+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 17´e kadar toplam 17 ileti bulundu.
    Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Emeklilik dilekcemi ne Bağ-Kur'a ne de SSK'ya veremiyorum

Evet arkadaşlar bugünkü sgk maceramı paylaşacağım haa bu arada hani birleştilerde üçü bi arada oldularya yalan efendim yalan mevzuat ayrı kriterler ayrı birleşseler dilekceyi verdiğin yer tek olur oradan işleme göre dağılır ama bugün beni ezdiler devletimin çok bilgili ve kibar memurları. Bugün pinpon topu gibiydim ssk pardonya 4a git 8 kata çık hadi bide bağkur 6. kata bak karşı binanın 2. katı sana yardımcı olur hepsininde asansörü bozuk yada tasarruf artık bilemiyorum. nescafe daha kolay birleşti bunlar birleşiyoz diye sadece isim değiştirip vatandaşa zulüm yapıyorlar.
    kısaca anlatayım dursunsir in tarifi üzerine tahsis talep formumu aldım 2 suret çıktığım iş yerine birini de ben doldurdum rapor aslı nüfus cüzdanı fotokopisi ile dilekcemi aldım ssk ya hanımefendi memura yaklaştım evrakları aldı elimden direk 1260 günün yok olmaz dedi. ben bağkur şartlarından olacam dedim. sertleşiyor muhterem hanımefendi O ZAMAN BAĞKURA GİT. ben son ssk lıyım dilekceyi size verecem bağkura siz göndereceksiniz. memur öylemi ver bakayım evrağı. inceler ve aynı kabalıkta yanlış iş yapıyosun kafana göre bu rapor olurmu git vergi indirinm belgesi al der. ben hanımefendi bağırmayın bağkur vergi indirim belgesi istemiyor ayrıca 5510 sayılı kanunla şart değil hastaneye kurumda gönderiyor ben bu raporu kafama göre aldımsa sende başka hastaneye gönder ve küçük bi tartışma memurla heralde şefdi başka bi bayan sesimize geldi ne oluyor hemen durumu anlattım bana evet ya bizde gönderebiliyoruz hastaneye böyle gelen giden oldukca bizde öğrencez kanunu dedi bende olan vatandaşa oluyor dedim ve sonradan gelen bayan evraklara baktı ve kayıttan geçirip dilekcemi aldı biz bağkura göndeririz dedi. allahıma çok şükür deve hendek atladı.
    işim yoktu ama gelmişken bağkura uğrayım prosedür nedir bakayım dedim gittim memurun yanına bana söyledikleri.
    evet ya özürlü emeklilik diyorlar ama bende bilmiyomki.
    kim bilir onla konuşsam daha yeni kanun kimse bilmez bilse bilse sağlık kurulu bilir.
    o nerede oraya gidip konuşayım
    onuda bilmiyorum.
    e ssk benim evrakları size yollucak ne yapcaz o zaman diye sordum verilen cevap tam türkiye memur zihniyeti.
    malülen olsana ne karıştırıyon özürlüyü dedi
    ben doğuştan rahatsızım malül değilim kabul edilmez dedim.
    o zaman dedi gelen evrak red ederiz sen itiraz edersin sağlık kuruluna o arada bi bilen çıkar bişey olur dedi.
    evet benim türkiyemin memuru ya bu kadar cahil.
    yada çok uyanık işi ypkuşa sürüyor para koparmak adına benim aklıma başka sebeb gelmiyor sizce ne olabilir

Hukuki NET Güncel Haber

Emeklilik dilekçemi ne Bağ-Kur'a ne de SSK'ya veremiyorum konulu yargıtay kararı ara
    Emeklilik dilekçemi ne Bağ-Kur'a ne de SSK'ya veremiyorum konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Moskova
    İletiler
    1.568
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı uçucu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Evet arkadaşlar bugünkü sgk maceramı paylaşacağım haa bu arada hani birleştilerde üçü bi arada oldularya yalan efendim yalan mevzuat ayrı kriterler ayrı birleşseler dilekceyi verdiğin yer tek olur oradan işleme göre dağılır ama bugün beni ezdiler devletimin çok bilgili ve kibar memurları. Bugün pinpon topu gibiydim ssk pardonya 4a git 8 kata çık hadi bide bağkur 6. kata bak karşı binanın 2. katı sana yardımcı olur hepsininde asansörü bozuk yada tasarruf artık bilemiyorum. nescafe daha kolay birleşti bunlar birleşiyoz diye sadece isim değiştirip vatandaşa zulüm yapıyorlar.
    kısaca anlatayım dursunsir in tarifi üzerine tahsis talep formumu aldım 2 suret çıktığım iş yerine birini de ben doldurdum rapor aslı nüfus cüzdanı fotokopisi ile dilekcemi aldım ssk ya hanımefendi memura yaklaştım evrakları aldı elimden direk 1260 günün yok olmaz dedi. ben bağkur şartlarından olacam dedim. sertleşiyor muhterem hanımefendi O ZAMAN BAĞKURA GİT. ben son ssk lıyım dilekceyi size verecem bağkura siz göndereceksiniz. memur öylemi ver bakayım evrağı. inceler ve aynı kabalıkta yanlış iş yapıyosun kafana göre bu rapor olurmu git vergi indirinm belgesi al der. ben hanımefendi bağırmayın bağkur vergi indirim belgesi istemiyor ayrıca 5510 sayılı kanunla şart değil hastaneye kurumda gönderiyor ben bu raporu kafama göre aldımsa sende başka hastaneye gönder ve küçük bi tartışma memurla heralde şefdi başka bi bayan sesimize geldi ne oluyor hemen durumu anlattım bana evet ya bizde gönderebiliyoruz hastaneye böyle gelen giden oldukca bizde öğrencez kanunu dedi bende olan vatandaşa oluyor dedim ve sonradan gelen bayan evraklara baktı ve kayıttan geçirip dilekcemi aldı biz bağkura göndeririz dedi. allahıma çok şükür deve hendek atladı.
    işim yoktu ama gelmişken bağkura uğrayım prosedür nedir bakayım dedim gittim memurun yanına bana söyledikleri.
    evet ya özürlü emeklilik diyorlar ama bende bilmiyomki.
    kim bilir onla konuşsam daha yeni kanun kimse bilmez bilse bilse sağlık kurulu bilir.
    o nerede oraya gidip konuşayım
    onuda bilmiyorum.
    e ssk benim evrakları size yollucak ne yapcaz o zaman diye sordum verilen cevap tam türkiye memur zihniyeti.
    malülen olsana ne karıştırıyon özürlüyü dedi
    ben doğuştan rahatsızım malül değilim kabul edilmez dedim.
    o zaman dedi gelen evrak red ederiz sen itiraz edersin sağlık kuruluna o arada bi bilen çıkar bişey olur dedi.
    evet benim türkiyemin memuru ya bu kadar cahil.
    yada çok uyanık işi ypkuşa sürüyor para koparmak adına benim aklıma başka sebeb gelmiyor sizce ne olabilir
    Bagkur oldum olası boyleydı. Siz zor yolu seçmişsiniz. Sürekli kendiniz uğraşıp boyle magdur olmayın. SSk ya verdiğiniz dilekçenin bir sureti nasıl olsa sizde var. İki hafta sonra bir dilekçe daha yazınız şu tarih ve şu sayılı dilkeçce hakkında aşağıda belirttiğim adrese yazılı malkumat verilmesi diye..onuda iadeli taahhütlü yollayın

Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bagkur oldum olası boyleydı. Siz zor yolu seçmişsiniz. Sürekli kendiniz uğraşıp boyle magdur olmayın. SSk ya verdiğiniz dilekçenin bir sureti nasıl olsa sizde var. İki hafta sonra bir dilekçe daha yazınız şu tarih ve şu sayılı dilkeçce hakkında aşağıda belirttiğim adrese yazılı malkumat verilmesi diye..onuda iadeli taahhütlü yollayın
    ilginize tşk ederim evet yolum çok zor ve bu yolculukta tek başına çıkmanın güçlüğü aşikar. Malesef verdiğim dilekcenin bir örneği bende yok ancak tarih ve sayı numarası olan sgk nın evrak kayıt fişi var. dediğinizi yapacağım 2 hafta sonra dilekce yollayacağım bakalım ne olacak. bu sgk canımdan bezdirdi beni.
    mevzuatı bilen usta bi avukat bulursam ona vekalet verip işimi takip ettirmeyi düşünüyorum bakalım bu işin sonu nerede bitecek mahkemede bitme olasılığı yüksek.

Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba.
    Bugün sgk ya verdiğim tahsis talep formuma ve dilekceme cevap geldi.
    Benim anladığım bu 3 kurum sadece kağıt üzerinde birleşmiş.
    Gelen mektubu size yazayım ve bundan sonra ne yapmam gerek fikir almak istiyorum.

Müdürlüğümüze 16/03/2009 tarih, ..... sayılı dilekçe ile tahsis talebinde bulunan ..... sigorta sicil, ...... bağ numaralı ........ nın dosyasının tetkikinde 2829 sayılı yasaya istinaden son 7 yılda en fazla hizmetin Kurumunuzda geçtiği tespit edilmiş olup,adı geçene Kurumunuzca işlem yapılabilmesi için şahsın tahsis talep dilekçeleri ilgilisine binaen yazımız ekinde gönderilmiştir.

Ben sgk beni hastaneye sevk edecek diye beklerken böyle bir bilgilendirme mektubu geldi. Şimdi ben ne yapmalıyım. Beklemeye devammı etmeliyim. daha ne kadar sürer bu işin sonuçlanması.

Ayrıca kafama takılan birleşti bir tane sgk il müdürlüğü ve müdürü var. O halde neden hala ssk bağkur birbirlerine pas atıyor. Mantıklı olan tek merkezde olayı değerlendirip daha hızlı sonuçlandırmaları gerekmezmi.
    Sonuçta bilgisayar ortamında tüm hizmetlerim görülüyor.
    Saygılarımla.

Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba
    2 gündür bağkurda yaptığım yoğun aramalarla nihayet bugün ssk dan gelen evrakımın bağkur da sigortalama servisine gittiğini öğrenebildim.

Ne işi var benim evrakımın sigortalama servisinde ben tahsis talep ettim o kadar.
    bana şimdi denen şu sigortalama servisinde benim tahsis talep formumun ve dilekçemin ne işi var. Üstünde yazıyor tahsis talep formu diye doğru servise yani tahsis servisine verseler belki işlem başlayacak. Yarın sigortalama servisine gideceğim evrakı isteyeceğim mutlaka bi zorluk çıkaracaklar en azından elden evrak veremeyiz diyecekler. Çünkü biliyorumki bağkurda yanlış iş yapmak sigortalıyı uğraştırmak gelenekselleşmiş.
    Böyle bir durum olursa ne yapmam gerek. Bi bilgi verirseniz bende yarın o bilgi ile hareket edip artık çıkmaza giren işlemlerimi başlatabilirim.

Eğer memurların keyfine kalacak olursa bu iş aylarca sürecek hatta senesini bile bulacak.

Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Anladım artık bu bağkurda çalışanlar vatandaşın işini nasıl çıkmaza sokarız diye ellerinden geleni yapıyor. Mevzuat neymiş yeni kanun ne diyor bi bakalımda öğrenelim diyen yok. Bugün anladımki bana emekli aylığı bağlamayacaklar yasal hakkım olduğu halde.
    Evet bugün neler oldu.
    Ssk dan bana gelen bilgilendirme yazısını elimden aldı kayıt numarası verdi.
    ssk size tahsis talep formumu göndermiş özürlü raporumu göndermiş nerede o evraklar beni ne zaman hastaneye yollucaksınız dedim. Cevaba dikkat.
    Özürlü olarak emekli evrakların bize gelmez. Primsiz ödemelere git dedi.
    Bende 8 sene bağkura prim ödedim. 4 sene ssk ya neden primsiz ödemelerde ne işim var deyince. Adeta lütfederek zorla bilgisayara numaramı girdi gözünün ucuyla baktı ve bize gelen bi evrak yok dedi. bende mecburen kaderime razı olarak geri döndüm. Allah aşkına şu bağkurla baş edecek biri yokmu kurtarın beni.

Nerede
    ankara
    İletiler
    430
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bugünkü bağkur maceramı merak eden yoktur ama yazayım. evrak kayıt numarası ve tarihi olan evraklarım kayıp evet yok olmuş dosya var ama dosyada olması gereken evraklar hiç bir yerde yok servis müdürü ile görüştüm sonuç yok. mülki müdür sekreteri ile görüştüm sonuç yok. yok oğlu yok. ve evrakımı bulmak adına müdürle konuştum diye memur abilerim. Hani şu maaşlarını bizim ödediğimiz vergiden alan ve görevleri vatandaşın işini yapmaları vatandaşa yardımcı olmak olan kişiler bana çok ama çok kızdılar. ve bugün anladımki memurların işi vatandaşı yokuşa sürmek yapmamak mümkün olduğunca vatandaşa eziyet etmekmiş bunuda bağkur memurları çok iyi yapıyor. evraklarım yok olmuş. eyyy bağkur memurları unutmayın kul hakkı var bugün bana yaptıklarınızla hakkımı üzerinize geçirdiniz. Benim işim er geç mutlaka olur hiç olmazsa 2.5 yıl sonra ssk dan olur ama sizin benle olan işiniz olmaz olmayacak.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar: