Mülk sahibi ancak borçlar kanunu veya 6570 sayılı kanunun 7. maddesindeki koşullardan biri varsa tahliye talep edebilir. Kira dönemi doldu diye tahliye talep edemez.
demişsiniz . Ozaman mal sahibinin 7. madde koşulları dışında kiracısını diger daire sahiplerine zarar veriyor daireye zarar veriyorsa veya başka v.s sebeplerden dolayı,kesinlikle çıkatma imkanı yokmudur. 6570 sayılı yasa bugünde maddeleri revize edilmeden ve aynen yürürlüktemidir
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Evin tahliye edileceği tarihin kira sözleşmesinin bitimi olması gerekmez. Tahliye taahhüdünün kira sözleşmesi yapılmadan önce veya kira sözleşmesi yapılırken verilmesi onu geçersiz kılar. Tahliye taahhütnamesi kiracı eve girdikten en az 1 ay sonra verildiyse geçerlidir.
Tahliye taaahhütnamesindeki tahliye tarihinin,yasal olarak geçerli olması için kontratın bitim süresinden nekadar süre öncesini yahutta sonrasını içerir olmalıdır.
Taahütnamenin geçerli olması için veriliş tarihinden sonra mutlaka en az üzerinden bir yıl geçmiş olması gerekir denilmektedir. Bu ifade dogrumudur?
cevap ve zahmetleriniz için şimdiden teşekkürler.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu seçmen tarafından (21-12-2008 Saat 13:27:54 ) de değiştirilmiştir.
Kasım 08 tarihinde eski ev sahibimiz oturduğumuz evi bir akrabasına satmıştı.yeni ev sahibimiz de tekrar kontrat yapmak istediğini söyledi.Eski ev sahibimizi arayıp 500$ depozito bedelimizi iade etmesini istedik.O da evin vergi borçları olduğunu ve bundan bizim sorumlu olduğumuzu söyleyerek paramızı iade etmedi.
Yeni ev sahibimize de depozito tekrar ödeyemeyeceğimizi söyledik o da eski depozitoyu kontrata yazamam dedi.Bizim eski ev sahibimizle aramızdaki konu olduğunu söyledi.Depozitosuz yeni sözleşme yapıldı.
Biz de bu durum sonucu eski ev sahibine icra takibi başlattık icra takibine itiraz ettiler bizde avukat tutmadan bireysel olarak mahkemeye verdik.10 Mart da mahkeme var.
Yeni ev sahibiyle sözleşmemizi Mayıs 09 tarihi de dahil olmak üzere yaptık.Ama ev aldığımızı inşaatının devam ettiğini ve Şubat ayında çıkabileceğimizi söyledik.Kendisi de ne zaman istersek çıkabileceğimizi ama her ihtimale karşı sözleşmeyi bu şekilde yapabileceğimizi söyledi.
Biz Ocak ayında yeni ev sahibini arayıp önümüzde ay çıkacağımızı söyledik o da eski ev sahibimizle beraber evi görmek istediğini birlikte geleceklerini söyledi.Ayrıca bize eski ev sahibine olan davayı geri çekmemizi aksi takdirde Mayıs ayına kadar olan kira bedelini bizden mahkeme yoluyla isteyeceğini, eski ev sahibimizin de depozitoyu evi gördükten sonra iade edeceğini söyledi.
Biz bu evde oturan ilk kiracıyız.Eski ev sahibiyle sözleşmemizde de evin duvarlarının sıfır olduğu boya badana çıkarken yapılacağı yazıyordu.Yeni ev sahibi ile olan sözleşmemizde ise böyle bir madde yok.Badana yapılmayacağı sözlü olarak söylendi.Sözleşme de boya ve evin sıfır olduğuna dair böyle bir madde yok.
Sonuç olarak bir komploya kurban gitmek üzereyiz.Eve geldiler gördüler 500$ ı badanadan dolayı iade etmeyeceğini söylediler.Evin anahtarını da teslim almadılar.Eski ev sahibi Kasım 08 de evi satmış ve sözleşmem iptal olmuş.Ben o tarihte evde otururken evi zaten badana yaptıramazdım ki baştan bahaneleri vergi borcuydu.Yenisiyle de sözleşmemde badana ile ilgili böyle bir madde yok.Sizce eski ev sahibi ile olan mahkeme sonucum ne olur?
Ayrıca ev satın alarak evi boşaltmam haklı gerekçemidir?Haziran ayına kadar olan kirayı yeni ev sahibi benden alabilirmi?
Ayrıca ağızlarından kaçırdılar yeni ev sahibi aslında formalite icabı evi üstüne almış eski ev sahibinin üstüne bir sürü icralar varmış mal elerinden gitmesin diye yeni ev sahibinin üstüne devretmişler.
Evin anahtarını da teslim almadıkları için yöneticiden evi boşalttığımıza dair kağıt aldık.Başka nasıl yol izlememiz gerekir?Noterden yazı göndermemize gerek varmı?
Sonuç olarak bize ne önerirsiniz?Bu konularla ilgili çok bunaldık ve maddi manevi yeteri kadar zarar ettik artık bunaldık.
İlginiz için şimdiden teşekkürler
bir akrabamın karşısında iyi niyetli olmayan bir kirac var.evi kiraladı ne elektrik ne de suyu üzerine aldı.borçlarını da ödemedi.ne kira ödüyor ne evden çıkıyor.evden çıkıcağım dedi fakat ev bulamadı çıkmadı.şimdi ne kira öder ne evden eşyalarını alır.bir de akrabamı kilidi değişti diye mahkemeye verdi
oysa gizlice eve giriyor bu durumda ne yapılabilir.evde oturmadığı için adrese dayalı sisteme yolladı icra tebligatını.bu durumda iddia ettiği kilit değişmini nasıl ispatlar eve gizlice giriyor.evde yaşamıyor.
1. Bulunduğunuz ilin barosunun tarifesinden az olmamak kaydıyla seçtiğiniz avukatın talep ettiği ücreti + mahkeme harcını ödeyeceksiniz.
2. Mahkemede başka masraf muhtemelen çıkmaz.
3. Kiracı mahkeme harcını öder. Sizin avukatınıza karşı avukatlık ücreti öder. Başta avukatınızla anlaştığınız ücret sizin cebinizden çıkmış olur.
4. Hayır. Bu konuda TCK'da tanımlanmış bir suç da yok.
Siz tahliye davası açtığınızda kiracı çıkmış olursa ortada dava edilecek birşey kalmamış demektir.
Bende aynı durumdayım. Ayın 25 indede tahliye davam var ama kiracı evi boşaltmış ama anahtarı teslim etmedi.
1. Mahkemeye gidecekmiyim? Veya icra mahkemesine şuanda bir bildirim yapma zorunluluğum var mı?
2. Kiracıdan anahtarı teslim almak için peşine düşeyim mi? Anahtarı teslim etmedi, telefonlarımada çıkmıyor. Bende mahkemede görüşürüz diye düşünüyordum ama sitede yazılanları okuyunca "dava düşer" , kiracıya mahkeme kanalıylada birşey yaptıramıyacağımızı anladım. Şimdi ne yapabiliriz?
3.İcra dairesindeki icra dosyası sonucunda bu davayı açmıştım. O dosyayla ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu?
4. Elimde senetlerde var. Yoksa senetlerle ilgili mi bir dosya başlatalım. Ne yapmalıyım?
Merhaba ben daha öncede yazmıştım ama heralde kullanım hatamdan dolayı mesaj silinip tekrar üstüne yazılmış. 13.01.2007 tarihinde evimi yıllık olarak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Ãëàâíàÿ
09-05-2025, 08:55:33 in Askerlik Hukuku