-
03-03-2009, 17:16:07 #91
Yeni Üye
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Re: Alkolsuz Araç kullansanız da kesinlikle üflemeyin
Canını yediğim bir sey söyleyeyim bu alkolmetre içtiği alkolün ne kadar etki yapıp yapmadığını ölçmüyorya
sadece kokuyu ölçüyor
benim demek istediğim benim kızğınlığım evime 100 metre mesafede beni çeviriyorsun bende tüm iyi niyetimle sana 1 adet bira içtiğimi söylüyorum
sende hemen basıyorsun cezayı
benim bildiğim itiraz ediyorsam ben bana kan tahlili yaptırma zorunluluğu yokmu bu konu ile ilgili danıştay kararı var.
diyelimki yok benim ne derece alkollü olduğumu sen zaten görüyorsun
elinde olan insiyatifini kullanamazmıydı.
birde ben itiraz edeceğim hakkımı arayacağım diyince
yav bu konuyu uzatmayalım kapatalım tamam biz cezanı yatıralım demek ne oluyor
ayrıca benim aracımı bağlaması gerekirken neden aracı teslim etti bana o derece alkollüysem ben
bu kadar görevine bağlısın sen görevini neden eksik yaptın o zaman değilmi?
ne geçti eline simdi vay bee adama ceza kesmis buna ödülmü verelim dediler
ülkemizde neler oluyor neler bunları hepimiz hergün izliyoruz ekranlardan
herkes görevini tam yapsa bunlar olurmu ülkemde olmaz değilmi?
bence o gün memurlar kendi insiyatifini kullanarak cezayı kestiler
benim kızdığım bende kamuda görev yapıyorum şoförüm az daha işimden olacaktım
işimden olsaydım ben ne olacaktı o zaman benden o zaman polisi askeri sevmemi nasıl beklerdin
kısacası ben açtım davamı ümidim var.
hayırlısı ile o günü bekliyorum sonucunuda buraya yazacağım.
hep beraber görürüz
Hukuki NET Güncel Haber
-
03-03-2009 17:16:07 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- İletiler
- Ne kadar?
-
03-03-2009, 18:16:29 #92
Yeni Üye
- İletiler
- 29
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
bak nasıl biliyorsun neyin ne işe yaradığını
önce benim kimseyi savunmak gibi niyetim yok ki seni jandarma çevirmiş başka bi kurumu hiç savunmam o onlarla alakalı hani beni yanlış anlama. önce sana bir çok dava ve idari soruşturmadan alnının akıyla çıkmış ve bi çok tazminat hakkı kazanmış hatta bir milletvekilinin oğluna kabahatlerden ceza yazdım diye mahkemeye verdi ,inadına 1 liralık sakız bile vermiyolar bu paraya
dava açtım kazandım tabi. yani bu davalarımın çoğunda vatandaş bana asarım keserim ben buyum ben şuyum dedi. insifiyatif kullanır kimlere kullanmıyoruzki hele sen kamu çalışanısın hayli hay yapılır. valla zaten kafaları basmıyomuş belli 500 milyon civarında parayı ben ödeyeyim denirmi hehe
bide kimse kimseye ödül vermez aksine niye bağladın arabayı başımıza iş aldın derler
neyse sen gerekeni yapmışın sözün kısası itiraz etmişin cezaya. ama unutmaki herkez işini yapıyor ve vatandaşta biraz saygı göstermeli kolluğa ki kendide görsün. kimse düşmanımız değil. sen yasaları tam manasıyla uygulayan kuralcı birine dek gelmişin şansına. saygılarımla
-
04-03-2009, 09:26:11 #93
Yeni Üye
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
iste benim kızdığım bu niye ceza yazıyorsun
yazdıktan sonra pişmanmı oluyorsunda ben ödeyeyim diyorsun
sen madem kuralcı birisin ceza tutanağına araç parka çekildi yazıpta neden aracı bana teslim ediyorsun.
ben gerçekten sayğımı gösterdim benim tepkim ben tahlil istiyorum diyipte onların bana olmaz senlemi uğraşacağız demesinden kaynaklandı.
buna çok tepki gösterdim
birde şunu sorayım benim açmış olduğum davaya ilğili kolluk kuvvetleri geleceklermi acaba?
inşallah gelirler
saygılarımlaKonu Gazihamdi tarafından (04-03-2009 Saat 09:27:40 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ek yaptım
-
05-03-2009, 14:03:57 #94
Yeni Üye
- İletiler
- 29
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
hiçbir kurumu koruma kollama haklı çıkarma gibi düşüncem yok haddimde değil ama doğru ve gerçek olan şeyleride göz ardı edemem bak sana açıkcana yazayım tek tek:
1-bu niye ceza yazıyorsun ? -- alkollusün sende inkar etmiyorsun bunu yazcak elbette
2-yazdıktan sonra pişmanmı oluyorsunda ben ödeyeyim diyorsun ?-- senin aklın kesiyormu 598 lirayı kendileri ödermi?en fazla iptal eder cezayı ama seni sonrasında doktora götürür nede sana ceza makbuz suretini verir
3-sen madem kuralcı birisin ceza tutanağına araç parka çekildi yazıpta neden aracı bana teslim ediyorsun?---- jandarma bölgesinde gerçekleşmiş olay demi evet.yani şehre uzaktasın ve kolluk sen eğer tek kişi olsan aracını otoparka çeker senide evine bırakırdı.ama senin 2 şahidim var diyosun yani 2 kişi var yanında onlara sen sür der ve aracınla seni mağdur etmeme kiçin aracınla gönderir. ve yasa dışı bişey yapsa makbuzada not düşmezdi araç otoparka çekildi diye.yani girdi çıktı yapılır otoparka polislerde yapıyor bunu vatandaş evi uzakta ve yanında alkolsüz başka biri varsa kendi aracıyla görderir ama tutanağını tutar derki: araç otoparka çekilmeliydi fakat mağduriyet olmamsı ve alkolsüz bir yakını vardı yanında aracı ona teslim ettik diye bunu sen bilmezsin zaten.
4-ben gerçekten sayğımı gösterdim benim tepkim ben tahlil istiyorum diyipte?-- yasa ve trafik yönetmeliği derki güzel kardeşim : tahlil yapılması zorunludur fakatttt cihaza üflememsi durumunda yani üflemeden önce mecburdur kolluk kan testi yaptırmaya. ama sen üflemişin ve 50 pm üzerindesin. koluk mecburiyeti kalktı kan testinden.
5-birde şunu sorayım benim açmış olduğum davaya ilğili kolluk kuvvetleri geleceklermi acaba?---- tanık olarak çağrılabilirler ama tutanakta adları olduğu için ama genelde gidilmez yada teşkilat avukatı gider. her kolluğun onlarca davası var her davaya gitse işinimi yapacak yaptığı işten haklı yada haksız yada kıllığına dava açanlar yüzünden mahkeme mahkeme mi gezecek. ayrıca dava trafik mahkemesine itiraz tarih aralığında açılmalıydı.sanırım seninki trafik mahkemesi değil.
neyse ahanda bu sana son sözüm: hakimler artık şahitlere pek inanmıyor çünkü herkez isterse yalan yanlış birlerce şahit bulur. o nedenle artık pek güven oluşturmuyor. mahkeme artık somut delillerden yola çıkıyor. senin somut dellilerinde bir sürü var. doktor raporu, alkolmetre kaydı,kolluk tutanağı, ceza tutanağı. hakkında hayırlısı tabi ceza yüksek ama sonucu lehine olur umarım ama pekte umut bağlama.
saygılarla
-
05-03-2009, 14:21:56 #95
"benim kızdığım bende kamuda görev yapıyorum şoförüm az daha işimden olacaktım
işimden olsaydım ben ne olacaktı o zaman benden o zaman polisi askeri sevmemi nasıl beklerdin "
Üstte yazılan bir paragrafı okuyunca benim de aklıma aşağıdaki paragrafı yazmak geldi buyrun lütfen okuyunuz.
"ben nasıl kızmam Polis veya Askerin insiyatif kullanarak Alkollü bir şahsa cezai bir işlem uygulamamasına. Düşünsenize O Alkollü şahıs aracını sürerken benim veya sizlerin çocuğuna çarpma ihtimali yokmu?"
En güzeli alkollü iken ticari taksileri kullanmak.
-
05-03-2009, 16:26:08 #96
Kıdemli Üye
- Nerede
- İzmir
- İletiler
- 105
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Saca,
Eğer, asayiş, karakol yada çevik kuvvet vb. polisi isen; sen bu işleri tam olarak bilmiyorsun ve bu konuya dahil olduğun zaman, geçmiş 8 sayfayı okumamışsın.Özellikle Phantom Of Law adlı hukukçu üyenin yazdıklarını tekrar okumanı naçizane tavsiye ederim.
Eğer, Sen, trafik polisi isen; vay başımıza gelenler ve gelecek olanlar, off..
Diyorsunki:-"Alkol sonucuna itiraz hakkın var, ama, üflemeden önce"
Yanlış biliyorsun.
yanlış bildiğini sana ispatlayabilirim:
Av.Cem NEMUTLU, alkol muayenesine takılır, üfler ve 0.80 civarı (yanlış hatırlamıyorsam böyle idi, 1,0 Pm nin altında idi) alkollü çıkar, itiraz eder, görevli polisler Cem NEMUTLU'yu hastaneye götürmezler.Cem Bey de ceza tutanağına imza atmaz, ehliyetine el konur, polislerle hiç takışmaz, dalaşmaz, paşa paşa evine gider.Ve, ilk iş günü davasını açar mahkemeye :-"Polisin elindeki cihaza güvenmiyorum, hastaneye gitmeyi talep ettim, beni hastaneye götürmediler, Ben de tutanağa imza atmadım" der.
Mahkeme, Cem Bey'i haklı bulur ve ehliyetinin iade edilmesine karar verir.
Yargıtay 8. Ceza Dairesi de, bu kararı ONAR ve Cem Bey ehliyetini teslim alır...
Ben, Çankaya'ya, Cem Bey'in bürosuna dahi gittim, bana anlattıkları bunlar.
Bu işleri, insan başına gelince öğreniyor, öyle polis olmakla, mühendis yada doktor olmakla bu işler öğrenilmiyor.
Cem NEMUTLU'nun bana anlattıkları:
1-Yakalanınca, üflemeden direkt olarak itiraz edilebiliyor, polise deniyor ki -"Mevcut Karayolları Trafik Kanunu'nun 49. Maddesi, C Bendi, 4. Fıkrasına istinaden cihaza üflemeyi reddediyorum, beni hastaneye götürmenizi talep ederim"
Polis sizi götürecek, hıı.. ama başka ekip gelir ama görev yerini bırakır gider orası Emniyet Teşkilatı'nın takdiri
Hıı.. Polis bunu yapmadı, ceza makbuzunu imzalamıyorsunuz, yada itiraz bölümüne "Hastaneye gitmeyi talep ettim, bu sonucu kabul etmiyorum" yazıyorsunuz.
Zaten, aklı başında, kanunu-kuralı bilen bir polis, böyle bir durumda "Ya...Bu adam işi biliyor" der ve hastaneye götürür,
Götürmezse ne olur?
Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kapı gibi kararı uygulanır.
2-Cihaza üflüyorsunuz 1-2 Pm alkol çıkıyor, buna itiraz edilecek bir durum yok, "İnsaf yani" derler adama, ama, üflediniz sonuç 0.60-0.80 Pm gibi, yani, 1 Pm nin altında...
Polise itiraz edip, aynı lafı söylüyorsunuz "Mevcur Karayoları Trafik Kanunu'nun..." diye başlayan.
Polis derse "itiraz hakkınız yok, arabayı bağlayacağız" hiç dalaşmadan, kibarca :-"Tamam, Memur Bey, buyrun anahtarı, araba sizin" diyorsunuz ve üflemiyorsunuz.
sonuç ne olur?
ya polis hastane talebini kabul eder, yada cezai işlem yapar siz de mahkeme açıp Yargıtay 8.Ceza Dairesinin kararının uygulanmasını talep edersiniz.
3-Polise, hiç hastane lafını karıştırmadan, üfledikten sonra itiraz edersiniz, polis kendi bildiğince gerekeni yapar, ama hastaneye götürür, ama -:"İmza atmayın yada şerh koyun, yarın da mahkemeye gidin" der, polisin bileceği iş.
Av.Cem NEMUTLU'nun bana söyledikleri bunlar...
4. bir yol var, o da araç kullanırken alkol almamak, ben, içkiyi kökten bıraktım, Temmuz ayından bu tarafa hiç alkol almadım, bugün itibariylede 11 ay sonra ehliyetimi alacağım.
Gelelim Ahmet25 rumuzlu üyeye;
"ben nasıl kızmam Polis veya Askerin insiyatif kullanarak Alkollü bir şahsa cezai bir işlem uygulamamasına. Düşünsenize O Alkollü şahıs aracını sürerken benim veya sizlerin çocuğuna çarpma ihtimali yokmu?" demişsin...
Değerli Arkadaşım;
Klavyeye sarılıp, bu yazıyı yazmadan önce, geçmiş 8-9 sayfayı okuma zahmetine katlansaydın, sorduğun bu konuyu da tartıştığımızı görürdün, özellikle 6. ve7. sayfaları okuyun.
Sana kısaca anlatayım;
1-Bir kanun var, ama uygulayanlar bunu tam olarak bilmiyorlar, A şehrindeki bir vatandaşa yapılan uygulama ile B şehrindeki bir vatandaşa yapılan uygulama farklı olabiliyor.
Bunu nedeni kim, ne?
Polis değil, çünkü, polis -Türkiye'de- sadece kendisine denileni yapar, olayın sonucuna bakar, oluş şekline bakmaz.
O'na kural öğretilir, denir ki :"Yazdığın-tuttuğun tutanak a)Ne, b)Nerede, c)ne zaman, d)Neden sorularına cevap verecek, NASIL diye sormayacaksın"
Bunun sonucu, seni 0,50 nin üzerinde alkolle yakalayan polis, isterse seni hastaneye götürür, isterse de seni tehdit ederek (Arabanı bağlamakla, kolluk kuvvetine mukavemetten mahkemeye vermekle) ceza tutanağını imzalatır.
Kanunları biliyorsan itiraz edersin, Cem NEMUTLU gibi kazanırsın, bilmiyorsan da, bizim gibi oturur, gün sayarsın.
2-Kanun "0,50 nin üzerinde alkol alıp, güvenli sürüş yeteneğini kaybetmiş" diyor.
Adamın bünyesi sağlamdır, Saca'nın dediği gibi çok miktarda alkol alır ama sarhoş olmaz, başka bir vatandaşsa alkole alışkın değildir, 100 ml. birayla
sarhoş olup, güvenli sürüş yeteneğini kaybeder.
Bu 0,50 neye göre, kime göre belirleniyor?
3-Ahmet25'cim,
Gazetelerde okursun,
a)Bir adam diğerini bacağından bıçaklar veya ayağından vurur, mahkeme bunu hemen bırakır, tutuksuz yargılanır, az bir para cezası ile kurtulur (Saca iyi bilir, çünkü polisler bu konudan çok şikayetçi), başka bir adam ise hasmını karnından-kalbine yakın bir noktadan vurur ya da bıçaklar, bu adam içeride çok yatar, çünkü, öldürmeye teşebbüs kabul edilir.
b)Belki başına gelmiştir, radara yakalanmışsındır, hız limitini %50'yekadar aşarsan farklı, %100'e kadar aşarsan farklı ve %100 den daha fazla aşarsan çok çok daha farklı, gayet yüklü bir ceza yersin.
E...Şimdi, güzel kardeşim, neden bu tip bir skala alkol konusunda uygulanmaz?
Neden 0,52 Pm alkolle yakalnananla 2-3 Pm alkolle yakalanan aynı kefeye konur?
İşte biz burada bunları tartışıyoruz, dikkat edersen, Sayın Erdoğan KIRCALI, ki, site editörüdür, kendisiyle burada çok seviyeli bir şekilde tartıştık, Phantom Of Law'ın yazdıklarından sonra buraya bizi eleştiren bir yazı yazmadı.
Hıı...Alkol alıp araç kullanan başkalrının hayatını tehlikeye atıyor mu?
Evet, atıyor.Ama, güvenli sürüş ve muhakeme yeteneğini kaybetmişse.
Bunu, kanun söylüyor, oku, bak aynen şöyle yazar "0,50 Pm alkolün üzerinde alkol alıp, ya da keyif verici uyuşturucu bir madde alıp, güvenli sürüş yeteneğini kaybetmiş bir şekilde araç kullananlara..."
-
06-03-2009, 11:02:06 #97
Yeni Üye
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Vermiş olduğun bilgilere çok teşekkür ederim
ben eğerki Saca ya kalsam dava açma hakkım bile yok demediği kaldı
ayrıca nasıl olsa sonucu belli niye dava açtın diye bir zihniyet var millette
benim açtığım dava red çıkarsa nereye dava açmam lazım bu konu ile ilğili bbana bilgi verirseniz sevinirim
Saygılarla
-
06-03-2009, 14:29:12 #98
Kıdemli Üye
- Nerede
- İzmir
- İletiler
- 105
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
İdare Mahkemesi'ne dava açacaksınız, iyi bir avukata danışıp, dilekçe yazdırın.
İdare Mahkemesi, davayı usul yönünden inceler, siz gitmiyorsunuz.
Sonuçta, Yargıtay 8.Ceza Dairesi'nin vermiş olduğu bir karar da var.
-
06-03-2009, 15:34:20 #99
Yeni Üye
- İletiler
- 10
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
-
06-03-2009, 23:29:36 #100
Kıdemli Üye
- Nerede
- İzmir
- İletiler
- 105
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
GaziHamdi;
"Hemen git, idare mahkemesi'nde dava aç" diyeceğim, ama, Senin yakalanman 02-02-2009'da.
Yani, sen, yasal başvuru süresini geçirmişsin.
Bu, süre konusunu avukatlara danış, ya da sitedeki hukukçulardan yardım iste, mahkeme açma süresini, 15 gün mü, 2 ay mı, ben de tam olarak bilemiyorum.
Aslında, yanlış olan, bu konuda Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin yaptığı.
Davayı kabul ediyorlar, sonra da "Görevsizlik" kararı veriyorlar, İdare Mahkemesi'ne başvuru süresi de geçtiği için, vatandaşın ehliyeti gittiği ile kalıyor.
Korkarım ki, seninde böyle olacak.
İlk duruşman yapıldıktan sonra sonucu burada yazarsın.
Melbu adlı üyenin de başına gelmişti.Mahkeme, karar veresiye 6 aylık süre dolmuş ve ehliyetini almıştı.
Bu sayfada bulunan kavramlar:
1.52 promil alkol
,ehliyet kaptirdik geri alma sansi varmi 2017
,https:www.hukuki.netshowthread.php47538-Alkolsuz-Arac-kullansaniz-da-kesinlikle-uflemeyinpage7
,alkolluaraba kullanma ceza itarazı
,1.52 promil alkol ile kazanın cezası
,ehliyeti kaptiranlar forum
,ehliyeti kaptirdim 2 aya inme sansi yok mu
,https:www.hukuki.netshowthread.php47538-Alkolsuz-Arac-kullansaniz-da-kesinlikle-uflemeyin