Disiplin Soruşturmasında Yazılı Bildiri Yapılmadan Savunmam Alındı bununla ilgili fikriniz nedir
NOTsavunmam 2.kere aynı konuda alındı bildiri yapılmadan)
Savunma7. PARAĞRAF: Ancak, davacının savunmasında üç gün mazeretsiz ve izinsiz göreve gelmeme suçuyla ilgili beyanda bulunmadığı, bu sebeple tekrar sözlü ve yazılı savunmasının alınmasının özellikle işlenen suç hakkında savunmanın alınmasının, davacının savunma yapmak istememesi durumunda buna dair tutanak düzenlemesinin 25.05.2009 tarihinde 1019 sayılı yazı ile soruşturma komisyonuna bildirilmiştir. Bunun üzerine davacı da 10.06.2009 tarihinde komisyona yeni bir yazılı ve sözlü savunma vermiştir. Davacı bu savunmalarında da görev yerinde sağlık nedenlerinden dolayı orada bulunmasına olanak sağlamadığını ve bu sebeple üniversite içinde farklı birimlerde bulunduğunu beyan etmiştir.
Savunmaya Cevabım:
7.Paragrafa Cevaben:
Soruşturma sürecinde, savunma, hak arama özgürlüğünün ve adil yargılamanın vazgeçilmez bir koşuludur. Anayasa’nın 90. maddesinde uyarınca Avrupa İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme’nin, savunma hakkının önemini ve gereğini vurgulayan 6. maddesi uyarınca şahsıma tevcih edilen isnadın mahiyet ve sebebinden en kısa zamanda, anladığım bir dille ve etraflı surette haberdar edilmem, Müdafamı hazırlamak için gerekli zamana ve kolaylıklara malik olmam gerektiği, açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu doğrultuda; Soruşturmacı, sicil amirinin 25.05.2009 tarih ve 1019 sayılı yazısını ilgi tutarak savunmamın yenilenmesi gerektiği ve gerekçelerin belirtildiği yazılı bildiriyi 657 sayılı yasanın 130. maddesi ve Anayasa’nın 129/2. maddesine uygun olarak yapması gerekirken böyle bir bildirinin yapılmadığı, 37 gün sonra şahsımın bilgisi dışında ve idarece tek taraflı saptanan nedenlere dayanarak savunmamın yeniden alınması nedeniyle savunma imkanım kısıtlanmış hatta yok sayılmıştır. Anayasamızın 129/2.maddesinde; savunma hakkı tanınmadıkça kimseye disiplin cezasının verilemeyeceği belirtilmiş, bu maddenin gerekçesinde de; kamu görevlisine “ isnadın bildirilmesi, dinlenilmesi, savunma yapma imkanı tanınmasının , bu madde ile güvence altına alındığı” belirtilerek Anayasal güvenceye bağlanan savunma hakkının, kapsam ve uygulamasına açıklık getirilmiştir. Gerekçede de belirtildiği üzere isnadın bildirilmesi ve dinlenilmesi yeterli olmayıp savunma yapılmasına imkan da tanınması gerektiği , aksi halde İdarenin Anayasal kural ile koruma altına alınan savunma hakkını biçim olarak tanıyıp, esaslı noktalardan bunu anlamsız hale getirerek, gerekçesiz bir kararla kişinin cezalandırılması ilgililer hakkında sorumluluk doğuracağı kadar, tesis edilen işlemin hukuka aykırılığını da ortaya çıkarmaktadır. Şahsımın bilgilendirilmesi ve savunma imkanı verilmesi söz konusu değilken, savunma hakkından söz etmek de mümkün olamamaktadır. Bu ise Anayasanın 129.maddesinin ihlalini göstermektedir. Bu nokta esaslı bir şekilde göz önünde bulundurulmalıdır.
İdarece yapılan uygulama şekil ve usul paralelliği ilkesine de aykırıdır. Şekil ve usul paralelliği uyarınca, bir idari işlemin tesisi sırasında izlenen şekil ve usul kurallarının, idarece; o idari işlemin kaldırılması, geri alınması, değiştirilmesi veya düzeltilmesi esnasında da aynen uygulanmasıdır.
İdarî işlemin yapılış sürecinde, idarenin izleyeceği usulün, serbest bir şekilde kendi takdirine bırakılması; idarî işlemin yapılışında gizlilik, muhatabın işlemden haberdar edilmemesi ve bilgi edinme imkânı tanınmaması; işlemin yapılışında farklı idarî usullerin uygulanması sonucu pek çok sakıncayı da beraberinde getirmiştir. Hal böyleyken, İdarenin konuyu etraflıca aydınlata bilmesi , isnadın bildirilmesi, savunma yapma imkanı tanınması söz konusu değilken nasıl mümkün olabilecektir? Böyle bir uygulama içine sokulan şahsımın, takdir edersiniz ki etkili savunma yapması, hak araması, adaleti bulması mümkün olamamıştır. 1.savunmamın alınması aşamasında kusurlu tebligat yaparken, 2.savunmamda tebligatı yapma gereği bile hissetmemeleri gerçekten düşündürücüdür. Üstelikte idari işlemin gerekçesinin belirli bir konuda ayrıntılı bilgi almak olmasına rağmen.
Cevap: Disiplin Soruşturmasında Yazılı Bildiri Yapılmadan Savunmam Alındı bununla ilgili fikriniz nedir
Siz her ne şekilde savunma yaparsanız yapınız.İdare size ceza vermeyi aklına koymuş gibi geldi bana öncelikli olarak tebliğatta problem var mahkemeyi kazanırsınız
Çalışmakta olduğum kurumda kurumun en yüksek amiri hakkında 657. sayılı DMK'nun 45. maddesine muhalefet ettiği için il müdürlüğüne şikayette bulundum...
Geçirmiş oldugum bir disiplin soruşturmasında ifadem adli olaylarda olduğu gibi CMK 146. maddeye göre alındığına dair not vardı.Bunu biraz araştırdım...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku