Medeni hukukumuzun son değişikliği ile zina artık sadece boşanma nedeni büyük olasılıklada kabul gören bir neden . Şimdi forma bakalım Bir üyemiz demişki :
'madyna:boşanma davası bitmemiş ayrı evde yaşayan çiftlerden birinin bekar biriyle aynı evde yaşaması bir ilişkisinin olması zina sayılırmı?karşı tarafın evi polisle bastırma hakkı varmı?
İki değerli avukat arkadaşımız da yanıt vermiş.
''handas :
Ceza kanununda artık zina suçu diye bir fiil yok.Bu nedenle suç olmayan bir fiil nedeniyle polise müracaat edip ev bastıramazlar.Ancak Medeni kanunda zina boşanma sebeplerindendir ve bu fiili işleyen taraf boşanma davasında büyük olasılıkla haksız çıkar davacı ise davası rededilir davalı ise karşı tarafın davası kabul edilir (Meğerki diğer taraf zina fiilinden daha ağır bir kusurlu harekette bulunmasın)
hukukman06: zina ceza kanununa göre suc degil ama bosanma sebebidir medeni kanuna göre bunu ispat eden taraf bosanabilir ve tazminatt davasıda acabilir iyi günler ''
İşte bence zurnanın zırt dediği denilen yerlerden birisi burasıdır. Zina ispatı çok zor olan bir olaydır. Adam bir kızla kız bir adamla geziyor diye zinadan söz edilemez. Eskiden osmanlı zamanında ispat dahada zormuş. Aynı yatakta yakalansalar bile 'zinhar zina olmayabilir ip geçirelim ' derlermiş.. İp yukardan aşağı çıkarsa ikiside çıplak dahi olsa zina yok!!!! ama ne olduğu hakkındada bir yorum bulamadım. Konumuzda zaten bu değildi.
Şimdi kanunda cezası yok. Yani evli bir kişi başkaca bir suç faktörü yoksa (Tecavüz yaşı küçükle birlikte olma aldatarak alıkoyma v.b) dilediğiyle birliktelik yaşayabilir. Ancak bu durum karşı tarafa boşanma hakkı tazminat nafaka gibi haklar doğurur. ( Burasıda ayrı bir tartışma konusu başka bir formda da bunu gündeme getireceğim ) Suç olmadığı için adli makamlarca basamazsınız diyor avukat arkadaşımız. Bu konunun şahidide normalde olmayacağına göre davada nasıl ispatlayacak? Karşı taraf 'yok öyle birşey 'dediği an ne olacak? Evet ben onları yatarken gördüm diyen çıkmayacağına göre karşıtaraf nasıl ispatlayacak? Dolayısı ile zina nın her nekadar cezai müeyyide si yoksada doğurduğu sonuçlar bakımından hukuki bir olgudur. Hukuki olguların ispatı içinde bence gerekiyorsa adli makamlar baskın dahil yapmalıdır. Tazminat ödenmeside bir çeşit ceza değil midir? Yani bir yerde mahkeme seni hapse atmıyorum ama şukadar para cezasına çarptırıyorum demektedir.
Lütfen bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Yani adli kuvvetler zina nedeniyle girişimde bulunabilir mi bulunamaz mı?
Bence 45320 sayılı ai,lenin korunmasına dair kanun, aldatılan eşe şikayet hakkı tanımaktadır. Bu yasaya göre, şiddete uğrayan kişi, karakola veya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak, ceza davası açılmasını ister.
Aile içi şiddetin ne olduğu burada önem kazanmaktadır. Şiddetin bir türü de sosyal şiddettir. Kabu gören görüşe göre sosyal şiddet, eşi, başkaları önünde küçük düşürmek, zaafları ile alay etmek vs. şeklinde özetlenir.
Zina da karşı tarafı küçük düşüren bir eylemdir. Bu nedenle aldatılan eş, savcılığa ya da kararkola başvurarak, ilgili yasaya göre tutanak tutuılmasını ve gerekli işlemin yapılmasını(tabi bu gerekli işlem, baskın oluyor) talep edebilmelidir.
Ayrıca, aldatılan eş, zina değilse bile fuhuş yapıldığı iddiası ile de şikayette bulunabilir. Polis görevini yapar, sonuca mahkeme karar verir.
Sayın commodore osmanlıların ipi nasıl kullandığını pek anlayamadım ama artık günümüzde teknoloji gelişti,kameralar,fotoğraf makinaları var.Bir kişinin boşanma davasında zina yaptığını iddia edebilmek için illede yatakta baskın yapmaya gerek yok ir kadınla erkeğin yanak yanağa yada dudak dudağa çekilmiş fotoğraları onların zina yaptığına kuvvetli bir karinedir.Kuvvetli zina şüphesi de boşanma sebebidir.
Ceza kanununda suç sayılmayan bir fiil için kolluk kuvvetleri ile baskın yapamazsınız,ancak bence mahkemeden tespit isteyebilirsiniz işlem vukubulurken mahkemeden tespit istersiniz mahkeme bilirkişileri alarak olay yerinde tespit yapar delilleri tespit eder.Ama bu iş için hangi meslekten bilirkişi seçilir onu tam olarak bilmiyorum.
Eğer cinayet yatakodasında işlenmiş ise devlet ve hukuk bunu görmemezlikten gelecek; Çünkü içeride zina mı cinayet mi olduğu bilinmeyecek. daha sonra bir şekilde durum ortaya çıktığında 'katil ' kısmetse bulunacak ama zina görülmediği için herhangi bir 'nedensel etki' olamayacağından yürürlükteki kanuna göre yargılanacak )))))
Şaka bir yana cidden burada birden fazla boşluk var. Sayın handaş' ın dediği gibi 'işlem vukuu bulurken mahkemeden tespit' nasıl istenecek onuda anlamadım . Mahkemeler yoğunluktan 3 aya yakın sürede gün verirken gidip 'kımıldamadan kalın öyle birileri tespite gelecek ' diyecek halimiz yok. Kamera veya fotoğraf akla daha yakın ama minare nin yanında daima kılıf vardır.
bence aslında zina kavramını komple kaldırmak lazım ki kimsenin kafası karışmasın )
Yenı konu actıgım halde sormadan edemedım.
Zına suc degıl tamam.Ben ayrı yasadıgım esımı sevgılısıyle aynı evde gece yarısı polıse bastıramıyorum ancak fuhus var dersem gıdıyorlar.Pekı ben aynen bu durumdayım cevaplarsanız sevınırım.Gece polısı aradım su adreste fuhus yapıyorlar vs dıyerek eve baskını sagladım.Esımde ınkar ettı ama yınede polıs karakola goturup rapor tuttu.Sonucta masum!arkadas bulusması bıle cıksa;
BEN BU DURUMA İSTİNADEN BOŞANMA DAVASI AÇTIĞIMDA 2 YAŞINDAKİ KIZIMIN VELAYETİNİ ALABİLRMİYİM?YOKSA YAŞTAN DOLAYI ANNE ŞEVKATİ,İDRAK YAŞI GİBİ KAĞIT ÜSTÜNDE KALABİLEN KANUNLAR YÜZÜNDEN ÇOCUĞUMU ANA!!SINA MI?EMANET ETMEK ZORUNDA KALIRIM?
Bu durumda şuan yaptığım gibi sineye çekip yutmak çözüm mü? Bu durumdaki çocukların velayeti kağıt üzerinde ve işleyişte nasıl düzenlenir?(Kanunlarımız çok güzel yazılmış öncelik çocuğun üstün menfaatine göre velayet hakkını belirliyor ama uygulama yok biliyorsunuz)
5 yildir Ingilterede yasiyorum 2 erkek cocugum var esim ingiliz vatandasi anlasmazlik sebebiyle 8 ay once dava actim ilk durusmamiz 1 ay once goruldu...
Babam 5 yıl önce evi terkedip annemin altınlarınıda çalarak başka bir kadınla nikahsız yaşamaya başladı. bir çocuğu oldu öldü ikinci bir çocuk yaptı....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku