+ Konuyu Yanıtla
77 / 140 Sayfa İlkİlk ... 7172737475767686970717273747576777879808182838485868797107117127137 ... SonSon
761 den 770´e kadar toplam 1391 ileti bulundu.

Konu: Dövizle kredi alana müjdeli haber

Dövizle kredi alana müjdeli haber Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #761
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    neden 112 lerde gezerken kur dolar 2 ytl miydi ?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu yargıtay kararı ara
    Dövizle kredi alana müjdeli haber konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #762
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    Alıntı yenmez rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Dostlar bu ülkeye ve geleceğine güvenin herşey yoluna girecek bakın bir hafta önce parita 89 idi bugün 94`ü zorluyor.

    120 ay vadeli kredide kar zara hesabı 7-8 ayda yapılmaz.

    Önümüzdeki yüzyılın süper güçü Türkiye Cumhuriyeti`dir.
    Siz neyden bahsediyorsunuz?biz öbür aya çıkamayacağız diyoruz siz önmüzdeki yüzyıl diyorsunuz!

    Arkadaşlar malesef bunca zamandır elde edebildiğimiz şey kocaman bir sıfır!Burada slogan atarak msnde sohbet ederek bir yere varamayacağımız anlaşıldı!Geçen ayki taksitimi güç bela borç harçla yatırdım bu ay da hadi eş dost borç yatırdım diyelim.Gelecek ay ne borç bulabilirim ne harç.Beni görenler artık kaçıyor acaba paramı isteyecek diye.Gelecek yüzyıl bizim olacak ha!

  4. #763
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    selambugün biraz düşmeye başladı ama nolcağı bellideğil ben bankayla görüştüm arkadaşlar tekrar yenineden değerlendirecekler 2 gün içinde sonuç gelirya vadelerim uzayacak yada 3 ay ertelencek kıredim

  5. #764
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    Nerede
    izmir
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Red face Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    Alıntı sinem78 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    selambugün biraz düşmeye başladı ama nolcağı bellideğil ben bankayla görüştüm arkadaşlar tekrar yenineden değerlendirecekler 2 gün içinde sonuç gelirya vadelerim uzayacak yada 3 ay ertelencek kıredim
    iyide bu çözüm değilki hadi 3 ay ertelendi 3 ay sonra ne yapacaksın. Veya vadeyi uzattılar yarın yenin çok daha yükselmiyeceğinin garantisi varmı

  6. #765
    Kayıt Tarihi
    Dec 2008
    İletiler
    66
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    MB'sı faizi bugünde düşürecek.Bakalım doları ne derece etkileyecek? 1,70 direnci umarım kırılmaz.Artık yeni ekonomi politikası düşük faiz yüksek kur(ben değil devlet büyüklerimiz söylüyor bir çeşit küresel krizle baş edebilme yolu olarak seçilmiş!).Dolar/Yen paritesinin artmasının bizim adımıza olumlu olması için doların ytl karşısında değer kaybetmesi lazım.Piyasa İMF antlaşmasını olumlu görerek az da olsa temkinli davranıyor.Düşük bir ihtimalde olsa İMF ile antlaşma olmazsa sonuç ağır olur bizler için.Vadelerini uzatmak isteyen arkadaşlar için bu sevyelerde kalırsa yen 1,85 i geçmediği sürece mantıklı.Şayet dirençleri kırar artarsa vade uzatmak acıyı uzatmaktan öteye gidemez...

  7. #766
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    Birlikten “GÜÇ” doğar!

    TÜDER, JAPON YENİ İLE KREDİ ALANLARIN SORUNUNA BİRLİKTE ÇÖZÜM ARIYOR!

    Bankaların konut kredisi almak isteyenleri, hiçbir riskten haberdar etmeyerek eksik bilgilerle JAPON YENİ İle kredi almaya özendirdikten sonra, yaşanan ekonomik krizin etkisiyle taksitlerini ödeyemeyecek kadar MAĞDUR duruma düşürülen vatandaşların sorunlarına DÖVİZZEDE.COM ‘da örgütlenen tüketicilerle birlikte çözüm arıyoruz.

    19 Şubat 2009, Perşembe günü saat 1200 ‘de (altta yazılı isimler) Dernek Merkezinde bir araya gelerek YENİ BİR YOL HARİTASI çizmiş bulunuyoruz.

    Buna göre çok ciddi tespitlerimizle Japon Yeni mağduru olanların çok haklı olarak gerçek bir haksızlığa uğradıklarını, bugüne kadar tüm çabalarıyla temerrüde düşmediklerini, ancak artık dayanacak güçlerinin kalmadığını üzülerek görmekteyiz. Bir STK olarak bizi çok etkileyen bu olumsuz durumun İLGİLİ VE YETKİLİLERİ DE etkilemesi, bu olumsuzluğa bir çözüm getirmesi artık kaçınılmazdır.

    Bu bağlamda, ilk hareketimiz 28 Şubat 2009, Cumartesi günü saat 10.30’da Başbakanlık, İlgili Devlet Bakanları ve BB, BDDK Başkanlarına - MEDYA eşliğinde –bir mektup iletme kararı aldık.Sizleri bu şemsiye altında toplanmaya, pankartlarınızla birlikte belirtilen gün ve saatte İNCİRLİ CADDESİ, TT Bakırköy/İst adresinde olmaya çağırıyoruz.

    Ne kadar kalabalık olursak o kadar etkili olacağımızı hatırlatır, sizleri Tüder’e üye olmaya (Yıllık 10 TL) ve üyelik formu ekinde Tüketiciler Derneği Başkanlığı’na durumunuzu anlatan bir dilekçe yazmaya davet ediyoruz.

    Saygılarımızla.

    TÜKETİCİLER DERNEĞİ DÖVİZZEDE.COM

    Engin Başaran (Genel Başkan) Uğur Şendur
    Sefa Kabaalioğlu (Finans Kom. Bşk.) Faruk Azaklı
    Av. Ali Rıza Ataer (Hukuk Kom. Bşk) Hişyar Arıkan

    NOT : www.tuder.net ve www.dovizzede.com sayfalarında linkler verilmiştir. SAYIMIZI ARTTIRMAK İÇİN GAYRET SARFEDELİM.





    JAPON YENİ İLE KREDİ ALMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

    Bazı yeni bankalar, büyük bankaların USD ve EURO para cinslerindeki güçlerini bildiklerinden ve onlarla rekabet edebilme güçlerinin sınırlı olduğunu bildiklerinden, piyasada pazar payı elde edebilmek için Japon Yeni ve CHF 'ye yönelmişlerdir. Bu da döviz cinslerini bilmeyen tüketicilerin yanıltılmasına yol açmış; tüketiciler karşılaştırılabilir olmaktan uzaklaşmışlardır. Bu bankalar, Japon Yeni veya İsviçre Frangı borçlanarak kredi vermemişlerdir. Ellerindeki USD mevcutları bulunduğundan dolayı bu döviz pozisyona karşı Japon Yeni karşılığı TL olarak kredi vermişlerdir. Yani hiçbir tüketici tarafından bankadan Japon Yeni ya da İsviçre Frangı alınarak satıcıya ödeme yapılmamıştır.

    Küresel krizin ülkemizi etkilediği Eylül 2008 ayına kadar kredi taksitlerini zorlanmadan muntazaman ödeyen tüketiciler, kriz nedeniyle % 40a yaklaşan devalüasyon ile taksitlerini % 40 artış ile ödemeye başlamışlardır. Aylık taksitteki kur farkından dolayı ortaya çıkan bu artış haricinde, tüketiciler, banka ile sözleşme yapılırken banka tarafından söylenmeyen ilave KKDF ve BSMV vergileri ile daha da zor durumda kalmışlardır. Kredi veren banka tarafından ‘Dövize endeksli kredilerde kullanılan tarihteki kur ile taksit ödeme tarihindeki kur arasında meydana gelen kur artışı nedeniyle ortaya çıkan farklar faiz olarak kabul edildiğinden üzerinden fon ve vergi kesintisine tabi tutularak krediyi kullanandan tahsil edilmektedir.’ Açıklamasıyla, tüketiciler, ilave paralar ödemek zorunda kalmışlardır.

    Elbette bu kredilerin bir maliyeti ya da maliyet kuru vardır. Söz konusu kurun üzerinden tüketicilerin aleyhine olmamak üzere bir miktar fazlasına konu talepler TL krediye dönüştürülerek makul bir orandan devam ettirilebilir. Ocak 2008 tarihinde 1,04 TL üzerinden kredi kullanılmışsa, bu tutar 1,15 ya da 1,20 TL.yi aşmamalıdır. Yani Ocak 2008'de 1.04'den kredi kullanılmış ise kurun halihazırdaki seyrettiği tutara yakın bir tutar olan 1.82 TL kurdan TL'ye dönüştürülmemelidir. Bu kredilerde diğer maliyetler KKDF ve BSMV'dir ve bu konu ile ilgili daha yeni 14.01.2009'da uygulama yönetmeliği çıkmıştır. Sadece bu kredilere mahsus olarak KKDF ve BSMV vergilerinin kaldırılması yönünde yasal düzenlemeler Maliye Bakanlığı tarafından bu konudaki yasalara aykırı değilse yapılabilir. Bu mümkün olmadığı takdirde kanun marifetiyle de gerçekleştirilebilir.

    2001 yılındaki krizden sonra, bu yöndeki kanunların tüketici lehine olmamasından dolayı, oluşan mevcut Yargıtay uygulamaları da tüketici aleyhine olmuştur. Tüketicilerin mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Dövizle –ki özellikle Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile– Kredi almış bulunan tüketiciler, krizin patlak verdiği eylül 2008 ayından bu yana dayanma noktalarının sonuna gelmiş durumdadırlar. Temerrüde düşmeleri an meselesidir. Tüketicilerin açmış bulundukları yeni uyarlama davaları Tüketici Mahkemelerince lehlerine sonuçlansa da Yargıtay ‘ın 2001 krizinden sonraki tüketici aleyhine yerleşmiş içtihatlarının değişip değişmeyeceği belirsizdir. Bu konuda yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zaruridir.

    Kredi sözleşmesi düzenlenirken, banka ya da kredi veren başka kuruluşlarca sözleşmenin yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılmıştır. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleriyle birlikte ayrıca 1985 tarihinde evrensel kabul görmüş, Türkiye’nin tarafı da olduğu Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesinde yer bulan tüketicilerin bilgilendirilme hakkı, kredi veren tarafından 5411 sayılı yasaya aykırı (75. madde - Bankaların Etik İlkeleri, 76. madde - Müşteri Hakları ve Tüketicinin Bilgilendirilmesi Hakkı) fiili neticesinde ihlal edilerek; maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmıştır. Finans bilincinden yoksun tüketicilere riskler ve ekonomik kriz gibi öngörülemeyen hallerde oluşan değişen koşullar hususunda kredi veren kuruluş tarafından uyarılar yapılmamıştır. Tüketiciler, artan kur ve faizlerle aşırı borçlanarak kredi taksitlerini ödemekte ciddi sıkıntılara (aşırı ifa güçlüğü) düşmüşlerdir. Sözleşmedeki edimler dengesinin çıkan olağanüstü haller dolayısıyla tüketici aleyhine bozulması sebepleri ile mevcut kredi sözleşmelerinin uyarlanması ve tüketiciler tarafından ödenmiş bulunan KKDF ve BSMV vergilerinin iptali ve tüketicilere iadesi için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zorunluluğu doğmuştur.
    Engin Başaran Sefa Kabaalioğlu Av. Ali Rıza Ataer
    Genel Başkan Finans Komis. Bşk. Hukuk Kom. Bşk Yardımcısı

  8. #767
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    lütfen herkes aşağınaki formu doldurup tüder e göndersin

    Birlikten “GÜÇ” doğar!

    TÜDER, JAPON YENİ İLE KREDİ ALANLARIN SORUNUNA BİRLİKTE ÇÖZÜM ARIYOR!

    Bankaların konut kredisi almak isteyenleri, hiçbir riskten haberdar etmeyerek eksik bilgilerle JAPON YENİ İle kredi almaya özendirdikten sonra, yaşanan ekonomik krizin etkisiyle taksitlerini ödeyemeyecek kadar MAĞDUR duruma düşürülen vatandaşların sorunlarına ..COM ‘da örgütlenen tüketicilerle birlikte çözüm arıyoruz.

    19 Şubat 2009, Perşembe günü saat 1200 ‘de (altta yazılı isimler) Dernek Merkezinde bir araya gelerek YENİ BİR YOL HARİTASI çizmiş bulunuyoruz.

    Buna göre çok ciddi tespitlerimizle Japon Yeni mağduru olanların çok haklı olarak gerçek bir haksızlığa uğradıklarını, bugüne kadar tüm çabalarıyla temerrüde düşmediklerini, ancak artık dayanacak güçlerinin kalmadığını üzülerek görmekteyiz. Bir STK olarak bizi çok etkileyen bu olumsuz durumun İLGİLİ VE YETKİLİLERİ DE etkilemesi, bu olumsuzluğa bir çözüm getirmesi artık kaçınılmazdır.

    Bu bağlamda, ilk hareketimiz 28 Şubat 2009, Perşembe günü saat 10.30’da Başbakanlık, İlgili Devlet Bakanları ve BB, BDDK Başkanlarına - MEDYA eşliğinde –bir mektup iletme kararı aldık.Sizleri bu şemsiye altında toplanmaya, pankartlarınızla birlikte belirtilen gün ve saatte İNCİRLİ CADDESİ, TT Bakırköy/İst adresinde olmaya çağırıyoruz.

    Ne kadar kalabalık olursak o kadar etkili olacağımızı hatırlatır, sizleri Tüder’e üye olmaya (Yıllık 10 TL) ve üyelik formu ekinde Tüketiciler Derneği Başkanlığı’na durumunuzu anlatan bir dilekçe yazmaya davet ediyoruz.

    Saygılarımızla.

    TÜKETİCİLER DERNEĞİ

    Engin Başaran (Genel Başkan) Uğur Şendur
    Sefa Kabaalioğlu (Finans Kom. Bşk.) Faruk Azaklı
    Av. Ali Rıza Ataer (Hukuk Kom. Bşk) Hişyar Arıkan

    NOT : www.tuder.net sayfalarında linkler verilmiştir. SAYIMIZI ARTTIRMAK İÇİN GAYRET SARFEDELİM.






    ÜYELİK FORMU
    Üyelik Aidatları için: Ziraat Bankası BAKIRKÖY Şb. 737 hesap no: 1647240-5001



    DERNEK ADI :TÜKETİCİLER DERNEĞİ (TÜDER)
    İncirli Caddesi, Akbulut İş Merkezi, Kat:4, No: 111 Bakırköy/İst
    www.tuder.net bilgi@tuder.net
    T.C.KİMLİK NO :

    GENEL MERKEZ BAKIRKÖY/ist Tel/faks: 0 212 660 47 48
    ADI SOYADI
    BABA ADI, ANNE ADI
    D.YERİ& YILI
    UYRUĞU
    İL/İLÇE/MAHALLE-KÖY
    CİLT NO/AİLE/SIRA NO /
    VERİLDİĞİ YER
    KAYIT NO
    VERİLİŞ TARHİ
    ADRESİ

    TEL
    MESLEĞİ
    E-POSTA

    ÜYESİ BULUNDUĞUNUZ DİĞER DERNEKLER



    TARİH Okudum ve imzaladım
    İMZA
    İmzalı


    YUKARIDAKİ BİLGİLER TARAFIMA AİT OLUP ÜYELİK AİDATLARI VE DERNEK
    TÜZÜĞÜNÜN BÜTÜN MADDELERİNİ İMZAM İLE TASDİK EDERİM.



    JAPON YENİ İLE KREDİ ALMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

    Bazı yeni bankalar, büyük bankaların USD ve EURO para cinslerindeki güçlerini bildiklerinden ve onlarla rekabet edebilme güçlerinin sınırlı olduğunu bildiklerinden, piyasada pazar payı elde edebilmek için Japon Yeni ve CHF 'ye yönelmişlerdir. Bu da döviz cinslerini bilmeyen tüketicilerin yanıltılmasına yol açmış; tüketiciler karşılaştırılabilir olmaktan uzaklaşmışlardır. Bu bankalar, Japon Yeni veya İsviçre Frangı borçlanarak kredi vermemişlerdir. Ellerindeki USD mevcutları bulunduğundan dolayı bu döviz pozisyona karşı Japon Yeni karşılığı TL olarak kredi vermişlerdir. Yani hiçbir tüketici tarafından bankadan Japon Yeni ya da İsviçre Frangı alınarak satıcıya ödeme yapılmamıştır.

    Küresel krizin ülkemizi etkilediği Eylül 2008 ayına kadar kredi taksitlerini zorlanmadan muntazaman ödeyen tüketiciler, kriz nedeniyle % 40a yaklaşan devalüasyon ile taksitlerini % 40 artış ile ödemeye başlamışlardır. Aylık taksitteki kur farkından dolayı ortaya çıkan bu artış haricinde, tüketiciler, banka ile sözleşme yapılırken banka tarafından söylenmeyen ilave KKDF ve BSMV vergileri ile daha da zor durumda kalmışlardır. Kredi veren banka tarafından ‘Dövize endeksli kredilerde kullanılan tarihteki kur ile taksit ödeme tarihindeki kur arasında meydana gelen kur artışı nedeniyle ortaya çıkan farklar faiz olarak kabul edildiğinden üzerinden fon ve vergi kesintisine tabi tutularak krediyi kullanandan tahsil edilmektedir.’ Açıklamasıyla, tüketiciler, ilave paralar ödemek zorunda kalmışlardır.

    Elbette bu kredilerin bir maliyeti ya da maliyet kuru vardır. Söz konusu kurun üzerinden tüketicilerin aleyhine olmamak üzere bir miktar fazlasına konu talepler TL krediye dönüştürülerek makul bir orandan devam ettirilebilir. Ocak 2008 tarihinde 1,04 TL üzerinden kredi kullanılmışsa, bu tutar 1,15 ya da 1,20 TL.yi aşmamalıdır. Yani Ocak 2008'de 1.04'den kredi kullanılmış ise kurun halihazırdaki seyrettiği tutara yakın bir tutar olan 1.82 TL kurdan TL'ye dönüştürülmemelidir. Bu kredilerde diğer maliyetler KKDF ve BSMV'dir ve bu konu ile ilgili daha yeni 14.01.2009'da uygulama yönetmeliği çıkmıştır. Sadece bu kredilere mahsus olarak KKDF ve BSMV vergilerinin kaldırılması yönünde yasal düzenlemeler Maliye Bakanlığı tarafından bu konudaki yasalara aykırı değilse yapılabilir. Bu mümkün olmadığı takdirde kanun marifetiyle de gerçekleştirilebilir.

    2001 yılındaki krizden sonra, bu yöndeki kanunların tüketici lehine olmamasından dolayı, oluşan mevcut Yargıtay uygulamaları da tüketici aleyhine olmuştur. Tüketicilerin mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Dövizle –ki özellikle Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile– Kredi almış bulunan tüketiciler, krizin patlak verdiği eylül 2008 ayından bu yana dayanma noktalarının sonuna gelmiş durumdadırlar. Temerrüde düşmeleri an meselesidir. Tüketicilerin açmış bulundukları yeni uyarlama davaları Tüketici Mahkemelerince lehlerine sonuçlansa da Yargıtay ‘ın 2001 krizinden sonraki tüketici aleyhine yerleşmiş içtihatlarının değişip değişmeyeceği belirsizdir. Bu konuda yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zaruridir.

    Kredi sözleşmesi düzenlenirken, banka ya da kredi veren başka kuruluşlarca sözleşmenin yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılmıştır. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleriyle birlikte ayrıca 1985 tarihinde evrensel kabul görmüş, Türkiye’nin tarafı da olduğu Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesinde yer bulan tüketicilerin bilgilendirilme hakkı, kredi veren tarafından 5411 sayılı yasaya aykırı (75. madde - Bankaların Etik İlkeleri, 76. madde - Müşteri Hakları ve Tüketicinin Bilgilendirilmesi Hakkı) fiili neticesinde ihlal edilerek; maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmıştır. Finans bilincinden yoksun tüketicilere riskler ve ekonomik kriz gibi öngörülemeyen hallerde oluşan değişen koşullar hususunda kredi veren kuruluş tarafından uyarılar yapılmamıştır. Tüketiciler, artan kur ve faizlerle aşırı borçlanarak kredi taksitlerini ödemekte ciddi sıkıntılara (aşırı ifa güçlüğü) düşmüşlerdir. Sözleşmedeki edimler dengesinin çıkan olağanüstü haller dolayısıyla tüketici aleyhine bozulması sebepleri ile mevcut kredi sözleşmelerinin uyarlanması ve tüketiciler tarafından ödenmiş bulunan KKDF ve BSMV vergilerinin iptali ve tüketicilere iadesi için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zorunluluğu doğmuştur.
    Engin Başaran Sefa Kabaalioğlu Av. Ali Rıza Ataer
    Genel Başkan Finans Komis. Bşk. Hukuk Kom. Bşk Yardımcısı

  9. #768
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    Yen 94 oldu 95`i zorluyoruz direnç seviyesi 92 idi bu bantı kran yen 100 doğru adeta koşuyor

  10. #769
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    Alıntı yenmez rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yen 94 oldu 95`i zorluyoruz direnç seviyesi 92 idi bu bantı kran yen 100 doğru adeta koşuyor
    umarız 1.650 yi bulsun 10 gün içinde

  11. #770
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    162
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber

    BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
    TÜDER, JAPON YENİ İLE KREDİ ALANLARIN SORUNUNA BİRLİKTE ÇÖZÜM ARIYOR!



    Bankaların konut kredisi almak isteyenleri, hiçbir riskten haberdar etmeyerek eksik bilgilerle JAPON YENİ İle kredi almaya özendirdikten sonra, yaşanan ekonomik krizin etkisiyle taksitlerini ödeyemeyecek kadar MAĞDUR duruma düşürülen vatandaşların sorunlarına .COM ‘da örgütlenen tüketicilerle birlikte çözüm arıyoruz.



    19 Şubat 2009, Perşembe günü saat 1200 ‘de (altta yazılı isimler) Dernek Merkezinde bir araya gelerek YENİ BİR YOL HARİTASI çizmiş bulunuyoruz.



    Buna göre çok ciddi tespitlerimizle Japon Yeni mağduru olanların çok haklı olarak gerçek bir haksızlığa uğradıklarını, bugüne kadar tüm çabalarıyla temerrüde düşmediklerini, ancak artık dayanacak güçlerinin kalmadığını üzülerek görmekteyiz. Bir STK olarak bizi çok etkileyen bu olumsuz durumun İLGİLİ VE YETKİLİLERİ DE etkilemesi, bu olumsuzluğa bir çözüm getirmesi artık kaçınılmazdır.



    Bu bağlamda, ilk hareketimiz 28 Şubat 2009, Cumartesi günü saat 10.30’da Başbakanlık, İlgili Devlet Bakanları ve BB, BDDK Başkanlarına - MEDYA eşliğinde –bir mektup iletme kararı aldık.Sizleri bu şemsiye altında toplanmaya, pankartlarınızla birlikte belirtilen gün ve saatte İNCİRLİ CADDESİ, TT Bakırköy/İst adresinde olmaya çağırıyoruz.



    Ne kadar kalabalık olursak o kadar etkili olacağımızı hatırlatır, sizleri Tüder’e üye olmaya (Yıllık 10 TL) ve üyelik formu ekinde Tüketiciler Derneği Başkanlığı’na durumunuzu anlatan bir dilekçe yazmaya davet ediyoruz.



    Saygılarımızla.



    TÜKETİCİLER DERNEĞİ


    Engin Başaran (Genel Başkan) Uğur Şendur

    Sefa Kabaalioğlu (Finans Kom. Bşk.) Faruk Azaklı

    Av. Ali Rıza Ataer (Hukuk Kom. Bşk) Hişyar Arıkan



    NOT : www.tuder.net sayfalarında linkler verilmiştir. SAYIMIZI ARTTIRMAK İÇİN GAYRET SARFEDELİM.





    JAPON YENİ İLE KREDİ ALMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI



    Bazı yeni bankalar, büyük bankaların USD ve EURO para cinslerindeki güçlerini bildiklerinden ve onlarla rekabet edebilme güçlerinin sınırlı olduğunu bildiklerinden, piyasada pazar payı elde edebilmek için Japon Yeni ve CHF 'ye yönelmişlerdir. Bu da döviz cinslerini bilmeyen tüketicilerin yanıltılmasına yol açmış; tüketiciler karşılaştırılabilir olmaktan uzaklaşmışlardır. Bu bankalar, Japon Yeni veya İsviçre Frangı borçlanarak kredi vermemişlerdir. Ellerindeki USD mevcutları bulunduğundan dolayı bu döviz pozisyona karşı Japon Yeni karşılığı TL olarak kredi vermişlerdir. Yani hiçbir tüketici tarafından bankadan Japon Yeni ya da İsviçre Frangı alınarak satıcıya ödeme yapılmamıştır.



    Küresel krizin ülkemizi etkilediği Eylül 2008 ayına kadar kredi taksitlerini zorlanmadan muntazaman ödeyen tüketiciler, kriz nedeniyle % 40a yaklaşan devalüasyon ile taksitlerini % 40 artış ile ödemeye başlamışlardır. Aylık taksitteki kur farkından dolayı ortaya çıkan bu artış haricinde, tüketiciler, banka ile sözleşme yapılırken banka tarafından söylenmeyen ilave KKDF ve BSMV vergileri ile daha da zor durumda kalmışlardır. Kredi veren banka tarafından ‘Dövize endeksli kredilerde kullanılan tarihteki kur ile taksit ödeme tarihindeki kur arasında meydana gelen kur artışı nedeniyle ortaya çıkan farklar faiz olarak kabul edildiğinden üzerinden fon ve vergi kesintisine tabi tutularak krediyi kullanandan tahsil edilmektedir.’ Açıklamasıyla, tüketiciler, ilave paralar ödemek zorunda kalmışlardır.



    Elbette bu kredilerin bir maliyeti ya da maliyet kuru vardır. Söz konusu kurun üzerinden tüketicilerin aleyhine olmamak üzere bir miktar fazlasına konu talepler TL krediye dönüştürülerek makul bir orandan devam ettirilebilir. Ocak 2008 tarihinde 1,04 TL üzerinden kredi kullanılmışsa, bu tutar 1,15 ya da 1,20 TL.yi aşmamalıdır. Yani Ocak 2008'de 1.04'den kredi kullanılmış ise kurun halihazırdaki seyrettiği tutara yakın bir tutar olan 1.82 TL kurdan TL'ye dönüştürülmemelidir. Bu kredilerde diğer maliyetler KKDF ve BSMV'dir ve bu konu ile ilgili daha yeni 14.01.2009'da uygulama yönetmeliği çıkmıştır. Sadece bu kredilere mahsus olarak KKDF ve BSMV vergilerinin kaldırılması yönünde yasal düzenlemeler Maliye Bakanlığı tarafından bu konudaki yasalara aykırı değilse yapılabilir. Bu mümkün olmadığı takdirde kanun marifetiyle de gerçekleştirilebilir.



    2001 yılındaki krizden sonra, bu yöndeki kanunların tüketici lehine olmamasından dolayı, oluşan mevcut Yargıtay uygulamaları da tüketici aleyhine olmuştur. Tüketicilerin mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Dövizle –ki özellikle Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile– Kredi almış bulunan tüketiciler, krizin patlak verdiği eylül 2008 ayından bu yana dayanma noktalarının sonuna gelmiş durumdadırlar. Temerrüde düşmeleri an meselesidir. Tüketicilerin açmış bulundukları yeni uyarlama davaları Tüketici Mahkemelerince lehlerine sonuçlansa da Yargıtay ‘ın 2001 krizinden sonraki tüketici aleyhine yerleşmiş içtihatlarının değişip değişmeyeceği belirsizdir. Bu konuda yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zaruridir.



    Kredi sözleşmesi düzenlenirken, banka ya da kredi veren başka kuruluşlarca sözleşmenin yalnızca olumlu tarafları öne çıkarılmıştır. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleriyle birlikte ayrıca 1985 tarihinde evrensel kabul görmüş, Türkiye’nin tarafı da olduğu Evrensel Tüketici Hakları Beyannamesinde yer bulan tüketicilerin bilgilendirilme hakkı, kredi veren tarafından 5411 sayılı yasaya aykırı (75. madde - Bankaların Etik İlkeleri, 76. madde - Müşteri Hakları ve Tüketicinin Bilgilendirilmesi Hakkı) fiili neticesinde ihlal edilerek; maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmıştır. Finans bilincinden yoksun tüketicilere riskler ve ekonomik kriz gibi öngörülemeyen hallerde oluşan değişen koşullar hususunda kredi veren kuruluş tarafından uyarılar yapılmamıştır. Tüketiciler, artan kur ve faizlerle aşırı borçlanarak kredi taksitlerini ödemekte ciddi sıkıntılara (aşırı ifa güçlüğü) düşmüşlerdir. Sözleşmedeki edimler dengesinin çıkan olağanüstü haller dolayısıyla tüketici aleyhine bozulması sebepleri ile mevcut kredi sözleşmelerinin uyarlanması ve tüketiciler tarafından ödenmiş bulunan KKDF ve BSMV vergilerinin iptali ve tüketicilere iadesi için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması zorunluluğu doğmuştur.

    Engin Başaran Sefa Kabaalioğlu Av. Ali Rıza Ataer

    Genel Başkan Finans Komis. Bşk. Hukuk Kom. Bşk Yardımcısı

    kaynak

    http://www.tuder.net/tuder/index.php...=330&Itemid=37


    Lütfen tüm japonyenizedeler TÜDER e üye olsun son ve en büyük şansımız olan toplantıya hazırlansın HERKES İSTANBULA
    Konu selma abla tarafından (19-02-2009 Saat 22:57:00 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
77 / 140 Sayfa İlkİlk ... 7172737475767686970717273747576777879808182838485868797107117127137 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayeti babada olan çocuk annenin ikametine geçebilir mi

YENZEDELER

fecebokka

Forum

Benzer Konular :

  1. İnternetteki Haber Sitelerinde Davamla İlgili Haber Çıktı!Ve Hakaretler Var!Ne Yapmalıyım?
    Arkadaşlar geçenlerde büyük bir internet haber sitesinden bir yazar benim dosyamın içeriğini haber yapmış.Dosya yargıya gitmişti ve sonuçlanmamış...
    Yazan: fruko Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 30-10-2010, 20:55:29
  2. 7 yıldır haber verilmeyen kredi kartı borcu
    Öncelikle iyi akşamlar dilerim. Bugün X bi banka tarafından arandım. 2002 yılında kullandığımı bile hatırlamadığım bi kredi kartının 700 TL...
    Yazan: efeonur Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-01-2010, 23:51:55
  3. Haber sitesinde yargıya intikal etmiş dosya haber olur mu?
    Merhaba İyi tatiller Yargıya ve belirli kuruluşlara intikal etmiş olan dosyamda elimdeki bilgi ve belgeler ile internet üzerindeki haber sitesinde...
    Yazan: beytrap Forum: Basın/Yayın Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 12-12-2009, 13:09:51

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.