ben 2000 yilinda alman vatandasi olan esimle türkiyede evlilik yaptim, su an almanya da yasiyorum. Kisa bir süre önce Almanya da alman hukukuna göre bosandik. Ve tabiiki benim türkiyede bosanmam gerekecek. Kendisiyle buradaki avukatim türkiyede bosanmak icin vekalet vermesini belirtti ve kabul etti.
Benim Srularim söyle;
- Türkiyede bosanmam icin veya buradaki bosanma kararinin türkiyede taninmasi icin tam olarak ne yapmam gerekiyor?
- Bosandigim esimin vekalét vermesi yeterlimi?
- Benim sürekli bosanma davasi icin orada bulunma mecburiyetim varmi?
- Kisaca cok cabuk bir sekilde nasil yapabilirim bu islemler?
Sizlere vereceginiz bilgilerden dolayi simdiden cok tesekkür ederim.
Merhabalar!
Benim buradaki alman avukatim kendisine, benim türkiyede bosanmam icin ondan bana vekalet vermesini rica etti. O da kabul etti. Eger kendisinden vekalet alabilirsem ben türkiye de dava acabilirmiyim kendisi türkiye ye gelmeden?
Lütfen Yardim Edin. Benim Evleneceğim Nişanlim 2002 Yilinda Alman Kanunlarina Göre Almanyada Boşanmiş. Kendisi Türk Ama Alman Vatandaşi Benim Nişanlimla Almanyada Alman Kanunlarina Göre Evlenebilmem Için 2002 Yilinda Gerçekleşen Boşanmanin Türkiyede Tanitilmasi şartmi. Bana Bir Zorluk çikartirlarmi???? şimdiden Teşekkür Ederim. Iyi çalişmalar
Cevap: Almanya'daki boşanmanın Türkiye'de tanınması
slm
ismin sude naz ben buraya bugün üye oldum konuyu yanlis actimsa özür dilerim bilmiyorum cünki nazil oldun ben 1998 de tr de evlendim 2000 yildinda alman vatandasi oldum esim tr vatandasi kaldi almanyada bosanma davasi actim suan bosanma davasinin bittmesine az kaldi diyor avukatim
avukatim dan edindim bilgilere göre alman vatandasi oldum icin ve alman kanunlarina göre bosanicam icin trde tenfiz yani tanitim yapmama gerek yokmus dedi bende bir tr de avukata sordum ve bana demesi buydu bosanmis olan kesin belgleyle trde tanitim yapmam lazimmis ve bu 1 sene süremis yoksa trde bosanmis kabul edilmiyormus simdi hangi avukatin söyledi dogru ve ne yapmam lazim ki bu tanitim 1 sene sürmesin bana bir avukat cevap verise cok sevinirim simdikden cok tsk ederim saygilar
öncelikle herkese merhaba. benim sorum abim hakkında abim alman vatandaşlığına kabul edildi ancak Türk vatandaşlığından çıkması için yapması gereken bazı şeyler olduğu söylendi. mesela ; abim almanyada alman mahkemesinde boşandı ve bunun türkiyede tanınması gerekiyormuş benim 1. sorum türkiyede tanınması demek boşanması anlamına mı geliyor? buarada abimin ayrıldığı eşi alman vatandaşı olmuştu bu tanınma işlemi için onunda vekalet vermesi gerekiyor mu yoksa abimin türkiyede avukata vekalet verip boşanma ilamını göndermesi yeterli mi?
2. durum abimin çocukları ile ilgili çocukların doğumu türkiyeye bildirilmediği için şimdi önce çocukların konsolosluğa pasaportlarının götürülüp kaydedilmesi sonra yeniden türk kaydından çıkarılması gerekiyormuş. bu gerçekten gerekli mi gerekliise anne babanın her ikisinin de kayıt esnasında konsoloslukta hazır bulunması gerekiyor mu?
Türk medeni kanunlarına göre Türkiyede evlenen çiftlerden bir eş boşanmayı kabul etmediği sürece Alman aile mahkemesi boşanma işlemi yapamaz.
Bunun için her iki tarafın boşanmak için Türk aile mahkemesine başvurması çıkan mahkeme kararınında Almanca tercümesi yapılması gereklidir.
Alman aile mahkemesi sadece eşi sınırdışı etmek için,yabancılar daireside bu boşanma kararını gerekçe gösterek sınırdışı etmek için Türklere hukuk üzeri siyasi oyunlar oynamaktadırlar ve ortada küçük bir çocukta varsa Almanyada kalan eşe kasıtlı ve hukuk dışı velayet vermekte ve sınırdışı ettiği eşede çocuğu göstermemektedir.
Bu durum Alman Anayasasının 6.maddesine aykırı olduğu halde Türklere çifte standart olarak yapılmaktadır.Bu yüzden kesinlikle Almanyada Alman medeni kanunlarına göre yetkisiz bir mahkemede usülsüzce boşanmayın,başınıza daha sonra bir dünya işin içinden çıkılmaz sorun getiriyorlar.Aman dikkat !
Ben 1989 da Almanyada bir alman vatandaşı bir bayan ile evlendim aynı yılın sonunda ayrılarak Türkiye'ye döndüm.Ayrıldığım eşim bir süre sonra alman mahkemesinde boşanma davası açtı ve dava gıyabımda devam etti ve alman mahkemesi beni yüzde yüz haklı bularak 1991 yılında bizi boşadı,karar kesinleşti.
Bir süre sonra boşandığım alman bayanın kütüğümden silinebilmesi için tenfiz davası açmam gerektiğini öğrendim ve Türkiye'de bir avukata dava açması için vekalet verdim.Bir süre sonra vekalet verdiğim avukat vefat etti,tüm evraklarım ondaydı,aradan epey bir süre geçtikten sonra vefat eden avukatın bürosunu devralan avukata başvurduğumda evraklarımı bulamadıklarını bildirdi.Dolayısıyla kesinleşmiş alman mahkemesi karar metni kaybolmuş oldu.
Aslının kopyasının tarafıma gönderilmesi için almanyadaki ilgili mahkeme görevlisine telefonla müracatta bulunduğumda beni telefonda bir dövmediği kaldı !Böyle bir evrak nasıl kaybedilir,kararı veren hakim öldü,tarihi çok eski gibi bir sürü saçma sapan konuşmaların ardından şahsen gidip müracaat etmem gerektiğini söyledi.Şahsen gitme olanağım olmadığından ayrıldığım eşime telefon ederk durumu izah ettim ancak,nasıl olur biz boşandık,türkiye de nasıl evli gözükürüz diyerek inanmadı ve yardımcı olmadı,üstüne üstlük izini kaybettirde,şu an kendisine ulaşamıyorum.
Bu arada ayrıldığm alman bayana türk vatandaşlığı verildiğini de öğrendim,yani şu anda çifte vatandaş ve bildiğim kadarıyla almanya çifte vatandaşlığı kabul etmiyor.
Benim yardım istediğim konu,bu bayan aynı zamanda türk vatandaşı olduysa hala tenfiz gerekirmi?Gerekirse boşanma ilamının kayıp olduğu ve aslının aynı kopyasını şu anki olanaklarımla temin edemediğim bir ortamda ne yapmam gerekir?Evlenirken türk mahkemelerinden bir işlem yapmadan almanyada alman kanunlarına göre evlenip,yine alman kanunlarına göre alman mahkemesince boşanmış olmamıza rağmen bu tenfiz nedeniyle bir TC vatandaşı olmama rağmen kendi hukuk sistemimiz tarafından medeni haklarım kısıtlanmış olmuyor mu?Zira bu bayan orada belki evlenmiştir bile ama ben 1991 yılından beri en doğal insani hakkım olan evlenme hakkımdan yararlanamıyorum çünkü bu bayan hala kütüğümde eşim olarak gözüküyor !
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum,saygılarımla.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku