İstanbul'da doğdum...Kurtuluş ve Etiler'de beş yaşına kadar yaşadıktan sonra Ailece o zaman İstanbul'un dağ başı olarak kabul gören Ataköy'e taşındık...
Kilise hemen yanı başımdaydı yaşadığım semttte... Annem ve babam ibadetin yeri olmaz kızım derdi; Kilise'ye gider duamızı ederdik. Şimdi -10 seneyi aşkını bir süredir- Ataköy devamı daha da uzak bir semtte yaşıyorum. Camisi henüz yapılan bir semtte..Sabah 05.00 gibi kalkmaya alışkın olduğum için önce ezan sesini arıyor kulaklarım...
Evet ibadetin yeri olmaz günü gelir İstanbul St.Antuan'da duanızı edersiniz ya da Mardin'de bir kilise'de...
İnanmanız şart değil; daha 13 yaşındayken her gün namaz kılamadığı için üzülen babama söylediğim gibi; "Senin bu kadar iyi insan olman en büyük ibadet değil mi?"
Çok şükür ki; oğlum da benim gibi yetişti; daha yaşı biraz küçük ama hurafelere inanmıyor; Annesinin yetiştirdiği gibi düşünüyor ve inanıyor...)
Doğu'yu bir tek ille tanıdım açıkçası...
Mardin'le.. Bir kaç gündür taşınma hazırlıkları yaparken aldığım bir kart ve altına yazdıklarım ilişti gözüme;
Mardin gezisi sonrası St.Antuan civarından almış ve canım kadar sevdiğim Mardin'li bir arkadaşa ithafen bir yazı yazmışım..
Benim canım kardeşim seninle ülke gerçeklerini sanal değil reel olarak tanıdım; bulunduğun yerde iki gün kalsam da ülke gerçeklerini ve ayrılmaz bütünlüğümüzü gördüm
; Benim şaşkın bakışlarıma büyük bir erdemle ve benim gibi hiç şaşırmadan sabır verdiniz.Şaşkındım;Zira her yeri İstanbul gibi tahayyül ediyordum...
O kadar şaşırdım ki; Türkiye'de ve hep İstanbul'da yaşayan ben Mardin'de geleneksel giysileriyle sokakta dolaşan rahip ve hahamlara şaşırdım. Ben bu medeniyeti bunca senedir yaşadığım İstanbul'da görmedim..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu av.ferda tarafından (02-12-2009 Saat 05:31:46 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ateizm bu mudur? Ateistler böyle mi inanıyor?
Saçma sapan bir inanca sahip de olsa inancından ve düşüncesinden dolayı bir insanın hayatına son verilmemeli. Elbette "sapkın" fikirlerin sapkın eylemlere dönüşmemesi için tedbir almak, zararlı ceryanlardan vatandaşını korumak devletlerin insiyatifindedir.
Bayanlar baylar bu kadın ateist midir?
Ateistlik nedir sayın Avukat bey? mantıklı bir tarif yapında bizde cevaplıyalım.. kişilerin ateist, budist, sado mazoşist, islamist, yahudist, hristiyanist diye tanımlaması varmıdır hukukun kitabında?
Kanımca Ateistlik diye bir kavram yoktur, İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ vardır...
Adı geçen sapkın tarikat hakkında araştırma yapılıp burada bilgiler paylaşılırsa tartışmayı genişletme ve farklı pencerelerden yorum yapmamız mümkün olabilir.
Başkalarına bir zarar vermediği sürece, Kanunlara, nizamlara aykırı düşmediği sürece herkes düşüncesinde ( dininde demiyorum dikkat edin) serbesttir... mesela ben dünyayı kuşların yarattığına inanırım... siz beni bu inancımdan ötürü sapkın olarak göremezsiniz... Eğer siz beni sapkın olarak görebiliyorsanız, bende sizi yılın belli dönemlerinde sabahtan akşamaca aç duran, yılın belirli günlerinde inanç adına milyonlarca hayvanı katleden, günde 5 defa abuk subuk hareketler yapan, 3-5 bayanla evlenmeyi normal karşılayan sapkın bir tarikat üyesi olarak görürüm...
O insanlar Dünyayı veya insanları uzaylılaraın yarattığına inanıyorlarmış.. bunda şaşılacak ne var? neden sapkın olsunlar? belkide doğru yolu buldular...
Sizin sapkınlığınız size, benim sapkınlığım bana.. Saygılarımla..
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
"Sapkın" deyimi haberde geçiyor koskoca gazete böyle yazmışsa var bi dayandığı.
Hem yukarıda sözü geçti topluca intihar filan şeklinde eylemleri var. İnsanın en zayıf yeri evladıdır çocuğunuzun bu türden bir tarikata katılmasında mahsur görmezseniz elbette siz alnından öpülecek bir safsınız ya da bizi saf yerine koyuyorsunuz.
Kuşlara da tapılabilir ama kuş gibi uçmak için topluca yüksek bi yerlerden atlamak kuş beyinli olmakla yakından alakalıdır.
Sabahtan akşama kadar aç durmayan acın halinden anlamaz, Sene de bir defa olsun etini başkasıyla paylaşmayan, insanı yediği hayvandan ayıran vasıflarının farkına varamaz.
Günde beş defa abuk subuk hareketleri yapmak şart değildir. Dilerseniz avuç dolusu parayı spor salonlarına saçıp aletli aletsiz abuk subuk hareketlere katılabilirsiniz.
Şimdi sağolsun belediyeler parklara parası olmayan halkı düşünüp abuk subuk hareketlerde kullanmak üzere aletler koymuş onlardan da yararlanmak mümkün.
Hiç bir inanç çok evliliği teşvik etmez sınır getirilmiştir. Günümüzde tek eşle evlenmeye hal bırakmayan sistem bunu bize lütuf diye sunuyor. Dört kadınla evlenecek imkanı bulun sonra tek eşle iktifa edin bu da fazilettir. Boşanma ve nafaka forumlarına bakıp ibret alabilirsiniz.
Burda yazılanlardan ateizm demek bir olan Allah'a inanmamaktan başka bir şey değil çıkıyor.
O halde kuşlara, sıçanlara, tavuklara tapanlara da atesit diyebilirmiyiz?
(Ateistlerden ilk kez özür dileyerek soruyorum)
Olaya gelecek olursak
Türkiye imzalamış olduğu uluslararası anlaşmalar nedeniyle ,teslim edilecek kişi eğer ki ölüm veya insanlık dışı bir ceza ile cezalandırılacaksa bunun TESLİM ETMEME YÜKÜMLÜLÜLÜĞÜ altındadır.
Birleşmiş milletler Mülteciler Komserliği Budurumun takipcisidir.
Bunun yanında Türk adli makamları da hertürlü idari karara karşı bu kişiye hukuksal olarak kendini savunma ,mahkeme önünde tartışma hakkı vermektedir.
AKSİ BİR teslim ve hukuksal hatalar ,Türkiyeyi Uluslararası arenada ZOR DURUMDA bırakır.Tazminat öder.Bunun yanında siciline kara bir leke sürülür.
TÜRK DEVLET ANLAYIŞINDA AMAN EDENE ,SIĞINANA SAHİP ÇIKILMASI DA TARİH BOYUNCA İLKEMİZ OLMUŞTUR.
Bu evrensel ilkelerimizi ,Tarihin derinliklerinden gelen örf ve gelenekleri
"Sapkın" deyimi haberde geçiyor koskoca gazete böyle yazmışsa var bi dayandığı.
Yapmayın Engin bey, siz halen medyaya kayıtsız şartsız inananlardan mısınız?
Hem yukarıda sözü geçti topluca intihar filan şeklinde eylemleri var. İnsanın en zayıf yeri evladıdır çocuğunuzun bu türden bir tarikata katılmasında mahsur görmezseniz elbette siz alnından öpülecek bir safsınız ya da bizi saf yerine koyuyorsunuz.
Şu durumda "anlımızdan öpülecek bir saf" payesine erişmemek için, "ola ki çocuğuma zarar verir" düşüncesi taşıdığımız herkesi idama mı gönderelim. Salt şüpheyle???
Sabahtan akşama kadar aç durmayan acın halinden anlamaz,
Sabahtan akşama kadar aç duranların da açın halinden anlamadığı ortada. Hele akşam için hazırlanmış, envai çeşit yiyecekle dolu, mükellef bir sofranın kendisini beklediğini bilip dururken. Hem akşama kadar aç kalmak ne ki?
Sene de bir defa olsun etini başkasıyla paylaşmayan, insanı yediği hayvandan ayıran vasıflarının farkına varamaz.
Oldu mu şimdi? İllaki ki "etimizi" mi paylaşmamız lazım, hayvandan farkımız olduğunu anlayabilmek için.
Hem maksat muhtaçlara geçici /anlık / öğünlük etsel çözümler üretmek midir gerçekten? Başka zamanlarda "etimizi" değil de, gelirimizi paylaşsak mesela, okutsak, borçlarını ödesek, bizim etimize muhtaç olacaklarına kendi etlerini temin yolu açsak, sadaka aldıklarında hissedecekleri ezikliği, onursuzluğu bertaraf edecek başka çözümler bulsak hayvandan farkımız olduğu çıkmaz mı ortaya?
Şimdi sağolsun belediyeler parklara parası olmayan halkı düşünüp abuk subuk hareketlerde kullanmak üzere aletler koymuş onlardan da yararlanmak mümkün.
) Ben bu aletlere hiç abuk sabuk gözüyle bakmıyorum. Güzel ve faydalı bir hizmet olarak görüyorum aksine. Özellikle belli bir yaşın üstündeki insanlar için, hele hele osteoporoz rahatsızlığı olan kadınlar için müthiş faydalı bir hizmet.
Hiç bir inanç çok evliliği teşvik etmez sınır getirilmiştir.
Çok eşliliği teşvik etmez ama tek eşlilik için de emredici hükmü yoktur semavi dinlerin. Aksine, peygamberlerin çok eşliliklerine dair epeyce de kıssalar bulunur.
Burda yazılanlardan ateizm demek bir olan Allah'a inanmamaktan başka bir şey değil çıkıyor.
O halde kuşlara, sıçanlara, tavuklara tapanlara da atesit diyebilirmiyiz?
(Ateistlerden ilk kez özür dileyerek soruyorum)
Ateistle teist arasındaki farkla ilgili kimin söylediğini hatırlamadığım bir söz vardı. Mealen şöyle birşeydi.
Ateist, tüm Tanrıları reddeder, Teist ise biri hariç hepsini.
Ateizm materyalist bir yaklasimdir ve geri kalan her seyin varligini reddeder. Onlarin yokluguna inanir demek de yanlis olmaz. Deist ise bir yaraticinin olduguna inanir, ancak yazili dinlerin hepsinin dogmatik, insan yapisi deli sacmasi olduguna inanir.
Ilhan Arsel "Kuran'in Elestirisi" adli kitabinda herseyi cok güzel aciklamis. Bu baglamda bu düsünceler mantiksiz da gelmiyor...
İsrail'de kendini "tarikat lideri" olarak tanıtan bir adamın, 21 kadını köle gibi kullandığı, tecavüz ettiği ve ensest ilişkiye girdiği ortaya çıktı.
İsrail'in gündeminde, kendisine "tarikat lideri" diyen Goel Ratzon var. Kadınları, doğaüstü güçleri olduğuna inandırıp harem kuran Ratzon, 21 kadını köle gibi kullanmak, tecavüz etmek ve ensest ilişkiye girmek suçlamasıyla yargı karşısında.
60 yaşındaki Goel Ratzon'un, kendini Mesih gibi göstererek kadınları doğaüstü güçleri olduğuna inandırdığı bildirildi. Çok kötü koşullar altında tuttuğu kadınların paralarını elinden alan Ratzon'un, onlarla zorla ilişkiye girdiği ve bu kadınlardan tam 49 çocuğu olduğu ortaya çıktı.
Hatta 60 yaşındaki adamın öz kızlarına tecavüz edip hamile bıraktığı söyleniyor.
Tüm bunlar, Ratzon'un mahkum ettiği üç kadının sosyal yardım yetkililerine şikayette bulunmasıyla son buldu. Bir süredir Ratzon'dan şüphelenen ancak hakkında somut bir delil bulamayan İsrail polisi şikayetler üzerine Ratzon'u tutukladı.
Geçen ay hapse konulan Goel Ratzon'la ilgili delilleri toplayan savcılar, şimdi ona , insanları köle gibi kullanma, tecavüz ve ensest ilişki gibi suçlamalar yöneltti.
Suç dosyası oldukça kabarık olan Goel Ratzon ise tüm bu iddiaları reddediyor. Kadınların kendi istekleriyle onunla birlikte olduğunu savunuyor.
arkadaşlar geçen yıl nisan ayında mütahitten inşaattan ev aldık .35 milyar peşin ödedik. yılbaşına kadar teslim alacaktık. yetişmedi dedi. sözleşmeye...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kapalı Otopark Girişinin Aşırı Dar...
31-10-2025, 11:43:51 in Kat Mülkiyeti Hukuku