Kendiniz için de isteyinki ihtiyacınızı giderecek bir rakama benzesin. Tarafların sosyo ekonomik durumları araştırılıyor uygun bir rakam belirleniyor belirli bir tarife yok bildiğim kadarıyla rakam verip yanıltmak istemem. İşten çıkarım sigortayı keserim demekle kurtulamaz ödemezse şikayet edin cezaevine postalasınlar.
Adamı hasta etmeyin
merhaba .üç çocuğum var.6 şubat 2009 (karar kesinleşme tarihi)da eşimle anlaşmalı olarak boşandık.hakim bey toplam 150 lira nafaka tayin etti.(babalarının itirazına rağmen sağolsun)..mart 2009 hariç babaları şimdiye kadar hiç nafaka ödemedi.çok sıkıntıdayım.bunu nasıl ödemesini sağlayabilirim.avukat ücretini karşılayacak gücüm de yok.acilen yardımcı olun nolur.icra müdürlüğüne başvuruluyor forumdan anladığım kadarıyla.ama ne lazım başvurmak için.nasıl bir yol izleniyor.bana nafaka vermiyor zaten.herşey çocuklarım için.benim tek gelirim.rahmetli babamdan kalan 200 lira.mahkeme kağıdında davacı eş yani ben boşanma ile ilg.olarak herhangi bir tedbir yoksulluk veyahut başka bir nafaka veya maddi manevi tazminat talebinde bulunmamaktadır diyor.o şartlarda mecburen bunu kabul ettim.kendim için de bişey talep edebiliyor muyum.saygılarımla..
Adliyeden boşanmanıza dair tebliğ almışsınızdır sanırım. Boşanma kararını alıp bulunduğunuz ildeki icra müdürlüğüne bu kağıdı götürüp eski eşinize ödeme emri gönderin.
Boşanma kararınızın fotokopisini değil, asıl suretini icra müdürlüğüne götürün. Size orada yardımcı olurlar.
Ama isterseniz bulunduğunuz ildeki baroya giderek bu konuda size yardımcı olacak avukat isteyebilirsiniz.
Konu denizblk tarafından (25-06-2009 Saat 14:35:09 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek blgi
Adliyeden boşanmanıza dair tebliğ almışsınızdır sanırım. Boşanma kararını alıp bulunduğunuz ildeki icra müdürlüğüne bu kağıdı götürüp eski eşinize ödeme emri gönderin.
Boşanma kararınızın fotokopisini değil, asıl suretini icra müdürlüğüne götürün. Size orada yardımcı olurlar.
Ama isterseniz bulunduğunuz ildeki baroya giderek bu konuda size yardımcı olacak avukat isteyebilirsiniz.
çok teşekkürederim.peki herhangibir ücret ödemem gerekiyor mu.elimde çok az para var aybaşına kadar.bir de ne kadar sürede alabilirim bu parayı.nakit mi verilir toplu olarak.saygılar.
eşinizin tehditlerine de bakmayın, geliri olmasa da, nafakaya hükmedilir ve ödemezse hapis cezası verilir,[/QUOTE]
Sn avukat bey bu durum sadece erkekler içinmi geçerli ..
bayanın geliri olmasa dahi onu nafakaya hükmetme gibi bir şansımız varmı ...
hep erkeklermi ödeyecek bu nafakayı , benimde bir boşanma davam var ve ben davacıyım eşim beni aldattı ve evi terk etti elimde buna bağlı bir çok delilim var .. delilleri mahkemeye sundum ilk duruşmam 11 ci ayda olacak hakim kanaat getirirse velayetide alırsam bana nafaka ödeyebilirmi ...
teorik olarak erkek de bayandan nafaka talep edebiliyor, ama pratikte ben henüz örneğine rastlamadım, ayrıca bayanın geliri olmasa dahi nafaka ödemek zorunda kalacağını, yahut böyle bir karar verileceğini de sanmıyorum,
siz eşinizden nafaka değil, manevi tazminat isteyin...
teorik olarak erkek de bayandan nafaka talep edebiliyor, ama pratikte ben henüz örneğine rastlamadım, ayrıca bayanın geliri olmasa dahi nafaka ödemek zorunda kalacağını, yahut böyle bir karar verileceğini de sanmıyorum,
siz eşinizden nafaka değil, manevi tazminat isteyin...
ama eşim çalışmıyo adına kayıtlı hiçbişeyi yok tazminat istedim açtığım davada mevcut ...
avukatım diyorki : istemek önemli değil önemli olan istediğin miktarı tahsil edebilmek ..
bir sorum daha olacak : eşlerin yani her iki tarafında üzerlerine ait hiç bir mal varlığı yok ise ,, alacak ( nafaka,tazminat vs ) babasından , ailesinden tahsil edilirmi ?
örnek : eşim ailesiyle yaşıyo diyelimki manevi tazminatı kazandım eşime ait bişey olmadığı için ,,
ailesinin malından tahsil edilebilirmi çünkü o evde yaşıyor ?
çok teşekkürederim.peki herhangibir ücret ödemem gerekiyor mu.elimde çok az para var aybaşına kadar.bir de ne kadar sürede alabilirim bu parayı.nakit mi verilir toplu olarak.saygılar.
Elinizde bulunan mahkeme ilamı ile icra müdürlüğüne gidin,orada bu hususta size yardımcı olunucaktır,hic endişeniz olmasın,masrafıda sizi üzecek bi masraf değil.
İcra takibinde birikmiş nafaka ile birlikte bundan sonra işleyecek aylar için de nafaka talep ederek tek bir icra takibi yeterli. icra takibini karşıya tebligat olarak icradan onun adresine gönderirler tebligat kocanıza yapılınca iş bitmiş olur.
Ondan sonra acın kocanıza bir telefon lütfen nafakaları günü gününe yatır, beni bugüne kadar üzdüğün yeter,bundan sonra beni üzme yoksa senin canını kötü yakarım haberin olsunda.Nafakayı yatırmadığı aylarda icra ceza mahkemesine nafaka yükümlüsünün cezalandırmasını istediğinde bir 3 ay kadar onu seni üzemiyeceği yere göndererek,onu üzüyorlar.Bu üzülmeden sonra o birdaha nafaka günü gelmeden koşa koşa gidip yatırıyor. bu cezayı ceza evinde cekmesiyle nafaka ödenmiş olmuyor yine nafakayı ödiyor,bu ceza ona sizin bir hafif ikazınız oluyor.
Sonra şu boşanmanızdan bir yıl gecince biliyorsunuz hayatın şartları ekonemik nedenlerden dolayı Aile mahkemesine bir dilekce ile nafakanın arttırılması talebinde bulunarak,günün koşulları gerehi,150 tl olan nafakanın beyefendinin gelirinin iyi olması ,güzel kazanmasından dolayı iddia ederek ispatla şoyle siz isteyin 400 tl mahkeme versin 300 tl allah bin bin bereket versin deyin,hayata cocuğunuzla devam edin,canınız sıkıldıkca ben bu nafakayı artırır ve bu adamıda ödemediğinde iceri tıkarım deyin.
Eyer eşiniz telefonda size nazik tatlı davranmayıp heyt höyt derse seni ben şimdi canına ot tıkadım deyip,C.savcılığına bir şikayet dilekcesi ile bu adamdan boşanmama ramen bu adam beni telefonda hakaret ediyor neyse tehdid ediyor diyerek şikayet edip Aile kormu kararı alarak eve telefon etmesini eve yaklaşmasını,evde annenizi babanızı rahatsız etmesini engellemek icin Aile koruma kararı aldırıyorsunuz. beyefendi sıkıysa,verilecek koruma kararını ihlal ederse yine malum olan yere beyefen diyi bir bakıma istirahate cekiyorlar iyiki varsın ceza evi sen olmasan bu bayanlar ne yapardı.
ama eşim çalışmıyo adına kayıtlı hiçbişeyi yok tazminat istedim açtığım davada mevcut ...
avukatım diyorki : istemek önemli değil önemli olan istediğin miktarı tahsil edebilmek ..
bir sorum daha olacak : eşlerin yani her iki tarafında üzerlerine ait hiç bir mal varlığı yok ise ,, alacak ( nafaka,tazminat vs ) babasından , ailesinden tahsil edilirmi ?
örnek : eşim ailesiyle yaşıyo diyelimki manevi tazminatı kazandım eşime ait bişey olmadığı için ,,
ailesinin malından tahsil edilebilirmi çünkü o evde yaşıyor ?
sayn esmerman benim sorum hakkında bir bilginiz varmı ?
Eşimin açmış olduğu nafaka davası sonucu 28.07.2009 tarihinden itibaren aylık 350 TL nafaka ödememe karar verildi. Bende 22.04.2010 tarihinde kararı...
Eşimden Boşandim Ve Iştirak Nafakasi ödüyorum.kredi Karti Borcumu ödemediğimden Dolayi Maaşima Haciz Geldi Ve Banka Düzenli Olarak Maaşimdan Kesinti...
Yazan: abidindin Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku