Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Arkadaşlar sizin gbt kontrolünden korkmanıza gerek yokki.Bakayalar hiçbir zaman gbt'de çıkmaz,gidin istediğiniz polise sorun.Gbt'de sadece sülüsünü alıp birliğine teslim olmayanlar ve askerden firar edenler çıkar.Yoklama kaçaklığı ve bakaya türk ceza kanununda hafif suç kapsamına bile girmez.30bin liranın üzerinde vergi borcunuz yoksa o bile gbt'de çıkmaz.Abimde bakaya olduğu için durumunuzu anlıyorum.Siz sadece çevrenizdeki insanlardan korkun,birisi dilekçeyle sizi emniyete ihbar ederse ve iş-ev adresinizi verirse polis mutlaka sizi alır
Hukuki NET Güncel Haber
Konu bjk86 tarafından (09-02-2009 Saat 18:39:26 ) de değiştirilmiştir.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
arama ve durdurma kanunla düzenlenmiştir öyle her kimlik isteyene kuzu gibi kimlik uzatırsanız yakayı ele verirsizniz keyfi kimlik kontrolü yapılamaz arkadaşlar bu vapurda inzibat olayına gelince ben daha önce hiç bu tarz olaylar duymadım asker değilsen yani üniforma giymemişsen inzibat yetkisinde değilsindir şehrin ortasında inzibatın yetkisi sadece asker kişiler için geçerlidir olay doğruysa eğer mutlaka yakalanan bildiğimiz asker firarisi falandır takip ediliyorsur uzun zamandır yoksa sivillleri takip ve yakalama yetkisi yok inzibatların dediğim gibi her kimlik sorana kuzu gibi teslim olmayın bazan polisler can sıkıntısından bile kimlik sorar hele sivil olanlara siz kimlik sorun
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
intibakmağduru rumuzlu üyeden alıntı
Geçen hafta taksimde sivil giyimli memurlar çevirdi ellerinde cep bilgisayarı kimlik numaramdan kontrol yaptılar.(biri kolumdan tuttu tinerci sandım önce tipleride serseri gibiydi kibarca kimlik kontrolü yapacağız dedi diğer arkadaşının yanına götürdü)
Allah'tan öğrenci affı çıktıda 1 sene kadar daha tecil almıştım.Eskiden gündüzleri bu kadar kontrol olmazdı.Özellikle hafta sonları metro çıkışlarına da yerleştiriyolar cep bilgisayarlı polislerden dikkatli olun.
Gelisi güzel GBT sorgulamalari GBT'min temiz olmasina ragmen gerçekten can sIkIcI bir hal aldigi bir gerçektir. Bu uygulamanin memurlarimiz tarafindan o sirada önünden kim geciyorsa tombala ceker gibi tarama sekli ise aldiklari günlük kotayi doldurmak icin oldugu bellidir, bazen bu taramalari minibüs ve otobuslerde yaparak bu kotayi bir iki seferde bitirmeleri de mümkündür, boyle bir uygulamayla belki 1000 taramadan 1 kisi yakalanibilir 1000 de 1 basari odakli hic bir calismayla da hic bir sonuca ulasilmaz vatandaslarimizi huzursuz eden bu basarisiz uygulamanın yakin zamanda sona erecegini düsünüyorum, bence gercekten bir basari isteniyorsa memurlarimizi bu sekilde tombala ceker gibi gbt taramasi yaptirmak yerine sivil olarak gerçekten ne üdü belirsiz sahislara gbt yapmasi gerekir yani nokta atisi yapmak sarrtir, ne ülkemizin bosa zaman gecirecek memurlara verecek parasi vardir nede vatandasimizin bu tip taramalarla ugrasacak morali vardir.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
GBT nin bu şekilde yapılmasına bende karşıyım, özellikle havaalanlarında, insan suçlu muamelesi görmesi, uzun kuyrukları bekleyip, ordaki polislerin her şekilde bilgilerinizi kontrol etmesi, birşey olmasa dahi çıkartmak için uğraşmaları ne insanlığa sığar nede bu ülkenin vatandaşına. Suçlu olan, aranan kişi uçağa mı biner allahaşkına, neden bu kadar saçmalık dolu bu kanun uygulamarında. Ülken için canını verirsin, her şekilde savunursunuz ama size davranışı, haklarınız her zaman en düşün sınıf muamelesi görürsünüz.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
iki gün önce Jandarma yolculuk yaptığım dolmuşu durdu ve kimlik kontrolü yapıldı...
tabi tek tek GBT kontrolü yaptıkları için epey beklettiler...
bu arada dolmuştaki bütün yolcular homurdanıd yok biz terörist miyiz falan filan niye bizi böyle bekletiyorlar diye....
Neyse sonuç olarak şu anda burada yazabildiğime göre durumumu anlarsınız gerçi o kontrol sırasında geçen süre ise epey bir stresli geçti... kimliğimi jandarma tekrar verip hareket edebilirsiniz dediğinde rahatladım ama halk bu kontrollerden hiç memnun değil...
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Güpegündüz İstanbul'un göbeğinde yapmaları ayrı bir saçmalık. "göstermiyorum kimliğimi" deme şansımızda yok.Ters tepki versek soluğu nerede alacağımız malum.ne de olsa polis devleti değil miyiz?askerin bile burnunu sürttüler
Konu intibakmağduru tarafından (11-02-2009 Saat 23:05:12 ) de değiştirilmiştir.
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kimliğinizi göstermeyin,askeri kimlik avantajından faydalanır duruma gelin.Malum, askere polis dokunmuyor
O korkak hukukçuların düşüncesiydi...
Allah'a şükür cesur hukukçular da çıkmaya başladı bu ülkede...
Allah'a şkür genel kurmaydan brifing (emir) almayan hukuçular da çıkmaya başladı bu ülkede...
Nitekim değil asker artık subaylar dahi elleri kelepçelei iki kolunda polis eşliğinde sorguya götürülür hale geldi...
Burdaki hukukçulara da sesleniyorum...
Siz de cesur olun... dik durun... Askerden yani güçten korkmayın... Bu halkın yanında durun... Askerin gücünü kendi çkarları için kullananların yanında değil...
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
bjk86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar sizin gbt kontrolünden korkmanıza gerek yokki.Bakayalar hiçbir zaman gbt'de çıkmaz,gidin istediğiniz polise sorun.Gbt'de sadece sülüsünü alıp birliğine teslim olmayanlar ve askerden firar edenler çıkar.Yoklama kaçaklığı ve bakaya türk ceza kanununda hafif suç kapsamına bile girmez.30bin liranın üzerinde vergi borcunuz yoksa o bile gbt'de çıkmaz.Abimde bakaya olduğu için durumunuzu anlıyorum.Siz sadece çevrenizdeki insanlardan korkun,birisi dilekçeyle sizi emniyete ihbar ederse ve iş-ev adresinizi verirse polis mutlaka sizi alır
bakaya kalmak suçu askeri ceza kanununun 63. md. düzenlenmiştir.bakaya mütemadi suçlardandır . 63. md. agir hapisle yargilanma var.hapis cezasi alanida duydum.yillar boyu bakaya kalmis adami ugrastirirlar. ama genellikle verilecek ceza uygulamada paraya çevrilerek taksitlendiriliyor. gbtde ismimiz cikmiyorsa pasaport uzataminda bir sorun cikmiyor sanirim ? yurt disina cikabilir mi bakaya durumu olan?
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku