+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 21 ileti bulundu.

Konu: Facebook yüzünden işten çıkarılma

Facebook yüzünden işten çıkarılma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Facebook yüzünden işten çıkarılma

Merhaba öncelikle böyle bir site oluşturduğunuz için teşşekkürler Ben 5 senedir ssklı olarak özel bir şirkette işçi olarak çalışmaktayım. işe başladığım 1 yılda mağza müdürümüzü bir elemana taciz içerisinde gördük daha sonra bu müdür başka şubeye atanda şirketteki çoğu kimsenin olaydan azda olsa haberi bilgisi vardır. O günden bu güne hiç bir sorun tartışma çıkmadı taki bundan 4 ay öncesine kadar bahsi geçen müdürü ben ve ailem hakkında ileri geri laflarda ithamlarda bulundu bazı hakaretlerde bulundu kız arkdaşımla alakalı konulara müdahale etmeye kalktı bende bu konuları duyunca facebook adlı sitede çalıştığım firmanın adınıda kullanarak olayı anlattım abartma yada iftira yapmadan sadece doğruları detaylı bir şekilde ama kimseyi açık hedef göstermeden hakaret küfür yada tehdit içermeden sadece tacizci müdür vs. kullanarak oluşturduğum gurupta yayınladım bir kaç gün sonrada pişman olup özür mesajı yayınladım ve gurubu kapattım daha sonra halen çalışmakta olduğum şirket konuyu takip ettmiş şikayette bulunulmuş bilişim suçları ekipliğinden polisler geçen gün geldi bilgisayarıma el konuldu 1 gün sonra şubeye gittim ifade verdim bilgisayarımı geri aldım ve halen o şirkette çalışmaktayım tahminimce bu bir kaç gün içinde işveren bazı eylemlerde bulunacaktır işten çıkarma yada başka şubeye atama bu durumda ne yapabilirim haklarım nelerdir ne gibi haklarımı savunabilirim işten çıkarılırsam tazminat hakkım saklımıdır hangi haklarımı yitirmiş olabilirim yaptığım yüz kızartıcı bir suçmudur ? yardımcı olursanız çok sevinirim

Hukuki NET Güncel Haber

Facebook yüzünden işten çıkarılma konulu yargıtay kararı ara
    Facebook yüzünden işten çıkarılma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Facebook yüzünden işten çıkarılma

Bu; hukuki bir yorum olmayacak, peşinen söyleyeyim.

İnsanların adalete olan güveni sarsılınca, kendilerini başka yollarla ifade etmeyi tercih ediyorlar.

Forumlar, bloglar, Facebook aslında en naif çözümler. Dün bir polis memuru, boşanma davasında çocukların velayeti kendisine verilmeyince eşini ve avukatını Adliye önünde vurup, sonra da intihar etti.

Medyaya yansıyan her gün karşımıza çıkan vahşice cinayetleri artık kanıksar olduk.

Toplumsal bir cinnet geçiriyoruz...

İşin sosyolojisinden hukuka gelirsek;

Yaptığınız; işyeri adı kullanarak, işyerinizi de kişisel anlaşmazlıklarda taraf gibi göstermektir. Oysa o sitede işyeri adı geçirmeniz gerekmezdi, işyerinin itibarını zedelemiş oldunuz.

İşten çıkarılmanız ve bunun 25. maddeye dayandırılması halinde, haklı değil geçerli sebep bulunduğu gerekçesi ile kıdem ve ihbar tazminatı talep edebilirsiniz.30 gün içinde işe iade davası da (diğer şartları varsa) açabillirsiniz.

Selamlar,

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

... yani yapmış olduğum bu olay yüzünden haklarımın elimden alınması varmıdır ?haklarımı kaybetmiş olabilirmiyim ?
    Ayrıca bahsettiğiniz madde neleri kapsıyor biraz daha bilgi verebilirmisiniz?

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İşvereniniz İş Kanunu 25. madde 2. fıkrasına göre iş sözleşmenizi feshederse size herhangi bir tazminat ödemez. İşsizlik sigortasından da yararlanamazsınız.

İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı
    MADDE 25. - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
    II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
    1. İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.
    2. İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.
    3. İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.
    4. İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.
    5. İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
    6. İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.
    7. İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
    8. İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
    9. İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
    İşçi feshin yukarıdaki bentlerde öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21 inci madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.

Siz en azından kıdem ve (ihbar önellerine uymazsa) ihbar tazminatınızı alabilmek için feshin haklı sebebe dayanmadığını dava yoluyla iddia edeceksiniz. Mahkeme fesih haklı sebebe değil geçerli sebebe (İş Kanunu 18. madde) dayanıyor diye karar alırsa, tarafınıza kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerekir.

Selamlar,

İletiler
    492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İşyerinde arkadaşları hakkında dedikodu yapmak veya işverenin ailesi hakkında sataşma içerikli cümleler kurmak işten atılma nedeni sayılacak.

Yargıtay'dan dedikoducuları üzecek bir karar çıktı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi hipermarkette çalışan bir işçinin arkadaşları hakkında ithamlarda bulunmasının, işveren ve ailesi hakkında sataşma içerikli cümleler kurmasının işten atılma nedeni sayılmasına karar verdi.

Ankara 13. İş Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay, "Davacının sözleri ve davranışları sataşma ve cinsel taciz kapsamındadır. İşverence iş sözleşmesinin feshi haklıdır. Kıdem ve ihbar tazminatının reddi yerine kabulü hatalıdır" görüşünü dile getirdi.

İletiler
    36
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın Swan

İşvereninize karşı höt deseniz ve ben işverenime höt dediğinizi kabul etseniz bu iş kanunun 25/2 maddesine girer cezası
    1-işten atılırsınız
    2-işsizlik sigortasından yararlanamazsınız
    3-Kıdem ve ihbar tazminatı alamazsınız
    4-işe iade davası açsanız kazanamaz ve üste mahkeme masraflarını ödersiniz

Ne yapmanız gerekir:
    1-öncelikle hakınızdaki tüm suçlamaları reddedin
    2-söz konusu eylem kişisel bilgisayarınızla yapılmış olsa dahi bunun ispatı çok zordur facebook ingiltere üzerinden yayın yapan bir sitedir ve türkiyeden bu siteye kimin ne yazdığını bilmek son derece güçtür
    3-25/2 den yapılan fesihler 6 işgününden yapılamlıdır eğer yapılmazsa yine işten çıkarılırsınız fakat kıdem tazminatınızın ödenmesi gerekir fakat hakınızda müfettiş soruşturması varsa bu 6 günlük süre aranmaz ve soruşturmanın bitiminden itibaren 6 günlük süre başlar
    4-facebook taki grubu sizin kimlik bilgilernizi çalan ve bilmediğiniz biri tarafından kurulduğunu söyleyin
    5-polise ifade veririseniz bilgisayarın size ait olmadığını ikinci el olduğunu faturasının bulunmadığını evdeki internetin aile üyelerinizden birine ait olduğunu sizin başka bir evde ikamet etiğinizi söyleyin
    6-olayı mümkün olduğunca belirsiz ve şüpheli hale getirmeye çalışın büyükj olasılıkla işten kovulacaksınız fakat işten kovulup işe iade davası açtığınızda bu inkarlarınız size işe iade, kıdem,ihbar tazminatı,işsizlik sigortası ve diğer tüm haklarınızın iadesini sağlayacaktır

Unutmayın ŞÜPHE SANIĞIN LEHİNE YORUMLANIR

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı swan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İşyerinde arkadaşları hakkında dedikodu yapmak veya işverenin ailesi hakkında sataşma içerikli cümleler kurmak işten atılma nedeni sayılacak.

Yargıtay'dan dedikoducuları üzecek bir karar çıktı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi hipermarkette çalışan bir işçinin arkadaşları hakkında ithamlarda bulunmasının, işveren ve ailesi hakkında sataşma içerikli cümleler kurmasının işten atılma nedeni sayılmasına karar verdi.

Ankara 13. İş Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay, "Davacının sözleri ve davranışları sataşma ve cinsel taciz kapsamındadır. İşverence iş sözleşmesinin feshi haklıdır. Kıdem ve ihbar tazminatının reddi yerine kabulü hatalıdır" görüşünü dile getirdi.
    Söylediğin konu itibarı ile doğru olabilir ama ben işveren ve ailesi hatta bahsi geçen müdürü için bile dedikodu yada iftira yapmadım sadece yaptığım bu konuda bir gurup açıp yine kendim olarak kapatmam kaldıki iddalarım tamamen doğrudur abartma yoktur. Ayrıca kimseye sataşmada yok durduk yere kimse kimseye bir şey demez ben sadece bu süreçte neler yapabilirim detaylı olarak onu öğrenmek istiyorum mesela ben perşembe günü ifade vermiştim halen bir ses seda yok 6 gün içinde bir şeyler olmazsa bir kazancım olurmu ? ayrıca yorum yapanlar için teşşekkürler.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı caner34 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    sayın Swan

İşvereninize karşı höt deseniz ve ben işverenime höt dediğinizi kabul etseniz bu iş kanunun 25/2 maddesine girer cezası
    1-işten atılırsınız
    2-işsizlik sigortasından yararlanamazsınız
    3-Kıdem ve ihbar tazminatı alamazsınız
    4-işe iade davası açsanız kazanamaz ve üste mahkeme masraflarını ödersiniz

Ne yapmanız gerekir:
    1-öncelikle hakınızdaki tüm suçlamaları reddedin
    2-söz konusu eylem kişisel bilgisayarınızla yapılmış olsa dahi bunun ispatı çok zordur facebook ingiltere üzerinden yayın yapan bir sitedir ve türkiyeden bu siteye kimin ne yazdığını bilmek son derece güçtür
    3-25/2 den yapılan fesihler 6 işgününden yapılamlıdır eğer yapılmazsa yine işten çıkarılırsınız fakat kıdem tazminatınızın ödenmesi gerekir fakat hakınızda müfettiş soruşturması varsa bu 6 günlük süre aranmaz ve soruşturmanın bitiminden itibaren 6 günlük süre başlar
    4-facebook taki grubu sizin kimlik bilgilernizi çalan ve bilmediğiniz biri tarafından kurulduğunu söyleyin
    5-polise ifade veririseniz bilgisayarın size ait olmadığını ikinci el olduğunu faturasının bulunmadığını evdeki internetin aile üyelerinizden birine ait olduğunu sizin başka bir evde ikamet etiğinizi söyleyin
    6-olayı mümkün olduğunca belirsiz ve şüpheli hale getirmeye çalışın büyükj olasılıkla işten kovulacaksınız fakat işten kovulup işe iade davası açtığınızda bu inkarlarınız size işe iade, kıdem,ihbar tazminatı,işsizlik sigortası ve diğer tüm haklarınızın iadesini sağlayacaktır

Unutmayın ŞÜPHE SANIĞIN LEHİNE YORUMLANIR
    Çok ilginç gerçekten.
    Peki evrende başka dünyalar ve canlıların varlığı konusunda da bu kadar kesin ve net bilginiz var mı?

İletiler
    244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Herkese selam, bu konuda birşey merak ettim. İşverene işe iade davası açıp kazandığımızı düşünelim. Acaba işveren işe geri alıp çalıştırmak zorunda mıdır, yoksa tazminatımızı verip işten çıkarabilir mi tekrar. Malum işsiz kalmanın maliyeti alınacak tazminattan çok daha yüksektir. Saygılarımla

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İşe iade kararı ile birlikte , işverenin işe başlatmaması durumunda ödeyeceği tazminat miktarına da karar verilir.İşe iade kararına uymayan işveren kıdem ihbar tazminatları yanında mahkemece belirlenmiş olan işe başlatmama tazminatını da ödeyerek işe başlatmama hakkını seçebilir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

facebook i

paylasimdan dolayi isten cikarildim

facebook paylasimindan dolayi isten atildim

facede mesaj yüzünden

facebook yuzunden isten cikarildim yorumlar

facebook taki yorumlarimdan dolayi isten cikarilma yorumlari

facebook paylasimindan dolayi isten atilma

facebook taki paylasimdan dolayi isten cikarildim

facebookta paylasimindan dolayi isten atildi