Temyiz ile ilgili Mahkeme Dosyamda karşı tarafdan gelen henüz bir şey yok hatırlıyorsunudur Mahkemem 28 Nisanda yapılmıştı. Ortalama daha ne kadar sürer bilemiyorum ama sizin bir fikriniz varmıdır. Bugün tekrardan dosyama gelen giden bir evrak varmı diye baktıracağım,
Eşyalar konusunda da net bir cevap bulamadım. Yanlız her ihtimale karşı şöyle bir şey yaptım bahsi geçen Karşı tarafın getirdiği bütün eşyaları koliledim.Gerçi Hiç birinin alındı makbuzu, fişi,faturası yok ama yinede benimde o eşyalara ihtiyacım yok. Aileden birini görevlendirerek eşyalarınızı mahkeme yazısıyla talep etmişsiniz gönderiyoruz dediğimizde bize ulaşan herhangi bir yazı yok almıyoruz dediler buseferde de , şimdi eşyaları apartman bodrumuna kaldırdım. Yanlız aklıma şu şekilde bir şey geldi "eşyaları noter personeli ile tutanak altına alıp kendim göndermeyi kabul ettiğimde almadıklarından noter tutanağıyla karşı ödemeli kargo şirketine vermeyi düşünüyorum. Bu durumun bana oluşturabilceği herhangi bir kanuni sorumluluk varmı ve eşyalarını kargo şirketi götürdüğünde yine almadıkları durumunda daha sonradan hiç bir hak talep etme ihtimalleri varmıdır. Medeni kanunda böyle bişey varmı bilemiyorum ama sanırım bu kısım medeni kanununda dışına çıkıyor biraz ,
İlginize ve herzamanki nazik anlatımınıza teşekkürler,
Mahkeme kağıdı henüz ellerine ulaşmadı demişsiniz. Bence ilk önce gittiğinz aile mahkemesi kalemine şunu sorun. Eşime bu konuda tebliğ gönderdiniz mi? Göndermişseniz hangi tarihte gönderdiniz? Ve ulaşıp ulaşmadığına dair size bir evrak geldi mi? Temyiz edip etmeyeceklerinden dolayı soruyorum dersiniz. Bir an önce kesinleşmesi için sorduğunuzu söylersiniz.
Eşya konusunda yanlış bilgi vermek istemem. Bu konuda bilgim olmadığını belirtmiştim üzgünüm. Sistemdeki Avukatlar cevaplarlarsa daha doğru olur.
Selamlar tekrardan; hızlı yanıtınız için teşekkürler ederim.
Karşı tarafın eline ulaşıp ulaşmadığını dosyadan görmeye çalışacağım peki olaki adres değişikliği olaki farklı bir şekilde evrakı karşı taraf almadığı gibi bir şey olursa nasıl bir yol izleniyor. Sonuçta buda bir ihtimal
Birde bana demiştiniz ya siz karşı tarafın 15 günlük süresi var diye bu sürenin sonunda örnek tebliğ aldıktan sonra 14 ncü gününde böyle bir işleme giderse bu anında dosyaya yansıyormu yada böyle süreçleri anlık takip etme için mahkemeler arasında ortak bir elektronik paylaşım ortamı varmı, Yada ben karşı kişinin tarafıma açtığı bu şekil bir davayı yada itiraz durumunu nasıl sorgulattırabilirim.
Eşiniz hangi adreste oturuyor görünüyorsa ve evde yoksa ikametgah adresin bulunduğu mahalle muhtarına bırakacaktır postacı. Ve muhtara tebliğ edildiği süre de tebliğ edilme süresinin başlaması anlamına geliyor. Son kanunlarda bir değişiklik olmadı ise bu konuda. Avukat hukukçularımızı varsa yanlışımı düzeltsin lütfen. Eşinizin adres değişikliği yapıp yapmadığını öğrenebilirsiniz. Arayın eşyalarını göndermek istediğinizi söyleyin. Adresinde değişiklik var mı diye sorun, olsun bitsin.
Dediğim gibi eğer kanunlarda değişiklik yoksa evde yokluklarından dolayı postacı tebliği muhtara bırakacaktır. Ve muhtara bırakıldığı tarihten itibaren de tebliğ edilmiş olur ve temyiz etme süresi de başlamış olur.
Tekrardan ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler, sizden aldığım bilgiler gerçekten çok kıymetli site amacına ulaşıyor ve özelliklede sizin desteğinizle doğru bilgilerle kişi kendini daha güçlü hissediyor.
Tekrardan herşey için teşekkürler, ve davası olan devam eden mağdur olan herkesin gönlündekilerin olmasını temenni ederim.
Konu ile ilgili sizleri tekrardan rahatsız ediyorum. Bugün Mahekeme kalemini aradım ve konuştum. Benim mahkememin görüldüğü yerler ben şu anda iş gereği aynı ilde değilim. Mahkeme kalemi sizin dosyanız aynı şekilde duruyor diyor dosyamda karşı taraf mahkemeye katılmamıştı ve aynı şekilde avukatıda bu durum kendisine tebliğ olmayacakmı dediğimde bana biz neden tebliğ yapalim ki burası sulh mahkemesi ceza mahkemesi değilki dedi.
Bu dosyada mahkeme bittiği tarihden itibaren hiç bir değişklik yok öylece duruyor diyorlar bu konu açıkcası benim kafamı çok karıştırdı. Bu dosyanın kapanması için karşılıklı tebliğ olunması gerekiyor diyorlar. Ama Hiç bir hareketlilikte yok. Bugün Mahkeme kararının verilişinin 20 nci günü bu konuda ne yapabilir nasıl bir yol izleyebilirim.Acil olarka yardımcı olabilirseniz hemen mahkeme kalemiyle görüşeceğim.
Mahkeme Kaleminde çıkan memurun bu söylediğini açıkçası bende anlamadım. Adliyedeki her karar tebliğ edilir. Ben öyle biliyorum. Hele ki boşanma kararı tebliğ edilir. Benim erkek kardeşim de bundan yıllar evvel boşanmıştı. Mahkeme de başka bi şehirde idi. Ve boşanma kararı kardeşime tebliğ edilmek üzere bizim adreste oturduğu için bize gönderildi ve tebliğ edildi. Hem mahkeme kararı hemde yargıtaydan gelen temyiz kararı tebliğ edildi. Memurun bu lafını açıkçası hiç mantıklı bulmadım. Bulan hukukçu varsa söylesin lütfen.
Ama sayın asosx benim kafama takılan bir konu var.
Mahkeme kararından sonra gerekçeli karar çıkar derler. Acaba bu gerekçeli karar yazıldıktan sonra mı tebliğ gönderilecek acaba diye düşünmeye başladım.
Hukukçularımızdan bende cevap bekliyorum merak ettim.
Diğer konularda gerekçeli karar yazılır doğru ama karşıma çıkan kalem görevlisi bu konudada bişey demedi aksine belirttiğim gibi dosyanız öylece durur felan gibi şeyler söyledi. Gerekçeli kararda nekadar sürede yazılır bilemiyorum ama bugün dava görüleli 20 gün oldu. Halen bir hareketlilik yok. Bu durum normalmi yani halen gerekçeli karar vb. bişeyin çıkmaması normalmi,
sonuçta birde bu konunun karşı tarafa gitme süreci var + 15 gün temyiz süresi sanırım yine bir kaç ay sürecek bu konu
Tekrardan ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sayın asosx aklıma az önce bir şey geldi. Sormak istedim. Sizin yazdığınız dava sonuç yazısında eşinizin avukatının olup olmadığı yazmıyor. Eşinizin avukatı son duruşmada var mıydı? Eşiniz yoktu biliyorum da. Eğer eşinizin avukatı duruşmada varsa eşinize vekalet ettiği için eşinize tebliğ edilmiş sayılır da, onu diyecektim aklıma geldi.
Sayın asosx aklıma az önce bir şey geldi. Sormak istedim. Sizin yazdığınız dava sonuç yazısında eşinizin avukatının olup olmadığı yazmıyor. Eşinizin avukatı son duruşmada var mıydı? Eşiniz yoktu biliyorum da. Eğer eşinizin avukatı duruşmada varsa eşinize vekalet ettiği için eşinize tebliğ edilmiş sayılır da, onu diyecektim aklıma geldi.
Malesef avukatı yoktu. Şimdi bir şey sormak istiyorum siz sayın hukukseverlere herkes tabi bir şey söylüyor buda kafamı karıştırıp hak verirsinizki çok yorucu oluyor. Karşı taraf katıldığı mahkemelerde şahit getirmemişti. Son olarak görülen davada hakim şahtlerin dinlenmesi diye belirtmiş ve tanıkların listesini belirtin demişti. Ben tanıklarım ve avukatımla mahkemeye belirttim. Dava başlamış ve karşı taraf ne avukatı nede sahitleriyle katılmamıştı. Hakimde tanık ifadelerini uzun uzun dinledikten sonra karara bağlamıştı. Burada usulen herhangi bir problem yok dimi. Çünkü bir kısım çevremdeki insanlar bana karşı tarafında tanıklarının dinlenmesi gerekir gibi bişey dedi. ama karşı taraf mahkemeye kendi ve tanıklarıyla gelmedi bu durumda temyize gittiklerinde dosyada bir problem olabilirmi. Benimde bildiğim tanıklarınız ve kendiniz mahkemeye gelmezseniz karşı tarafın dediklerini ve isteklerini kabul ediyorum anlamına gelir. Bu doğrumudur. Bu arada gerekçeli karar 1 hafaya kadar yazılacak sizlerle paylaşacağım bundan sonra iyi dileklerinize ihtiyacım olacak kendinize iyi bakın..
Saygılarımla..
Konu asosx tarafından (19-05-2009 Saat 09:59:27 ) de değiştirilmiştir.
Benim 2007 mayıs ayında mahkemem sona erdi . Kararımız şu güne kadar hala kesinleşmedi gönderdiğimiz tüm adreslerden de dönüyor tebligat. Nerdeyse 1...
merhaba. ben nurcan.yaklaşık 1 ay önce eşimle anlaşmazlıklarımdan dolayı evimden ayrılıp ailemin yanına döndüm. 1 hafta içinde avukata gidip boşanma...
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku