+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık

Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    MelekYilmaz Misafir

Tanımlı Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık

Oncelikle bizlere boyle bir imkan sundugunuz icin tum emegi gecen herkese tesekkur ediyorum.. Babamiz vefat etmisti 6 kardesiz.. Ben en buyukleriyim evlenip yurt disina geldim ve yillarca fabrikada calistim aldigim maasimi duzenli sekilde heray anneme gonderiyor annemin ve kardeslerimin her turlu gecimini saglamaktaydim cunki hicbir yerden gelirleri yoktu kendimi onlara bakmakla adeta mecbur kilmistim bunu gonul rizasi ile yapmistim ve halen daha pisman degilim enazindan vicdanen huzurluyum.. Ozamanlar kardeslerim kucuklerdi simdi hepsi evliler... Rahmetli Annecim ben onlara cok yardim ettim baktim diye benim itiraz etmeme ragmen kendi istegiyle israrla annem vefat etmeden 3 yil once 1994 senesinde kendi zilliyetliginden 600 m2 yeri bana devretmis ve bu islem mahallemizin muhtarliginda bir yazi ile gerceklestirilmis muhtar tarafindan muhurlenmis ben ve annecim ikimizde imzalamistik bu belge bendedir.. Annecimden miras olarak geriye kalan ev 2000 m2 arsa icersindedir (annemin bana verdigi arsa ile birlikte tamami 2600 m2 dir) annecimin evinin ve bana vermis oldugu yerin tapusu yoktur tamami hazineye kayitli yerdir.. Benim arsam annemin parselinin icersinde ve ayni parsel numarasini tasimaktadir.. 600 m2 arsamin ecrimisil ve emlak vergilerini odemekteyim.. Annemin sagliginda arsama kucuk bir dukkan yaptirmis ve kiraya vermistim.. Benim cocugum olmadigi icin kendime bir evlat edindim diye kardeslerimde bir kiskanclik belirdi rahmetli annemin bana vermis oldugu arsa ve baska bir sehirde almis oldugum evim ve bankadaki birikimlerim benim vefatimdan sonra evladima miras olarak kalacak diye dusunmeye basladilar ve bunu bana defalarca soylediler onlarin boyle soylemesi beni cok uzdu.. Annemizin vefatindan 12 yil gecti ve kardeslerim daha yeni miras davasi actilar annem vefat edince veraset ilamini cikarmislar.. Benim onlarin hakkini yedigimi kira aldigimi ve aldigim kiralardan onlara haklarini odememi talep ediyorlar.. Bende annem sagliginda burayi bana vermisti ben annemin 2000 m2 olan yerinden ve evinden hak talep etmeyecegim sizlerin olsun ben sadece rahmetli annemin sagliginda bana verdigi yerin benim icin maddi degil manevi degeri cok buyuk oldugu icin ben sadece 600 m2 yeri istiyorum desemde kardeslerim maalesefki kabul etmiyorlar hayir tamami satilacak herkes payina duseni alacak diyorlar.. Mahkeme yeni acildi henuz bana teblikat gelmedi.. Ben yurt disindayim turkiyede avukatimda yok kanunlar hakkinda hic bir bilgimde.. Tum kardesler birlik olup bir avukat tutmus ve vekalet vermisler fakat benden hickimse vekalet istemedi.. Annemin bana verdigi arsayi geri alacaklarini ve ayricada aldigim kiralardan hak talep edeceklerini soyluyorlar...

1-Annemin bana vermis oldugu arsanin parsel numarasini degistirme hakkim varmidir varsa bunu nasil yapabilirim?
    2-Miras icin benimde vekalet vermem gerekmiyormu?
    3- Annemin bana imzalayip vermis oldugu arsayi kardeslerimin geri alabilme haklari varmidir?
    4-1994 senesinden beri almis oldugum kiralardan kendi haklarina dusenide alma haklari olabilirmi?
    5-Benim evlat edindigim yavruma benim vefatimdan sonra benim evime ve bankadaki parama cocugum degilde kardeslerim hak sahibi olsunlar diye onu mirasdan red edebilirlermi? Bu hususlarda beni bilgilendirebilirseniz sizlere minnettar kalacagim... En derin saygilarimla

Hukuki NET Güncel Haber

Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık konulu yargıtay kararı ara
    Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Degerli Bilgilerinize ihtiyacim var

Alıntı MelekYilmaz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Annecimden miras olarak geriye kalan ev 2000 m2 arsa icersindedir (annemin bana verdigi arsa ile birlikte tamami 2600 m2 dir) annecimin evinin ve bana vermis oldugu yerin tapusu yoktur tamami hazineye kayitli yerdir..

1-Annemin bana vermis oldugu arsanin parsel numarasini degistirme hakkim varmidir varsa bunu nasil yapabilirim?
    Hayır, kişilerin isteğine göre parsel no dğişikliği yapılamaz.
    2-Miras icin benimde vekalet vermem gerekmiyormu?
    Açılan dava mirasın paylaşımı için ise, bir tek mirasçı tarafından da açılabilir,bunun için diğer mirasçıların onayı-izni olması gerekli değildir.
    3- Annemin bana imzalayip vermis oldugu arsayi kardeslerimin geri alabilme haklari varmidir?
    Hazineye ait olan , işgal altındaki arsa için konuşuyoruz.Bu durumdaki arsa için de durum aynımıdır bilemiyorum ama,normalde anneniz adına kayıtlı bir arsada, eğer diğer kardeşlerinize düşen miras payı yasal miras haklarının en az yarısı kadar ise elinizden alamazlardı.
    4-1994 senesinden beri almis oldugum kiralardan kendi haklarina dusenide alma haklari olabilirmi?
    Bu arsa annenizin adına kayıtlı olsaydı, son 5 yıl için ecrimisil davası açarak kira paylarını alma hakları vardı.Durumunuzda hem sizin hem kardeşleriniz için böyle bir hak varmıdır bilemiyorum.
    5-Benim evlat edindigim yavruma benim vefatimdan sonra benim evime ve bankadaki parama cocugum degilde kardeslerim hak sahibi olsunlar diye onu mirasdan red edebilirlermi?
    Çocuk sizin çocuğunuz, sizin mirasçınızdır.Kardeşlerinizin bu konuda yapabileceği herhangi bir şey yoktur.

Bir avukata vekalet vererek davayı takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

MelekYilmaz Misafir

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hayır, kişilerin isteğine göre parsel no dğişikliği yapılamaz.

Açılan dava mirasın paylaşımı için ise, bir tek mirasçı tarafından da açılabilir,bunun için diğer mirasçıların onayı-izni olması gerekli değildir.

Hazineye ait olan , işgal altındaki arsa için konuşuyoruz.Bu durumdaki arsa için de durum aynımıdır bilemiyorum ama,normalde anneniz adına kayıtlı bir arsada, eğer diğer kardeşlerinize düşen miras payı yasal miras haklarının en az yarısı kadar ise elinizden alamazlardı.

Bu arsa annenizin adına kayıtlı olsaydı, son 5 yıl için ecrimisil davası açarak kira paylarını alma hakları vardı.Durumunuzda hem sizin hem kardeşleriniz için böyle bir hak varmıdır bilemiyorum.

Çocuk sizin çocuğunuz, sizin mirasçınızdır.Kardeşlerinizin bu konuda yapabileceği herhangi bir şey yoktur.

Bir avukata vekalet vererek davayı takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
    Saygi deger Erdoğan Kırcalı Allah sizden razi olsun yazimi okuyup hemen bana cevap yazdiginiz icin sagolun.. Ben encok yavrum icin uzulmekteyim, kardeslerimin merhametsizce daha ben vefat etmeden, bana senin vefatindan sonra ablamizin kendi cocugu degil evlatliktir diyerek dava acarak ispat edip mirasdan red edeceklerini ve benim tum mal varligimi kendi aralarinda boluseceklerini soylemeleridir.. Cocugumun benim vefatimdan sonra kardeslerim tarafindan boyle birsey yapilarak benim mirasimdan mahrum birakabileceginin dusuncesi ve korkusuyla kahrolmaktaydim, cunki cocugum evlatlik oldugunu bilmiyor onu benim dogurdugumu biliyor ona bunu soyleyemem onu uzemem, ben zaten onu o gozle gormuyorum yavrumu oyle cok seviyorumki anlatamam (Çocuk sizin çocuğunuz, sizin mirasçınızdır.Kardeşlerinizin bu konuda yapabileceği herhangi bir şey yoktur) diye yazmaniz varya bana dunyalari verseler bu yazi kadar sevindiremezlerdi mutluluktan agladim inaninki. Milyonlarca kez tesekkurler
    Konu MelekYilmaz tarafından (20-04-2009 Saat 07:09:09 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Medeni Kanun:
    "Madde 500.- Evlâtlık ve altsoyu, evlât edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Evlâtlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam eder.
    Evlât edinen ve hısımları, evlâtlığa mirasçı olmazlar. "

Bu yönden içiniz rahat olsun, resmen evlat edindiğiniz kişi sizin yasal mirasçınızdır.Çocuğunuz olduğu sürece kardeşleriniz mirasçınızı olamaz.
    Ancak açtığınız konu ile ilgisi olmasa da, çocuğun bir şekilde bunu bir yerden duyacak olması durumunda bildiği tüm doğrular karışacak, belki de şu anda sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir yıkıma uğrayabilecektir.Bu nedenle nacizane tavsiyem, çocuğunuz durumu anlayabilecek yaşa geldiğinde, belki bir uzman yardımı da alarak gerçeği açıklamanızın daha doğru olacağıdır.

MelekYilmaz Misafir

Tanımlı Re: Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık

Saygi Deger Erdoğan Kırcalı haklisiniz evet ilerde kimse soylemesede bunu yavruma kardeslerim soyleyeceklerdir ben bunuda dusunmekteyim henuz yavrucak daha cok kucuk benim anlattiklarimi anlayabilmesi mumkun degil simdiden ona boyle birsey soylemek cok zor ilerleyen yaslarinda daha mantikli dusunmeye basladiginda yurt disindaki bir psikolog yardimi ile yavruma gercekleri anlatmayi dusunuyorum insallah Allah bana uzun omur saglik verirde o gunleri gorurum... Tekrar tekrar size yurekten tesekkurlerimi sunuyorum..
    Konu MelekYilmaz tarafından (20-04-2009 Saat 21:54:06 ) de değiştirilmiştir. Sebep: duzeltme

MelekYilmaz Misafir

Tanımlı Re: Hazineye kayıtlı arsa, miras, evlatlık

Yukaridaki ilk yazimda belirttigim hususlardaki hazineye kayitli olan tapusuz yerler hakkinda, miras paylasimi icin daha fazla bilgilenmek istiyorum.. Annem vefat etmeden once mahalle muhtarindan imzalanarak bana devrettigi 300 m2 arsayi elimdeki imzali kagitla muhtac olan bir aileye veya herhangi bir yardim kurulusuna bagis yapmak istiyorum yapabilirmiyim? Kardeslerim bagislayacagim bu arsayi bizimde miras hakkimiz var diyerek mahkemeyle geri alabilirlermi? Cunki benim yerim annemin parselinin icersindedir ve ayni parsel numarasini tasimaktadir. Zaten kardeslerim annemin yerinin ve evinin benim arsamla ayni parsel numarasinda oldugundan dolayi, bizimde bu yerde miras hakkimiz var annem sana haksiz yere bu arsayi vermis, biz bu muhtardan yapilan devir sozlesmesini kabul etmiyoruz, annemiz vefat etti o sozlesmede iptal oldu diyorlar.. Mumkunse eger cevap yazar beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum. Simdiden herkese cok tesekkur ederim. Saygilarimla
    Konu MelekYilmaz tarafından (21-04-2009 Saat 19:38:40 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hazineye kalan miras

hazineye kalan arsalar

hazineye giden miras nasil alinirhazineye ait miras arsayı hazineden geri almakikimizin hazine parsel numaralar aynihazineye kalan arsalar nasıl geri alınır yeni yasahazineye kalan arsahazineye kalan miras nasil alinirhazineye kalan arsalar nasıl geri alınır
Forum