Bu mektubu sana zor şartlar altında yazıyorum, rakım bitti, ellerim titriyor. Son mektubunda "sana içki gönderecektim ve ben de gelecektim, ancak bu söylediklerim zarfı kapattıktan sonra aklıma geldi." demişsin.
Ben de mektubunu alınca, karşı yanıtı ödemeli ve açık olarak gönderiyorum.
Ben kimin ne dediği ile ilgili değilim. Anayasanın, yani 1982 Anayasasının antidemokratik olduğunu elbette kabul ediyorum. Sen rakamlara önem veren bir üstad olarak 1982'den bu yana, o askeri Anayasa'nın kaç maddesinin değiştirildiğini ve bunların da önemli bir kısmının AB uyum sürecine tekabül ettiğini benden daha iyi bilirsin.
Şimdi elde olan 1982 Anayasasından çok farklı mevcut Anayasa'da herhalde diğer tüm maddeler AB normlarına uydurulmuş ki, iş kala kala ilk 4 maddeye kalmış.
"Sen de mi Brütüs, öyleyse yıkıl Sezar", anektodundaki Brütüs'ü iyi bilirim de, Sezar'ın böyle tırtıklamalarla yıkılacağını hiç sanmam.
Tartışmada bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim.
"Anayasanın bütün maddeleri düzelti de ilk üç madde mi kaldı?" diyenler için şunu açıkça ifade edeyim.
Anayasanın ilk üç maddesi "değiştirilemez" hükmü olmadan da senelerce aynen kalabilir. Sadece ilk üç maddenin değil anayasanın pek çok maddesinin değiştirilmesi kolay değil Türkiye'de. Mecliste yeterli çoğunluk gerekir sonra Anayasa mahkemesi, halk oylaması vs. ilk üç maddeyi değil herhangi bir maddeyi değiştirmesi bile türlü engellere takılabilir.
Verdiğim örnekler ise anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilebileceği üzerineydi.
Sayın Harun Gür kusura bakmasın ama "yağmur yağıyor" diyene "bana ördek dedin" diyor.
Ayrıca benim için "toptan retçi" davrandığı konusundaki iddiamı da doğruluyor.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterde ELT cihazı olmadığı şeklindeki iletimden dolayı toptan reddettiğini söylüyor.
Eğer sadece bundan dolayı toptan reddedebiliyorsa ben ne desem boş.
Helikopterdeki ELT cihazının çalışmadığı ve çalışmayan ELT cihazının yok hükmünde sayılacağını görmezden geliyor.
Benim elbette bilgi veya ifade yanlışına dayanan mesajlarım oldu, bunlar için daha sonra düzeltme yapmaktan çekinmedim. Sayın Harun Gür'ün yazılarını tarayarak onun hatasını bulmamın da kimseye bir faydası yok.
(Bu sayın Gür'ün ön yargılarını kıracaksa bir haftamı buna ayırayım. Ama benim amacım kişilerin hatalarını bulmak değil, birlikte bir konu hakkında en doğru yorum/düşünceyi bulmak. Ayrıca sayın Gür'ün yine burada mantıksız, tutarsız, seviyesiz yazı yazan kişilere karşı beni örnek gösterdiğini de hatırlıyorum.)
Aynı dünya görüşünde olduğumuz kişilerle bile farklı düşüncelerimiz olabilir. Farklı dünya görüşünde olduğumuz kişilerle bile aynı düşüncelerimiz olabilir.
İnsanları ak ve kara diye kategorize etmek yerine her fiilini ayrı ayrı değerlendiririm.
Konu sdt23 tarafından (18-04-2009 Saat 15:06:34 ) de değiştirilmiştir.
Tartışmada bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim.
"Anayasanın bütün maddeleri düzelti de ilk üç madde mi kaldı?" diyenler için şunu açıkça ifade edeyim.
Anayasanın ilk üç maddesi "değiştirilemez" hükmü olmadan da senelerce aynen kalabilir. Sadece ilk üç maddenin değil anayasanın pek çok maddesinin değiştirilmesi kolay değil Türkiye'de. Mecliste yeterli çoğunluk gerekir sonra Anayasa mahkemesi, halk oylaması vs. ilk üç maddeyi değil herhangi bir maddeyi değiştirmesi bile türlü engellere takılabilir.
Verdiğim örnekler ise anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilebileceği üzerineydi.
Sayın Harun Gür kusura bakmasın ama "yağmur yağıyor" diyene "bana ördek dedin" diyor.
Ayrıca benim için "toptan retçi" davrandığı konusundaki iddiamı da doğruluyor.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterde ELT cihazı olmadığı şeklindeki iletimden dolayı toptan reddettiğini söylüyor.
Eğer sadece bundan dolayı toptan reddedebiliyorsa ben ne desem boş.
Helikopterdeki ELT cihazının çalışmadığı ve çalışmayan ELT cihazının yok hükmünde sayılacağını görmezden geliyor.
Benim elbette bilgi veya ifade yanlışına dayanan mesajlarım oldu, bunlar için daha sonra düzeltme yapmaktan çekinmedim. Sayın Harun Gür'ün yazılarını tarayarak onun hatasını bulmamın da kimseye bir faydası yok.
(Bu sayın Gür'ün ön yargılarını kıracaksa bir haftamı buna ayırayım. Ama benim amacım kişilerin hatalarını bulmak değil, birlikte bir konu hakkında en doğru yorum/düşünceyi bulmak. Ayrıca sayın Gür'ün yine burada mantıksız, tutarsız, seviyesiz yazı yazan kişilere karşı beni örnek gösterdiğini de hatırlıyorum.)
Aynı dünya görüşünde olduğumuz kişilerle bile farklı düşüncelerimiz olabilir. Farklı dünya görüşünde olduğumuz kişilerle bile aynı düşüncelerimiz olabilir.
İnsanları ak ve kara diye kategorize etmek yerine her fiilini ayrı ayrı değerlendiririm.
Bunu yazan Bekir Coşkun ve DYH gazeteleri helikopterde ELT cihazı olmadığından, helikopterin Esas Holding'e ait olduğundan neden bahsetmiyor acaba?
Esas Holding esas kızın (!) kocasının şirketi olduğundan mı acaba?
Esas kız: Vuslat Doğan Sabancı
ELT cihazı olduğu Bakanlık uzmanlarınca açıklanınca
ELT cihazı çalışıyor muymuş?
Sonra da Fatih Altaylı'dan bir yazı...
Bari ördek diyecekseniz, yağmur yağıyor diye tali yollara sapmadan, dürüstçe söyleyin. Ne dediğinizi bilelim.
Anayasanın 1982'den beri kaç maddesinin değiştirilmiş olduğunu sormuştum Abbas Bey'e. Siz de öğrenin, artık eldeki anayasa 1982 Anayasası değil...
Benim zamanım var bence siz iletilerimi taramaya başlayın.
Hakkınızdaki olumlu düşüncemi geri aldığımı da ekleyeyim.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili olarak forumda yazdığım mesajlar sadece onlar değildi. Ya teknik bir aksaklık yüzünden yayınlanmadı, ya da sebepsiz yere onaylanmadı.
Yayınlanmayan mesajlarımla birlikte savunduğum ana fikir şuydu:
1. Bir Atlas jet veya THY uçağı kaza yaptığında medya ilgili şirkete demediğini bırakmıyor. Şirketi suçlayıcı pek çok iddia gündeme gelebiliyor. Ama Yazıcıoğlu kazasında helikopterin ait olduğu şirket büyük bir ustalıkla gizlendi.
2. Kazadan sonra ELT cihazından sinyal alınamadığına göre iki ihtimal vardır: Ya ELT cihazı yoktur ya da çalışmıyordur. Ali Sabancı olduğunu söylüyorsa kaza sonucunda çalışmayan bir ELT cihazı olduğu sonucuna ulaşıyoruz. Bozuk ELT cihazı benim için yok hükmündedir.
Anayasanın bir maddesinin değiştirilemez olmasını tartışmamız gerekirken yine konu dallanıp budaklanıp DYH'nin Vuslat Doğan Sabancı'sının kocası Ali Sabancı'nın Esas Holding şirketinin helikopterinin ELT cihazına geldi.
Bir maddenin değiştirilebilir olması ille de değiştirilmesini gerektirmez. İngiliz Anayasası diye bir yazılı metin yoktur ama Magna Carta (1215) ve Habeas Corpus (1679)’taki ilkeler asırlardır kanunlara dayanak sağlar.
Öte yandan değiştirilemez maddelerin de daha güzel bir şekle getirilebileceğini iki örnekle yukarıda gösterdim: 1. "insan haklarına dayanan" 2. "resmi dili"
Ayrıca değiştirilemez maddeleri değiştirmeden de değiştirilemez maddelerin kastettiklerini değiştirmek mümkün değil mi?
Mesela başka bir kente Ankara adı verip başkenti oraya taşımaya, başka bir marşa İstiklal Marşı adı verip onu milli marş yapmaya engel var mı?
(Umarım bunları savunduğumu düşünen ileri zekalılar çıkmaz. !!! Sadece uç örnek olarak veriyorum. Yoksa ben de Mehmet Akif gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyenlerdenim ve kimsenin de kolay kolay bu marşla boy ölçüşebilecek bir başka marş yazabileceğini zannetmiyorum.
Ankara'nın başkent oluşuna da itirazım yok, ama Ankara'nın nesini seversiniz diyenlere Yahya Kemal gibi cevap veririm. :P İstanbul da artık yaşanır bir yer olmadığı için İstanbul yerine İzmir derim o kadar...
)
anayasanın değiştirilemez maddeleri değiştirilebilir mi
,
anayasanin ilk 4 maddesi kac vekille degisir
,
anayasanın 4. maddesi değiştirilebilir mi
,
anayasamizin 4.maddesi ornek,
tc değişebilir mi,
kapici dairesi yasasi degistimi,
anayasanin ilk uc maddesi kac oyla degisir,
http:www.hukuki.netshowthread.php55201-Anayasanin-ilk-4-maddesi-degistirilebilir-mi,
anayasanın ilk 3 maddesi nasıl değişir,
anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili ornekler,
anayasanın ilk üç maddesi değiştirilebilir mi,
tc anayasası 4.maddesi nasıl değiştirilir,
anayasanın ilk 4 maddesi nasıl değişir,
anayasanın ilk 3 maddesi değiştirilebilir mi,
anayasanin ilk dort maddesi degisebilirmi,
anayasa ilk dort madde etkinlik,
anayasanin ilk uc maddesini degistirilmesi icin aym gorusu
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yanlış veraset ilamı
11-09-2025, 02:20:06 in Miras Hukuku