öncelikle ilginize teşekkür ederim.benim bu nafaka dışında hiçbir gelirim yoktur.eski eşiminde düzenli maaşından başka geliri yok en azından ben öyle biliyorum.avukat meselesine gelince avukat tutack gücüm yok zaten.sizlerden uygun cevap alırsam davayı kendim açacağım.benim problemim nafaka ilede sınırlı değil.baba çocuklarımı 5 senede 1 defa gördü.ilgi alaka sıfır.buda kızıma olumsuz yansıyor.eğitim problemi burada başlıyor.dalgınlık hali mevcut.belki hep kadınlara nafaka yönünden çok yükleniliyor.ama böyle bir biyolojik baba bırakında en azından nafakasını icra yolu ilede olsa ödesin.bir anne olarak bende çok yıprandım.inanın 1 tl bile olsa çocuklarımın kursağına gireceğinden ben razıyım
3-Kocam nafakaları ödemiyor nasıl bir yol izlemem lazım,icraya nasıl vereyim.?
Bunları sor işte, 5 cocuk var şukadar nafaka alıyorum gel gelelim yetmiyor,ee adamda emekli emekli maaşı var sadece nafaka artırım davası acsam,burda artış olurmu dersen olur niye olmasın 5 cocuğa bu devirde misal veriyorum 200 milyon veya 300 milyon nafaka ödüyorsa yetmez onun icin mahkeme onun emekli olduğuna falan bakmaz 5 cocuğu yaparken düşüneydin der mahkeme araştırmasını yapar kanate görede nafakayı artırır,nafakayı arttırınca ödiyecek olan 5 cocuğu yapan adam düşünsün sen niye düşünüyorsun.
nafakayı ödemesse icra haciz sonrada şikayet, sokarsın ceza evine aklı başına gelir.
Şimdi oturduğun mahalle muhtarından bir ikamet ilmühaberi, birde fakirlik belgesi alıyorsun kimliğininde foto kopisini cektiriyorsun.Tutuyorsun adliyenin yolunu orada baro var baroya gidiyorsun ben adli yardım almak istiyorum yani ücretsiz avukata ihtiyacım var diye sorduğunda seni yönlendirirler,bu adli yardım bürosunda sana bir forum dolduruyorlar,sonra sana git diyorlar onlar gerekli incelemeyi yapınca sana gel kardeşim deyip avukatını söylüyorlar sende avukatına noterden vekaletini veriyorsun dava acacaksan evraklarınında süretlerini foto kopilerini avukatına verip derdinide anlatıyorsun,sana ücretsiz ücreti devlet tarafından ödenen avukat tayin edilmiş oluyor bu avukatın davayı acıyor. senburda sadece noterden bir vekalet veriyorsun avukatına okadar.
Gecenin bu saatinde mesajın başını okumassak işte böyle yazarız bizde,mesajın başında kıyametler kopmuş haberimiz yok.)))))))))))))))))))))
Konu esmerman tarafından (22-06-2009 Saat 00:05:02 ) de değiştirilmiştir.
ceyda hanım kusura bakmayın ama ..
eşimin maaşı arttı 2000 tl oldu diyosunuz ..
eşiniz 5000 lira maaş alsa siz gene doymazsınız ,,,
çalışın kardeşim ..
bugün eşinizin size ödediği para bence çok bile neredeyse asgari ücret alıyosunuz neyinize yetmiyo ..
hastayım ,, çalışamıyorum demişsin ..
ben böbrek hastasıyım ...
benim ilk duruşmam 11 . ayda olacak ..
ne yani ben bir baba olarak çocuklarıma ben hastayım ,,çalışamıyorum diyerek nafaka ödemiyecekmiyim şimdi..
2 oğlum var biri 3 diğeri 1 yaşında canımın son damlasına kadar çalışır onlara bakarım ben ..
sizden istediğimde bu nasılsa geliyo deyip eşinize yüklenmeyin sizde bişeyler katın çalışın çırpının ..
unutmayınki yarın toprak olacağız hepimiz orda hesap çok zor ...
Ceyda hanım erkekler zaten nafaka konusunda cok canları yanmıs sizde ısrarla nafaka arttırımı istediginizi söylüyorsunuz erkeklere sormuslar boşandıgın kadına nafakamı vermek istersin yoksa seni yatırıp sırtından omuriligini mi söksünler erkekler cevap vermiş : omuriliğimi sökün o kadına 1 kuruş verdirtmeyin
Eğer Çocukların masrafı coksa sizinde iş imkanınız 2 yıl icinde olacaksa bu süre icinde cocukları babaya verin,işe girip imkanınız olunca geri alırsınız.
Nafaka davası acıp red ihtimali yerine, kesin kararla babaya verin ...derim..
ancak şu anda onun geçimi oldukça rahat eğitim gideriyok en azından .çevremde anne baba çalıştığı halde çocuğa 200 tl den az maaş zor bağlanıyor.(sözüm yüksek dereceli memurlara)ama ben çocuğu dersaneye gönderemiyorum.sbs hazırlığı yapması lazım 145 tl ne işimizi görür.buda ayrı bir sorun.
malesef.ben de üç çocuğum için toplam 150 lira ödenmesini bekliyorum hala.allah kolaylık versin
merhabalar benim bir sorum olacak eşim evi terk etti ve memleketine indiği gün boşanma davası açtı davada 200 tl müşterek kızımıza 400 tl kendisine nafaka talebinde bulunuyor ve ayrıca 30000 tl maddi 30000 tl manevi tazminat davası açmış mahkeme 2. duruşma sonunda 150 tl çocuğumuza 150 tl kendisine tedbir nafakası bağlamış ancak duruşmadan çıkar çıkmaz birikmiş tedbir nafakası için icra yoluna baş vurmuşlar ben icraya mal beyanımı bulundum adıma hiçbir şey olmadığını sadece asgari ücretli olduğumu ve birikmiş nafakayı 3 ay sonra 6 taksitte ödeyebileceğimi bildirdim, bu durumda evime haciz veya benim için hapis hükmüne karar verilebilirmi ? teşekkürler.
Eşimin açmış olduğu nafaka davası sonucu 28.07.2009 tarihinden itibaren aylık 350 TL nafaka ödememe karar verildi. Bende 22.04.2010 tarihinde kararı...
Eşimden Boşandim Ve Iştirak Nafakasi ödüyorum.kredi Karti Borcumu ödemediğimden Dolayi Maaşima Haciz Geldi Ve Banka Düzenli Olarak Maaşimdan Kesinti...
Yazan: abidindin Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Get More Info russian traditional...
18-07-2025, 00:00:26 in Tüketici Hakları