Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
936,37 ...............
Az farkla parasal sinirin ustunde kacirdik. Ben feragat ederdim 14 liradan. Simdi bana yol gosterirmisiniz ne yapalim 950 TL. Heyet karari benim lehime. KVK nin yalan beyanda bulunduguda delilllerle ortada. Ne yapayim. Istanbuldayim.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
2009 yılı için parasal sınır 936, küsur gibi bir rakamdı. Tam hatırlayamadım. Bir dakika siz parasal sınırın üstündesiniz. O halde siz ilamsız takip yapabilirsiniz. İtiraz ederselerse itirazın iptali davası açacaksınız.
Kendim direkt icra dairesine giderek elimdeki kararla basvurudami bulunacagim ? Bu isi bir avukata versem isi alsa bu noktadan sonuna kadar goturse avukat ucreti ve tum masraflarida KVK odese ? Avukat tum parayi aldiktan sonra benim 950 TL mi verse boyle bir calisma sistemi var mi avukatlarin ? Ben artik bunlarla ugrasmak istemiyorum yildirdilar beni. Ne rezil bir firmaymis bu.
Birde ne kadar sure beklemeliyim icraya basvurmadan once. Ben faks cektim KVK ya hesap numaram bu 15 gun icinde odeyin icra hakkim sakli dedim.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Söylediğim gibi hakem heyeti kararı ile ilamsız takip yapabilirsiniz.
Birde ilam ne demek ? ilamsiz takip ne oluyor. Hic kimse ile mahkemelik avukatlik olmadim yabancisiyim bu terimlerim. Ilamli nasil oluyor ilamsiz nasil oluyor. Farki nedir.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Bundan ötesi için bir avukattan yardım alın lütfen.
Cok tesekkur ederim. O zaman ocak 15 e kadar beklerim odemezlerse icraya veririm. Itiraz ederlersede avukat. Icra masrafini once ben oduyorum sonra alacagim ucrete ekliyorum degil mi ?
Zaten 1 haftada kaymakamlikta karari onlara ulastirmis olur. Onlarin bana geri donup hesp bilgilerimi istemesi lazim odeme niyetleri varsa. Zaten niyetleri yoksa tek yok icra. Itiraz ederlerse hadi tuketici mahkemesi ve avukat. Ne zor isler bu isler ya. Tesekkur ederim herkese. Gelismeleri bildirecegim.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Bundan ötesi için bir avukattan yardım alın lütfen.
Bugun KVK Bakirkoye bir sekilde ulasmanin yolunu buldum. Telefonlari acmiyorlar israrli calarsaniz ulasiyorsunuz dahili ozel numarayida ogrendim. Konustugum bayan faksimi aldiklarini. Konuyu Turkiye Nokia'ya soracaklarini ve onaya muteakip odemenin yapilacagini ancak bozuk telefonu tum aksesuarlari vermem sartiyla odeme yapacaklarini soyluyorlar.
Simdi Sorularima gelelim.
Heyetin kararini bozuk telefon ile ilgili herhangi bir sey yazmadigi halde KVK nin telefonu istemesi normal midir ?
Bu telefonu KVK bana satmis olsaydi ya da Nokia Turkiye tarafindan satilmis olsaydi haklilar belki ama ben bu telefonu kendi paramla Nokia USA den alip yasal yollarla Turkiyeye sokup kaydini yaptirdim. KVK ya teslim ettigimde telefon calisiyordu su an kullanilamaz durumda. KVK telefonu tum aksesuarlari ile teslim etmem karsiliginda 950TL odecegini soyluyor. Kararda bunla ilgili birsey yazmiyor. Benim icin manevi degeri var telefonun bir hediyeydi. Calismasada saklamak istiyorum. KVK ya versem telefonu parcalayip bozuk telefonlara yedek parca yapacaklar ise yarayanlari. Buna haklarinin olmamasi lazim. Beni odeme icin aradiklarinda telefon yok desem itiraz ettiklerindede icraya versem. Buna hakkim var mi ?
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
Bende hakem heyetine başvurdum ve lehime karar çıktı.Tutar sınırın üstünde olduğu için firma kararı reddetti.(Ben bilerek müracat etmiştim.Hem gözdağı hemde mahkemeye delil olsun diye)Tavsiye kararı ile birlikte mahkemeye müracat edip kazandım.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
nasah16 rumuzlu üyeden alıntı
Bende hakem heyetine başvurdum ve lehime karar çıktı.Tutar sınırın üstünde olduğu için firma kararı reddetti.(Ben bilerek müracat etmiştim.Hem gözdağı hemde mahkemeye delil olsun diye)Tavsiye kararı ile birlikte mahkemeye müracat edip kazandım.
Bende durum farkli biraz. Firma odemem demiyor. Bozuk telefonuda istiyor sadece. Ben bu telefonu Nokia Amerikadan aldim. Yani KVK dan yada Nokia Turkiyeden degil. Ve bireysel ithalat yoluyla pasaportuma kayit ettirerek getirdigim icin 2 yilda bir olan bu hakkimida gasp etmis oldu KVK. Bozuk telefonu veririrm vermesine ama yurtdisindan getirtecegim baska bir telefonu ucretsiz olarak IMEI kaydi yapma sartiyla verebilirim. Ancak o sekilde zararimi tam anlamiyla tazmin etmis olurlar. Sonucta bozuk telefonun saglam parcalarini diger musterilerin telefonlarinda kullanip bundan gelir elde edecek KVK.
Cevap: Tuketici Hakem Heyetini kazandim peki ya simdi ?
KVK ile tekra rgorustum. Once Nokia Turkiye ile paylasmislar benim karari. Onlar odemeyi reddetmis. Sonra KVK Merkez ile gorusmusler onlarda reddetmis. KVK odemek istemiyor. Mahkemeye verecegim. nasah16 sen avukat tutmusmuydun ? Avukat gerekli mi tuketici Mahkemesi icin ?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku