+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Zorunlu evlilik

Zorunlu evlilik Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Zorunlu evlilik

    Sevgili arkadaşlar benim şöyle bi sıkıntım var. ben geçenlerde bir sebepten kız arkadaşımdan ayrıldım o 26 ben 31 yaşındayım. ve bana dediki sen evlenme vaadiyle kızlığımı bozdun, ya benimle evlenirsin yada kendimi öldürürüm dedi halbuki ben ona kesinlikle evlilik vaadinde bulunmadım evlenme bile teklif etmedim. kızın ailesi bunu temizle diyor nasıl olacak dedim evleneceksiniz 3-5 ay sonra boşanırsınız diyor şimdi sorun şu

    1- ben onunla evlenmezsem bana herhangi bir cezai yaptırımı varmıdır. çünkü ailesi mahkemeye verecez demiş.
    2- evlenirsem 3-5 ay sonra nasıl boşanabilirim? zannediyorumki evlendikten sonra kız boşanmaktan vazcecek çünkü beni sevdiğini söylüyor. o boşanmak istemezse ne olur.
    3- evlenmeden önce boşanma sırasında nafaka veya mal paylaşımı istemidiğine dair bi sözleşme imzalatsam geçerli olurmu?
    4-3-5 ay gibi kısa süreli bi evliliği bitirmek için mahkemede ne bahane söylemem gerek



    Hukuki NET Güncel Haber

    Zorunlu evlilik konulu yargıtay kararı ara
    Zorunlu evlilik konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: zorunlu evlilik

    Evlenince 3-5 ay sonra boşanamazsınız. Anlaşmalı olsa da boşanamazsınız. Anlaşmalı boşanmak için 1 yıl evli kalmanız gerekli kanunumuza göre.

    Evlenince, evlendiğiniz kişiye takılan takılar eşinizin olarak kalacak. Boşanırken bunları hiçbir şekilde geri alamazsınız. Evlenirken takılan takılar geline bağış olarak kabul edilmiştir.

    Boşanma davalarında kusur,tazminat,nafaka gibi kavramlar var. Boşanma davası açarsanz hakim evlendiğiniz eşinize nafaka bağlayacaktır. Evlendiğiniz eşiniz boşanırken kendisi tazminat talep etme hakkına sahip. Ve çekişmeli boşanma davası genelde 1,5 yıl sürmektedir. Tabi taraflar iddialarını mahkemede ispatlamak zorundadır. İspatlayamazlarsa boşanma olmaz.

    Bir de boşanma davalarında temyiz(yargıtay) aşaması da var. 1,5 yılda bu sürüyor genelde. Toplamda çekişmeli boşanmak için 3 yılı göze almalısınız. Anlaşmalı olarak ise 1 yıl evli kaldıktan sonra anlaşmalı boşanabilirsiniz.

    Anlaşmalı boşanmak için her konuda anlaşmanız anlamına gelir. Anlaşma protokolü oluşturulur. Tahminime göre evleneceğiniz kişi boşanmak için sizden yüklü bir miktar tazminat isteyecektir.

    Ceza konusunda bir araştırma yaptım.

    "Reşit bir kadınla zor olmadan cinsel ilişkiye girmiş olması bir suç oluşturmamaktadır ancak hamile kalmışsa 223/2'ye göre sürekli birlikte yaşadığı ve kendisinden gebe kalmış bulunduğunu bildiği evli olmayan bir kadını çaresiz durumda terk etmek suç olarak tanımlanmıştır. " denilmekte.

    Eğer hamile kalmamışsa, "RUH SAĞLIĞI bozulması" olarak değerlendrilebilir denilmiş. Tabi ruh sağlığının bozulduğu doktor raporu ile de sabit olmalı denilmekte.

    Bu kız arkadaşınızla beraberliğinizi yakın arkadaşlarnız biliyorsa size karşı açtıkları davaya şahit olarak çıkartabilirsiniz. Size karşı açacakları davada kendinizi savunmanız gerekecektir.

    Duruma göre kız arkadaşınız manevi tazminat davası da açabilir. Ama davada ne diyeceğini bilemeyiz. Beraberliğinizin kaç ay ya da kaç yıl olduğu da sanırım önemli.

    Hukukçularımız daha ayrıntılı yanıt verebilirler ance tavsiyem, bu konuda bilgi ve görüş almak için bir avukata gidip, bu konuda bilgi almak için gereken ücreti de verip bilgileri alın derim. Çok afaki bir ücret değil bildiğim kadarı ile. Ayrıntılı olarak her bilgiyi alabilirsiniz.
    Konu denizblk tarafından (29-06-2009 Saat 13:50:03 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ek bilgi

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: zorunlu evlilik

    herhangi bir zorlama yada hile yok tamemen kendi isteği ile zaten bunu ispatlayacak telefon mesajlarıda elimde mevcut. ama ruhsağlı bozulmuştur diye rapor alabilir de bunu nerden alması lazım ve ne şartlarla verirler birde bu raporu alırsa sonuç nasıl değişir.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    31
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Zorunlu evlilik

    Tecavüz olmadığı sürece hiçbirşey yapamaz rahat ol çünkü reşit yaşta. Sana tuzak kurmuş olabilirler dikkatli ol, evlenme durumunda yakanı kurtaramazsın attığın adıma dikkat et.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

zorunlu evlilik

mecburi evlilik

mecburi evlilikler

zorunlu evliliklerhamile evlilik zorunlumecbur evlilikevlenmeye mecbur kalmakevlilik zorunlu mirasmecbur evliliklermecburi evlilikden sonrazorunlu evlenmemecbur evliklerzorunlu evlilik bilgileriformalite evlilikte taki iade davasimecburi evlilik dzorunlu evlilik yapmak istiyorumzorunlu evli kalma süresievlilik kac ay zorunlumecburi evlendim
Forum

Benzer Konular :

  1. Zorunlu müdafilik ne demektir? Kimler zorunlu müdafilikten yararlanabilir?
    Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederek avukat bulundurulmasını istemesi halinde soruşturma ve kovuşturmanın...
    Yazan: Av.Yusuf Selçuk Ateşkan Forum: Hukuki.net Köşe Yazıları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 15-07-2017, 11:34:11
  2. Kız İçin Evlilik Azami Evlilik Yaşı?
    Merhaba saygıdeğer hukuki.net üyeleri. Benim evlilik yaşım tutuyor ve gelir durumum gayet iyi fakat evlenmek istediğim kız 13.05.1999 da doğduğundan...
    Yazan: GıpTa Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 4
    Son İleti: 22-03-2015, 12:18:25
  3. Fransız vatandaşı ile evlilik, evlilik geçersizliği ve boşanma
    Fransız vatandaşı bir beyle 2002 yılından evlendim, ancak sadece bir kaç defa türkiyeye geldi, bense hiç gitmedim Fransaya ve 5 yıldır kendisini...
    Yazan: redet Forum: Milletlerarası Özel Hukuk
    Yanıt: 3
    Son İleti: 06-03-2010, 19:57:25
  4. Formalite evlilik, Yabancı bir ülke vatandaşı bayanla evlilik, Çocuk sahibi olmak?
    Bir arkadaşın şu an yaşadığı durum nedeniyle bazı sorunlar yaşamaktadır. Bu nedenle daha öncede kendim için başvurduğum Hukuki.net adresinden yardım...
    Yazan: GüZa Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 25-07-2009, 00:18:18
  5. Eşimle zorunlu bir evlilik yapmak zorunda kaldım
    sayın forum sakinleri ve hukukçular 6 ay kadar once şu anki eşimle zorunlu bir evlilik yaptım ikimizde mutsuz bir evlilik sürdürüyoruz ancak...
    Yazan: cnrsaka Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 16-07-2008, 23:00:04

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.