şu aralar benzer bi sorun benim başımdada var nöbetçi olduğum bi gün yasak olduğunu bile bile ve bi kere teşebbüs edip yakalayıp uyarmamam rağmen izinsiz olarak okul dışına çıkan bi öğrenciye bi tokat attım diye velisi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş aldığı doktor raporunda herhangi bir iz yada başka bişey yok burda yazılanlara bakılırsa sonuç beraatle sonuçlanır gibi görünüyo. Yukarıda bir hukuk fakültesi öğrencisi arkadaş okulda şiddetle ilgili bazı yorumlar yapmış kendince. hiçbir öğretmen bi öğrencisine başkasının çocuğuna vurmaktan keyif almaz öğretmen sadist değildir koşarken dizi kanayan öğrenciyi tedavi edende öğretmendir yemeğini yiyemeyen öğrenciye eliyle yemek yedirende öğretmendir sırf bi tokat attı diye cetvelle eline vurdu diye bi öğretmeni linç etmeye çalışmak insafsızlıktır. müşteri her zaman haklıdır mantığı eğitim öğretimde de kullanılmakta öğrenci sıra masa kırar kapı cam kırar başkasına taş atar dersin işlenemez hale getirir televizyonlarda yayınlana görüntülerde öğretmenin pantolonunu aşağı indirir onunla dalga geçer ama okulunada devam eder öğretmen ise yine öğrenciyi düşündüğü onun lehine olmasını istediği için terbiye amaçlı ufak bi şiddet uygular vay senmisin yapan öğrencinin psikolojisi varda öğretmenin yokmu bir öğrenci için bir öğretmen kolaylıkla harcanabiliyo ama o öğretmen daha nice öğrenciler yetiştirecektir bu hiç önemsenmiyo baştada dediğim gibi benzer bi sorunda ben yaşıyorum sırf uyarı amaçlı attığım tokat bile sayılmayacak bi fiske yüzünden savcılığa şikayet edildim belki hiçbişiey olmayacak beraat kararı çıkacak ama bunu beklemek dahi 2 haftadır okulda ders işlememi engelledi. öğrencinin ağız burun kanatılarak kolunu sırtını morartacak adar dövülmesine bende karşıyım ama yüzlerce hatta binlerce öğrencinin olduğu bi yerde ki disiplin kuralları eskisi gibi değil okuldan atmak yok uzaklaştırmak ise nerdeyse imkansız olduğu bi ortamda yine öğrencinin iyiliği için ölçülü şiddet kullanmanın neresi yanlış
Sayınkenanefe aleyhimde yorumlarda bulunduğu için cevap verme gereği hissettim. Belirteyim hala sonuna kadar düşüncelerimin arkasındayım. Hiçbir şey öğrenciye atılan bir tokadın, öğrencinin kulağının çekilmesini haklı gösteremez. Aynen Yargıtay Ceza Genel Kurulu da 22 Şubat 2000 tarih ve 4-11/30 sayılı kararında özetle şöyle demektedir: Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde eğitim içi disiplin sağlanması yönünden terbiye ve itaat ettirme haklarını kullanmaları kendilerine öğrenciyi dövme hakkı vermez. [1]
Öğretmeni tokat attı diye linç etmek insafsızlıktır. Ancak cezalandırılmasını istemek insafsızlık değildir. Hukuk devletinde yaşıyoruz ve hiç kimsenin hiç kimseyi dövmeye hakkı yoktur. Sizin öğrencinin iyiliğini belirleme amacıyla tokat atma hakkınız ve yetkiniz yoktur. Evet, ben de davanızın beraat ile sonuçlanacağını düşünüyorum ancak sağlık raporuyla belgelendirilmiş fiziksel hasarların kesinlikle en ağır şekilde cezalandırılması taraftarıyım. Öğretmen sadist değildir ancak münferit olarak sadist öğretmenler olduğunu hiç kimse de inkâr edemez. Bu nasıl bir öğrenciyi düşünmektir ki öğrenci düşünüldüğü için öğrencinin tek sosyal alanında ona tokat atılmakta, onun sosyal çevresindeki itibarı zedelenmektedir. Bir öğrenci için bir öğretmen tabiri caizse harcanabilir, görevinden edilebilir. Çünkü öğretmen de öğrenci de bireydir ve aralarında gözümde fark yoktur, statüsel farklara gelecek olursak da bu fark öğretmene tokat atma hakkı vermez.
Sonuç olarak bu konuda yazdıklarımı en başından beri destekliyorum. Dayak yahut tokat atan, kulak çeken sorunlu ve sadist öğretmenlerin de en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve mesleklerinden edilmelerini en içten dileklerimle temenni ediyorum.
şu aralar benzer bi sorun benim başımdada var nöbetçi olduğum bi gün yasak olduğunu bile bile ve bi kere teşebbüs edip yakalayıp uyarmamam rağmen izinsiz olarak okul dışına çıkan bi öğrenciye bi tokat attım diye velisi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş aldığı doktor raporunda herhangi bir iz yada başka bişey yok burda yazılanlara bakılırsa sonuç beraatle sonuçlanır gibi görünüyo. Yukarıda bir hukuk fakültesi öğrencisi arkadaş okulda şiddetle ilgili bazı yorumlar yapmış kendince. hiçbir öğretmen bi öğrencisine başkasının çocuğuna vurmaktan keyif almaz öğretmen sadist değildir koşarken dizi kanayan öğrenciyi tedavi edende öğretmendir yemeğini yiyemeyen öğrenciye eliyle yemek yedirende öğretmendir sırf bi tokat attı diye cetvelle eline vurdu diye bi öğretmeni linç etmeye çalışmak insafsızlıktır. müşteri her zaman haklıdır mantığı eğitim öğretimde de kullanılmakta öğrenci sıra masa kırar kapı cam kırar başkasına taş atar dersin işlenemez hale getirir televizyonlarda yayınlana görüntülerde öğretmenin pantolonunu aşağı indirir onunla dalga geçer ama okulunada devam eder öğretmen ise yine öğrenciyi düşündüğü onun lehine olmasını istediği için terbiye amaçlı ufak bi şiddet uygular vay senmisin yapan öğrencinin psikolojisi varda öğretmenin yokmu bir öğrenci için bir öğretmen kolaylıkla harcanabiliyo ama o öğretmen daha nice öğrenciler yetiştirecektir bu hiç önemsenmiyo baştada dediğim gibi benzer bi sorunda ben yaşıyorum sırf uyarı amaçlı attığım tokat bile sayılmayacak bi fiske yüzünden savcılığa şikayet edildim belki hiçbişiey olmayacak beraat kararı çıkacak ama bunu beklemek dahi 2 haftadır okulda ders işlememi engelledi. öğrencinin ağız burun kanatılarak kolunu sırtını morartacak adar dövülmesine bende karşıyım ama yüzlerce hatta binlerce öğrencinin olduğu bi yerde ki disiplin kuralları eskisi gibi değil okuldan atmak yok uzaklaştırmak ise nerdeyse imkansız olduğu bi ortamda yine öğrencinin iyiliği için ölçülü şiddet kullanmanın neresi yanlış
Sayın Kenan EFE,
Kısa mesaj kutunuzu lütfen kontrol edin, telefon numaramı gönderdim. Bu tür konularda saygıdeğer öğretmenlerimize gereken her türlü hukuki yardım için buradayım. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
herkes öğrenci olmuştur, herkesin bir dayak anısı vardır. kaçı "uyarı" niteliğinde "hafif" tir?
orta okul 1 de din hocasından tokadı yemiştim, ne hafifti, ne disiplin etmek içindi, can yakıcı, onur kırıcı, kin ve nefret uyandıran bir eylemdi.
bugun karşıma çıksa, o tokat kadar şiddetli bir yumruğu yapıştırmaktan çekinmem.
benim oğluma da bu şekilde vurulduğunu öğrensem, dava ile uğraşmadan öğretmenle hesaplaşırım.
öğretmenlere çocukları dövsünler diye teslim edilmiyor bu çocuklar.
bende şiddet yanlısı değilim, ama biliyorum ki , öğretmen olan kişi eline koluna hakim olmak zorunda. yoksa velinin karşılık verme hakkı olmalı
herkes öğrenci olmuştur, herkesin bir dayak anısı vardır. kaçı "uyarı" niteliğinde "hafif" tir?
orta okul 1 de din hocasından tokadı yemiştim, ne hafifti, ne disiplin etmek içindi, can yakıcı, onur kırıcı, kin ve nefret uyandıran bir eylemdi.
bugun karşıma çıksa, o tokat kadar şiddetli bir yumruğu yapıştırmaktan çekinmem.
benim oğluma da bu şekilde vurulduğunu öğrensem, dava ile uğraşmadan öğretmenle hesaplaşırım.
öğretmenlere çocukları dövsünler diye teslim edilmiyor bu çocuklar.
bende şiddet yanlısı değilim, ama biliyorum ki , öğretmen olan kişi eline koluna hakim olmak zorunda. yoksa velinin karşılık verme hakkı olmalı
Öğretmeni disipline etmek için başında amirleri vardır, 657 sayılı yasa vardır, bu iş sizin üzerinize vazife değildir.
Yazdığınız yazıda altı çizili bölümler suçu övmesi ve öğretmenleri hedef göstermesi bakımından suç teşkil etmektedir.
Amirlerin bu olaylarda çok pasif kaldığı bu örnekte de görülmüştür.
Bir suç varsa ve cezası yoksa, hatta sizin tarafınızdan olayın örtbas edilme yöntemleri burda vurgulanıyorsa asıl bu suçtur.
Yazımda altı çizili bölümler, suç işleyenlere karşı benim vereceğim tepkidir, tüm öğretmenleri kapsaması doğal olarak mümkün değildir, sadece eline koluna ve ayağına hakim olamayanlar için geçerlidir.
burda suça destek çıkıp yapılmasını olağan gösteren sizsiniz, örtbas etmeye gayret gösterende sizsiniz.
üzgünümki doğru yolda değilsiniz, kendi cocuğunuzun başına geldiğinde de gene öğretmene örtbas için yol gösterecek misiniz?
Hepimiz öğrenci olduk, fakat hepimiz öğretmenlik duygusunu yaşayamadık. Belki çoğumuzun hayatında "Mahmut Hoca" misali müdür yardımcılarımız oldu, fakat hepimiz "Mahmut Hoca" olamadık. Tartışmalar esnasında empati kurmamız ve "eğer karşımızdaki haklıysa" şeklinde düşünmemiz bizlerden bir şey götürmez. Aksine, o zamana kadar hiç var olmayan bir düşünceyi edinmenin hazzını yaşatabilir.
Hepimiz öğrenci olduk, fakat hepimiz öğretmenlik duygusunu yaşayamadık. Belki çoğumuzun hayatında "Mahmut Hoca" misali müdür yardımcılarımız oldu, fakat hepimiz "Mahmut Hoca" olamadık. Tartışmalar esnasında empati kurmamız ve "eğer karşımızdaki haklıysa" şeklinde düşünmemiz bizlerden bir şey götürmez. Aksine, o zamana kadar hiç var olmayan bir düşünceyi edinmenin hazzını yaşatabilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku