+ Konuyu Yanıtla
4 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 57 ileti bulundu.
    İletiler
    131
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma davasında ilginç bir karar ve alınan dersler

Alıntı Bay_x rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.İlk yapman gereken eski avukatını bağlı olduğu baro ya şikayet etmen ve sonuç alabilmen için elinden geleni yapmanı tavsiye ederim.Böyle şey olurmu ALLAH aşkına ızgın: .Maalesef ülkemizde çok güvendiğimiz yargıya olan güven al aşağı oldu.kanunlarımızda 3 yalancı şahit adamı ipe götürebilir ve bunu hakimlere rahatlıkla kabul ettirebilirsiniz.Yalancı şahitler sorgulanamaz çünkü onlar demişse doğrudur.Bence bu hukuk değil guguk tur.Ama çıkan sonuclar maalesef ocaklar yıkıp insanın geleceğini karartabiliyor Allah kötüye aman vermesin ve onlarla dürüst doğru kişileri karşılatırmasın elbet herkes er geç ettiğini bulacaktır.Benim sana tavsiyem bu davanın peşini bırkama dediğin gibi güvenebileceğin sağlam karakterli bi avukat ile davanın takipçisi ol Allah yardımcın olsun.
    oda bişeymi karşı tarafın çıkarttığı bir şahit ceza davasında serefi ve namusu üzerine yemin ederek hiç bişey görmediğini söylüyor. aynı şahit boşanma davasında şahit oluyor ve aynı olaya ait (hiç bişey bilmediğini iddia ettiği olay )olguları roman gibi anlatıyor bunu biz yargıtaya gönderdik belgesiyle .

sayın hakim bey de bu şahiti baz alıyor. bu ülkede adalete güvenim kalmadı elimde olsa ilk önce bu adalet sistemindeki herşeyi bildiğini sanan ama insanların yüzüne baka baka yanlış karar veren bu hakimleri bu sistemden uzaklaştırırım ilk önce .
    yanlış karar vermekle insanların hayatlarını karartıyorlar .yargıtaydan karar döndüğünde ise hiç bişey olmamış gibi kararı değiştiriyorlar . peki çektiğiniz stres ne olacak ?insanlar meslek hayatlarında yanlış bişey yaptıklarında nasıl cezalandırılıyorsa hakimlerde cezalandırılakın ozaman bakın yanlış kararlaraın altına imza atabiliyorlarmı .
    ilk önce kararın döndüğü zaman bu karardan psikolojik olarak zarar görmüş kişiye dava yolu açılmalı .kimsenin pardon özürdilerim yanlış vermişim kararı diye işin
    içinden sıyrılmaya hakkı yok.bir mühendis nasıl çizdiği projeden sorumlu oluyorsa hakimlerde verdiği kararın ardında durmalı ve gerekli yaptırımlarla cezalandırılmalı .

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma davasında ilginç bir karar ve alınan dersler konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma davasında ilginç bir karar ve alınan dersler konulu hukuk haber
    Konu kibfeyzo tarafından (11-07-2009 Saat 17:55:43 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

önerileriniz ve cevabınız için teşekkür ederim.
    Ancak eski avukatımı baro ya şikayet etmem durumunda nasıl bir süreç işliyor.
    Şikayet haklı bulunursa ne olur?
    Bulunmazsa ne olur?

En önemli delil, duruşmada beni konuşturmaması ve önemli bir tanığımdan vaz geçmesiydi (ilgili tanık bir sonraki duruşmaya gelecekti). Tanıktan vaz geçebilmesi için benden bir yazılı talimat alması gerekirmiş diye birşey duydum. Böyle birşey var mı? Yoksa kafasına göre önemli bir tanıktan vaz geçebilir mi bir avukat.

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Temyiz Dilekçesi

Tüm hafta çalışıp dosyayı bu kadar toparlayarak bugün avukatımla aşağıdaki şekilde bir temyiz dilekçesi yazdık. eksik yanlış hususlar olabilir. Eğer yoksa da başka boşanan arkadaşlara örnek olarak foruma yüklüyorum belki faydalanırlar. Yorumlarınız varsa henüz 6 günüm var onları da dikkate alarak değişiklik yapabiliriz.

Bir tek Sorum var : davalı dilekçesinde benim tanığımdan vaz geçtiğimi beyan ederek delillerimin sağlam olmadığını iddia etmiştir. Oysa durum avukatımın duruşmada benden izinsiz olarak (ve benim müdahalemi orada engelleyerek) tanığımdan vaz geçmiştir. Bu durumu aşağıdaki dilekçede dile getirmemde fayda var mıdır? Bana fayda veya zararı olurmu?

Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Yerel mahkemenin kararını usul ve yasaya aykırı bulduğumuzdan kabul etmiyor ve temyiz ediyoruz. Şöyle ki;
    1. Yerel mahkeme, dosyaya sunduğumuz ve davalı kadının güven sarsıcı hareketlerde bulunduğunu açıkça ortaya koyan, davacı müvekkilim üzerine kayıtlı ve davalı kadın tarafından 3 yıldır kullanılan, gecenin geç saatlerine kadar devam eden, iş yerinden bekâr bir erkeğe ait telefonla olan görüşmelerini gösteren kayıtları göz önünde bulundurmamış, kusurun ağırlığını belirlerken dikkate almamıştır. Oysa yerleşik Yargıtay içtihatlarında, güven sarsıcı hareketlerde bulunan, gece geç saatlerde yabancı erkeklerle uzun süreli görüşmeler yapan kadının boşanmada ağır kusurlu olacağı ve kusurlu taraf lehine manevi tazminata hükmedilemeyeceği belirtilmektedir. (Yargıtay 2. HD 2003 / 4190 E. 2003 / 5240 K. Sayılı kararı) Dosyaya sunduğumuz davalı kadının telefon kayıtları ile güven sarsıcı hareketlerde bulunduğu ve iş yerinden başka bir erkekle gece geç saatlerde uzun süreli görüşmeler ve mesajlaşmalar yaptığı sabit olmuştur. Sayın Mahkeme’nin bu hususu göz önünde bulundurmadan müvekkilime ağır kusur yükleyip hüküm tesis etmesi usul ve yasaya aykırıdır.
    2. Yerel Mahkeme kararının gerekçe kısmında boşanmayı T.M.K. 166/2 maddesine dayandırmış ancak hüküm kısmında hükmü T.M.K. 166/1 maddesi üzerinden tesisi etmiştir. Genel boşanma nedenleri T.M.K. 166’ncı maddesinde düzenlenmiş olup, T.M.K. 166/1 fıkrasında evlilik birlikteliğinin temelinden sarsılması veya müşterek hayatın yeniden kurulamaması nedenine dayanarak kusursuz eşin açacağı boşanma davası, T.M.K. 166/2 fıkrasında ise kusurlu hareketleri ile evlilik birliğinin sarsılmasına sebebiyet veren eşin açacağı boşanma davası düzenlenmiştir.
    Sayın mahkemenin gerekçe kısmında T.M.K. 166/2 maddesine dayanmasına rağmen hükmünü T.M.K. 166/1 maddesi gereğince tesis etmesi kararın gerekçesi ile hükmü arasında çelişki oluşturmaktadır. Bu şekilde tesis edilen boşanma hükmü de usul ve yasaya aykırıdır.

3. Gerekçeli kararda "dinlenen tanıkların beyanları birlikte değerlendirildiğinde davacının davalıya şiddet uyguladığı, hakaret ettiği, davalının da ev işlerini gereği gibi yerine getirmeyerek kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Ağır kusurlu eş davacı olmasına rağmen davalının da kusuru bulunmaktadır" denmiştir.
    Davacı müvekkilimin eşine şiddet uyguladığına ilişkin inandırıcı hiçbir kanıt bulunmamaktadır. Nitekim karşı taraf şiddete maruz kalmış olsaydı bu hususu kanıtlayan doktor raporunu dosyaya sunması gerekirdi. Dosyada böyle bir rapor olmadığı gibi, 03.02.2009 tarihli celsede dinlenen tanık Dr. XXX taraflarla ortak görüşme yaptıklarını, bu görüşmede karşılıklı şiddet ve hakaretten bahsetmediklerini beyan etmiştir. Psikiyatr huzurunda hiçbir şekilde hakaret ve şiddet hususunun konuşulmaması, davacının davalıya hiçbir şekilde hakaret etmediğinin ve şiddet uygulamadığının açık bir kanıtıdır.
    Dinlenen davalı tanıkları A XXXX, B XXXX, C XXXX davalının kız kardeşleri olup D YYYY ise davalının ablasının arkadaşıdır. D YYYY tanıklığında evliliklerinin altıncı ayında davalı kız kardeşleri ile birlikte evlerine gittiğinde davacı evde yoktu, davalının yüzünde ve boynunda kızarıklıklar ve tırnak izleri vardı demiştir. Taraflar Kasım 2006 tarihinde evlenmişlerdir. Davalı tanışı evliliklerinin altıncı ayında eve gittiğini söylemektedir. Bu da Mayıs 2007 ayı civarına tekabül etmektedir. Oysa dosyaya sunduğumuz lojman giriş kayıtlarında bu kişinin 2007 Mayıs ayı civarında tarafların müşterek konutuna gelmediği açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu tanık tarafların müşterek evine lojman kayıtlarına göre Mayıs 2008 tarihinde gelmiştir. Oysa bu tarihte müvekkilim dosyaya sunduğumuz pasaporttan da anlaşılacağı üzere yurtdışında bulunmaktaydı. Ayrıca aynı kişi lojman giriş kayıtlarına göre Kasım 2008 tarihinde bir kere daha gelmiştir. Bu tarihte de müvekkilim zaten evde olmayıp Ekim 2008 tarihinde boşanma davası açmış bulunmakta ve müşterek konutta yaşamamakta idi. Tanığın beyanı tamamen gerçek dışı olup görgüye dayalı bir bilgisi olmadığı gibi taraflıdır.
    Davalı tanıkları ve davalının kız kardeşleri olan A XXXX ve C XXXX evlendikten iki ay sonra davalının kendilerini çağırması üzerine gece saatlerinde müşterek haneye geldiklerini söylemişlerdir. Oysa dosyaya sunduğumuz lojman giriş kayıtlarına göre davalının kız kardeşlerinin evlilikten iki ay sonra gece saatlerinde müşterek haneye gelmedikleri açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu tanıkların beyanları da kardeşleri olmaları nedeni ile gerçeği yansıtmamakta ve taraflıdır.
    Diğer davalı tanığı B XXXX da davalının kız kardeşi olup tarafların evliliklerinin altıncı ayında evlerine gittiğini söylemiştir. Yine lojman kayıtlarına göre 2007 Mayıs ayı civarında bu kişinin de lojmana girişi söz konusu değildir. Bu da davalının diğer kardeşleri gibi gerçek dışı ve taraflı beyanda bulunmuştur.
    Davalı tanığı E TTTT talimatla alınan ifadesinde 2008 yılı Mart ayında davacının davalıyı dövdüğünü davalının kendisini telefonla arayarak söylediğini belirtmiştir. Oysa davacı müvekkilim Mart 2008 ayında yurtdışına gitmiş ve orada iki aydan fazla bir zaman kalarak Mayıs 2008 ayında yurda dönmüştür. Dosyaya ibraz ettiğimiz pasaport kayıtları bu kişinin gerçek dışı konuştuğunun açık kanıtıdır.
    Mahkeme gerekçeli kararında “davacı davalıya şiddet uyguladığı dinlenen davalı tanık beyanları ile sabit olmuştur” denmiştir. Yukarıda açıklanan gerekçelerden de anlaşılacağı üzere müvekkilim davalıya asla hakaret edip şiddet uygulamamış aksine her zaman karşı tarafın hakaretlerine sükûnetle karşılık vermiştir. Kaldı ki lojman gibi ortamlarda en ufak bir tartışmanın bile komşular tarafından rahatlıkla duyularak müdahale edileceği ortadayken, davalı olaylara en yakın tanık olabilecek herhangi bir komşusunu gösterememiştir. Resmi belgeler ve kayıtları karşısında davalı tanıklarının gerçeği beyan etmedikleri kanıtlanmasına rağmen bu husus mahkemenin dikkatini çekmemiştir. Hal böyle iken mahkemenin gerekçeli kararında davacının davalıya hakaret edip şiddet uyguladığı ve ağır kusurlu olduğu değerlendirmesi usul ve yasaya aykırıdır. Bütün bu resmi belgelerden de anlaşılacağı üzere davacı müvekkilim asla kusurlu olmayarak gerçek dışı ithamlara maruz kalmıştır ve kabul etmemekle birlikte müvekkilimin ekonomik ve sosyal durumu doğru olarak değerlendirilmeden, 10000TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesi de miktar yönünden hukuka aykırıdır. Kaldı ki, yine kabul etmemekle birlikte müvekkilimin şiddet uyguladığı iddia edilen dönem evliliğinin ilk altı aylık dönemidir. Bu dönemden sonra evlilik birlikteliği devam etmiştir. Yerel mahkemenin bu dönemde olduğu iddia edilen ve tarafımızdan gerçek dışı olduğu resmi belgelerle kanıtlanan olaylara dayanarak hüküm vermesi usul ve yasaya aykırıdır.

İletiler
    492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok güzel olmuş. Bu iddiaları çürüten beyanları mahkeme bitmeden yazılı olarak dosyaya aynı şekilde sunmuşmuydunuz?

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba, fazlasını bile sunduk. Ancak dikkate alınmadı.
    Ayrıca forumu takip eden üyelerin seyretmedilerse Ferhan Şensoy'un PARDON isimli filmini mutlaka seyredin. Traji komik ülkemizin hallerini çok güzel ortaya dökmüşler.

Nerede
    izmir
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

bol şanslar volkan bey şok içinde okudum tam tersi bu olaya yakın ben yaşıyorum. (avukatımdan şüpeleniyordum sizin sayenide dahada arttı)

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı superisi80 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    bol şanslar volkan bey şok içinde okudum tam tersi bu olaya yakın ben yaşıyorum. (avukatımdan şüpeleniyordum sizin sayenide dahada arttı)
    Size de geçmiş olsun, Öncelikle söyleyim amacım hiçbir meslek grubunu zan altında bırakmak değildir. İşini layıkıyla yapanlar da mevcuttur. Adil bir ülkede yaşadımızı söyleyemem, ama yine de dikkatli olun. Test etmek için zarf atın bakın karşı tarafa gidiyor mu gitmiyor mu? (Birşeyler bulursunuz.) Bu konuların ispatı pek mümkün değil çünkü. İspatlasanızzda yapabileceğiniz de pek bir şey yok. Sadece kendinizi sağlama alabilirsiniz o kadar. Duruşmalarınızı kendiniz bizzat takip edin. Varsa sağduyusuna güvendiğiniz bir arkadaşınızı da yanınıza alınız. Duruşmalarda her duruma hazırlıklı olun. Karşı taraf gibi düşünmeye çalışıp sorularınızı yazılı hazırlayın. Avukat beklemediğiniz bir hamle yaparsa ve bu içinize sinmezse mahkemede söz almaktan kaçınmayın. Ne olursa olsun tanıklarınızdan vaz geçmeyin. Şunu unutmayın burada siz Hizmet alan konumundasınız, her ne kadar mağdur da olsanız, Avukat sizin davayla ilgili taleplerinizi hukuki zemine indirgeyerek uygulamakla yükümlüdür. Hizmeti veren ve alan olarak düşünün. Mağdur ve kurtarıcı olarak değil. Sonuçta onlar da herkes gibi birer baba, anne, kardeş vs. ve bizlerden birisi. Tabi paranoyaklık da yapmayın hasta olursunuz olmayan şeylerden dolayı. Tek demeye çalıştığım düşünebildiğiniz kadar aksi durumu düşünüp bir deftere not alın ve bulabildiklerinizin çözümlerini internetten bulun. Bu iş titiz bir çalışma gerektirir ve bunun büyük bir bölümünü de siz yapmalısınız.
    Umarım faydalı olmuştur.

Nerede
    izmir
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok teşekkür ederim evet dikkatli olmakta fayda var öyle zarf atma yaptım henüz bir açıklık göremedim fakat benim avukatım ben bilirim havasında birşeyler söylemek isityorum öyle olmaz bilmiyorsun sen boşver gibi lafları çok oluyor nedense bugunde diger tarafın açtığı dava vardı ya birleştirilcekti yada donacaktı fakat az önce öğrendimki dava ertelenmiş anlam veremedim duruşmalara gitmek isityorum ama avukat bey beni engelliyor bir türlü çüzmüş degilim bu işi bir kaç gün geçsin avukatla ciddi ciddi konuşacagım yoksa davamı elinden alacağım haklıyken haksız olmak çok kötü bir türlü anlam veremedim bu işe ben uzaktan takip ediyorum. sagduyulu bu işi bilen bir kaç arkadasımla sürekli görüşüyoruz zaten ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. aklımda tutacagım sizede tekrardan geçmiş olsun iyi günler

Nerede
    balıkesir
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Benim başıma gelenlerde bir erkek yüzünden burda boşuna tartışıyorsunuz kadın erkek kavgası olmasın bu iş önemli olan hukuki açıdan hakkımızı nasıl alabileceğimizi paylaşmak olmalı..

İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sadece sorunlarımızı paylaşmak yerinde olmaz sanırım. Bence forumların en önemli amacı herkes sorularının yanında edindiği tecrübeleri ve bulduğu çözüm yollarını yazarak birbirine aktarmasıdır.
    Sizinde sorunlarınız veya edindiğiniz tecrübeler varsa mutlaka yazmalısınız. Kime yarayacağını bilemeyiz ama birgün birilerine çok faydası dokunabilir.

superisi80 : Valla benim avukatımda son zamanlarda bu şekilde davranmaya başlamıştı. "Sen gelme, ben dosyayı kapatırım, olsa olsa en kötü ihtimalle 10000Tl ödersin, ver gitsin canım ne olacak, sen şu suratsız karıdan kurtuluyorsun ya ona şükret, bir de çocuk olsaydı vay haline, git hayatını yaşa, bir bayan arkadaş bul, bana ödemeleri düzenli yap vs."
    Sana benim kimi bulacağımdan, davamı neden takip etmemeliyim? Ben işine mi karışıyorum yoksa sana kullanman için önemli bilgiler mi temin ediyorum. Senin işin bana psikoterapi yapmak mı yoksa benimle hukuki sorunlarımı mı konuşmak? Ayrıca superisi80 birşey daha belirteyim ücretleri nasıl anlaştınız bilmiyorum ama, elden nakit vermeyin. banka havalesi yapın, mutlaka dekont isteyin, ben 2000 tlyi bankadan 4 taksit ödedim hiç aksatmadım, ancak o bunları kayda geçmediğini boşanma davalarından gelen paraları çatır çatır eğlencelerde yediğini de açıkça beyan etme küstahlığını bile gösterdi. Vergi kaçakçılığı suçunu da işlemiş oluyor yani benim eski avukatım.
    Ayrıca bir çok avukat, bir .ok doktor gibi burnundan kıl aldırmazlar unutmayın, (tabi genelleyemem, çok mükemmel avukatlar da vardır)
    Eğer bir avukat size telkinde bulunmaya veya karşı tarafa ağır yüklenmeler yapıp sizin tarafınızda olduğunu göstermeye gayret ediyor ve de bunu aleni/çok belli bir şekilde yapıyorsa o avukata dikkat edin derim. Birde yalan söyleme ve yalan yakalama teknikleri ile ilgili kitaplar edinip oradaki tekniklerden de faydalanabilirsiniz. Ben faydasını gördüm.
    Yazacak çok şey varr ama zamanla herhalde eklemeler yapabiliriz.

+ Konuyu Yanıtla
4 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sittetli gecimsizlikten bosanmamak duasi

bosanma davasinda ilginc kararlar

boşanma davası duası

avea sokağa çıkınca okunacak dua

velayet davasini kazanmak icin yapilacak dua

avukatımı nasıl azlederim

ilginc bosanma sonuclari

davadan once okunacak dualar

yargitay

boşanmama duaları

boşanma davasında şahitler dinlendi www.hukuki.net

http:www.hukuki.netshowthread.php58974-Bosanma-davasinda-ilginc-bir-karar-ve-alinan-dersler

enteresan bosanma davalari

mahkemede bosanmama duasi

bosanma davasin da okunacak dua

yarin bosanma mahkemesinin hemen bosanmasi icin okunacak etkili dua

mahkemede hakimi susturan dua

hakkl davani kaAnmak icin okunacak dua

tazminat davalarinda edilecek dua

bosanma davasunda okunacak dua

bosaniyorum edilecek dualar

bosanma davasi ilgin c olay

MAHKEMEDE OKUNACAK DUALAR

bosanma davasina giderken okunacak dua