Sayın ferda aydın öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim ancak bir konunun daha açıklığa kavuşması gerektiğine inanıyorum.
Sizinde bahsettiğiniz gibi şubat 2009 dan önce emekli aylıklarına haciz konamazsada alacaklı icra müdürlüğü vasıtası ile haczi koyduruyor borçlu emekli itiraz ederse haciz kaldırılıyor itiraz etmezse haciz devam ediyordu.
Ancak şubat 2009 da TBMM den geçen bir torba yasadan artık emekli aylıklarının borçlunun muafakatı olmadan haczedilemeyeceğini eğer muafakat yoksa icra müdürlüğünün haciz talebini red ettiğini biliyoruz ama uygulamada durum nedir nasıl oluyor hiç şahit olmadım eğer sizin anlattığınız gibi ise hala eskisi gibi devam ediyor demektir o halde şubat 2009 daki torba yasa neydi bu hususuda açıklığa kavuşturursanız olay daha iyi anlaşılabilir ve şuanki uygulama nedir
SAYGILARIMLA
Uygulamada emekli maaş haczini icra müdürleri resen reddediyor. Nafaka ve 88.maddedeki takip ve tahsil gereken alacaklar dışında emekli maaş haczi artık talep edilemiyor..
Dikkat çekmesi gereken bir husus ise, hem emekli maaşı hem dul maaşı alanların en azından bir maaşına ya da belli bir oranına haciz konulamaması.. Bu durum alacaklının alacağını tahsil etme yönündeki yolları tıkıyor, mağduriyetine neden oluyor.
Uygulamada emekli maaş haczini icra müdürleri resen reddediyor. Nafaka ve 88.maddedeki takip ve tahsil gereken alacaklar dışında emekli maaş haczi artık talep edilemiyor..
Dikkat çekmesi gereken bir husus ise, hem emekli maaşı hem dul maaşı alanların en azından bir maaşına ya da belli bir oranına haciz konulamaması.. Bu durum alacaklının alacağını tahsil etme yönündeki yolları tıkıyor, mağduriyetine neden oluyor.
Sayın ferda aydın çok teşekkür ederim.
Alacaklının mağduriyetine gelince.. Alacaklı kişi gerekli tedbirleri kişiyi borçlandırmadan önce almalı yani kişi hakkında bir istihbarat çalışması yapmalı ödeme gücü varmı bakmalı referans ve kefilleri eksiksiz almalı öyle her önüne geleni borçlandırırsa elbette riski daha fazladır.
Ha tüm bunları yaptı ama borçlunun işleri ters gitti ödeme gücü kalmadı alacaklının aldığı tüm tedbirlere rağmen borç tahsil edilemiyorsada her işte olduğu kadar ticarette daha fazla risk vardır. Sonuçta risk alınarak borçlandırılıyor.
Sizin mesleğinizde risk yokmudur. Sizde bu riski minimize edebilmek için her gelen dosyayı hemen kabul etmeyip önce bi ön çalışma yapıyor ona göre davayı kabul ediyor ve davayı kazanmak için gayret ediyorsunuz. Ama ön çalışma yaptınız diye davayı kazanma garantiniz yok. Kaybettiğiniz davalarda olur. bu riskide siz alıyorsunuz. Ama ne kadar titiz ve temiz çalışıyorsanız o kadar riskiniz azalıyor.
Maaş haczine gelince zaten 600 tl maaş alan bir emeklinin geçinmesi mucize iken o insanın birde maşının 150 tl sini haczederseniz nasıl yaşayacak. Zaten aylık 150 tl ile icradaki borçda ödenmez buna rağmen haczedilirse işte o zaman sosyal patlama riskide artar.
Konu uçucu tarafından (18-02-2010 Saat 04:10:27 ) de değiştirilmiştir.
emeğinize sağlık gerçekten bilgilendirici bir açıklama olmuş, peki aynı durum yine vergi borcu yüzünden el konulan işçi maaşı için de geçerli mi? itiraz edilebiliyor muyuz,edildiği takdirde haciz kalkabiliyor mu, şimdiden teşekkür ederim.
emeğinize sağlık gerçekten bilgilendirici bir açıklama olmuş, peki aynı durum yine vergi borcu yüzünden el konulan işçi maaşı için de geçerli mi? itiraz edilebiliyor muyuz,edildiği takdirde haciz kalkabiliyor mu, şimdiden teşekkür ederim.
emekli olduktan sonra vergi borcu emekli maastan kesilirmi
,
vergi borcum var emekli maaşımdan kesilir mi
,
sgk emekli maaşının ne kadarına haciz koyabilir
,
vergi dairesi blokesi nekadar kesilir
,
vergi borcu olan vatandas emeklilikte maas kesintisi olurmu
,
vergi cezasi maastan kesilirmi
,
vergi borcu yuzunden emekli maasai kesilirmi
,
iflas eden ltd sirket vergi borcu icin mal yoksa emekli maasina haciz orani nedir
,
emeklilikte vergi borcu
,
vergi borcu emekli maasi
,
olen babasinin vergi borcundan dolayi maas kesilirmi
,
borclu emekliden kac yil kesinti yapilir,
emekli maasına ipotek torba yasası,
borcu olsn memur emekli olunca emekli maşı icra konurmu,
memur maaşı hacizli ise emekli olunca durum ne olur,
vergi borcundan dolayı emeklinin maaşı kesilirmi,
bağkurdan emeklilik vergi borcu varken yapılirmi
Selamlar. Öncelikle durumumu anlatmak istiyorum. Şu an bir bankaya 7000 tl diğerine ise 12.000 tl olmak üzere kredi borcum var. 7 bin lik borç her ay...
Yazan: anilakdag Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları