Hepsı guzel,mantıklı ve kanunı yazdıklarınız.
gecensene aynı bu sekılde gıttım evde yopklardı neymıs cılıngırle acamayız dedı polısler...
uzun lafın kısası artık ben cok yoruldum gercekten cok yıpranıyorum sasırdım kaldım bı yanda kızım bı yandada ben kafam rahat degıl sanırım bu ısın pesını bırakıcagım...
İhtarname yollayıp mahkeme kararına uygun olarak çocuğun teslime hazır tutulmasını karara muhalif hareketlerden kaçınılması aksi halde velayetin ve kişisel münasebet sürlerinin değiştirilmesi için dava açacağınızı bu davada davranışlarının aleyhine olacağını ihtar edebilirsiniz.
İcra dairesine çocuk teslimi için bir dosya açıp işlemlerini tamamlayıp hazır bekletin. Zamanı gelince memur vasıtasıyla gidip çocuğu teslim alın. Yine tüyerse şikayet edin ve velayet için dava açın derim. Kolay gelsin.
Merhaba sn.Av.Engin Oğuz bey benim size sorum olacak.Boşanma davam 1 yıldır devam ediyor ara kararda her ayın 1. ve 3. cumartesi,temmuzun 1 i ile 20 si arasında oğlumun bende kalması gerekiyor .Anne bu karara uymadı bende c.savcılığına şikayet etmiştim.Nisan ayında asliye cezada ilk dava görüldü hakim ve savcı anneye mahkemenin kararına neden uymuyorsun bir daha bu şekilde karşıma gelirsen seni cezaevine atarım gibi sözler söyledi.Dava ertelendi.Anne bu duruşmadan sonra 3-4 hafta bu karara uydu çocuğu gönderdi bana.Oğlumla çok güzel vakit geçirdik oğlumda çok memnundu huzurluydu yanımda.Tam düzeldi artık çocuğumu alabiliyorum derken eski haline döndü.Yarın yine alma günüm fakat çocuğun beynine girilmiş sanırım çocuk gelmeyeceğini söylüyor.5 gün sonrada boşanma duruşmamız var.Çocuğu yine alamayacağım ve temmuz ayındada hiç alacağımdan umudum yok.1 temmuzda gitsem çocuğu alamazsam aynı günde icra dairesine gidip icra memuru götürebilirmiyim icra dosyası açık daha önce 2 kez icrayla .gitmiştim ilkinde evde yoklardı ikincisinde aldım.İhtarnamemi çekeyim ne zaman çekmem lazım.teşekkürler...
Yine icra memuru vasıtasıyla almanızı tavsiye ederim. İcra dairesinin yoğunluğu vs. nedenleriyle bir kaç gün önceden işlemleri yaptırsanız iyi olur. Kolay gelsin.
Yine icra memuru vasıtasıyla almanızı tavsiye ederim. İcra dairesinin yoğunluğu vs. nedenleriyle bir kaç gün önceden işlemleri yaptırsanız iyi olur. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim cevabınız için.İcraylada epeyce külfetli oluyor.Dün çocuğu almaya gittim yine alamadım bugünde babalar günü ya bana acı vermek.1 temmuz 20 temmuz arası bende olması gerekiyor 1 temmuzda gideceğim yine vermezse dediğiniz gibi icrayla gideceğim.Dün çocuğu alamadığımı dilekçe yazarak (Asliye cezada görülen 113/A ile ilgili dava devam ediyor)bu dosyaya koydursam olurmu?Şahidimde var.Yoksa 1 Temmuzuda bekleyip vermezse ikisini birden mi vereyim..
mrb.benim de bir sorum olacak.eşimden ayrılalı 1 sene oluyor.6 yaşında bır oğlum var.velayeti bende.temmuzun 1'i ile 20'si arası babasının alma hakkı var.ama büyük ihtimalle cocugu aldıgı zaman geri getirmeyecek ve birsürüde zorluk çıkartacak.yeniden cocugun psıkolojısı mahvolacak.bu yuzden vermek ıstemıyorum acıkcası ama mecburum.peki bu durumda bu haktan mahrum olabılır mı ben sıkayetcı olunca.bır dahakı sefere 20 gun alabılme hakkı ortadan kalkar mı eğer kacırmaya kalkarsa 20 gunun sonunda teslım etmezse?ayrıca yurtdışına kaçıramaz değil mi?velisi ben olduğum için pasaport cıkartamaz galıba.aydınlatırsanız cok sevınırım.simdiden cok teşekkürler.
Konu ingilizceöğretmeni25 tarafından (21-06-2009 Saat 15:34:57 ) de değiştirilmiştir.
çocuk teslimi oldukça sıkıntılı bir süreç, maalesef hukuki düzenlemeler de sanki bu konuda yetersizmiş gibi geliyor bana, uygulamada hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz,
öncelikle, 1000 km. ötedeki bir işi kendi avukatınızdan beklemek bence yanlış, bu işi oradan bir avukata vermeniz daha mantıklı geliyor bana, astarı kılıfını geçer çünkü,
bir, iki defa gidip, çocuğu alamayacaksınız, kaçıracaklar belki vs.. bütün bunların yaşanması gerekiyor, öncesinde icra takibi açılacak, karşı tarafa çocuğu teslim etmesi gerken günler tebliğ edilecek, buna rağmen çocuk teslim edilmezse bunlar tutanağa bağlanacak, şikayetler olacak, hapis cezaları çıkacak, bu bir olur, iki olur, sonrasında zaten karşı taraf geri adım atacaktır, tekrarını yapabileceğini sanmıyorum, ama önce bu süreci yaşamak lazım, yine kötüniyeti karşısında velayetin değişikliği için dava açıp, dengeleri tersine de çevirebilirsiniz, ama bütün bunları sabırla yapılması gerekir.
çocuk teslimi oldukça sıkıntılı bir süreç, maalesef hukuki düzenlemeler de sanki bu konuda yetersizmiş gibi geliyor bana, uygulamada hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz,
öncelikle, 1000 km. ötedeki bir işi kendi avukatınızdan beklemek bence yanlış, bu işi oradan bir avukata vermeniz daha mantıklı geliyor bana, astarı kılıfını geçer çünkü,
bir, iki defa gidip, çocuğu alamayacaksınız, kaçıracaklar belki vs.. bütün bunların yaşanması gerekiyor, öncesinde icra takibi açılacak, karşı tarafa çocuğu teslim etmesi gerken günler tebliğ edilecek, buna rağmen çocuk teslim edilmezse bunlar tutanağa bağlanacak, şikayetler olacak, hapis cezaları çıkacak, bu bir olur, iki olur, sonrasında zaten karşı taraf geri adım atacaktır, tekrarını yapabileceğini sanmıyorum, ama önce bu süreci yaşamak lazım, yine kötüniyeti karşısında velayetin değişikliği için dava açıp, dengeleri tersine de çevirebilirsiniz, ama bütün bunları sabırla yapılması gerekir.
saygılarımla
Maalesef iyi niyetli insanlar yokuşa sürülüyor.Benimde ara karara rağmen anne çocuğu vermiyor.icra takibi var 2 kez icrayla gittim 1.sinde alamadım tutanak tutuldu 2.sinde aldım.Ama her zaman icra götüremiyorsunuz çok masraflı.Bir keresinde çocuğu verecem deyip beni çağırdılar ve tehdit ettiler anne de çocuğu vermedi.Hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum ve asliye cezada tehditten ve anne içinde 113/Adan dava açıldı ilk duruşma oldu hakim anneyi azarladı bumdan sonra 3 kez çocuğu gönderdi dün alma günümdü yine göndermedi birde bana tel.de ben sana çocuğu vermiyormuyumda beni şikayet ettin diyor bu vermemek değilde nedir sizce.Şimdşi ben yine çocuğu vermediğini belirten dilekçe yazıp versemmi asliye cezadaki dosyaya.Çünkü hakim ve savcı bana davacımısın diye sordular bende davacıyım dedim.Hakim anneye birdaha böyle karşıma gelirsen seni cezaevine atarım haberin olsun dedi ama o umursamıyor.Böyle olmasını kim ister medeni olsa.dava ertelendi..
Sayın Engin ve Fahri bey
Siz değerli avukatlarımız sayesinde bir yol haritası belirliyoruz kendimize Allah sizlerden razı olsun yardımlarınız için.Bu durumda nice babalar var eminim onlarda yürütmedeki bu sıkıntı ve aksaklıklar nedeni ile evlatlarını görmekten bu yasalara lanet ederek vaz geçiyorlar maalesef.Zira karşı tarafta yasaların bu tür zorluklarını koz kullanan hemde aradaki müşterek çocuğu koz kullanarak sizi bes beter bin pişman eden zihniyetler her zaman mevcut olacaktır.Ne yazıkki bu tür mağduriyetlere hala göz yumuluyor.
Bende konu ile ilgili yazılanların hepsini okudum iyice idrak ettim ve gerekli yasal işlmelerimi başlattım.Ayrıca şöyle bi durumum var.
Aynı şekil gösterilmeyen 2 yaşındaki evladım için Kişisel ilişki davası açtım ve kazandım.Daha ilk görüş günüme 3 gün kala noterden bir tebligat aldım,evladımın annesi istanbul dışına Nevşehir deki köylerine taşındığına dair ekonomik ve ailevi nedenleri gerekçe göstererek bir tebligat çekmiş. ( Bu aklı ona verende maalesefki avukatı imiş ) Bu durumda mesele bu kadar basitmi ? Bir tebligat tüm karar ve hakları bu derece etkilermi ? Benim muvaffakatım yada iznim yada her neyse haklarım bu durumda ne olacak ? Velevki bu insan hala İstanbul da yaşıyor ama bunu ispatlamam son derece zor zira son derece ihtiyatlı davranacaklarından eminim.Bana tecrübe ve bilgileriniz işığında bir tavsiye vermeniz temennimdir.Saygılarımla.
oyunu kuralına göre oynayacaksınız, niyeti her ne olursa olsun, öncelikle karşı taraf iyi niyetliymiş gibi düşünün, resmi prosedürleri bu adrese göre tamamlayın, ileride engellemelerle ve benzeri sorunlarla karşılaşırsanız, memleketine çocukla görüşmenizi engellemek için gittiğini, iyiniyetli olmadığını da ek yaparak VELAYET konusunda bir dava açarsınız, bütün dengeler yer değiştirmiş olur, sadece sabır...
Merhaba, erkek kardeşimin eşi bir süre önce Aralık 2014 doğumlu oğlunu da alarak habersizce Muğla’dan Alanya’ya gitti. Kardeşim adresini tespit edip...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Seyahat Muvafakatnamesi
12-12-2025, 13:49:33 in Milletlerarası Özel Hukuk