaba bu yöneticilerin ( Haksız aidat isteyenler )suçlanması ve geriye dönük olarak diğer yöneticilerin sorumlu tutulması mümkün müdür?
Sayın f-doruk belediyeden baktığım vaziyet planında diğer parselle ilgi kurulmamış sadece bizim parsel var.
tapudan yönetim planını aldım kat irtifakı inşaatı yapan kişi tarafından hazırlanmış ve 45 ev için tek satıcı imzalamış.KAT İRTİFAKI kurduktan sonra satış yapılmıştır kat irtifaklı yerleri satın alan bizler yeni kat mülkiyetine geçmekteyiz bü nedenle her satın alan kat mülkiyetine geçmediği gibi bazı yerler arsa konumunda. bu nedenle kat irtifak yönetim planı mevcut ve 45 hanenin karşısında da tek kişinin imzası var
kat mülkiyeti kurulmamış olduğu için bir apartman gibi düşünülür ise apartman bitmeden kapıcı parası toplanırmı diye düşünebilirmiyiz yasal olarak aidat toplanması{bu nedenle yasal olabilirmi} mümkün deyildir diyebilmek için emsal yargı kararlarını nasıl bulabilirim.yardımlarınız için teşekkürler ederim . parilti
Sayın f-doruk belediyeden baktığım vaziyet planında diğer parselle ilgi kurulmamış sadece bizim parsel var.
tapudan yönetim planını aldım kat irtifakı inşaatı yapan kişi tarafından hazırlanmış ve 45 ev için tek satıcı imzalamış.KAT İRTİFAKI kurduktan sonra satış yapılmıştır kat irtifaklı yerleri satın alan bizler yeni kat mülkiyetine geçmekteyiz bü nedenle her satın alan kat mülkiyetine geçmediği gibi bazı yerler arsa konumunda. bu nedenle kat irtifak yönetim planı mevcut ve 45 hanenin karşısında da tek kişinin imzası var
kat mülkiyeti kurulmamış olduğu için bir apartman gibi düşünülür ise apartman bitmeden kapıcı parası toplanırmı diye düşünebilirmiyiz yasal olarak aidat toplanması{bu nedenle yasal olabilirmi} mümkün deyildir diyebilmek için emsal yargı kararlarını nasıl bulabilirim.yardımlarınız için teşekkürler ederim . parilti
Merhaba,
Yazışmalar uzun sürecek heralde daha kolay açıklamak için dalyanfdoruk hotmail adresinden yazalım.
Saygılarımla
belediyeden baktığım vaziyet planında diğer parselle ilgi kurulmamış sadece bizim parsel var.
katirtifaklı arsaların inşaatının bitirilmesinin bir suresi varmıdır .ömür boyu arsa olarak kalabilirmi.parilti
bu konuyu açalı baya bir zaman oldu.burada deneyimlerini paylaşan arkadaşların verdiği dökümanlar yorumlar ve sonuç olarak gelinen noktayı burada paylaşmak istedim.
ben yargı sisteminin bizim algıladığımız şekilde işlemediğini sayfalar dolusu delillerinizin olması aynı konu ile önceden verilmiş mahkeme kararının olması kısaca teknik olarak kaybetmeniz imkansız olan bir davayı kaybedebileceğinizi aslında sizi koruduğunu zannettiğiniz yasaların yok sayıldığını öğrenmiş bulunuyorum. yukarıda konuşulan onca konunun mahkemede maalesef bir geçerliliği yok.şöyleki hakim tarafından belli bir prosedür uygulanıyor.bunlar rutin olan işler.hakim dosyayı asla detaylı incelemiyor herkes delillerini sununca dosya bilirkişiye gidiyor.ne yazıkki KMK kanunu ile ilgili bir dava sulh hukuk hakiminin mesleki bilgisi dahilinde olması gerekirken dosayayı bilirkişiye veriyor bilirkişi ise mimar!! sonra ısmarlama rapor geliyor ve sizi haksız çıkarıyor bu aşamadan sonra ağzınızla kuş tutsanız bir şey değişmiyor raporun final bölümünde yazılan kanaat doğrultusunda karar veriliyor.
miktar olarak temyiz etme şansınızda olmadı için siz bu durumu kabul etmekten başka çareniz kalmıyor malesef.
sonuç olarak yaşadığım deneyimden çıkardığım.size yapılan yapılmak istenen her ne haksızlık olursa olsun bu durumu asla yargıya taşımadan alternatif yöntemlerle halletmektir. yasalar adaleti sağlayacak yeterliliğe sahip olmasına rağmen bunu uygulayanların yetersizliği uygar bir toplum olma yolunda insanların hak arama özgürlünün önündeki en büyük engel olmaya devam edecektir..
bu konuyu açalı baya bir zaman oldu.burada deneyimlerini paylaşan arkadaşların verdiği dökümanlar yorumlar ve sonuç olarak gelinen noktayı burada paylaşmak istedim.
ben yargı sisteminin bizim algıladığımız şekilde işlemediğini sayfalar dolusu delillerinizin olması aynı konu ile önceden verilmiş mahkeme kararının olması kısaca teknik olarak kaybetmeniz imkansız olan bir davayı kaybedebileceğinizi aslında sizi koruduğunu zannettiğiniz yasaların yok sayıldığını öğrenmiş bulunuyorum. yukarıda konuşulan onca konunun mahkemede maalesef bir geçerliliği yok.şöyleki hakim tarafından belli bir prosedür uygulanıyor.bunlar rutin olan işler.hakim dosyayı asla detaylı incelemiyor herkes delillerini sununca dosya bilirkişiye gidiyor.ne yazıkki KMK kanunu ile ilgili bir dava sulh hukuk hakiminin mesleki bilgisi dahilinde olması gerekirken dosayayı bilirkişiye veriyor bilirkişi ise mimar!! sonra ısmarlama rapor geliyor ve sizi haksız çıkarıyor bu aşamadan sonra ağzınızla kuş tutsanız bir şey değişmiyor raporun final bölümünde yazılan kanaat doğrultusunda karar veriliyor.
miktar olarak temyiz etme şansınızda olmadı için siz bu durumu kabul etmekten başka çareniz kalmıyor malesef.
sonuç olarak yaşadığım deneyimden çıkardığım.size yapılan yapılmak istenen her ne haksızlık olursa olsun bu durumu asla yargıya taşımadan alternatif yöntemlerle halletmektir. yasalar adaleti sağlayacak yeterliliğe sahip olmasına rağmen bunu uygulayanların yetersizliği uygar bir toplum olma yolunda insanların hak arama özgürlünün önündeki en büyük engel olmaya devam edecektir..
Merhaba,
O zaman, bizler neye güveneceğiz, her şey şansamı kalmış oluyor, bu takdirde kanunların bir anlamı oluyor mu? Ne talihsiz bir durum, bütün ülke vatandaşları için, her şey formalite mi? Diyecek söz bulamıyorum, işte sözün bittiği an burası olsa gerek! Araştırmalar, uygarlık, medeni milletler seviyesi hepsi boşuna oluyor bu durumda!! Sanırım gerçek adalet sistemi için onlarca yıl daha beklenmesi gerekecek, belkide bu ülkede bu hiç olmayacak!!
Saygılarımla
Merhaba,
Tahir bey aklıma bişey geldi, peki bilirkişi raporuna itiraz etmediniz mi? Böyle bir hakkınız var, en üst düzeyde bilirkişi isteme hakkınız var, Ankara'dan! Sanırım böyle bişe aklınıza gelmedi, adalete güvenimi kaybetmek istemiyorum!
Saygılarımla
Merhaba,
Tahir bey aklıma bişey geldi, peki bilirkişi raporuna itiraz etmediniz mi? Böyle bir hakkınız var, en üst düzeyde bilirkişi isteme hakkınız var, Ankara'dan! Sanırım böyle bişe aklınıza gelmedi, adalete güvenimi kaybetmek istemiyorum!
Saygılarımla
şimdi şöyle doruk kardeş tabiki itiraz ettim sayfalar dolusu itirazda bulundum. önceden red edilmiş ve kesinleşmiş bir davanın olması ve son derece net yargıtay kararlarının benim davamla örtüşmesi hakimin bunları görmezden gelmiyeceği yönündeki düşüncem beni yanılttı.meğer bilirkişi raporu yasalardan yargıtaydan hatta anayasadan daha üstünmüş.birde buna benim deneyisizliğim eklenince sonuç hüsran oldu maalesef.yoksa ben yeni bir bilirkişi isterdim elbet.
benim itirazlarım karşısında hakimin bana söylediği tek şey yönetim planınızı değiştirin oldu.
neyse olan oldu bir musibet bir ülke gerçeğini bana öğretti. bir ata sözü derki ''ülke adaletle ebedileşir adaletsizlikle yıkılır''. inşallah yargı reformu gerçekleşirde adalete olan inanç tüm toplumu sarar.
şimdi ben kendi bloğumda yöneticiliğe devam ediyorum.dava bittikten sonra bu bataklığı kurutmaya karar verdim meseliyi iyice araştırmak için tapu dairesinden kendi dosyamdaki parsele ait yönetim planını çıkarttım bu plan KMK maddeleri içeren basit birkaç sayfadan ibaret bir plan.tapu memuruna 2002 yılında yönetim planı değişikliği yapılıp tapuya tescil edilmiş site yönetim planını sordum önce bulamadılar bir hafta sonra bu plan çıktı işin tuhaf tarafı üç parsel için tek yönetim planı vardı kafam öyle karıştıki hangi hukukçuya sorsam farklı şeyler anlattı bana.nasıl olurda üç parsel için tek yönetim planı olur.onuda anlamadım.!!
benim cevabını aradığım birde mahkemede dava açmak suretiyle site yönetim planının mevcut duruma yani 5711 yasanın 66. maddesinde anlatılan şartlara sahip olmadığı toplu yapı kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayan ve kmk aykırı hükümler içerdiği için değişimi veya iptalini yapabilirmiyiz. eğer yönetim planı değişikliği yapmaya kalkarsak paselde iki blok var diğer bloğun yöneticisi pek uğraşmak istemiyor kısa yoldan dava açmak suretiyle meseleyi çözebilirmiyim acaba diyorum..
Selamlar
Oturduğum sitede 2012 yılı aylık aidat bedeli olarak 252 TL (ısınma dahil) belirlendi. 2012 Mayıs ayında doğalgaz artışları bahane edilerek...
Yetmişbeş daireli bir sitede ikamet etmekteyim. 2008 yılında site yönetimini resmi olarak oluşturduk. Ayrıca 2009 yılı genel kurulunda büyük projeler...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kamulaştırmasız El Atma Davasinda...
22-12-2025, 01:07:39 in Gayrimenkul Hukuku