Selam Arkadaslar; aşagıdaki linkte yeni borclar kanununun tamamını pdf olarak bulacaksınız.Orada sayfa 77 ve madde.137 yi dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Eger bu kanun gecerse ki gececektir o zaman belki bir umut olur.Bu konularda bilgisi olan avukat tanıdıgı olan arkadaslar bu maddeyi bizim durumumuz göz önüne alınarak yorumlatabilir ve buraya yazarsa iyi olur...
Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.
Hayat sigortanızı iptel ettirip parayla belki 1 aylık taksitinizin yarısını ödiyebilme şansınız var. Vefatınız halinde kredinizin teminatı olan ev için hukuki işlem yapılır 3.kişilere haciz işlemi yapılmaz rahat olun. Kredi teminatı önce ev sonra sizsinizdir. Başka kimse değil.
Dediğiz gibi üçüncü şahıslara icra gitmez ama kredi tutarı kadar borçluya ait olan herşeye ev, araba, eşyaya banka el koyar. Zaten evin gitmesi yeterince kötü bir durum. Geride kalanlar hem aileden birini kaybedecekler hem hem de sokağa atılacaklar. Ben bakmakla sorumlu olduğum kimse olmamasına rağmen sigortanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bankaların kullanırdıkları döviz kredileri arasında fark mı var? Bazıları döviz kredisi bazıları dövize endeksli kredi sanırım. Benimki döviz kredisi, ben bankaya direkt jpy ödüyorum. Hatta hesaptaki TL'yi bile almıyorlar. Sanki dövize endeksli kredi kullanıp bankaya TL ödeyenlerın olası bir düzenlemeden yararlanma şansı daha yüksek gibi.
Konu muratkutluer tarafından (06-01-2010 Saat 19:12:09 ) de değiştirilmiştir.
Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.
Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.
Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.
Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.
Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.
Japonyanın yeni maliye bakanı Naoto Kan göreve geçtiğimiz gün başladı.
Kan, göreve atanmasından bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, para birimlerini zayıf görmenin ''hoş'' olabileceğini söyledi.
Önceki Maliye Bakanı Hiroshisa Fujii, Japonya'nın ihracatına zarar veren güçlü yene hoşgörü gösterdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.
Naoto Kan, yeni daha zayıf görmek istediğini ve uygun seviyeye getirebilmek için Japonya Merkez Bankası ile çalışacaklarını belirterek, Japonya'nın yeniden canlanmasına yardımcı olmak istediğini kaydetti.
Japon hükümeti, deflasyon tehdidi ve büyük kamu borçlarıyla savaşıyor. Japonya'nın kamu borcu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 200'ü seviyesinde bulunuyor.
Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama dün 77 yaşındaki eski Maliye Bakanı Hirohisa Fujii'nin sağlık sebepleri nedeniyle istifasını kabul etmişti.
SLMLAR,
Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
.Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
JPY en TL YE dönebilir miyiz?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
SLMLAR,
Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
.Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
JPY en TL YE dönebilir miyiz?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
Tekrar başınız sağolsun.
arkadaşlar
vakıflar bankası kredi transfer adı altında
japon yeni kredinizi tl kredisi ile kapatıyor
hiçbir masraf almıyor deprem ve diger sigortalarıda zeyilname ile aktarıyorlar
parayı direk borçlu bankaya aktarıyorlar
0-60 aya 0.92 faiz oranı ile
60-120 ay arasını 1.02 faiz oranıyla kredi veriyorlar
bence japon yeninden kurtulmak isteyenler japon yeni düşünce kapatıp
tl. krediye gecebilirler
özelden mesaj yollayan arkadaşlara hayat sigortası iadesi için
evrakları yolladım kendi bilgilerinize göre düzenleyip
bulundugunuz kaymakamlıgın hakem heyetine verin
2 ay içinde sonuçlanıyo ve paralar size iade oluyo
Öncelikle başınız sağolsun. Her sigorta poliçesinde kapsam dışı durumlar vardır. Ancak bankanın yaptırdığı hayat sigortasının kapsamının mümkün olduğunda geniş tutması gerekiyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi sigorta zaten borçluya bir şey olduğunda bankanın alacağını tahsil edebilmesi için yapılıyor. Bu sayede de borçlunun yakınları borçtan kurtulmuş oluyor. Sigorta firmasının bu şekilde kıvıracak yer araması sadece size değil bankaya da zarar verecektir. Taksitleri ödeyemeyeceğiniz için banka krediyi tahsil edemez. Evi satışa çıkarması da krediyi kapatmayacaktır. Her durumda banka zarar yazar. Hal böyleyken bankanın sigorta firmasını ödeme yapmaya zorlaması gerekir.
Aynen söylediğiniz gibi şubede kimse ne rahatsızlığın var diye sormuyor. Hatta istemezseniz sigorta poliçesini bile vermiyorlar.
Bildiğim kadarıyla 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız banka borcun tamamını isteme hakkı elde ediyor. Bu da icra sürecinin başlaması demek.
Kredinizin kaç yıl vadeli olduğunu bilmiyorum ama eğer 10 yıl vadeliyse şuan TL'ye dönmesiz ödediğiniz taksit tutarının yaklaşık %60 civarında artmasına neden olur. Yani taksitiniz 1000 TL'den 1600'ye çıkar. Banka TL'ye geçişi bugünkü kurla hesaplayacaktır. Benim tavsiyem şuan JPY'de kalmanız. TL'ye geçiş için JPY'nin düşük olduğu bir anı kollamanız daha doğru olur.
Tekrar başınız sağolsun.
sağolun.kredi 60 ay vadeli 15 ayı bitti.TL ye dönmek için bekleyelim dediğiniz gibi
Kredi borcunuzun anaparasını ve faizini bilmiyorum ama 50 bin TL kredi anaparası ve 0.42 faizi olduğunu varyasarak 45 ay vadede 1.02 TL faiziyle taksitleriniz yaklaşık olarak 1200 TL'den 1400 TL'ye çıkacaktır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku