+ Konuyu Yanıtla
3 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon
21 den 30´e kadar toplam 44 ileti bulundu.

Konu: Boşanma sebebi ile tazminat

Boşanma sebebi ile tazminat Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara
    İletiler
    217
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanma sebebi ile tazminat

Alıntı minikkuşum rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    deniz bey önce geçmiş olsun diyorum gerçektende bende çok üzüldüm durumunuza yasalar hep kadından yana kadın ne yaparsa yapsın çocuğunuz varmıydı sizin gerçi sizin yazılarınızı hep okuyorum siteye girdiğimde ilk sizi bulmaya çalışıyorum.Evet dediğiniz gibi maaşınıza daha önce haciz koydursaydınız sırayı beklerdi ama geçmiş hep bilinçsizlikten başımıza geldikten sonra herşeyi öğreniyoruz sizin avukatınız varmıydı.Bizim avukat vardıda ne oldu?erkek kardeşiminde boşanma davası devam ediyor annemin vermiş olduğu parayla araba aldı iş yapması için kendisi işsiz.Ben avukatada kardeşimede arabaya tedbir koydururlar dedikçe avukat hayır efendim neye istinaden koyduracaklar dedi ve ilk duruşmada tedbir koydurdular arabanın yarı hissesini istiyor oysaki kişisel mala giriyor tabi avukat dondu kaldı.Avukatımızın bir çok yanlış bilgilendirmesi oldu şimdi onu feshetti başka av.tuttu.20.000 tl tazminat kendisi ve çocuk için 500 L nafaka istediler hakim sadece çocuğa 200 L tedbir nafakası bağladı birikmiş nafaka borcunuda icraya vermişler her an icra bekliyor.Hem çoocuğunu göremiyor hem nafaka ne güzel.İnsan hakları mahkemesine başvurun derim.adalet bakanlığının sitesinden de adınıza herheangi dava varmı bakın icra vs. nafakanın düşürülmesi talebindede bulunabilirsiniz asliye hukuk veya aile mahkemesine inş.güzel şeyler olur adınıza ve bizede ..

Öncelikle ilginiz için teşekkur ederim.
    Benımde en buyuk yanlısım avukat secımınde olmustur ve bu sebepten dolayıda bu duruma dusmus bulunmaktayım.
    Evet bır kızım var ve 2.5 yıl oldu hala goremıyorum nede sesını duyabılıyorum.Kendı ımkanlarımla baslamıs oldugu anaokulunu buldum hıcbır devlet ve kurum destegı almadan ki alamadımda zaten.ögretmenıyle konustum baban gelıp senı kacıracak denıyormus.ögretmenın bana dedıgı bır doldurus oldugu.basımın gozumun sadakası olsun dıcem ama bu sadakayla zengınlesecegını bıldıgım ıcın suan guzel dıleklerde bulunamayacagım.
    Kendımı ıcraya vermek ıstıyorum ama buda ısyerımde nasıl bır tepkıyle karsılasacagım merak konusu.
    İnsan hakları mahkemesıne basvuracagım ama hala nasıl yapılır ne kadar surer bılmıyorum bana ne gıbı bır malıyetı olur onuda bılmıyorum.
    İstedıgım sey bu olaydan bı an evvel kurtulmak..
    Bundan sonra bende maddı manevı tazmınat davası acmayı dusunuyorum ama hıc umudum yok belkı bu davadanda aleyhıme bı sonuc cıkar ve benı asarlar dıye korkuyorum..
    saygılarımla...

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma sebebi ile tazminat konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma sebebi ile tazminat konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    51
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizasil rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Öncelikle ilginiz için teşekkur ederim.
    Benımde en buyuk yanlısım avukat secımınde olmustur ve bu sebepten dolayıda bu duruma dusmus bulunmaktayım.
    Evet bır kızım var ve 2.5 yıl oldu hala goremıyorum nede sesını duyabılıyorum.Kendı ımkanlarımla baslamıs oldugu anaokulunu buldum hıcbır devlet ve kurum destegı almadan ki alamadımda zaten.ögretmenıyle konustum baban gelıp senı kacıracak denıyormus.ögretmenın bana dedıgı bır doldurus oldugu.basımın gozumun sadakası olsun dıcem ama bu sadakayla zengınlesecegını bıldıgım ıcın suan guzel dıleklerde bulunamayacagım.
    Kendımı ıcraya vermek ıstıyorum ama buda ısyerımde nasıl bır tepkıyle karsılasacagım merak konusu.
    İnsan hakları mahkemesıne basvuracagım ama hala nasıl yapılır ne kadar surer bılmıyorum bana ne gıbı bır malıyetı olur onuda bılmıyorum.
    İstedıgım sey bu olaydan bı an evvel kurtulmak..
    Bundan sonra bende maddı manevı tazmınat davası acmayı dusunuyorum ama hıc umudum yok belkı bu davadanda aleyhıme bı sonuc cıkar ve benı asarlar dıye korkuyorum..
    saygılarımla...
    çocuğunuzu görmek istiyorsanız çocuğun bulunduğu yere bağlı icra dairesine gidin hakimin belirlediği gün için randevu alıyorsunuz yanınıza pedagog ta veriyorlar tabi bu 200L yı buluyor 2 kez gidipte alamadığınız zaman icra memurları tutanaklarıyla birlikte icra ceza mahkemesinne velayetin değiştirilmesi nez'i davası açarsınız velayeti siz alabilirsiniz (çocuğa nafaka bağlandı ise bundanda kurtulmuş olursunuz veya yanınıza tanıdığınız 2,3 kişiyi alıp çocuğun kaldığı yere gidin yine alamadıysanız bir dilekçe yazıp o kişilerde imzalayıp icra ceza mahkemesine başvurun İİK nın 341. maddesine göre hem yargılanır hemde velayet değiştirilir.Kardeşim savcılığa suç duyurusunda bulundu temmuz ayında (çocuğu vermek için çağırdı 3,4 kişyle gelmiş tehdit etmişler )savcı kamu davası açmış anne hakkındada 113/A ya göre cezalandırılması istenmiş nisan ayında duruşma var.Siz kendinizi icraya vermeniz bu saatten sonra bir şey değiştirmez eşiniz daha önce verdiyse yani biliyorsunuz öncelik sırası var barodan avukatta temin edebilirsiniz sizin hiç malınız paranız yoksa nasıl bu kadar tazminat bağladı çok şaşkınım ben bir yerde okumuştum insan hakları mahkemesine başvuruyu araştırayım bulabilirsem yollarım.içinizi rahat tutun siz psikolojinizi bozmayın yoksa bunların üstesinden gelemezsiniz sabır sabır (ama nereye kadar) birde www.bosanmisbabalar.com sitesine girmenizi tavsiye ederim
    Konu minikkuşum tarafından (13-03-2009 Saat 17:43:08 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    110
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aslında deniz şimdi birşeyler yazacağım ama anlaşılır mı emin değilim.
    Sen hiç kobraların dansını izledin mi.?
    Dişi kobra yılanı ile erkek kobra yılanı çiftleşmeden önce dans şeklinde bir güç gösterisi yaparlar. Erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır veya kadın erkeğin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır.Eğer erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurursa o dişi ( ısırma değil )hiç itiraz etmeden erkek kobra ile birlikte olmak zorunda eğer ki dişi kobra erkeğin pullarına dişini dokundurursa ve erkeğe bunu hissettirirse erkek tiss tisss deyip o ortamdan uzaklaşır gider .Birbirini zehirlemeye çalışmak ısırmak yok sadece diş tenine değecek ..Oyunun kuralı bu .
    Aslında bu durum kartallarda da vardır.dişi ve erkek kartal çıkabilecekleri en yüksek irtifaya çıkarlar.Ve orada pençelerini birbirlerine geçirirler öylece yere düşmeye başlarlar.Pençeyi ilk bırakan oyunu kaybeder. Bazen iki taraf yere çakılır kazananda kaybedende olmaz ki buna aşk deniyor zaten. Neyse dönelim konumuza

Şimdi bu yazdıklarımın sizinle ne ilgisi var
    Şu anda siz aslında eşin ile kobra dansı yapıyorsunuz.Ve o senin canını yakmak üzere ama dişleri daha tenine değmemiş. Ama değdi değecek ve bir daha bu dansın rövanşı yok.Sen şu aşamada kendin bu durumdan çıkamazsın.Yapacağın 3 şey var ya senin ısırmasından vazgeçirmek(bu artık mümkün değil ) veya ince bir manevra ile sen onu ısırmalısın.Veya havlu atıp dansı daha güçlü olduğun bir zamana ötelemek aslında bunda da geç kalınmış. Yapabileceğin ince manevra ne olabilir işte onu bulmak lazım . Bu evliliği geri çevirme ihtimalin bile var ama karşı tarafın erkek gücünden anladığı ne onu iyi bilmek lazım.Ama karşındaki kişi çok kurnaz bu dansın defalarca provası yapılmış o evlilikte ama sen farketmemişsin muhtemelen ve senin en zayıf karnın olan maddi yönden vurmuş seni .Onun kalesi işin gerçeği biraz daha sağlam görünüyor ama şunuda unutma seninle aynı arenada ve zaafsız insan olmaz.Zaafları ne iyi düşün.O noktasından dişlerini temas ettirmekle kalma ısır hemde çok pis canını yak.Geri bile dönebilir evine.Ama kadını iyi tanımış olman lazım.Evliliğini saat saat gözden geçir.Neye zaafı vardı.Bu senin için çok zor ama imkansızda değil. Çünkü yetiştiği kaleye sığınmış bir nevi şahmeran olmuş. Olmazsa kaleyi içten fethedecek bir formül bul ama onu ısırman lazım .çünkü sizin dansınız daha bitmemiş.Aslında şu tazminatı senden istemesi bile halen sana verilmiş şans.
    Bırakma onun pençelerini çakılacaksanız gerekirse beraber yere çakılın

Yaptır bir buket gül üzerine yazdır 20 bin ytl gönder adresine anasını satayım
    Konu tturcica tarafından (13-03-2009 Saat 21:29:55 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    110
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ha diyebilirsin.Hakim kanun avukat evrak kırtasiye vs vs.Geç bunları onlar olayın figuranı fonu
    Şöyle düşün insan ve ölüm.Hakikat bu ikisi arasındadır.Bu senin bir yolculuğun aslında.Bunların arasındaki herşey olayın figuranından başka birşey değil.doktoruda hemşireside oksijenide hepsi figuranı bakma .Sen ve boşanmada öyle.Bu durumun yanlış anlama ama eşin ile bile ilgisi yok.O bile bu işin figuranı.O yüzden hakimmiş avukatmış kağıtmış kırtasiyeymiş vs takılıp kalma.Bu işi çözecek olan sensin çözülürde Allah ın izniyle.
    Konu tturcica tarafından (13-03-2009 Saat 18:56:16 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    51
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı tturcica rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Aslında deniz şimdi birşeyler yazacağım ama anlaşılır mı emin değilim.
    Sen hiç kobraların dansını izledin mi.?
    Dişi kobra yılanı ile erkek kobra yılanı çiftleşmeden önce dans şeklinde bir güç gösterisi yaparlar. Erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır veya kadın erkeğin pullarına dişlerini dokundurmaya çalışır.Eğer erkek dişinin pullarına dişlerini dokundurursa ısırma değil o dişi hiç itiraz etmeden erkek kobra ile birlikte olmak zorunda eğer ki dişi kobra erkeğin pullarına dişini dokundurursa ve erkeğe bunu hissettirirse erkek tiss tisss deyip o ortamdan uzaklaşır gider .Birbirini zehirlemeye çalışmak ısırmak yok sadece diş tenine değecek ..Oyunun kuralı bu .
    Aslında bu durum kartallarda da vardır.dişi ve erkek kartal çıkabilecekleri en yüksek irtifaya çıkarlar.Ve orada pençelerini birbirlerine geçirirler öylece yere düşmeye başlarlar.Pençeyi ilk bırakan oyunu kaybeder. Bazen iki taraf yere çakılır kazananda kaybedende olmaz ki buna aşk deniyor zaten. Neyse dönelim konumuza

Şimdi bu yazdıklarımın sizinle ne ilgisi var
    Şu anda siz aslında eşin ile kobra dansı yapıyorsunuz.Ve o senin canını yakmak üzere ama dişleri daha tenine değmemiş. Ama değdi değecek ve bir daha bu dansın rövanşı yok.Sen şu aşamada kendin bu durumdan çıkamazsın.Yapacağın 3 şey var ya senin ısırmasından vazgeçirmek(bu artık mümkün değil ) veya ince bir manevra ile sen onu ısırmalısın.Veya havlu atıp dansı daha güçlü olduğun bir zamana ötelemek aslında bunda da geç kalınmış. Yapabileceğin ince manevra ne olabilir işte onu bulmak lazım . Bu evliliği geri çevirme ihtimalin bile var ama karşı tarafın erkek gücünden anladığı ne onu iyi bilmek lazım.Ama karşındaki kişi çok kurnaz bu dansın defalarca provası yapılmış o evlilikte ama sen farketmemişsin muhtemelen ve senin en zayıf karnın olan maddi yönden vurmuş seni .Onun kalesi işin gerçeği biraz daha sağlam görünüyor ama şunuda unutma seninle aynı arenada ve zaafsız insan olmaz.Zaafları ne iyi düşün.O noktasından dişlerini temas ettirmekle kalma ısır hemde çok pis canını yak.Geri bile dönebilir evine.Ama kadını iyi tanımış olman lazım.Evliliğini saat saat gözden geçir.Neye zaafı vardı.Bu senin için çok zor ama imkansızda değil. Çünkü yetiştiği kaleye sığınmış bir nevi şahmeran olmuş. Olmazsa kaleyi içten fethedecek bir formül bul ama onu ısırman lazım .çünkü sizin dansınız daha bitmemiş.Aslında şu tazminatı senden istemesi bile halen sana verilmiş şans.
    Bırakma onun pençelerini çakılacaksanız gerekirse beraber yere çakılın

Yaptır bir buket gül üzerine yazdır 20 bin ytl gönder adresine anasını satayım
    Bence siz çok masal kitapları kitapları okumuşsunuz.bırakın böyle yazılar yazmayı tekrar kilitleneceksiniz.Forum kurallarına göre hukuki yönden cevap vermenizi öneririm lütfenn...Bir doktor bu tür yazılar yazmaz. Site yöneticilerine sesleniyorum bu tür yazılara mahal vermeyin burası hukuk sitesi mahalle kahvesi değil..
    Konu minikkuşum tarafından (13-03-2009 Saat 18:51:54 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    110
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Smile Re: Boşanma sebebi ile tazminat

minikkuşum

bir insanın doktor böyle şeyler filan yazmaz ifadesi yüzeyel değer yargılarında klişeleri olduğunu gösterir.Bununda içsel simetrisi halledilmemiş sorunlardır
    Nickin kuş ama ruhun uçamıyor ki o yüzden rumuzunu kuş yapmışsın ya bunaltıcı dünyandan uçup gitmeye duyduğun farketmediğin özlemin bu aslında

benim yazılarıma takılıp kalma kendin ile yüzleş sen kuş
    Konu tturcica tarafından (13-03-2009 Saat 19:04:10 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ANKARAM
    İletiler
    171
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

kadın kadındır ayırt etmem cunku hepsi aynıdır varsa aksını ıddıa eden cıksın karsıma...Bu arada Deniz ben...

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın denizasil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine nasıl başvurulur diye sorduğunuzu okudum. Bu konuda ufak bir araştırma yaptım. Bunları incelemenizi tavsiye ediyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmak için en başta Türkiye'deki iç hukuk yollarının hepsini tüketmiş olmanız ve davanız kesinleşmesi gerekmekte. İlk kural bu.

Bu konuda size 2 tane link ekliyorum.
    Umarım size yardımcı olur.
    İnanın sizin adınıza üzülüyorum.
    Ödemek zorunda olduğunuz Tazminat+Nafaka bir yana, bir baba olarak çocuğunuzu görememeniz ve size karşı doldurulması beni en üzen kısmı. Trilyonlara değişmez insan çocuğunun sevgisini. Bu kadar maddi külfet altına sokulurken keşke çocuğunuzun sevgisi ile teselli bulabilseydiniz. Sizde derdiniz, ben bu paraları eski eşime verdim ama sonuçta o parada çocuğumunda payı var.
    Neyse çok da yaranızı deşmek istemiyorum.
    Tekrar çok geçmiş olsun.
    Ve hala sitede sorulan bir sorunun cevabını merak ediyorum.
    Hakim sizi ne diye kusurlu buldu da bu tazminata hükmetti?
    Dövdünüz mü, küfür mü ettiniz, aldattınız mı ne yaptınız?
    --------------------------------------------------------------------

http://www.hukuk24.de/sosyal/insan-h...mahkemesi.html

https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=20957

Nerede
    ankara
    İletiler
    217
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Evet herkadın aynı degıldır belkıde ılk basta boyledır bunun tartısmasını yapamam helekı bır kadınla.Canımı yaktı dıye demıyorum belkıde sız haklısınızdır...

Benım onunla 4 yılım gectı bununda 2 yılı ayrıydık zaten yılda 4 kes ailesının yanına gıtmek ıstıyodu ve 1 ay kalıyordu 29 gun degıl tam bır ay kalıyordu yanı buna yogunlasıyodu onun ıcın bir kardı.2.evımızdı ılk bosanma davamızda ailesi evımden hıcbır esyamı vermedı bende ıstemedım zaten.barışıldı ve ıkıncı ev kuruldu 1.5 yıl sonrqa abuda yıkıldı ve butun esyalarımı dagıttım.
    Ailesınden kopamadıgını her defasında dıle getırıyordu.benı kıskırtıyordu evlılıgımızın ılk aylarında 1 tokat atmıstım ama kesınlıkle dovmedım.sahılde ayagını burktu hastaeye gıtttık acile ordakı ıfadesındede burktum dedı hafıf bı ıncıme onu bana mahkemede dayak yedım dedı ben ısopatladım ama nafıle.goz kapagının bırı düşüktü benı dövdü dedi ama ailesinde herkeste var cunku IRSİ..
    Bidaha söylemeden gecemıcem benım kaybetmemdekı en buyuk sebep AVUKATIMDIR.

İletiler
    58
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Size büyük gecmiş olsun. Ne yaparsın kadınlar bunu öç almak için kullanıyor. Durum hep aynı. Bir düştünmü bu boşanma yoluna yandın. Manevi ve maddi kayıpların çok oluyor. Nasıl ülkemizde sacma bir askeri ücret mantığı varsa bu olaylarda da gercekçi değiller. İnsanları suça teşfik ediyorlar. Sözde kanunlar insanları koruyacağına, onlarda bir gol atıveriyorlar. Nerde kaldı medeniyet. Tabi bu kanunları koyarken düzgün bir araştırma ve uygunluğa bakmadan karar veriyorlar. Meclistekinler yap boz tahtası yapmışlar. Devlete kaldı ise işimiz yandık. Ama yapacak birşey yok. Aslında kanunlar bizim kültür ve demokrasi göstergemizdir. Kaç erkek ve kadın bu boşanma kanunların anlamsız saçma olan kısımlarında ruh hastası olmak mümkün değil. Pratikteki uygulamasına bakılması gerekli. Bizde vergi kaçıranlar gibi nerden yırtarız diye bakoyur. Adalet böyle karşılanmazki. Tamam kim kusurlu ise çeksin. Haksız olanlar ne yapsın. Birde yaptıkları yanlarına kar kalıyor. İşi devlete zorlaştırarak zaman ve para israfı yapmakta. Hantallıktan kurtarmalıyız.

Hayat uzun bir yoldur. Herşeyin bir çıkış yolu vardır. Buna engel olmayalım
    :rolleyes:
    ADALETTEN HİÇ BİRZAMAN AYRILMAYIN.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: