Peki ilk mesajınızda sorduğunuz soru davam zamanaşımına uğrarmıydı hayır dedim yeni açılmış bir dava ve yargı süreci işlemeye devam ediyor çünkü. Sonra bizim size sorduğumuz soruyu siz bize sormuşsunuz benim davam hangi türe giriyor diye anladığım kadarıyla birinci sınava yanık izi nedeniyle almamışlar 2.sınavda da kazanamamışsınız. Sizin dava dilekçenizin konu kısmında veya sonuç kısmında talep ettiğiniz husus davanızın türünü belirler aynen yazsanız ancak bir yorum yapılabilir.
ben bu davayı son gün açabildim
çünkü kaçtane avukata sorduysam hepside dava açamazsın süre geçmiş dedi biri hariç
ben davanın konusunu bilemem ki avukat değilim yani
bu tür bir durumda siz olsaydınız ne davası açardınız düşünürseniz bulursunuz ama ben bu konuda uzman değilim ki
ben olayı anlattım şimdiye kadar konuştuğum bütün avukatlar z<amanb aşımı var boşuna dava açma dediler
şimdi davada zaman aşımı falan söz konusu değil bu avukatlar acaba neye hizmet etmekte yada bu avukatlar bilgi sahibi değillermiydi
bilgi sahibi değiller ise neden yanlış bilgilendirdiler
yaa avukatların bişey bildiğinden şüpel,iyim
benim davamın sonuç kısmında atamamın yapılması istenmektedir
1. sınavda yanık izi yüzünden elenmeseydim şimdiye maaş alıyo olacaktım
durum bundan ibarettir
Konu ixir_06 tarafından (23-05-2009 Saat 17:33:00 ) de değiştirilmiştir.
Ben soruş biçiminize bakarak dava açma sürenizin zaman aşımına uğrayıp uğramadığı hususunda yorum yapmadım. Açılmış ve yürüyen davanın dava zaman aşımına uğrayıp uğramadığı hususunu değerlendirdim.
Dava dilekçesinde konu ve sonunda da sunuç ve istem diye bir kısım vardır siz dilekçenizi mektup yazar gibi mi yazdınız ben de onu bilmiyorum.
Atamam yapılsın diye mektup yazdıysanız mahkemeye ucunu da yakmış olmanızı ümit ederim bi de kestane kebap acele cevap diye ekleseydiniz.
Size yardımcı olmak isteyen avukatlara kendi sitelerinde reva gördüğünüz sözlere üzüldüm.
Muvaffakiyetler dilerim.
Dava dilekçesini yazan ben değilim avukatımdır
ayrıca bende türkiyenin haline üzülüyorum
ben lisede diploma notu yanlış yazılan ve bu yüzden öss de puan kaybederek hacettepe yerine izzet baysalda okumuş olan bir insanım ve bunu avukatlara defalarca anlatmama rağmen anlamadılar
ben pomem 1. sınavında yanık izinden dolayı elenip 2. sınavda yanık izi polis olmasına engel değildir denilip 154 puan alan ama kontenjan olmadığı için 2. sınavı kazamayana ama o puanla 1. sınavda çok rahat kazanacakken yanık izi yüzünden haksız yere elenen
ve bunu avukatlara anlatamayan bir insanım
daha sayıyım mı acaba
avukatlar neye hizmet ediyo anlamış değilim
şu anda benim açtığım davada zaman aşımı söz konusu bşile değilken
neden danıştığım 20 ye yakın avukat zaman aşımı dediler acaba ?
kime güvenecegiz bu memlekette yaaa
davamın konusunu bana soruyosunuz
ben bir müşteri olarak gelsem bu konuyu size anlatsam
davamızın konusu ne olacak ne davası açalım diye mi soracaksınız acaba
davasına bakacagınız kişilere allah yardım etsin bence
Dilekçenizi avukat yazdıysa usule uygun yazmıştır elinize bir örnek alıp buraya efendim dava konumuz şudur istemimiz şudur deseniz daha uygun olmazmıydı.?
Biz ne dava açılması gerektiğini biliyoruz ama siz bir dava açmışsınız onun üzerinde konuşuyoruz değilmi?
Tekrar yazıyorum mahkemeye zamanında dava açıp açmadığınız hususunda ben bir yorum yapmadım açtığınız davanın zaman aşımına uğramadığını yazdım.
Neyseki aklımdan şüphe etmiyorum benim gibi 20 ye yakın meslektaşım da anlamamış sizi çünkü. Sizi felek de anlamamış başınıza gelenlerden anladığım kadarıyla.
Sizin bize sorununuzu anlatmada yardımınız bizim size vereceğimiz hukuki yardımla doğru orantılıdır.
Beni de bi siz anladınız siz de yanlış anladınız
Esenkalın
eylül 2008 de pomem sınavına girdim ve beni vücudumdaki yanık izinden dolayı önsağlık aşamasında elediler
şubat 2009 tekrar aynı sınava girdim bu sefer o yanık iiz polis olmasına engel değildir dediler bütün aşamaları geçtim ama kontenjan sınırlı olduğundan son sınavda kazanamadım
fakat ilk sınavda yanık izinden dolayı haksız elemeselerdi çoktan kazanmıştım çünkü kontenjan çoktu.
davayı açtım ve bir kağıt geldi davalının savunmasının alınmasına karar veilmiştir diye
şimdi bu davanın zaman aşımı söz konusu olabilirmi acaba?
CEVAP;
1-Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin "Değerlendirme ve seçime ilişkin genel kurallar" başlıklı 11.maddesinde; değerlendirme ve seçme işlemlerinin üç aşamada yapılacağı belirtilmiştir.
a) İlk aşamada; Kurul, adayların fizikî görünüşü, konuşma düzgünlüğü, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen hususlar ile 7 nci Maddede belirtilen şartları haiz olup olmadığı ve arşiv araştırması sonuçlarını dikkate alarak değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonucu olumlu bulunan aday ikinci aşamaya geçer. Kurul, kararını oy birliğiyle alır. Kurul, kararını Değerlendirme Karar Formuna işler. Kararın olumsuz olması durumunda gerekçeli karar forma yazılır.
b) İkinci aşamada; adaylara, Genel Müdürlükçe belirlenecek konuların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu ile ilgili konuşma yapması istenilir. Her bir adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için eşit süre verilir. Değerlendirme sırasında adayın;
1) Konu hakkında bilgi düzeyi,
2) Kendisinden istenileni kavrama,
3) Kendine güven duyma,
4) İfade etme yeteneği,
5) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre değerlendirmesi yapılır. Kurul üyelerinden her biri, bir kriteri değerlendirir. Değerlendirme, her bir kriter on iki puan olmak üzere toplam altmış puan üzerinden yapılır.
c) Üçüncü aşamada; adayın fizikî yeterliği, Genel Müdürlükçe belirlenecek alanlara ve kriterlere göre değerlendirilir. Adayın fizikî yeterlik durumu toplam kırk puan üzerinden değerlendirilir.
şeklinde düzenlemeler Yönetmelikte belirtilmiştir.
2-Yönetmeliğin 11.maddesinin 2.fıkrasına göre de, değerlendirme ve fizikî yeterlik aşamalarından herhangi birinde "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday başarısız sayılır ve bir sonraki aşamaya katılamaz.
3-Yönetmeliğin "Başarı listesinin düzenlenmesi" 12/1-a.maddesinde de;
Genel Müdürlükçe ilan edilen sayıda POMEM'lere öğrenci alınır. Alınacak öğrencilerin başarı listesi; KPSS puanı ile değerlendirme ve fizikî yeterlik puanlarının toplamına göre, en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı başarı sıralaması Başkanlıkça yapılır. Sıralama sonucunda eşitlik olması hâlinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilir.
Sizin kesinlikle kazanırdım, dediğiniz giremediğiniz sınavda, geçmediğiniz aşamalara ilişkin puanınınızın olmaması, bu sınava katılan herkesin pomem öğrenci olmama durumu göz önüne alındığında, bu tezinizin somut bir takım kesin kirter ve sonuçlara bağlanasının gerekli olduğunun altını çizmek isterim.
4-Yönetmeliğin 11. ve 12.maddelerine ve sizin anlatımınıza göre, siz İlk aşamadaki; "Kurul, adayların fizikî görünüşü, konuşma düzgünlüğü, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen hususlar ile 7 nci Maddede belirtilen şartları haiz olup olmadığı ve arşiv araştırması sonuçlarını dikkate alarak değerlendirme" yapılan aşamada elenmişsiniz.
Dolayısı ile sizin ikinci ve üçüncü aşamalarda başarılı olup olmayacağınız, bu aşamada net ve kesin değil. Dolayısı ile açacağınız dava, göreve başlama talebine ilişkin olamaz. Ancak, açılacak ilk sınava girip ikinci aşamadan itibaren devam etmenize olanak sağlayabilir.
5-Zamanaşımı konusu gelince; size başarısız olduğunuza ilişkin tebligat yapıldığı tarihten itibaren 60 içinde dava açma hakkınız bulunmaktadır. Siz bu hakkı kullanmadıysanız, ve ilk tebligattan itibaren 60 ün geçmiş ise (sizin iki müracaat arasında muhtemelen 60 günden fazla zaman geçmiştir) dava açma hakkınız sona erer.
6-İstisnai olarak Danıştayca işletilen bir başka yöntem ve yorum bulunmaktadır. Bu yargı yorumuna göre, devam eden mağduriyetiniz ve bu mağruriyeten giderilme imkanı göz önünde bulundurulduğunda, sizin bir dilekçe ile durumunuzu içişleri bakanlığına bildirip, açılacak ilk sınava alınmanız ve ikici aşamadan itibaren değerlendirmeye tabi tutulmanıza ilişkin talepte bulunmanız ve bu talebinizin idarece reddi halinde, bu red işleminin iptali için iptal davası açma hakkınızın bulunduğunu, Danıştayın çeşitli kararlarından yola çıkarak söylemek mümkündür.
7-Dolayısı ile dava açmış olmanız bir hak arama olarak kötü olmamış. Ancak, dava konusu göreve atanma şeklinde ise, bu davayı kaybetmeniz söz konusu olabilir. Zira, sizin göreve atanmanız için gerekli koşullar oluşmadığını, sadece sınava devam etme hakkınızın söz konusu olabileceğini, söylemek mümkündür.
8-Bu sitede, sorunuza hiç kimse cevap vermek zorunda değil. Dolayısı ile cevap verilmemeye ilişkin tercihlere karşı olumsuz değerlendirme yapılması da haklı değildir. Ayrıca, verdiğiniz bilgiler davanızın tam anlaşılmasına imkan vermiyor. Örneğin, sizin duruunuzda bulunan bir kişi, tazminat davası da, iptal davasıda açabilir. Dolayısı ile söylenmeden açılmış bir davanın türünün tahmin edilmesini beklemek, hukuki bir durumu yansıtmaz. Ayrıca hukuk, matematik gibi bir bilim değildir. Kuralların farklı yorumlanmasına en üst yargı organlarında bile rastlamak, son derece normal bir durumdur. Bu kendi içinde olağan olan ihtimal ve durumları, kendi yorumunuz ile değerlendirip sınıflandırmanız, hukuki olmadığı kadar haklı ve isabetli de değildir.
Konu önder71 tarafından (26-05-2009 Saat 04:56:42 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
The themes of family and loyalty run deep. Explore them in the A Court of Thorns and Roses PDF. They are the heart of the story....
Avukatım karşı tarafla anlaşmış