+ Konuyu Yanıtla
4 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 43 ileti bulundu.

Konu: Eşim çocuğumu getirmedi

Eşim çocuğumu getirmedi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Eşim çocuğumu getirmedi

Çok çabuk buldum o bilgiyi. Linki de aşağıda, tıklayıp bakabilirsiniz. Bu konu daha evvel geçmişti çünkü. Bu yazılanın daha kapsamlısını arkadaşımın eşi talep etmişti, bu yazılanlarla. Hakim kirayı kocanın kadına ödemesine karar verdi. Yani kira-kadına nafaka-çocuklara nafaka, hepsini hakim kararını verdi. Avukatınıza bu yazıyı gösterin.

https://www.hukuki.net/showthread.php?t=64896

----------------------------------------------------------------------

TEDBİR TALEPLERİ:

TMK. 197/2. maddesi;" Birlikte yaşamaya ara verilmesi haklı bir sebebe dayanıyorsa hakim eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katkıya,konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemler alır." şeklindeki ifadesiyle aşağıda belirtmiş olduğunuz tedbir taleplerini isteyebileceğimizi açıklamıştır. Aşağıda görüleceği üzere yerleşik yargıtay kararları da bu yöndedir.

Eşlerin birlikte yaşarken sürdürdükleri hayat seviyesini ayrı yaşamaları halinde de korumaları gerektiğini gözetmelidir ( HD. 03 E:2006/1709 K:2006/2112 Tarih: 13.03.2006 )

Birlikte yaşamaya ara verilmesi haklı bir sebebe dayanıyorsa hakim eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katlıya,konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemler alır.Eşlerden biri haklı bir sebep olmaksızın diğerinin birlikte yaşamaktan kaçınması veya ortak hayatın başka bir sebeple olanaksız hale gelmesi üzerine de yukarıdaki istemlerde bulunabilir. ( HD 03 E:2005/223 K: 2005/818 Tarih:07.02.2005 )

BU NEDENLE AŞAĞIDAKİ TEDBİR TALEPLERİMİZ MEVCUTTUR.

TMK 197/2 ve 4787 sayılı(Aile Mahkemelerinin kuruluş ve yargılama usullerine dair) yasanın 6. maddesi gereğince;

1-) Müvekkilemin oturduğu konut ve ev eşyasından yararlanabilmesi için ayrılıktan önce son oturulan konutun aylık .... TL olan kira parasının tedbiren davacı koca tarafından ödenilmesi(kira sözleşmesi ve dilekçemiz etkedir) ev içerisindeki eşyaların müvekkilemin kullanımına bırakılmasına,

2-) Tedbiren müvekkilm için aylık .... TL nafakaya

Kira sözleşmesini mahkemeye dilekçe ile beraber sunmalısınız.
    -------------------------------------------------------------------------

Hukuki NET Güncel Haber

Eşim çocuğumu getirmedi konulu yargıtay kararı ara
    Eşim çocuğumu getirmedi konulu hukuk haber
    Konu denizblk tarafından (23-02-2010 Saat 02:14:18 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın üye iletim sizin haksız, eşinizin haklı yada tam tersi bir ifade içermiyor dikkat ederseniz. Yasanın bir maddesinden alarak olaya atıfta bulundum. Hala baba çocuğumu benden kaçırmıştır diye diretiyorsunuz. Hala çocuğum diyerek çocuğunuzun sizin tekelinizdeymiş gibi anlatıyorsunuz olayı. O sadece sizin değil babasınında çocuğu değilmidir. Çocuğumuz demeyi içinizemi sindiremiyorsunuz. Şahsınızıa alınmayın ancak boşanma aşamasında her nedense anneler çocuklarınıa sahiplenirken sadece kendilerine ait varlıklar gibi görüyorlar. Bu tutum babaları rahatsız ediyor. Ne yazıkki bu kez babalar böyle yasa dışı işlemler / eylemler de bulunuyorlar. Oysa izin versenizde diledikleri gibi görüşüp koklaşıp birlikte olabilseler belki bunlara gerek kalmayacak.
    Sizin durumunuza gelince eşinizin durumunu bilmemekle birlikte yaptığının suç olduğunun muhtemelen farkında değil. Belkide size mesaj gönderiyordur. Çocuğumla daha fazla beraber olmak istiyorum mesajı olamazmı? Geçmiş olsun. Ama sanırım evlat hasreti çekmeyi onun için endişelenmenin ne demek olduğunu sizde anlamışsınızdır. Umarım bundan sonra babası ile çocuğunuz arasındaki ilişkinin daha sağlıklı ve daha az özlem daha fazla kalite olması konusunda karşılıklı özveri ve çaba içerisinde olursunuz.. Saygılar
    Alıntı akcurali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    .... ama bu bana yaptığı eleştirinin münasebetsiz olduğu gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor. Lütfen bana yazdığı yazıdaki son paragrafı yeniden okuyun. Oradaki üst metin ve alt metin arasındaki mesaj çok açık. Bunu bana kimsenin söylemesine izin vermem,veremem.....
    ...
    Sayın üye.. hala ısrar ediyorsunuz. İşte benim size yazdığım metin. İşte sizin bana yazdığınız..
    Ben sizi tenzi ederek özellikle vurgulayarak dedim şahsınıza alınmayın diye. Ama hala siz anlamak istediğiniz gibi yorumladınız.
    İşin münasebet ve münasebetsizlikle ilgili kısmına gelince... 1273 adet iletim var bu forumda.. Her bir ileti özenle seçilmiş kelimelerin oluşturduğu cümlelerle yazılmıştır. Münasebetsizliğimi (!) ölçecek bilgi ve deneyime sahip olduğunuzu sanmıyorum. Lütfen söylemlerinize dikkat ediniz..
    Benim forum içerisinde ve dışarısındaki eleştirilerim mantık yasa ve etik kurallar dahilindedir. Eleştiri yapmak için ileti sahibinden izin almam. Yine de yazılanları çocuğunu görememenin heyezanı ve endişesini taşıyan bir annenin kurduğu bir cümle olarak varsayıp sizinle bir polemik içerisine girmek istemiyorum.
    Çocuğun(uz)a kavuşmuş olmanıza sevindim. Geçmiş olsun..
    Konu Abdullah Yaman tarafından (23-02-2010 Saat 09:18:57 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul-antalya
    İletiler
    301
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizblk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok çabuk buldum o bilgiyi. Linki de aşağıda, tıklayıp bakabilirsiniz. Bu konu daha evvel geçmişti çünkü. Bu yazılanın daha kapsamlısını arkadaşımın eşi talep etmişti, bu yazılanlarla. Hakim kirayı kocanın kadına ödemesine karar verdi. Yani kira-kadına nafaka-çocuklara nafaka, hepsini hakim kararını verdi. Avukatınıza bu yazıyı gösterin.

https://www.hukuki.net/showthread.php?t=64896

----------------------------------------------------------------------

TEDBİR TALEPLERİ:

TMK. 197/2. maddesi;" Birlikte yaşamaya ara verilmesi haklı bir sebebe dayanıyorsa hakim eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katkıya,konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemler alır." şeklindeki ifadesiyle aşağıda belirtmiş olduğunuz tedbir taleplerini isteyebileceğimizi açıklamıştır. Aşağıda görüleceği üzere yerleşik yargıtay kararları da bu yöndedir.

Eşlerin birlikte yaşarken sürdürdükleri hayat seviyesini ayrı yaşamaları halinde de korumaları gerektiğini gözetmelidir ( HD. 03 E:2006/1709 K:2006/2112 Tarih: 13.03.2006 )

Birlikte yaşamaya ara verilmesi haklı bir sebebe dayanıyorsa hakim eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katlıya,konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemler alır.Eşlerden biri haklı bir sebep olmaksızın diğerinin birlikte yaşamaktan kaçınması veya ortak hayatın başka bir sebeple olanaksız hale gelmesi üzerine de yukarıdaki istemlerde bulunabilir. ( HD 03 E:2005/223 K: 2005/818 Tarih:07.02.2005 )

BU NEDENLE AŞAĞIDAKİ TEDBİR TALEPLERİMİZ MEVCUTTUR.

TMK 197/2 ve 4787 sayılı(Aile Mahkemelerinin kuruluş ve yargılama usullerine dair) yasanın 6. maddesi gereğince;

1-) Müvekkilemin oturduğu konut ve ev eşyasından yararlanabilmesi için ayrılıktan önce son oturulan konutun aylık .... TL olan kira parasının tedbiren davacı koca tarafından ödenilmesi(kira sözleşmesi ve dilekçemiz etkedir) ev içerisindeki eşyaların müvekkilemin kullanımına bırakılmasına,

2-) Tedbiren müvekkilm için aylık .... TL nafakaya

Kira sözleşmesini mahkemeye dilekçe ile beraber sunmalısınız.
    -------------------------------------------------------------------------
    Çok teşekkür ederim, keşke bir beş ay önce bunu düşünseydim, öğrenseydim, avukatım da hiç uyarmadı açıkçası. Ama eşyalarımızı topladık sayılır, en azından bir süreliğine İstanbul'u terk edeceğim. Hem kızımın güvenliği açısından da savcı da sosyal hizmetler uzmanı da böyle önerdi. Zaten artık yapacak birşey de kalmadı.
    Çok teşekkür ediyorum, gene de çıktısını aldım bu metnin.
    Peki birşey sormak istiyorum; eşim üstündeki herşeyi,kliniği,arabayı vs. başkalarına devretti,sattı; Başka yerde çalıştığı halde sadece hekim maaşı olarak devlet memuru olarak (ifade edemedim bir türlü) maaşı iki bin liranın altında.
    Ev kirası ve çocuk için verilen; iştirak nafakası ikisi birden maaşın çoğunu oluşturursa da mı verirler?
    Çok ilginçmiş bu.

Nerede
    istanbul-antalya
    İletiler
    301
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın üye.. hala ısrar ediyorsunuz. İşte benim size yazdığım metin. İşte sizin bana yazdığınız..
    Ben sizi tenzi ederek özellikle vurgulayarak dedim şahsınıza alınmayın diye. Ama hala siz anlamak istediğiniz gibi yorumladınız.
    İşin münasebet ve münasebetsizlikle ilgili kısmına gelince... 1273 adet iletim var bu forumda.. Her bir ileti özenle seçilmiş kelimelerin oluşturduğu cümlelerle yazılmıştır. Münasebetsizliğimi (!) ölçecek bilgi ve deneyime sahip olduğunuzu sanmıyorum. Lütfen söylemlerinize dikkat ediniz..
    Benim forum içerisinde ve dışarısındaki eleştirilerim mantık yasa ve etik kurallar dahilindedir. Eleştiri yapmak için ileti sahibinden izin almam. Yine de yazılanları çocuğunu görememenin heyezanı ve endişesini taşıyan bir annenin kurduğu bir cümle olarak varsayıp sizinle bir polemik içerisine girmek istemiyorum.
    Çocuğun(uz)a kavuşmuş olmanıza sevindim. Geçmiş olsun..
    Siz haksız olduğunuzu kabul edemezsiniz değil mi?  Çünkü her zaman boşanmak isteyen kadın suçlu, çocuğu düşünen anne suçlu. Ve en önemlisi tüm anneler egoist
    Çünkü boşandıktan sonra erkeklerin istediklerini yapmıyorlar, daha esnek davranmıyorlar.
    Demişsiniz ki; Şahsınızıa alınmayın ancak boşanma aşamasında her nedense anneler çocuklarınıa sahiplenirken sadece kendilerine ait varlıklar gibi görüyorlar.
    Burada siz öyle bir genelleme yapmışsız ki evlere şenlik. En yüzeysel biçimde;
    Şahsınıza alınmayın ama diyerek; annelerin çocukları üzerindeki algılamalarını
    Değerlendirmişsiniz. Ancak ben de bir kadın ve anne olarak ve bir de boşanma aşamasında olduğuma göre bunu bana ve tüm aynı durumdaki anneler için yazıyorsunuz ki; öncesinde şahsınıza alınmayın demek; sadece anlatım bozukluğu oluşturuyor. Bir de böyle bir genelleme üzerine ( bir noktada bana suçlama şu aşamada) böyle yapan kadınların da ellerinden çocuklarının kaçırılması, babaların hukuka karşı gelmesi, çocuğun her türlü dengesini bozmasını haklı,normal daha doğrusu olağan olarak gördüğünüzü yazıyorsunuz.

Çocuğu “kaçırılan” –hukuk bu durumu böyle tanımlıyormuş- bir anneye ise artık anlamışsınızdır çocuğunuzun yanınızda olmamasının nasıl olduğunu gibi bir söz söylemek en kibar ifadeyle münasebetsizliktir ve bahsettiğiniz etiğe kesinlikle uymamaktadır. Cümlelerinizi daha sakince okursanız daha iyi anlayacağınıza eminim.

Not: Bir insan çocuğundan bahsederken; oğlumuz demez genelde eğer eşiyle birlikte aynı ortamda konuşmuyorsa; oğlum der kızım der, Oğlum lise ikiye gidiyor,kızım dershanede gibi. Durduk yerde kızımız dershanede denmez, oğlumuz lise ikiye gidiyor denmez.(genelde)
    Not2: Safyamda bir hata var bazı imla işaretleri ve harfler yazdığım gibi çıkmıyor, dil seçeneklerini de düzelttim ama umarım anlaşılır olmuştur

İletiler
    200
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Siz haksız olduğunuzu kabul edemezsiniz değil mi?  Çünkü her zaman boşanmak isteyen kadın suçlu, çocuğu düşünen anne suçlu. Ve en önemlisi tüm anneler egoist
    Çünkü boşandıktan sonra erkeklerin istediklerini yapmıyorlar, daha esnek davranmıyorlar.
    Demişsiniz ki; Şahsınızıa alınmayın ancak boşanma aşamasında her nedense anneler çocuklarınıa sahiplenirken sadece kendilerine ait varlıklar gibi görüyorlar.
    Burada siz öyle bir genelleme yapmışsız ki evlere şenlik. En yüzeysel biçimde;
    Şahsınıza alınmayın ama diyerek; annelerin çocukları üzerindeki algılamalarını
    Değerlendirmişsiniz. Ancak ben de bir kadın ve anne olarak ve bir de boşanma aşamasında olduğuma göre bunu bana ve tüm aynı durumdaki anneler için yazıyorsunuz ki; öncesinde şahsınıza alınmayın demek; sadece anlatım bozukluğu oluşturuyor. Bir de böyle bir genelleme üzerine ( bir noktada bana suçlama şu aşamada) böyle yapan kadınların da ellerinden çocuklarının kaçırılması, babaların hukuka karşı gelmesi, çocuğun her türlü dengesini bozmasını haklı,normal daha doğrusu olağan olarak gördüğünüzü yazıyorsunuz.

Çocuğu “kaçırılan” –hukuk bu durumu böyle tanımlıyormuş- bir anneye ise artık anlamışsınızdır çocuğunuzun yanınızda olmamasının nasıl olduğunu gibi bir söz söylemek en kibar ifadeyle münasebetsizliktir ve bahsettiğiniz etiğe kesinlikle uymamaktadır. Cümlelerinizi daha sakince okursanız daha iyi anlayacağınıza eminim.

Not: Bir insan çocuğundan bahsederken; oğlumuz demez genelde eğer eşiyle birlikte aynı ortamda konuşmuyorsa; oğlum der kızım der, Oğlum lise ikiye gidiyor,kızım dershanede gibi. Durduk yerde kızımız dershanede denmez, oğlumuz lise ikiye gidiyor denmez.(genelde)
    Not2: Safyamda bir hata var bazı imla işaretleri ve harfler yazdığım gibi çıkmıyor, dil seçeneklerini de düzelttim ama umarım anlaşılır olmuştur
    Hanfendi sakin olurmusunuz? Belliki söylediğiniz kadın programlarından fazlaca etkilenmişsiniz.
    1- Çocuğum 26 aylık diyorsunuz. Maasalah hep online görünüyorsunuz. Bu nasıl bakım anlamadım.
    2- Dardayım gibi efendi birine bile durduk yere münasebetsiz dediniz.
    3- Hakikaten başlıktanda anlaşıldığı gibi çocuğu kendi basınıza yaptığınızı zannettiniz.
    4- Önce uyuşturucu bağımlısı alkolik dediğiniz esiniz için hekimlik yapıyor diyerek sosyal ve ekonomik statüsü açısından inandırıcı gelmeyen yaftalamalarda bulundunuz.
    5- Çocuğum kaçırıldı diye 2 gündür koparmadığınız yaygara kalmadı. Altı üstü babasıyla birgün geçirmis. Adam getireceğim demesine rağmen gidip şikayet ettiniz sonunda çocuğu aldınız.
    6- Şimdi de adamı cezalandıracağım çığlıklarıyla çocuğun babasına kan kuşuyorsunuz. Şimdi buraya yazıyorum. Açın bakın:
    HUMK 433: Kişiler ve aile hukukuna, taşınmaz mala ve bununla ilgili aynî haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez.
    Kısacası kocanıza ceza falan aldıramazsınız. Çocuğu da kaçırmış sayılmaz.
    7- Burdan görünen bu gidişle o adam sizden çocuğu alır. Demedi demeyin.

Nerede
    istanbul-antalya
    İletiler
    301
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı solosko rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hanfendi sakin olurmusunuz? Belliki söylediğiniz kadın programlarından fazlaca etkilenmişsiniz.
    1- Çocuğum 26 aylık diyorsunuz. Maasalah hep online görünüyorsunuz. Bu nasıl bakım anlamadım.
    2- Dardayım gibi efendi birine bile durduk yere münasebetsiz dediniz.
    3- Hakikaten başlıktanda anlaşıldığı gibi çocuğu kendi basınıza yaptığınızı zannettiniz.
    4- Önce uyuşturucu bağımlısı alkolik dediğiniz esiniz için hekimlik yapıyor diyerek sosyal ve ekonomik statüsü açısından inandırıcı gelmeyen yaftalamalarda bulundunuz.
    5- Çocuğum kaçırıldı diye 2 gündür koparmadığınız yaygara kalmadı. Altı üstü babasıyla birgün geçirmis. Adam getireceğim demesine rağmen gidip şikayet ettiniz sonunda çocuğu aldınız.
    6- Şimdi de adamı cezalandıracağım çığlıklarıyla çocuğun babasına kan kuşuyorsunuz. Şimdi buraya yazıyorum. Açın bakın:
    HUMK 433: Kişiler ve aile hukukuna, taşınmaz mala ve bununla ilgili aynî haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez.
    Kısacası kocanıza ceza falan aldıramazsınız. Çocuğu da kaçırmış sayılmaz.
    7- Burdan görünen bu gidişle o adam sizden çocuğu alır. Demedi demeyin.
    Beyefendi sizi de eleştirinizde dikkat etmenizi öneriyorum, haksızlık yapmanın ve insanları itham etmenin size herhangi bir faydası olmaz, ancak güvenilirliğinizi zedeler. Bir de insanı ve aynı durumda olan insanları kırdığınızla kalırsınız.
    Madde madde yazmışsınız ya; ben de madde madde cevap vereyim.
    1- Çocuğum 26 aylık evet ve evde annem var, annemle yaşıyorum bir süredir, bilgisayarım sürekli açık, çünkü kendi geçimimi sağlamak için düzenli bir iş bulamadım aramalarıma rağmen; o yüzden Fransızca çeviri yaparak geçimimi sağlamak zorundayım. Bunu da size açıklamak zorunda olmadığımı belirteyim. İnsanı uzaktan yargılamak kolay, ama genelde yanlış sonuçlara varırsınız, dikkat edin
    2- Dardayım gibi efendi biri; benim samimi yazdığım, sıkıntılı bir durumumla ilgili bana haksız ithamda bulunmuş ve çoğu kadının alınacağı (haklı olarak) şekilde suçlamada bulunmuştur. Kendi tespiti, hayatından örneklemeyle haklı olabilir, ancak çocuğu yanında olmayan bir anneye söylenmeyecek bir sözdür, söylenmez. Bunun da adı münasebetsizliktir.
    3- Annelerin hepsi evli de olsa boşanmış da olsa çocuğu sahiplenir, babayı yok görmek değildir, bunun üzerine gitmeyin, daha önceki mesajımda yazmıştım, biraz önyargısız bakın,belki bir nebze olsun anlarsınız.
    4- Olayı bilmeden böyle konuşmanız ve buna inandırıcı değil demeniz bile ön yargılı olduğunuzun kanıtı. Bir doktorun uyuşturucu bağımlısı, özellikle alkol bağımlısı olmasıyla ilgili oranlarla ilgili bir bilginiz var mı? Muhtelemen yok; bir araştırabilirseniz bir araştırın; sonra yazarsanız belki hataya düşmez, kaba davranmamış olursunuz. Herhangi bir şekilde sizi inandırmak zorunda değilim; ancak eşimden alınacak olan saç örneğinden (10gr) sonuç çıktığında kararı sizin gibi konuyla ilgili olmayan kişiler değil, davaya bakan hakim kararı verecek.
    5- Yaygara kopardığımı yazmışınız bu bile sizin uslubunuzu gösterir, çocuğu yanında olmayan bir anneye söylenecek sözdür,haklısınız böyle yapmaya devam edin, belki bundan sonraki hayatınızda her şey daha iyi olur, çok doğru yoldasınız.
    6- Adam getireceğim dediği halde.. demişsiniz; eski eşime güvenmek için tek bir nedenim bile yok, ki daha önce bu başlığa yazdım; eşim yurtdışına çıkartabilir kızımı; ülke içinde de saklayabilir, bunu yapmakla zaten tehdit ediliyorum, siz kime ne anlatıyorsunuz?
    7- Adamı cezalandıracağım diye çığlık atmıyorum bunu yapmamı avukatım istedi; savcı da destekledi; çocuğumu düşünerek, onun için olabilecek en iyisini yapmak zorundayım.
    Dava sürerken çocuğu velayet sahibinden alıp izinsiz şehir dışına çıkaran, mahkeme kararına uymayan taraf tedbir kararı sonrasında karara uymazsa; ceza alıyor. Bunu da herhalde sizden daha iyi görüştüğüm savcılık makamı bilir.

Usluba biraz dikkat, hiçbirimiz gerçek hayatta yaşadığımız sıkıntıları burada başkalarına yansıtarak; tanımadığımız insanları; bilmediğimiz durumları “yaftalamak” zorunda değiliz, bu bizi sadece hataya düşürür

İletiler
    200
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Dava sürerken çocuğu velayet sahibinden alıp izinsiz şehir dışına çıkaran ceza alıyor.
    Bunun hiçbir kanuni dayanağı yok. Savcılık istese bile çocuğun babası ceza almaz. Şahsi münasebet süresince istediği yere gider.
    Bana ve size yardımcı olmaya çalışan başkalarına verdiğiniz tavsiyelere kendinizin uymasını dileyerek polemiğe girmemek adına meseleyi kendi adıma kapatıyorum.

Nerede
    istanbul-antalya
    İletiler
    301
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı solosko rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bunun hiçbir kanuni dayanağı yok. Savcılık istese bile çocuğun babası ceza almaz. Şahsi münasebet süresince istediği yere gider.
    Bana ve size yardımcı olmaya çalışan başkalarına verdiğiniz tavsiyelere kendinizin uymasını dileyerek polemiğe girmemek adına meseleyi kendi adıma kapatıyorum.
    Hayır yanılıyorsunuz, bir önceki celsede; eşimin benim imzamı taklit ettiğini ispatlayarak, kızıma pasaport çıkartabileceğinden endişelendiğimizi,telefonda beni ve annemi kızımı alıp göstermemekle,kaçırmakla tehdit ettiklerini söylemiş,bu yönde işlem yapılmasını istemiştik.
    Bunun üzerine şikayet ettik, başka bir savcılık eşimin telefondaki hakaret ve tehditleriyle ilgili ifadesini aldı, takipsizlik kararı çıkardı, çünkü arayan numaralar ankesörlüydü ve çevrede kamera kaydı bulunamadı o tarihte.
    Hakim hanım; karar kesinleşene (velayet için) kadar eşimin benim iznim olmadan şehir dışına çıkarmaması yolunda karar çıkarttı. Çünkü eşim mahkemede de eğer ailemin yanına dönüp yerleşirsem, kızını almaya geldiğinde günü birlik uçakla istanbul'a geleceklerini ve aynı gün içinde teslim edemeyeceğini ifade etti.
    Hakim hanım da bunun üzerine çocuğu annesine teslim etmeme ihtimali üzerinden benim yaşadığım şehir dışına çıkarmasını engelleyen bir karar çıkarttı. Elimde ve dosyamda var, zaten savcılık da arama kararını bu ilk karara dayanarak aldı.

Polemiğe girmemek gerekiyor evet, ben de sadece size; bilmediğiniz meselelerle ilgili ağzımıza geleni yazmanın matah birşey olmadığını hatırlatmak isterim,önceki yazılarınızla ilgili olarak.
    Teşekkürler.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    57
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Adminler bunu yapmak zorundayım(Nette Büyük harf bağırmak demektir ya) kusura bakmayın. MANTIKLI DÜŞÜNÜN MANTIKLI DAVRANIN KARŞILIKLI KONUŞUN MEDENİ İNSANLAR GİBİ BOŞANIN. YAZIK DEĞİLMİ ÇOCUĞA ANLATTIKLARINIZA GÖRE SİZİN BU DAVALAR ÇOOOK SÜRER ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BOZMAYIN. Üzerinize de alınmayın çoğul kelimeler kullandım.

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    224
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ahmet25 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Adminler bunu yapmak zorundayım(Nette Büyük harf bağırmak demektir ya) kusura bakmayın. MANTIKLI DÜŞÜNÜN MANTIKLI DAVRANIN KARŞILIKLI KONUŞUN MEDENİ İNSANLAR GİBİ BOŞANIN. YAZIK DEĞİLMİ ÇOCUĞA ANLATTIKLARINIZA GÖRE SİZİN BU DAVALAR ÇOOOK SÜRER ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BOZMAYIN. Üzerinize de alınmayın çoğul kelimeler kullandım.
    Forum kurallarına göre davransaydınız;böyle bir; -karşılıksız size yardım eden çok değerli hukukçuların hukuki bilgisinden mahrum kalmayacaktınız!

+ Konuyu Yanıtla
4 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

esim cocugumu aldi

çocuk teslimi her seferinde yeniden icra takibine gerek var mı

eşimi evden zorla götürdüler www.hukuki.net

mahkemede eşimin eroin kullandığını soylersem

Forum