Konu: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    108
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Selam Arkadaslar; aşagıdaki linkte yeni borclar kanununun tamamını pdf olarak bulacaksınız.Orada sayfa 77 ve madde.137 yi dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Eger bu kanun gecerse ki gececektir o zaman belki bir umut olur.Bu konularda bilgisi olan avukat tanıdıgı olan arkadaslar bu maddeyi bizim durumumuz göz önüne alınarak yorumlatabilir ve buraya yazarsa iyi olur...

http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem23/yil01/ss321.pdf

Hukuki NET Güncel Haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu yargıtay kararı ara
    Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mwu79 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.
    Dediğiz gibi üçüncü şahıslara icra gitmez ama kredi tutarı kadar borçluya ait olan herşeye ev, araba, eşyaya banka el koyar. Zaten evin gitmesi yeterince kötü bir durum. Geride kalanlar hem aileden birini kaybedecekler hem hem de sokağa atılacaklar. Ben bakmakla sorumlu olduğum kimse olmamasına rağmen sigortanın gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bankaların kullanırdıkları döviz kredileri arasında fark mı var? Bazıları döviz kredisi bazıları dövize endeksli kredi sanırım. Benimki döviz kredisi, ben bankaya direkt jpy ödüyorum. Hatta hesaptaki TL'yi bile almıyorlar. Sanki dövize endeksli kredi kullanıp bankaya TL ödeyenlerın olası bir düzenlemeden yararlanma şansı daha yüksek gibi.
    Konu muratkutluer tarafından (06-01-2010 Saat 19:12:09 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
    Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.

Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.

Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.

Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.

AA

İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bach rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
    Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.

Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.

Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.

Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.

AA

Güzel haber umarım ellerini çabuk tutarlar.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

SLMLAR,
    Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
    Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
    .Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
    Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
    JPY en TL YE dönebilir miyiz?
    Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
    Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ebruu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    SLMLAR,
    Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
    Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
    .Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
    Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
    JPY en TL YE dönebilir miyiz?
    Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
    Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
    Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
    Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
    Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
    Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
    Tekrar başınız sağolsun.

Nerede
    izmir
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

arkadaşlar
    vakıflar bankası kredi transfer adı altında
    japon yeni kredinizi tl kredisi ile kapatıyor
    hiçbir masraf almıyor deprem ve diger sigortalarıda zeyilname ile aktarıyorlar
    parayı direk borçlu bankaya aktarıyorlar
    0-60 aya 0.92 faiz oranı ile
    60-120 ay arasını 1.02 faiz oranıyla kredi veriyorlar
    bence japon yeninden kurtulmak isteyenler japon yeni düşünce kapatıp
    tl. krediye gecebilirler
    özelden mesaj yollayan arkadaşlara hayat sigortası iadesi için
    evrakları yolladım kendi bilgilerinize göre düzenleyip
    bulundugunuz kaymakamlıgın hakem heyetine verin
    2 ay içinde sonuçlanıyo ve paralar size iade oluyo

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı muratkutluer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
    Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
    Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
    Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
    Tekrar başınız sağolsun.
    sağolun.kredi 60 ay vadeli 15 ayı bitti.TL ye dönmek için bekleyelim dediğiniz gibi

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kredi borcunuzun anaparasını ve faizini bilmiyorum ama 50 bin TL kredi anaparası ve 0.42 faizi olduğunu varyasarak 45 ay vadede 1.02 TL faiziyle taksitleriniz yaklaşık olarak 1200 TL'den 1400 TL'ye çıkacaktır.

+ Konuyu Yanıtla
134 / 140 Sayfa İlkİlk ... 4142434445464748494104114124125126127128129130131132133134135136137138139140 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayeti babada olan çocuk annenin ikametine geçebilir mi

YENZEDELER

fecebokka

Forum